Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, jest tak. Wstalam, nakarmilam psa i ide z mloda do przedszkola. Potem musze jechac otworzyc dom parkieciarzowi i dopiero do lab. Wrzucilam w pakiet od razu wszystko skoro i tak juz zaczynam dzien bez kawy. Czyli pewnie glukoza i insulina do poprawki beda?
S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
I ja wysikałam bladziocha🤭🤭 no zobaczymy co to będzie.
Remedios, Idawoll, Dżozu, Świeżynka97, Mika1992, Ounai, assialbnn, Luna11, bambusek-94, cukrzyk1991, Promyczek39, Kitkat, S_va_88, Pogubiona, kikix0o, Bubu04, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Laski, jest tak. Wstalam, nakarmilam psa i ide z mloda do przedszkola. Potem musze jechac otworzyc dom parkieciarzowi i dopiero do lab. Wrzucilam w pakiet od razu wszystko skoro i tak juz zaczynam dzien bez kawy. Czyli pewnie glukoza i insulina do poprawki beda?
Jesli nie podjadłaś psu karmy, to chyba nie 🫣Dżozu, Ounai lubią tę wiadomość
-
Kitkat wrote:Dzień dobry,
Wpadam jak świnia w kompot, czy ja tylko mam zwidy i coś tam prześwituje? Zobaczcie, wylejcie mi na głowę kubeł zimnej wody.
Dziś 9 dpo
https://ibb.co/FkFC3kTgKitkat lubi tę wiadomość
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Kitkat wrote:Dzień dobry,
Wpadam jak świnia w kompot, czy ja tylko mam zwidy i coś tam prześwituje? Zobaczcie, wylejcie mi na głowę kubeł zimnej wody.
Dziś 9 dpo
https://ibb.co/FkFC3kTg
Na początku nic nie widziałam, ale jak dobrze popatrzyłam to też coś widzę 🙈 z tymi testami mam takie doświadczenie, że jak nie ma kreski to jest biało i nie da się pomylić 😁
Szalejecie dziewczyny w tym lipcu, strasznie płodny miesiąc 😍
Nie nadążam wszystkiego czytać także jak nie pogratulowałam bety albo kreseczek to gratuluję 😍
Ounai trzymam kciuki za badania ✊Ounai, Kitkat, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry po dluuuugiej dluuugiej przerwie, dzisiaj wpadam i ja jak dzik w pomidory - w końcu po prawie 2* latach wysikałam ⏸️
https://zapodaj.net/plik-VwB2k8DNDV
powiem szczerze że radość miesza się z ogromnym stresem - jak to będzie, czy jesteśmy gotowi, czy te kreski są "prawdziwe", czy nie skończy się biochemem..
te 2 lata to był długi proces - odstawienie AH, diagnoza PCOS, IO, zawieszenie starań ze względu na intensywne przygotowania do ślubu / potencjalny termin porodu w okolicach ślubu.. wiele miesięcy nam "wypadło" i tak naprawdę większość naszych starań skupiła się na koniec 2023 r i pierwszą połowę 2024r.
może ktoś jeszcze pamięta (lub nie) - na wątku majowym lub czerwcowym szukałam porad jak bez leków / antykoncepcji przesunąć okres, planowo miał wypaść w dniu naszego ślubu. i koniec końców oczywiście pojawił się w dniu ślubu - na szczęście pod wieczór, a nie w kosciele 🙈 i to był mój ostatni okres, pierwszy dzień mojej ciąży.. życie jest przewrotne 🌸✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:08
Remedios, Dżozu, Default.owa, Malineczka, Mika1992, Idawoll, krolik, Ounai, ferrytynka25, Sagi, Olisska, Imazolka, bambusek-94, cukrzyk1991, Promyczek39, kleopatr4, S_va_88, Pogubiona, kikix0o, Takatam, Daisy1, Bubu04, dailydamn lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
🙎♂️ 31 -
Wow, chwilkę tutaj nie zaglądałam i tyle wspaniałych wieści. 🤩 Ależ ta końcówka lipca jest piękna.⚡⚡⚡
Dailydamn, Idawoll, Defaultowa, Mika1992 - gratulacje 🎉 🎉 🎉
Kobea, oby ten bladzioch ciemniał i okazał się cudem.⚡🤞
Tym, którym się nie udało życzę by sierpień był Wasz.🤞🌌 Będę Was wypatrywać na fioletowej stronie.💜
S_va, fajnie, że się odezwałaś. Przesyłam dużo siły! 🫂 Mam nadzieję, że szybko zaświeci dla Ciebie słońce.☀️
Ounai, bardzo mi przykro. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i skończyło się tylko na podejrzeniach.🤞🫂Mika1992, Idawoll, ŚWIEŻYNKA97, kleopatr4, S_va_88, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny. Dziś wysikałam biel, ale tak czy siak, poszłam na betę.
Teraz widzę, że okres się rozkręca, więc prawdopodobnie wyłapałam bio-chem, ale zobaczymy co powie krew.
Jeśli to bio-chem to mogę się pocieszać, że zawsze cykl przed ciążą łapałam właśnie bio-chem.🙈🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Dzięki dziewczyny, jutro zrobię beta i progesteron i pewnie trzeci raz w poniedziałek. Na razie nie skaczę z radości, czekam ze spokojem.
Chyba się wypiszę z tych grupek na FB. Powiem wam że zawsze jak czymś się zainteresuje albo jak musiałam podnieść ferrytyne to szukałam o tym grup na FB. Jestem chyba na niezliczonej ilości 😁 Nie powiem, na niektórych dostaje sie fajne wsparcie lub porady. Ale na większości dno - grupa ogrodnicza, prosisz o radę a ludzie wysyłają zdjęcia swoich kwiatków że są piękne. 🙈
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Chciałam edytować post, kliknęłam za szybko i usunęłam 🫣 popołudniu kupię facelle i siknę raz jeszcze 🤭
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Sagi wrote:Jesli nie podjadłaś psu karmy, to chyba nie 🫣
Sagi lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Default.owa wrote:Dziewczyny. Dziś wysikałam biel, ale tak czy siak, poszłam na betę.
Teraz widzę, że okres się rozkręca, więc prawdopodobnie wyłapałam bio-chem, ale zobaczymy co powie krew.
Jeśli to bio-chem to mogę się pocieszać, że zawsze cykl przed ciążą łapałam właśnie bio-chem.🙈
Wczoraj ten cień był naprawdę fajny.
Ja się zaraz zbieram na betę #2.Belia, Default.owa lubią tę wiadomość
-
Mika1992 wrote:Dzięki dziewczyny, jutro zrobię beta i progesteron i pewnie trzeci raz w poniedziałek. Na razie nie skaczę z radości, czekam ze spokojem.
Chyba się wypiszę z tych grupek na FB. Powiem wam że zawsze jak czymś się zainteresuje albo jak musiałam podnieść ferrytyne to szukałam o tym grup na FB. Jestem chyba na niezliczonej ilości 😁 Nie powiem, na niektórych dostaje sie fajne wsparcie lub porady. Ale na większości dno - grupa ogrodnicza, prosisz o radę a ludzie wysyłają zdjęcia swoich kwiatków że są piękne. 🙈Mika1992 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
kasia97 wrote:Dzień dobry po dluuuugiej dluuugiej przerwie, dzisiaj wpadam i ja jak dzik w pomidory - w końcu po prawie 2* latach wysikałam ⏸️
powiem szczerze że radość miesza się z ogromnym stresem - jak to będzie, czy jesteśmy gotowi, czy te kreski są "prawdziwe", czy nie skończy się biochemem..
te 2 lata to był długi proces - odstawienie AH, diagnoza PCOS, IO, zawieszenie starań ze względu na intensywne przygotowania do ślubu / potencjalny termin porodu w okolicach ślubu.. wiele miesięcy nam "wypadło" i tak naprawdę większość naszych starań skupiła się na koniec 2023 r i pierwszą połowę 2024r.
może ktoś jeszcze pamięta (lub nie) - na wątku majowym lub czerwcowym szukałam porad jak bez leków / antykoncepcji przesunąć okres, planowo miał wypaść w dniu naszego ślubu. i koniec końców oczywiście pojawił się w dniu ślubu - na szczęście pod wieczór, a nie w kosciele 🙈 i to był mój ostatni okres, pierwszy dzień mojej ciąży.. życie jest przewrotne 🌸✨
Gratulacje! Życzę nudnej i zdrowej ciąży. 🩵kasia97 lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
kasia97 wrote:Dzień dobry po dluuuugiej dluuugiej przerwie, dzisiaj wpadam i ja jak dzik w pomidory - w końcu po prawie 2* latach wysikałam ⏸️
może ktoś jeszcze pamięta (lub nie) - na wątku majowym lub czerwcowym szukałam porad jak bez leków / antykoncepcji przesunąć okres, planowo miał wypaść w dniu naszego ślubu. i koniec końców oczywiście pojawił się w dniu ślubu - na szczęście pod wieczór, a nie w kosciele 🙈 i to był mój ostatni okres, pierwszy dzień mojej ciąży.. życie jest przewrotne 🌸✨
Ale kreski!⚡⚡ Miód na nasze oczy! Gratulacje, jesteś w ciąży😍✨kasia97 lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Ja upuściłam dzisiaj krwi na proga 7dpo… zobaczymy co tam wyjdzie.
Wczoraj pozytywnie zaskoczył mnie mąż, bo powiedział że chce kupić jakieś suplementy na płodność. Nie prosiłam go do tej pory o to, bo nie było raczej takiej potrzeby - staramy się krótko, ja moje suple brałam tylko dlatego że miałam problemy z cyklem więc gdyby nie to to zaczęłabym chyba tylko z kwasem foliowym i witaminą D. Ale milo mi, że sam z siebie chce się tym zająć i że nie tylko ja będę tą „lekomanką” w domu. Macie jakieś polecenia na suplement typu all in one dla faceta?assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Kitkat wrote:Chciałam edytować post, kliknęłam za szybko i usunęłam 🫣 popołudniu kupię facelle i siknę raz jeszcze 🤭
Też tak wczoraj zrobiłam 😅 Miałam Ci pisać, żebyś zrobiła facelle. Te pinki miały dobrą opinię, że niby jak pokazują kreskę, to na pewno jest ciąża. A ja zauważyłam, że one bardzo łatwo się zalewają, czy pokazują tę linię parowania.Kitkat lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Kasia, jaka kreska! Czyli zrobiliscie bejbika w swoj kiesiac miodowy
technicznie rzecz biorąc "zrobiliśmy" bejbika w dniu moich urodzin 🙈 to jedyna możliwość w tym miesiącu, owulacja wypadała dzień po moich urodzinach i najwidoczniej się "wstrzeliliśmy"
to są wręcz nieprawdopodobne dla mnie zbiegi okoliczności, i nadal nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży ❤️Mika1992, Promyczek39, ferrytynka25, kleopatr4, Sylwia_G-K, S_va_88, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
29.07.2025 - ⏸️
🙎♂️ 31 -
kasia97 wrote:technicznie rzecz biorąc "zrobiliśmy" bejbika w dniu moich urodzin 🙈 to jedyna możliwość w tym miesiącu, owulacja wypadała dzień po moich urodzinach i najwidoczniej się "wstrzeliliśmy"
to są wręcz nieprawdopodobne dla mnie zbiegi okoliczności, i nadal nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży ❤️
Gratulacje ❤️ my się dowiedzieliśmy dzień po rocznicy ślubu, więc niezły prezent nam zgotował los. Teraz niech się wszystko nam dobrze układa.
Jaki będzie sierpniowy tytuł wątku?kasia97, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna