X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jest tak. Wstalam, nakarmilam psa i ide z mloda do przedszkola. Potem musze jechac otworzyc dom parkieciarzowi i dopiero do lab. Wrzucilam w pakiet od razu wszystko skoro i tak juz zaczynam dzien bez kawy. Czyli pewnie glukoza i insulina do poprawki beda?

S_va_88 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wysikałam bladziocha🤭🤭 no zobaczymy co to będzie.

Remedios, Idawoll, Dżozu, Świeżynka97, Mika1992, Ounai, assialbnn, Luna11, bambusek-94, cukrzyk1991, Promyczek39, Kitkat, S_va_88, Pogubiona, kikix0o, Bubu04, dailydamn lubią tę wiadomość

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Laski, jest tak. Wstalam, nakarmilam psa i ide z mloda do przedszkola. Potem musze jechac otworzyc dom parkieciarzowi i dopiero do lab. Wrzucilam w pakiet od razu wszystko skoro i tak juz zaczynam dzien bez kawy. Czyli pewnie glukoza i insulina do poprawki beda?

Jesli nie podjadłaś psu karmy, to chyba nie 🫣

Dżozu, Ounai lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Dzień dobry,

Wpadam jak świnia w kompot, czy ja tylko mam zwidy i coś tam prześwituje? Zobaczcie, wylejcie mi na głowę kubeł zimnej wody.

Dziś 9 dpo

https://ibb.co/FkFC3kTg
    Wiesz co, nie znam tych testów tak dobrze i nie wiem jak się zachowują. Na ten moment nie widzę drugiej kreski.

Kitkat lubi tę wiadomość

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • krolik Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Dzień dobry,

Wpadam jak świnia w kompot, czy ja tylko mam zwidy i coś tam prześwituje? Zobaczcie, wylejcie mi na głowę kubeł zimnej wody.

Dziś 9 dpo

https://ibb.co/FkFC3kTg

Na początku nic nie widziałam, ale jak dobrze popatrzyłam to też coś widzę 🙈 z tymi testami mam takie doświadczenie, że jak nie ma kreski to jest biało i nie da się pomylić 😁

Szalejecie dziewczyny w tym lipcu, strasznie płodny miesiąc 😍

Nie nadążam wszystkiego czytać także jak nie pogratulowałam bety albo kreseczek to gratuluję 😍

Ounai trzymam kciuki za badania ✊

Ounai, Kitkat, S_va_88 lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po dluuuugiej dluuugiej przerwie, dzisiaj wpadam i ja jak dzik w pomidory - w końcu po prawie 2* latach wysikałam ⏸️
    https://zapodaj.net/plik-VwB2k8DNDV
    powiem szczerze że radość miesza się z ogromnym stresem - jak to będzie, czy jesteśmy gotowi, czy te kreski są "prawdziwe", czy nie skończy się biochemem..
    te 2 lata to był długi proces - odstawienie AH, diagnoza PCOS, IO, zawieszenie starań ze względu na intensywne przygotowania do ślubu / potencjalny termin porodu w okolicach ślubu.. wiele miesięcy nam "wypadło" i tak naprawdę większość naszych starań skupiła się na koniec 2023 r i pierwszą połowę 2024r.

może ktoś jeszcze pamięta (lub nie) - na wątku majowym lub czerwcowym szukałam porad jak bez leków / antykoncepcji przesunąć okres, planowo miał wypaść w dniu naszego ślubu. i koniec końców oczywiście pojawił się w dniu ślubu - na szczęście pod wieczór, a nie w kosciele 🙈 i to był mój ostatni okres, pierwszy dzień mojej ciąży.. życie jest przewrotne 🌸✨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:08

Remedios, Dżozu, Default.owa, Malineczka, Mika1992, Idawoll, krolik, Ounai, ferrytynka25, Sagi, Olisska, Imazolka, bambusek-94, cukrzyk1991, Promyczek39, kleopatr4, S_va_88, Pogubiona, kikix0o, Takatam, Daisy1, Bubu04, dailydamn lubią tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
    29.07.2025 - ⏸️

🙎‍♂️ 31
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, chwilkę tutaj nie zaglądałam i tyle wspaniałych wieści. 🤩 Ależ ta końcówka lipca jest piękna.⚡⚡⚡
    Dailydamn, Idawoll, Defaultowa, Mika1992 - gratulacje 🎉 🎉 🎉
    Kobea, oby ten bladzioch ciemniał i okazał się cudem.⚡🤞

Tym, którym się nie udało życzę by sierpień był Wasz.🤞🌌 Będę Was wypatrywać na fioletowej stronie.💜

S_va, fajnie, że się odezwałaś. Przesyłam dużo siły! 🫂 Mam nadzieję, że szybko zaświeci dla Ciebie słońce.☀️

Ounai, bardzo mi przykro. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i skończyło się tylko na podejrzeniach.🤞🫂

Mika1992, Idawoll, ŚWIEŻYNKA97, kleopatr4, S_va_88, dailydamn lubią tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    07.2025 ⏸️🥹🤞

preg.png
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dziś wysikałam biel, ale tak czy siak, poszłam na betę.
    Teraz widzę, że okres się rozkręca, więc prawdopodobnie wyłapałam bio-chem, ale zobaczymy co powie krew.
    Jeśli to bio-chem to mogę się pocieszać, że zawsze cykl przed ciążą łapałam właśnie bio-chem.🙈

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • Mika1992 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jutro zrobię beta i progesteron i pewnie trzeci raz w poniedziałek. Na razie nie skaczę z radości, czekam ze spokojem.

Chyba się wypiszę z tych grupek na FB. Powiem wam że zawsze jak czymś się zainteresuje albo jak musiałam podnieść ferrytyne to szukałam o tym grup na FB. Jestem chyba na niezliczonej ilości 😁 Nie powiem, na niektórych dostaje sie fajne wsparcie lub porady. Ale na większości dno - grupa ogrodnicza, prosisz o radę a ludzie wysyłają zdjęcia swoich kwiatków że są piękne. 🙈

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam edytować post, kliknęłam za szybko i usunęłam 🫣 popołudniu kupię facelle i siknę raz jeszcze 🤭

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

09.07.2025 - początek cyklu
    30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
    1.08.2025 - beta 15,5
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Jesli nie podjadłaś psu karmy, to chyba nie 🫣
    Haha nie podjadalam, ale o ile dobrze pamietqm to chodzac zbijasz cukier wiec wynik moze byc nie miarodajny. Wlasnie czekam w lab, bylam 2h na nogach przed pobraniem wiec jie wiem jak tam ten wynik wyjdzie. Kawa w termokubku juz na mnie czeka

Sagi lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny. Dziś wysikałam biel, ale tak czy siak, poszłam na betę.
    Teraz widzę, że okres się rozkręca, więc prawdopodobnie wyłapałam bio-chem, ale zobaczymy co powie krew.
    Jeśli to bio-chem to mogę się pocieszać, że zawsze cykl przed ciążą łapałam właśnie bio-chem.🙈
    Och nie, przytulam 🫂
    Wczoraj ten cień był naprawdę fajny.

Ja się zaraz zbieram na betę #2.

Belia, Default.owa lubią tę wiadomość

1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    28.07.2025 bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Dzięki dziewczyny, jutro zrobię beta i progesteron i pewnie trzeci raz w poniedziałek. Na razie nie skaczę z radości, czekam ze spokojem.

Chyba się wypiszę z tych grupek na FB. Powiem wam że zawsze jak czymś się zainteresuje albo jak musiałam podnieść ferrytyne to szukałam o tym grup na FB. Jestem chyba na niezliczonej ilości 😁 Nie powiem, na niektórych dostaje sie fajne wsparcie lub porady. Ale na większości dno - grupa ogrodnicza, prosisz o radę a ludzie wysyłają zdjęcia swoich kwiatków że są piękne. 🙈
    Jestem świrem kwiatkowym i wiem o czym mówisz. Kiedyś dałam zdjęcie alocasii, że mi zakwitła i ma 5 kwiatów, a ludzie mnie zjexhali że to źle bo na pewno umiera i probuje sie ratowac kwitnieniem. Altualnie przekwita, puszcza nowe liscie a w trakcie kwitnienia wypuscila dwa bejbiki dodatkowo :D

Mika1992 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jaka kreska! Czyli zrobiliscie bejbika w swoj kiesiac miodowy ;)

kasia97 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    Dzień dobry po dluuuugiej dluuugiej przerwie, dzisiaj wpadam i ja jak dzik w pomidory - w końcu po prawie 2* latach wysikałam ⏸️
    powiem szczerze że radość miesza się z ogromnym stresem - jak to będzie, czy jesteśmy gotowi, czy te kreski są "prawdziwe", czy nie skończy się biochemem..
    te 2 lata to był długi proces - odstawienie AH, diagnoza PCOS, IO, zawieszenie starań ze względu na intensywne przygotowania do ślubu / potencjalny termin porodu w okolicach ślubu.. wiele miesięcy nam "wypadło" i tak naprawdę większość naszych starań skupiła się na koniec 2023 r i pierwszą połowę 2024r.

może ktoś jeszcze pamięta (lub nie) - na wątku majowym lub czerwcowym szukałam porad jak bez leków / antykoncepcji przesunąć okres, planowo miał wypaść w dniu naszego ślubu. i koniec końców oczywiście pojawił się w dniu ślubu - na szczęście pod wieczór, a nie w kosciele 🙈 i to był mój ostatni okres, pierwszy dzień mojej ciąży.. życie jest przewrotne 🌸✨

Gratulacje! Życzę nudnej i zdrowej ciąży. 🩵

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • ferrytynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:

Ale kreski!⚡⚡ Miód na nasze oczy! Gratulacje, jesteś w ciąży😍✨

👩 28 👨 30 🐶8
    13CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • Remedios Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upuściłam dzisiaj krwi na proga 7dpo… zobaczymy co tam wyjdzie.

Wczoraj pozytywnie zaskoczył mnie mąż, bo powiedział że chce kupić jakieś suplementy na płodność. Nie prosiłam go do tej pory o to, bo nie było raczej takiej potrzeby - staramy się krótko, ja moje suple brałam tylko dlatego że miałam problemy z cyklem więc gdyby nie to to zaczęłabym chyba tylko z kwasem foliowym i witaminą D. Ale milo mi, że sam z siebie chce się tym zająć i że nie tylko ja będę tą „lekomanką” w domu. Macie jakieś polecenia na suplement typu all in one dla faceta?

assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Chciałam edytować post, kliknęłam za szybko i usunęłam 🫣 popołudniu kupię facelle i siknę raz jeszcze 🤭

Też tak wczoraj zrobiłam 😅 Miałam Ci pisać, żebyś zrobiła facelle. Te pinki miały dobrą opinię, że niby jak pokazują kreskę, to na pewno jest ciąża. A ja zauważyłam, że one bardzo łatwo się zalewają, czy pokazują tę linię parowania.

Kitkat lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kasia, jaka kreska! Czyli zrobiliscie bejbika w swoj kiesiac miodowy ;)

technicznie rzecz biorąc "zrobiliśmy" bejbika w dniu moich urodzin 🙈 to jedyna możliwość w tym miesiącu, owulacja wypadała dzień po moich urodzinach i najwidoczniej się "wstrzeliliśmy"
    to są wręcz nieprawdopodobne dla mnie zbiegi okoliczności, i nadal nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży ❤️

Mika1992, Promyczek39, ferrytynka25, kleopatr4, Sylwia_G-K, S_va_88, Pogubiona lubią tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
    29.07.2025 - ⏸️

🙎‍♂️ 31
  • Mika1992 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    technicznie rzecz biorąc "zrobiliśmy" bejbika w dniu moich urodzin 🙈 to jedyna możliwość w tym miesiącu, owulacja wypadała dzień po moich urodzinach i najwidoczniej się "wstrzeliliśmy"
    to są wręcz nieprawdopodobne dla mnie zbiegi okoliczności, i nadal nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży ❤️

Gratulacje ❤️ my się dowiedzieliśmy dzień po rocznicy ślubu, więc niezły prezent nam zgotował los. Teraz niech się wszystko nam dobrze układa.

Jaki będzie sierpniowy tytuł wątku? :D

kasia97, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ