X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia kurde nie fajne wiadomosci.Ale najwazniejsze ,że bylas .Zareagowałas szybko , szybko byla karetka i otrzymala pomoc.A te pierwsze minuty maja najwieksze znaczenie - dzieki Twojej czujnosci. Wspieram <3

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry choć nie wiem czy taki dobry skoro od dziś mamy duda day. A żeby było ciekawiej to zaprzysięża się w 70 rocznicę zrzucenia bomby na Hiroszimę...
    Z dobrych wieści to od wczoraj jestem posiadaczką renault grand espace z 2008 roku. Nie jestem fanką francuskich samochodów ( bo podobno awaryjne) i marzyło mi się coś innego ale nie miałam wiele do gadania bo to auto firmowe. Jak wiadomo najlepsze samochody na świecie to firmowe ;) Teraz zmieszczę tam wszystkie dzieci i nawet męża :)
    Ja mam renowe imto starawa i sprawdza bardzo, oby tak dalej

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,
    Ja tam wole przemilczeć politykę bo tylko wkur&€ mam, a to co zrobił episkopat to juz wola o pomstę fo korba. Jakoś w innych krajach episkopaty potrafią normalnie funkcjonować a nasz sie panoszy jakby sami mieli rządzić w tym kraju. Podobno tylko w 1 kraju in vitro jest zakazane- na Kostaryce.
    Trochę gorąco, nie? I podobno tak ma byc jeszcze 2 tyg. Moja prognoza w tel wyglada strasznie. Jak to dobrze ze chłop sie uparł na montaż klimy, inaczej chyba bym płakała w te temp.
    Dzis zaczynam 26tc ;) faaajnie
    A mnie w zwiazku z moim swiatopogladem w ogole nie interesuje i nie zcze sobie zeby wpierd.. Sie w nieswoje sprawy i juz! Choc chce czy nie to loze na nich z moich podatkow, jakim prawem?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:51

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia jesteś dzielna. Poważnie. Brawo za szybką i prawidłową reakcję. Pewnie jej życie uratowałaś.
    Uspokój się już. Pewnie niedługo zadzwoni Alojz, a teściowa szybko z tego wyjdzie.
    Morek ja nawet nie chce myslec co by bylo gdyby byla sama w domu-ona mieszka sama :(

z dwojga zlego stalo sie u nas w mieszkaniu...

dzwonil Alojz - rozmawial z mama :) , zrobili jej tomografie komputerowa glowy, czeka na diagnoze. wyglada na to , ze bedzie dobrze :) uff co za ulga

Bliska 77, caffe, Reni, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, bardzo dobrze sie spisalas, zrobilas wszystko co nalezy, miejmy nadzieje ze to jednorazowe

iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec Tak wyniki ladne ale druga faza do dupy
    Dostalam leki na stymulacje w czwartek nastepna wizyta I progesteron

iwcia77, Reni, caffe, kapturnica, Heretyczka, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Iwcia kurde nie fajne wiadomosci.Ale najwazniejsze ,że bylas .Zareagowałas szybko , szybko byla karetka i otrzymala pomoc.A te pierwsze minuty maja najwieksze znaczenie - dzieki Twojej czujnosci. Wspieram <3
    a dlaczego te pierwsze minuty sa najwazniejsze?

Dziobak lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    z tego co wiem to druga faza jest prostsza do podrasowania, ja tez mialam cos tam w drugiej fazie i dostalam progesteron a po 2 miechach - 2 kreski :D

caffe, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Asiula, podrasujesz i będzie git ;)

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Tu jest to fajnie wytlumaczone 8)

http://www.marhan.pl/index.php/ciekawostki/zdrowie/3780-w-udarze-liczy-si-czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:15

iwcia77, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Jesli to udar, to wylew moze spowodowac duze zmiany w mozgu, im szybciej sie go powstrzyma, tym mniejszy ucisk na srodmozgowie m in. Moze byc tez udar niedikrwienny, to jest 80% przypadkow, grozi m in paralizem. Im szybciej podane leki przywracajace krazenie, tym zmiany mniejsze i powrot do zdrowia pewniejszy.
    Trzymam kciuki, bylas zuch!

iwcia77, caffe, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Podreperujesz 2ga faze i bedzie git

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jesli to udar, to wylew moze spowodowac duze zmiany w mozgu, im szybciej sie go powstrzyma, tym mniejszy ucisk na srodmozgowie m in. Moze byc tez udar niedikrwienny, to jest 80% przypadkow, grozi m in paralizem. Im szybciej podane leki przywracajace krazenie, tym zmiany mniejsze i powrot do zdrowia pewniejszy.
    Trzymam kciuki, bylas zuch!
    no cala akcja od jej dziwnego zachowania do karetki trwala gora 40 minut..czy to dlugo czy krotko?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no cala akcja od jej dziwnego zachowania do karetki trwala gora 40 minut..czy to dlugo czy krotko?
    Ciezko powiedziec, nie wiadomo jaki to nyl udar. Mowi sie, ze osoba z udarem powinna w ciagu 3 godzin otrzymac specjalistyczna pomoc, m in byc zdisgnozowana tomografem. Tesciowa otrzymala ta pomoc duzo szybcuej, wiec sa szanse, ze sie wykaraska bez wiekszych strat. Czasami ludzie chodza z nirozpoznanym udarem i po 12 godzin, bo ich np. tylko boli glowa...
    Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!

iwcia77, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ciezko powiedziec, nie wiadomo jaki to nyl udar. Mowi sie, ze osoba z udarem powinna w ciagu 3 godzin otrzymac specjalistyczna pomoc, m in byc zdisgnozowana tomografem. Tesciowa otrzymala ta pomoc duzo szybcuej, wiec sa szanse, ze sie wykaraska bez wiekszych strat. Czasami ludzie chodza z nirozpoznanym udarem i po 12 godzin, bo ich np. tylko boli glowa...
    Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!
    tak, juz w domu po podaniu jakis lekow odzyskala przytomnosc i odpowiedzila na wszystkie pytania ( jak sie nazywa, kiedy sie urodzila, pokazala jezyk i zeby) a potem ja zabrali do szpitala. Alojz mowi , ze gada do rzeczy..

Dziobak, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udar mozna latwo rozpoznac. Kaze sie osobie zrobic 3 rzeczy: usmiechnac, podniesc ramiona do gory, powiedziec pelne zdanie. Jesli tego nie udaje sie zrobic natychmiast dzwonimy po pogotowie.
    Moja corka jest wyszkolona w tym temacie, obudzona w nocy bedzie wiedziala jak sprawdzic, czy mamy do czynienia z udarem. :-)

Heretyczka, iwcia77, Aasiula, moremi, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, kapturnica, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, współczuje stresu....
    Asiula, trzeba walczyc a nie trząść witkami..no!

iwcia77, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesciowa miala TIA, przewiezli ja na neurochirurgie , bedzie pod obserwacja kilka dni

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, a co dostalaś na stymulację?

Aasiula lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tesciowa miala TIA, przewiezli ja na neurochirurgie , bedzie pod obserwacja kilka dni
    To teraz dobrze by było, żeby przeszła szczegółową diagnostykę, żeby nie było powtórki z rozrywki.

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10736 10737 10738 10739 10740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ