Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Ja 40, maz 38
Miało być, że wiele z nich jest niezłośliwych. Wiadomo, że czujesz, że wiek Cię goni ale wg mnie słowa gina zeby odpuscic są nie na miejscu. Wiele kobiet rodzi po 40 (sama znam wiele takich przypadków, a nawet po 43/44).
Pamiętam, że gdy mi odkryto torbiel to też padło słowo "guz" i bardzooo bałam się nowotworu, a okazało się, że to torbiel endometrialna (czekoladowa, czyli wypełniona starą krwią).
Co do budowy i natłoku obowiązków - totalnie rozumiem i tulęSagi, Ounai lubią tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
cukrzyk1991 wrote:Defaultowa - to gdy powtórzysz test, to coś czuję, że poleci piorunek
Manifestuje piorunka!
Belia wrote:Deafultowa jak będziesz szła na betę to oznacz sobie też proga ze względu na to krwawienie 🤞🏼
Tak zrobię, bo też mam takie zalecenie od mojej ginekolog. Biorę też duphaston, to również zalecenie od niej. Więc manifestuje jutro dobre wiadomości.🤞🏻
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Ounai wrote:Poszłam na kontrolę do gin i dostałam obuchem w łeb. Podejrzenie nowotworu jajnika, mamy wstrzymać staraniaCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Default.owa wrote:Dziewczyny, ja chyba pomyliłam plamienie implantacyjne z okresem, nie wiem, może przez ten acard było bardziej intensywne. Ale okres po jednym dniu się nie kończy, a u mnie od rana praktycznie krwi już brak. Podejrzliwa pojechałam do rosska po testy i nie wiem, wyprowadźcie mnie z błędu ale czy widzę tam cień cienia? Nie jest to z porannego moczu. Jutro z rana na pewno będę powtarzać.
https://zapodaj.net/plik-rejE9kAE95Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Default.owa wrote:No właśnie u mnie to ta sama sytuacja. Krew czerwona od wczoraj rana, a dziś już praktycznie końcówka ze śluzem i teraz sam śluz. Zwalam to na acard, który w klinice zalecili mi przyjmować od owulki do testu. Zobaczymy jutro. 🤞
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Belia wrote:Ounai posłuchaj to okropne, że dostałaś takie podejrzenie. Moja znajoma też miała podejrzenie nowotworu. Okazało się to torbielą endometrialna i tak wyszła jej diagnoza endometriozy. Być może to ez zwykła torbielka. Dobrze, że umówiłaś się do swojego lekarza. Na pewno drugie spojrzenie będzie cenne. A badania j tak zrób. Jak nie jutro to pojutrze. Przytulam 🫂
Deafultowa jak będziesz szła na betę to oznacz sobie też proga ze względu na to krwawienie 🤞🏼BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Powiedział, ze na prawym jajniku widzi dwie torbiele i w jednej coś jest oprócz płynu. I że gdyby to płyn tylko był to luz a tak to trzeba sprawdzić. Ale na zasadzie chucham na zimno bo to moze nie byc nowotwor. Powiedzial ze jestem po owulacji, pobral cytologie. Mam zrobic markery nowotworowe i jak beda podwyzszone no to wiadomo, lipa. Kazal sie nie starac ale... my juz po bzykach a ja wg niego po owulacji wiec troche za pozno.
Co mysle? Nie wiem, mieszane mam uczucia. Mlody byl, mogl sie ponylic. Zapyralam o starania i stwierdzil, ze powinnismy sie zastabowic bo w tym wieku jest duze ryzyko wad. To w sumie takie srednie bylo.Ounai lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Ounai wrote:Mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie. Ja po prosfu bylam przy smierci 3 osob chorych na raka i panicznie sie boje tego. Ja sie xale zycie badam, zeby w razie czego wykryc we wczesnym stadium i ten strach dzis stal sie taki realny
Doskonale Cię rozumiem. U mnie w rodzinie też dużo nowotworów, od roku mocno choruje moja młodziutka kuzynka. Ja staram się regularnie badać i rozumiem Twoje przerażenie. Jestem myślami z Tobą i wierzę, że wszystko będzie dobrze. 🩵Ounai lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Ounai wrote:Powiedział, ze na prawym jajniku widzi dwie torbiele i w jednej coś jest oprócz płynu. I że gdyby to płyn tylko był to luz a tak to trzeba sprawdzić. Ale na zasadzie chucham na zimno bo to moze nie byc nowotwor. Powiedzial ze jestem po owulacji, pobral cytologie. Mam zrobic markery nowotworowe i jak beda podwyzszone no to wiadomo, lipa. Kazal sie nie starac ale... my juz po bzykach a ja wg niego po owulacji wiec troche za pozno.
Co mysle? Nie wiem, mieszane mam uczucia. Mlody byl, mogl sie ponylic. Zapyralam o starania i stwierdzil, ze powinnismy sie zastabowic bo w tym wieku jest duze ryzyko wad. To w sumie takie srednie bylo.
Wiadomo, że po takich słowach to ciężko się nie stresować ale wszystkie tu dobrze wiemy jacy dziś są lekarze. Plus USG to szeroki temat gdzie komuś może coś się źle zobaczyć i wydawać. Plus tekst o ryzyku wieku… wielki red flag jak dla mnie a nie lekarz. Definitywnie trzeba to sprawdzić u kogoś innego. Trzymam kciuki, żeby to był tylko niekompetentny lekarz.Gnom, Default.owa lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
S_va widzialam Twoj wpis. Chociaz dzis cierpisz wierze ze wyjdzie dla Ciebie slonce. Pozwol sobie na to cierpienie bo masz prawo do wszystkich emocji ktore odczuwasz.
Cukrzyk, bardzo sie ciesze ze maz podjal decyzje. Bede mocno trzymac kciuki.
Defaultowa, widac ten cien wyraznie!S_va_88, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Siedze i rycze, ale coś we mnie pękło. Nie mam siły być twarda. Mam po prostu dość. Najpierw to poronienie, teraz te słowa lekarza. Siedzę sama, nie mam z kim pogadać. Mąż w delegacji, sama ogarniam budowę, moje dziecko całe dnie przed tv bo głupia wzięłam pod opiekę psa mamy i nie da się go zostawić w domu bo ciągle szczeka i wyje. Nawet nie mam jak zrobić tych badań bo przedszkole otwieraja o 7 a o 8 musze byc na budowie bo facet od podlog przyjezdza. Naprawde, serio czuje sie tym przytloczona. W dodatku siedze na wychowawczym i nie mam co wracac do pracy bo jak wroce to zobacze wypowiedzenie
A kiedy mąż wraca z delegacji?Ounai lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Default.owa wrote:Dziewczyny, ja chyba pomyliłam plamienie implantacyjne z okresem, nie wiem, może przez ten acard było bardziej intensywne. Ale okres po jednym dniu się nie kończy, a u mnie od rana praktycznie krwi już brak. Podejrzliwa pojechałam do rosska po testy i nie wiem, wyprowadźcie mnie z błędu ale czy widzę tam cień cienia? Nie jest to z porannego moczu. Jutro z rana na pewno będę powtarzać.
https://zapodaj.net/plik-rejE9kAE95
Widać różowy cień, trzymam mocno kciuki 🩷🩷👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Dżozu wrote:
Pierwsze zdjęcie Twojego maluszka, to musi być niesamowite uczucie 🩷🩷 Rycz kochana ile wlezie, to się dzieje- będziesz mamą! 🫶🏼🫶🏼
Dżozu lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Ounai wrote:Mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie. Ja po prosfu bylam przy smierci 3 osob chorych na raka i panicznie sie boje tego. Ja sie xale zycie badam, zeby w razie czego wykryc we wczesnym stadium i ten strach dzis stal sie taki realny
Podzielam zdanie dziewczyn, zobaczysz, że to torbiel.
Szkoda, że jesteś teraz sama, że chłop na delegacji.
Bo to najgorzej samemu siedzieć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 17:05
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Ounai, ja w 2016 dostałam diagnozę od ginekologa - torbiele, leczymy antykoncepcją. Oczywiście nic to nie dało, zmieniłam lekarza i jak obuchem w twarz - to guzy, nie torbiele. Co więcej, po kilka guzów na obu jajnikach, podejrzenie potworniaka. Przeszłam przez kilku lekarzy i różnej maści badania, finalnie znalazłam się pod opieką świetnego profesora z Łodzi. Z tyłu głowy miałam dodatkowo fakt, że 1,5 roku wcześniej u mojej mamy wykryto raka jajnika, więc byłam przerażona, że czeka mnie to samo. Przeszłam mini laparotomię i po wycięciu guzy poszły do badań - wyszło, że wszystkie zmiany były łagodne, ale było to kilka guzów, część ze zwapnieniami, część wielokomorowa, do tego torbielakogruczolak. Wszystko łagodne, więc na kontrolach się skończyło i do tej pory jest czysto.
Jest naprawdę ogromna szansa, że u Ciebie zmiany są łagodne. Przytulam Cię mocno, a jednocześnie chcę Ci dodać trochę otuchy, że z rakową historią w najbliższej rodzinie nadal wszystko może się zakończyć dobrze 😊Dżozu, Default.owa, S_va_88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
08.2025 - wizyta u immunologa ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
S_va_88 wrote:🫂.......tulę Cię bardzo , bardzo mocno.
A kiedy mąż wraca z delegacji?
Wiecoe, pogadałam też z siostrą i ma rację. Nawet gdyby było źle to mam 2 dzieci i mogą wycinać jajnik. Ale wierzę, że będzie okS_va_88, S_va_88 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dobra to z tymi wynikami tak: (22.01.25/18.07.25)
Przeprowadzane w różnych laboratoriach dlatego niektóre warrosci/parametry są rozne
Objetosc 2ml/1.1ml ❗️⬇️
Czas upłynnienia 20min/<60min 🆗️
PH 7.6/8.5 ❗️⬇️
Lepkość ++/w normie 🆗️
Aglutynacje -/brak 🆗️
Agregacje -/brak 🆗️
Inne komórki -/brak takiego parametru
Komórki okrągłe brak takiego parametru/ 4.2mln/ml
W tym leukocyty 1.8 mln/ml ❗️⬆️
Koncentracja 45.5 mln/ml / 109.04 mln/ml🆗️
Całkowita liczba 91mln / 120 mln🆗️
Ruch postępowy szybki 0.2%/2.34%
Ruch postępowy wolny 14.29%/17.87%
Ruchniepostepowy 20.61%/13.62%
Morfologia 4%/3% ❗️⬇️
Dodatkowe badania które wcześniej nie były robione
Stres oksydacyjny znormalziowazny ORP [mV/10^6sperm/ml] 0.15 🆗️
Fragmentacja dna 88% prawidłowych (70% duże halo, 18% średnie halo)🆗️
Test HBA 72% ❗️⬇️ norma od 80%
Przeciwciała przeciwplemnikowe
Igg po 2 minutach 16%❗️⬆️
Igg po 10 minutach 12%❗️⬆️
Iga po 2 minutach 17%❗️⬆️
Iga po 10 minutach 21❗️⬆️
W posiewie czysto
Ogólnie jeśli chodzi o seminogram to niewiele się zmieniło. Wzrosła Koncentracja ale objetosc spadła. Sumarycznie jest więcej plemników i więcej ruchliwych ale to nie jest jakaś spektakularna roznica. Najbardziej mnie zastanawiają te przeciwciała. Ewidentnie jest jakiś stan zapalny I to przewlekły ale nie bakteryjny. Dużo dyskutowałam z czatem gpt i to mogą być typowe objawy zapalenia prostaty typu III. Mąż już umowiny do urologa więc zobaczymy co powie.
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Ounai,
Ja dodam od siebie, że aparaty do USG są baaaardzo niedokładne, nawet jeśli obsługują je doświadczeni lekarze. Ja też byłam straszona guzem wątroby, który okazał się naczyniakiem, a jak miałam wycinanego guzka z piersi to na żywo okazał się o połowę mniejszy niż pokazywało USG.
Także głowa do góry i nie martw się na zapas. A nawet jeśli coś wyszło, to super że wyłapiesz.Default.owa, Ounai lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%