X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry spiochy!!!!
    Paszcza nieludzka pora to ktora u Was???Bo u nas noc to najczesciej przerywniki w spaniu o 11.30 , 2,30 , 5,30 no i 8ma 8) Nie narzekam bo czas karmini u nas to maks 7.8 minut plus czas na beki i oczyszczanie dupolca .
    Matka w miare wyspana ale koło 3ciej miewam kryzys powiekowy , nie chcą sie otwoierać

ania.g, Sabina, moremi, Aasiula, dorbie, Mega, Simba, malgos741, ComeToMeBaby, Magda*, anna maria, Mala79, efcia, paszczakin, Heretyczka, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ostatni faworyt to Leonard czyli Leo
    Bardzo ładne ale już słyszę jak w PL wołają zdrobniale Leoś. Dlatego nasz został Marcelem :)

Sabina, Aasiula, Magda* lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ale że kto śpi? My nie, pobudka o 5:50 a ja nieprzytomna bo mam niskie ciśnienie.
    Użytkowniczki łóżek dostawek, powiedzcie mi jak to jest. Czy w takim łóżku w razie potrzeby można jakoś podnieść szczebelki i zrobić z tego normalne łóżko?

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mi pomóc.

Otóż przy ostatniej wizycie gin zalecił mi branie Duphastonu od 16-25dc. w celu lepszego zagnieżdżenia zarodka.
    I teraz tak: dzisiaj mam 15dc - po owulacji parę dni.
    Po I cyklu starań. Dzisiaj śluz biały, gęsty. Biegunki. Nie jestem w stanie na tym etapie potwierdzić ciąży.

Wychodzi na to, że od jutra powinnam brać dupka.
    Cykle mam regularne od lat: 27-28 dni.

Moje obawy i stąd prośba do Was:
    - czy branie dupka do 25 dc i odstawienie nie rozreguluje mi cyklu?
    - mam odstawić dupka 25dc i czekać na miesiączkę. Ale co w momencie kiedy
    np. byłabym już w ciąży. Dupka odstawię, miesiączka nie przychodzi, wyjdzie
    test pozytywny. Ta przerwa w braniu dupka nie zaszkodzi zarodkowi???

A tak szczerze, to sama nie wiem czy go brać w ogóle.
    Mam mieszane uczucia. Co prawda dwa razy poroniłam (byłam wtedy bez duphastonu), ale też dwa razy donosiłam ciążę (druga na duphastonie od potwierdzenia ciąży).

Duphaston nie jest lekiem na wszystko. Ja uważam, że jeśli ciąza ma się poronić to się poroni - bez względu na to czy bierzemy dupka, luteinę itd.
    Lepiej by to się stało na wczesnym etapie ciąży aniżeli w wyższej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:34

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamDream wrote:
    Dziewczyny, możecie mi pomóc.

Otóż przy ostatniej wizycie gin zalecił mi branie Duphastonu od 16-25dc. w celu lepszego zagnieżdżenia zarodka.
    I teraz tak: dzisiaj mam 15dc - po owulacji parę dni.
    Po I cyklu starań. Dzisiaj śluz biały, gęsty. Biegunki. Nie jestem w stanie na tym etapie potwierdzić ciąży.

Wychodzi na to, że od jutra powinnam brać dupka.
    Cykle mam regularne od lat: 27-28 dni.

Moje obawy i stąd prośba do Was:
    - czy branie dupka do 25 dc i odstawienie nie rozreguluje mi cyklu?
    - mam odstawić dupka 25dc i czekać na miesiączkę. Ale co w momencie kiedy
    np. byłabym już w ciąży. Dupka odstawię, miesiączka nie przychodzi, wyjdzie
    test pozytywny. Ta przerwa w braniu dupka nie zaszkodzi zarodkowi???

A tak szczerze, to sama nie wiem czy go brać w ogóle.
    Mam mieszane uczucia. Co prawda dwa razy poroniłam (byłam wtedy bez duphastonu), ale też dwa razy donosiłam ciążę (druga na duphastonie od potwierdzenia ciąży).

Duphaston nie jest lekiem na wszystko. Ja uważam, że jeśli ciąza ma się poronić to się poroni - bez względu na to czy bierzemy dupka, luteinę itd.
    To jest standardowe postępowanie "zwykłych" ginekologow, a nie specjalistów od niepłodności. Zazwyczaj progesteron jest zalecany od 2-3 dnia po owulacji i odstawiany po negatywnej becie/teście. Wcześniejsze odstawienie może spowodować krwawienie z odstawienia i tym samym poronienie (ja tak miałam :/).
    Nie jest prawdą to co piszesz. Nie u każdej progesteron jest na wystarczająco wysokim poziomie, by utrzymać ciążę. Ale Ty go nie badałaś na naturalnym cyklu, więc skąd wiadomo, że masz przyjmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:43

Aasiula, ania.g, malgos741, Sabina, Bozia3, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, chciałam tylko powiedzieć ze znówz tego !:(
    Naszczalam na patyka piękna jedna krecha ,niby miałam w sobote szczac ale jak to różnica .DZisiaj 12 dpo wiec jakby coś było to już by wyszło.MYslicie ze mogę odstawić już lutke ?
    Im szybciej odstawię tym szybciej @ przyjdzie .
    Sory Bozia ,musiałam sobie zakląć ...

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 24 września 2015, 21:54

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamDream wrote:

Ale jeśli problem jest z drugą faza cyklu, to jest on najczesciej permanentny i tylko dostarczanie progesteronu może utrzymac taką ciąże, inaczej nigdy nie będzie ciązy, nawet się nie zagnieździ.
    A jesli problem po zaplodnieniu jest z zarodkiem, to nie będzie sie on rozwijał i wtedy i tak dojdzie do poronienia i to na wczesnym etapie tez
    Także bierz i się nie zastanawiaj

Tak w ogóle cześc wszystkim :-)

Aasiula, moremi, Dziobak, malgos741, Sabina, Magda*, BISCA, Bozia3, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Witam z rana, chciałam tylko powiedzieć ze znów (fallus) z tego !:(
    Naszczalam na patyka piękna jedna krecha ,niby miałam w sobote szczac ale jak to różnica .DZisiaj 12 dpo wiec jakby coś było to już by wyszło.MYslicie ze mogę odstawić już lutke ?
    Ja w 12 dpo miałam jedną krechę. Decyzja jest Twoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:42

dorbie, Simba, Aasiula, Sabina, kapturnica, BISCA, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Witam z rana, chciałam tylko powiedzieć ze znów chuj z tego !:(
    Nie lubię!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja w 12 dpo miałam jedną krechę. Decyzja jest Twoja.
    Masz rację, dlatego się nie wypowiadałam

Aasiula lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula easy man!

Dzien dobry :)

moremi, Aasiula, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest standardowe postępowanie "zwykłych" ginekologow, a nie specjalistów od niepłodności. Zazwyczaj progesteron jest zalecany od 2-3 dnia po owulacji i odstawiany po negatywnej becie/teście. Wcześniejsze odstawienie może spowodować krwawienie z odstawienia i tym samym poronienie (ja tak miałam :/).
    Nie jest prawdą to co piszesz. Nie u każdej progesteron jest na wystarczająco wysokim poziomie, by utrzymać ciążę. Ale Ty go nie badałaś na naturalnym cyklu, więc skąd wiadomo, że masz przyjmować?

nie, nigdy go nie badałam. Dostałam "zapobiegawczo"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale wiesz, ja mimo, że miałam dobry progesteron w 2 fazie i potem na poczatku ciązy, to i tak miałam plamienia bez niego i faktycznie musiałam go brac w każdej ciąży. Po prostu ja potrzebuje więcej. Stąd często ginekolodzy daja w ciemno po owulacji i przy potwierdzeniu ciązy dalej

Sabina, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bardzo ładne ale już słyszę jak w PL wołają zdrobniale Leoś. Dlatego nasz został Marcelem :)
    A mnie Leoś nie razi
    bardziej Władzio i Bronek

moremi, Sabina, Aasiula, Magda*, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w czwartek :D
    Żeby sie zmotywować do mycia okien posciagalam firany i zasłony, teraz siedze w kocu, pije kawę i myślę sobie, ze jestem głupia bo sobie sama robotę wymyślam....no cóż...
    @ nadal nie ma, tylko delikatne plamienie, co za złośliwa franca no!

Sabina, Bozia3, Mala79, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale wiesz, ja mimo, że miałam dobry progesteron w 2 fazie i potem na poczatku ciązy, to i tak miałam plamienia bez niego i faktycznie musiałam go brac w każdej ciąży. Po prostu ja potrzebuje więcej. Stąd często ginekolodzy daja w ciemno po owulacji i przy potwierdzeniu ciązy dalej
    Ja miałam i plamienia i krwawienia z dodatkowym progesteronem. Sama nie wiem od czego to zależne. Aleeee... ja to dziwny przypadek ;-)

Mega, dorbie, Aasiula, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Łopatologicznie - luteina nie podtrzyma ci ciazy jesli zarodek jest "nieprawidlowy", moze jedynie wspomoc cialko zolte, ktore moze byc malo wydolne i przez to nie podkarmia zarodka, ktory na wczesnym etapie ciazy " ciagnie" z cialka zoltego. Wiec bierz ten duphaston a 21 dc zrob sobie badanie progesteronu (duphaston nie zminia parametrow naturalnego progesteronu tzn. Nie jest wykrywalny we krwi.) odstaw go po zrobieniu testu.

a dlaczego w 21dc zbadać go? o czym wynik będzie świadczył?

No dobrze. Test ciążowy będę chciała zrobić 25dc. Załóżmy - wyjdzie ujemny (bo za wcześnie), a ja odstawię duphaston i będę czekała na miesiączkę.
    Okaże się, że to ciąża. A ja wcześniej od tego 25dc. odstawiłam dupka.

Nie zaszkodzę zarodkowi???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

rozumiem. Czyli "zapobiegawczo" nie zaszkodzi. A może pomóc.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, u mnie pierwszy bladzioch był 14dpo.

moremi, dorbie, Aasiula, malgos741, Sabina, kapturnica, BISCA, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od wczoraj łykam Wit D :D
    Kurka biorę sie za te okna....a tak mo sie nie chce...

moremi, Aasiula, malgos741, Sabina, ania.g, kapturnica, BISCA, Mala79, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 11421 11422 11423 11424 11425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ