X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia kurde nie fajne wiadomosci.Ale najwazniejsze ,że bylas .Zareagowałas szybko , szybko byla karetka i otrzymala pomoc.A te pierwsze minuty maja najwieksze znaczenie - dzieki Twojej czujnosci. Wspieram <3

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry choć nie wiem czy taki dobry skoro od dziś mamy duda day. A żeby było ciekawiej to zaprzysięża się w 70 rocznicę zrzucenia bomby na Hiroszimę...
    Z dobrych wieści to od wczoraj jestem posiadaczką renault grand espace z 2008 roku. Nie jestem fanką francuskich samochodów ( bo podobno awaryjne) i marzyło mi się coś innego ale nie miałam wiele do gadania bo to auto firmowe. Jak wiadomo najlepsze samochody na świecie to firmowe ;) Teraz zmieszczę tam wszystkie dzieci i nawet męża :)
    Ja mam renowe imto starawa i sprawdza bardzo, oby tak dalej

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,
    Ja tam wole przemilczeć politykę bo tylko wkur&€ mam, a to co zrobił episkopat to juz wola o pomstę fo korba. Jakoś w innych krajach episkopaty potrafią normalnie funkcjonować a nasz sie panoszy jakby sami mieli rządzić w tym kraju. Podobno tylko w 1 kraju in vitro jest zakazane- na Kostaryce.
    Trochę gorąco, nie? I podobno tak ma byc jeszcze 2 tyg. Moja prognoza w tel wyglada strasznie. Jak to dobrze ze chłop sie uparł na montaż klimy, inaczej chyba bym płakała w te temp.
    Dzis zaczynam 26tc ;) faaajnie
    A mnie w zwiazku z moim swiatopogladem w ogole nie interesuje i nie zcze sobie zeby wpierd.. Sie w nieswoje sprawy i juz! Choc chce czy nie to loze na nich z moich podatkow, jakim prawem?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:51

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia jesteś dzielna. Poważnie. Brawo za szybką i prawidłową reakcję. Pewnie jej życie uratowałaś.
    Uspokój się już. Pewnie niedługo zadzwoni Alojz, a teściowa szybko z tego wyjdzie.
    Morek ja nawet nie chce myslec co by bylo gdyby byla sama w domu-ona mieszka sama :(

z dwojga zlego stalo sie u nas w mieszkaniu...

dzwonil Alojz - rozmawial z mama :) , zrobili jej tomografie komputerowa glowy, czeka na diagnoze. wyglada na to , ze bedzie dobrze :) uff co za ulga

Bliska 77, caffe, Reni, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, bardzo dobrze sie spisalas, zrobilas wszystko co nalezy, miejmy nadzieje ze to jednorazowe

iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec Tak wyniki ladne ale druga faza do dupy
    Dostalam leki na stymulacje w czwartek nastepna wizyta I progesteron

iwcia77, Reni, caffe, kapturnica, Heretyczka, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Iwcia kurde nie fajne wiadomosci.Ale najwazniejsze ,że bylas .Zareagowałas szybko , szybko byla karetka i otrzymala pomoc.A te pierwsze minuty maja najwieksze znaczenie - dzieki Twojej czujnosci. Wspieram <3
    a dlaczego te pierwsze minuty sa najwazniejsze?

Dziobak lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    z tego co wiem to druga faza jest prostsza do podrasowania, ja tez mialam cos tam w drugiej fazie i dostalam progesteron a po 2 miechach - 2 kreski :D

caffe, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Asiula, podrasujesz i będzie git ;)

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Tu jest to fajnie wytlumaczone 8)

http://www.marhan.pl/index.php/ciekawostki/zdrowie/3780-w-udarze-liczy-si-czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:15

iwcia77, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jesli to udar, to wylew moze spowodowac duze zmiany w mozgu, im szybciej sie go powstrzyma, tym mniejszy ucisk na srodmozgowie m in. Moze byc tez udar niedikrwienny, to jest 80% przypadkow, grozi m in paralizem. Im szybciej podane leki przywracajace krazenie, tym zmiany mniejsze i powrot do zdrowia pewniejszy.
    Trzymam kciuki, bylas zuch!

iwcia77, caffe, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Podreperujesz 2ga faze i bedzie git

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jesli to udar, to wylew moze spowodowac duze zmiany w mozgu, im szybciej sie go powstrzyma, tym mniejszy ucisk na srodmozgowie m in. Moze byc tez udar niedikrwienny, to jest 80% przypadkow, grozi m in paralizem. Im szybciej podane leki przywracajace krazenie, tym zmiany mniejsze i powrot do zdrowia pewniejszy.
    Trzymam kciuki, bylas zuch!
    no cala akcja od jej dziwnego zachowania do karetki trwala gora 40 minut..czy to dlugo czy krotko?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no cala akcja od jej dziwnego zachowania do karetki trwala gora 40 minut..czy to dlugo czy krotko?
    Ciezko powiedziec, nie wiadomo jaki to nyl udar. Mowi sie, ze osoba z udarem powinna w ciagu 3 godzin otrzymac specjalistyczna pomoc, m in byc zdisgnozowana tomografem. Tesciowa otrzymala ta pomoc duzo szybcuej, wiec sa szanse, ze sie wykaraska bez wiekszych strat. Czasami ludzie chodza z nirozpoznanym udarem i po 12 godzin, bo ich np. tylko boli glowa...
    Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!

iwcia77, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ciezko powiedziec, nie wiadomo jaki to nyl udar. Mowi sie, ze osoba z udarem powinna w ciagu 3 godzin otrzymac specjalistyczna pomoc, m in byc zdisgnozowana tomografem. Tesciowa otrzymala ta pomoc duzo szybcuej, wiec sa szanse, ze sie wykaraska bez wiekszych strat. Czasami ludzie chodza z nirozpoznanym udarem i po 12 godzin, bo ich np. tylko boli glowa...
    Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!
    tak, juz w domu po podaniu jakis lekow odzyskala przytomnosc i odpowiedzila na wszystkie pytania ( jak sie nazywa, kiedy sie urodzila, pokazala jezyk i zeby) a potem ja zabrali do szpitala. Alojz mowi , ze gada do rzeczy..

Dziobak, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udar mozna latwo rozpoznac. Kaze sie osobie zrobic 3 rzeczy: usmiechnac, podniesc ramiona do gory, powiedziec pelne zdanie. Jesli tego nie udaje sie zrobic natychmiast dzwonimy po pogotowie.
    Moja corka jest wyszkolona w tym temacie, obudzona w nocy bedzie wiedziala jak sprawdzic, czy mamy do czynienia z udarem. :-)

Heretyczka, iwcia77, Aasiula, moremi, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, kapturnica, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, współczuje stresu....
    Asiula, trzeba walczyc a nie trząść witkami..no!

iwcia77, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesciowa miala TIA, przewiezli ja na neurochirurgie , bedzie pod obserwacja kilka dni

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, a co dostalaś na stymulację?

Aasiula lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tesciowa miala TIA, przewiezli ja na neurochirurgie , bedzie pod obserwacja kilka dni
    To teraz dobrze by było, żeby przeszła szczegółową diagnostykę, żeby nie było powtórki z rozrywki.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10736 10737 10738 10739 10740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ