35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:

No ten ostatni to mi szybko przeleciał
a tak na 12 czekałam,
oby reszta nudna bez sensacji 
Tylko jeszcze stresowy wynik Pappa za tydzień ze względu na wiek super nie będzie, oby byl od statystyki lepszy, to będzie ok. Oj, będę kciuki potrzebowała. Pliizzz
Kciuki beda. Kegle tez. Nie martw sie
Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, dorbie, efcia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyKurwa, mam nockę, a padam na ryj, taki miałam dzień w pracy

Bratanice tak kaszle, że o mało płuc nie odda. Tuz przed północną zapodałam nebulizacje, teraz czekam czy zaśnie. Kaszle zaiste mniej...
Dodam, że w poniedziałek wyjeżdżają na wakacje do Chorwacji. Mam nadzieję, że rozumiecie powagę sytuacji?
Boże jaka jestem zmęczona....
Magdala, kapturnica, kkisia, macduska, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Hehehe fajne określenie: wybrałam.Magdala wrote:Musimy troche odczekac. Pare godzin dla regeneracji, bo rano juz wybralam co mial.

Nie wiem czemu skojarzyło mi się z zagarnianiem rękoma z jakiejś czeluści. Heh
Magdala lubi tę wiadomość
-
A ja wam coś powiem. Jak odstawiłam termometr i schowałam wykres do szuflady to nie wiedziałam nawet dobrze w jakim momencie cyklu jestem. No ale wczoraj i przedwczoraj (dopóki się jeszcze spać nie położyłam to mimo, że się właśnie zrobiło po północy to dla uproszczenia dla mnie jest jeszcze dziś) zaobserwowałam piękny śluz, dziś w dużej ilości i do tego jeszcze krzyż mnie napierdziela i bolał mnie lewy jajnik. No i co? Jak tu się uwolnić od objawów jak one się same pchają na pierwszy plan a ja taka wyedukowana w swoim organiźmie, że czuję co się dzieje bez mierzenia tempki?... Chcąc nie chcąc poszłam po ten swój wykres zobaczyć który to dzień i to jest kurdę 17. Mam w tym cyklu opóźnienie.
Wniosek: nie da się żyć już bez wykresu. Nawet nieprowadzonego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 00:28
Sabina, Magdala, moremi, Bliska 77, Aasiula, kapturnica, kkisia, Reni, dorbie, gretka, Mega lubią tę wiadomość
-
Kometa pilnuj coby jakie niepewne czy jak jej tam, tej, co w czasie seksu gumki naciaga, nie straszyly na forum.
Ja ide.
Do jutra.
Moj ostatni dzien w pracy!
Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, efcia, kapturnica, kkisia, macduska, stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Dobra! Bendem, no bendem! Na straży spać. Yyy... StaćMagdala wrote:Kometa pilnuj coby jakie niepewne czy jak jej tam, tej, co w czasie seksu gumki naciaga, nie straszyly na forum.
Ja ide.
Do jutra.
Moj ostatni dzien w pracy!
efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
A to jak nikogo nie ma to spokojnie wam coś napiszę, bez nerwów, że zanim wystukam post na tel to wy już pięć stron do nadrabiania wyprodukujecie
. Może która mi co podpowie, może i Dorbie się nade mną pochyli?
Byłam dziś u zastępczego lekarza pierwszego kontaktu (mój na urlopie), na konsultacji wyników badań, które mi mój zlecił kiedy skarżyłam się na wywypadające włosy i suchą skórę. No i on rzucił okiem na wyniki i stwierdził, że wszystko ok i to raczej problem kosmetyczny (!) niż internistyczny. Bo krew ok, cukrzycy nie ma, tarczyca zdrowa (stwierdził to na podstawie TSH, przy okazji: mam 1,178),a i żelazo mi się ładnie podniosło do połowy normy, więc nie ma mowy o niedokrwistości, której poszukiwał mój lekarz. Po trzech minutach rozmowy wyszłam z gabinetu.
Ale tak: wszystkie parametry w normach, jedynie w badaniu moczu obecne ciała ketonowe. A nie powinno ich być. Poczytałam sobie w necie i całkiem możliwe, że pojawiły się w związku z wysiłkiem fizycznym, gdyż dzień przed badaniami trzasnęłam sobie popołudniu trening. Ale nie wiem, czy nie jest tu jakaś inna przyczyna, np. za mało węglowodanów w diecie. Piszą np., że skutkiem dużej ilości tych ciał ketonowych jest np. sucha skóra i acetonowy zapach moczu. No nie tak dawno miałam z tym problem, ale wiązałam to z suplementacją magnezem. Kiedy wykluczyłam ten magnez pomyślałam o odwodnieniu, zaczęłam więcej pić, jakoś chyba przeszło.
No i teraz nie wiem - przejmować się tymi ciałami ketonowymi czy nie? Czy powtórzyć badanie moczu we własnym zakresie? Czy zwrócić uwagę na te wyniki pani dermatolog (idę w poniedziałek do niej w sprawie tej suchej skóry i wciąż nadmiernie wypadających włosów)? Może ma to jakiś związek? Bo ja już myślę, że te włosy i zmiany na skórze to stres, skoro wyniki badań dobre. Ale może jednak nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 01:02
efcia lubi tę wiadomość
-
A jeszcze muszę się pochwalić: zmotywowałam chyba moją mamę, albo zaktywizowałam ją do działania w sprawie naprawy jej uzębienia. Była na rozpoznaniu tu koło mnie w klinice, o której ostatnio pisała. I cieszę się, że jej się spodobało bo ma już plan leczenia i o połowę tańszy kosztorys niż w innej klinice. No, technologia idzie do przodu i dostępność jest dużo szersza do specjalistycznych zabiegów.
Mój wniosek jest jednak taki, że warto dbać o swoje zęby na codzień, bo potem można nieźle wydrenować sobie portfel. Co ja mówię, konto!
Mega lubi tę wiadomość
-
Acha, ostrzeżenie dla tych niezdecydowanych i takich tam :
postawiłam w kącie misia, nic się nie ukryjeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 01:19
moremi, efcia, Bursztyn, kapturnica, kkisia, macduska, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-
Bry

Kometa, u Ciebie to może być dodatkowo stres. W życiu nie miałam gorszej cery niż przed ślubem. No... Może na początku ciąży, a i teraz nie mogę się pozbyć wypryskow pod szczęką.
A my zbieramy się na podbój Brugii
dorbie, Sabina, efcia, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, Simba, paszczakin, beates, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyKometa, ciala ket w moczu najczęściej są związane z tym ze dana osoba wieczorem malo pila, a Ty jak robiłaś mocny trening, to już wiesz, że nie dopilas.
A w wypadaniu włosów w 90% przyczyna jest nieznana
Rzadko kiedy objawem jakiejs choroby jest tylko wypadanie włosów.
Sabina, Aasiula, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH