Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia pamiętam! Gratulacje 🥳
kasia97 lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Kasia97, Kobea - wielkie gratulacje
ale mamy wysyp na koniec miesiąca! Ogórki wjechały na gruboo
Plus jeszcze kilka staraczek będzie testowało w lipcu, więc może jeszcze coś błyśnie!
Idawoll - trzymam kciuki żeby beta poszła wysoko do góry!
Defaultowa - mam nadzieję że wszystko się dobrze ułoży, koniecznie daj znać jak już będziesz miała wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 10:31
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Remedios wrote:Ja upuściłam dzisiaj krwi na proga 7dpo… zobaczymy co tam wyjdzie.
Ja też - piona ! I też 7dpo (chcę sprawdzić czy owulacja w ogóle była, bo kreska LH wybarwiła się nie tak mocno jak zazwyczaj) - i dodałam też estradiol. Boje się, że owulacji nie byłoJakoś nie czuję tego wzrostu progesteronu. Jedynie mnie wysypało trochę, ale podejrzewam ze to od podkładu. Piersi nie bolą i nie są pełne. Eh ...
No i zrobiłam kariotyp przed ivf - będę miesiąc czekać na wyniki ....Remedios lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Laski - bo powoli straciłam rachubę
Widzę, że sporo z Was wysikało dwie kreski, ale nie były wpisane ani na testowanie ani na wolnego strzelca
Chcecie, żebym kogoś gdzieś dopisała z piorunkiem ?
Defaultowa - przykro miczekam na update z bety
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
cukrzyk1991 wrote:Laski - bo powoli straciłam rachubę
Widzę, że sporo z Was wysikało dwie kreski, ale nie były wpisane ani na testowanie ani na wolnego strzelca
Ja miałam ⚡️a nie mam wpisanecukrzyk1991 lubi tę wiadomość
06.2023 - 9tc 👼💔
09.2024 - synek 💙
23.07.2025 - ⏸️, beta 88,2
25.07.2025 - beta 378
nadal kp 🤍 -
cukrzyk1991 wrote:Laski - bo powoli straciłam rachubę
Defaultowa - przykro miczekam na update z bety
Cukrzyk dopisz mnie proszę na wolnego strzelca - nie miałam zamiaru w tym miesiącu testować, a wyszło inaczej ✨cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
🙎♂️ 31 -
kasia97 wrote:technicznie rzecz biorąc "zrobiliśmy" bejbika w dniu moich urodzin 🙈 to jedyna możliwość w tym miesiącu, owulacja wypadała dzień po moich urodzinach i najwidoczniej się "wstrzeliliśmy"
to są wręcz nieprawdopodobne dla mnie zbiegi okoliczności, i nadal nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży ❤️BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Mam potwierdzenie bety, wyłapałam wczoraj biochem.
Także sierpień będzie mój, bobo nie może mnie zawieść w moje urodziny, co nie? 🤞🏻Mika1992, ferrytynka25, S_va_88, Dżozu, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Default.owa wrote:Mam potwierdzenie bety, wyłapałam wczoraj biochem.
Także sierpień będzie mój, bobo nie może mnie zawieść w moje urodziny, co nie? 🤞🏻
Mi ta twoja kreska wygląda na przebijającą testową. Jeśli to test Pink to ja też tak kiedyś miałam i wyglądało to bardzo podobnie. Także ja uważam, że to nie był biochemkleopatr4 lubi tę wiadomość
06.2023 - 9tc 👼💔
09.2024 - synek 💙
23.07.2025 - ⏸️, beta 88,2
25.07.2025 - beta 378
nadal kp 🤍 -
Kapa wrote:Ja miałam ⚡️a nie mam wpisane
Musiałam przeoczyć
Kapa lubi tę wiadomość
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Dziewczyny a ja ponownie wracam z pytaniem czy któraś z Was ma do polecenia jakiegoś dietetyka klinicznego? Albo czy któraś z was korzystała z jadłospisów akademia płodności?
Szukam jeszcze jakiegoś rozwiązania które oprócz stymulacji pomoże mi zajść w ciążę.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Malineczka wrote:Dziewczyny a ja ponownie wracam z pytaniem czy któraś z Was ma do polecenia jakiegoś dietetyka klinicznego? Albo czy któraś z was korzystała z jadłospisów akademia płodności?
Szukam jeszcze jakiegoś rozwiązania które oprócz stymulacji pomoże mi zajść w ciążę.
Ja zaczęłam z dietami z Akademii płodności od lutego, trzymałam się ich 3msc, udało się zrzucić kilka kg, teraz korzystam z przepisów, ale już się nie trzymam tak bardzo diety jak wcześniej. Na pewno w jakiś sposób pomaga, ale ja liczylam, że ureguluje mi cykl jednak tak się nie stało, jak cykle trwały po 100 dni, tak ten też się ciągnął dopóki nie poszłam do kliniki.
Jestem na siebie zła, bo nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj czyli 9dpo i jakie zdziwienie jak zobaczyłam biel...👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️ 31.07.2025 Beta hcg 25 mlU/ml
➡️ 02.08.2025 Beta hcg 83 mlU/ml -
Remedios wrote:Macie jakieś polecenia na suplement typu all in one dla faceta?#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Mam wynik bety: 98 mlU/ml (600%)
600% 😮
Ktoś tu miał takie przyrosty? W piątek jeszcze powtórzę i już poczekam na wizytę. 🩺Ounai, Sagi, Kitkat, kasia97, Sylwia_G-K, Marzycielka94, bambusek-94, S_va_88, cukrzyk1991, krolik, Pogubiona, Default.owa, assialbnn, Promyczek39, Gnom, karczoch321, Luna11, Dżozu, Daisy1, dailydamn, MoniaB lubią tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Mam wynik bety: 98 mlU/ml (600%)
600% 😮
Ktoś tu miał takie przyrosty? W piątek jeszcze powtórzę i już poczekam na wizytę. 🩺Idawoll lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Malineczka wrote:Dziewczyny a ja ponownie wracam z pytaniem czy któraś z Was ma do polecenia jakiegoś dietetyka klinicznego? Albo czy któraś z was korzystała z jadłospisów akademia płodności?
Szukam jeszcze jakiegoś rozwiązania które oprócz stymulacji pomoże mi zajść w ciążę.
Według mnie warto też przyjrzeć się szerzej codzienności i samemu możemy podziałać w oczekiwaniu na wizytę u speca. I tak widzę że masz już fajną suplementację💪🏼krolik, Malineczka lubią tę wiadomość
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
600% 😮
Ktoś tu miał takie przyrosty? W piątek jeszcze powtórzę i już poczekam na wizytę. 🩺BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
600% 😮
Ktoś tu miał takie przyrosty? W piątek jeszcze powtórzę i już poczekam na wizytę. 🩺
Może masz mega silną ciążę, a może mnogą.
W każdym razie gratulacje🩷Idawoll, Dżozu lubią tę wiadomość
#2026jestmój
Mika1992 wrote:
Jaki będzie sierpniowy tytuł wątku?kikix0o, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
#2026jestmój
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację