35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Dzień dobry choć nie wiem czy taki dobry skoro od dziś mamy duda day. A żeby było ciekawiej to zaprzysięża się w 70 rocznicę zrzucenia bomby na Hiroszimę...
Z dobrych wieści to od wczoraj jestem posiadaczką renault grand espace z 2008 roku. Nie jestem fanką francuskich samochodów ( bo podobno awaryjne) i marzyło mi się coś innego ale nie miałam wiele do gadania bo to auto firmowe. Jak wiadomo najlepsze samochody na świecie to firmoweTeraz zmieszczę tam wszystkie dzieci i nawet męża
iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Cześć,
Ja tam wole przemilczeć politykę bo tylko wkur&€ mam, a to co zrobił episkopat to juz wola o pomstę fo korba. Jakoś w innych krajach episkopaty potrafią normalnie funkcjonować a nasz sie panoszy jakby sami mieli rządzić w tym kraju. Podobno tylko w 1 kraju in vitro jest zakazane- na Kostaryce.
Trochę gorąco, nie? I podobno tak ma byc jeszcze 2 tyg. Moja prognoza w tel wyglada strasznie. Jak to dobrze ze chłop sie uparł na montaż klimy, inaczej chyba bym płakała w te temp.
Dzis zaczynam 26tcfaaajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:51
-
moremi wrote:Iwcia jesteś dzielna. Poważnie. Brawo za szybką i prawidłową reakcję. Pewnie jej życie uratowałaś.
Uspokój się już. Pewnie niedługo zadzwoni Alojz, a teściowa szybko z tego wyjdzie.
z dwojga zlego stalo sie u nas w mieszkaniu...
dzwonil Alojz - rozmawial z mama, zrobili jej tomografie komputerowa glowy, czeka na diagnoze. wyglada na to , ze bedzie dobrze
uff co za ulga
Bliska 77, caffe, Reni, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
A wiec Tak wyniki ladne ale druga faza do dupy
Dostalam leki na stymulacje w czwartek nastepna wizyta I progesteroniwcia77, Reni, caffe, kapturnica, Heretyczka, SolarPolar, moremi, macduska, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122, paszczakin lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Iwcia kurde nie fajne wiadomosci.Ale najwazniejsze ,że bylas .Zareagowałas szybko , szybko byla karetka i otrzymala pomoc.A te pierwsze minuty maja najwieksze znaczenie - dzieki Twojej czujnosci. Wspieram
Dziobak lubi tę wiadomość
-
Aasiula wrote:A wiec Tak wyniki ladne ale druga faza do dupy
Dostalam leki na stymulacje w czwartek nastepna wizyta I progesteroncaffe, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a dlaczego te pierwsze minuty sa najwazniejsze?
http://www.marhan.pl/index.php/ciekawostki/zdrowie/3780-w-udarze-liczy-si-czasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:15
iwcia77, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a dlaczego te pierwsze minuty sa najwazniejsze?
Trzymam kciuki, bylas zuch!
iwcia77, caffe, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Jesli to udar, to wylew moze spowodowac duze zmiany w mozgu, im szybciej sie go powstrzyma, tym mniejszy ucisk na srodmozgowie m in. Moze byc tez udar niedikrwienny, to jest 80% przypadkow, grozi m in paralizem. Im szybciej podane leki przywracajace krazenie, tym zmiany mniejsze i powrot do zdrowia pewniejszy.
Trzymam kciuki, bylas zuch! -
iwcia77 wrote:no cala akcja od jej dziwnego zachowania do karetki trwala gora 40 minut..czy to dlugo czy krotko?
Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!iwcia77, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ciezko powiedziec, nie wiadomo jaki to nyl udar. Mowi sie, ze osoba z udarem powinna w ciagu 3 godzin otrzymac specjalistyczna pomoc, m in byc zdisgnozowana tomografem. Tesciowa otrzymala ta pomoc duzo szybcuej, wiec sa szanse, ze sie wykaraska bez wiekszych strat. Czasami ludzie chodza z nirozpoznanym udarem i po 12 godzin, bo ich np. tylko boli glowa...
Badz dobrej mysli, jak juz jest badana to bedzie dobrze!Dziobak, moremi, kkisia, Mega, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Udar mozna latwo rozpoznac. Kaze sie osobie zrobic 3 rzeczy: usmiechnac, podniesc ramiona do gory, powiedziec pelne zdanie. Jesli tego nie udaje sie zrobic natychmiast dzwonimy po pogotowie.
Moja corka jest wyszkolona w tym temacie, obudzona w nocy bedzie wiedziala jak sprawdzic, czy mamy do czynienia z udarem.Heretyczka, iwcia77, Aasiula, moremi, kkisia, Arwena, Mega, ComeToMeBaby, kapturnica, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:tesciowa miala TIA, przewiezli ja na neurochirurgie , bedzie pod obserwacja kilka dni
iwcia77 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!