35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak jest z dostępnością pregnylu w aptekach? Czytałam gdzieś, że w tamtym roku był z nim problem i byłam w jednej aptece i jest tylko na zamówienie. Muszę się w niego zaopatrzyć, żeby nie okazało się później, że jest potrzebny, a nie mogę go dostać.
-
nick nieaktualnyBozia, przepis specjalnie dla Cibie od mojego taty

Potrzeba: 1 litr spirytusu, 2 kg owocu aronii, 2 kg
cukru, 400 szt. liści wiśni, 3 l wody i szczypta kwasku cytrynowego.
Wodę, aronię, liście i cukier gotować przez 40 min., po czym
przecedzić, ostudzić i zlać bez osadu, wymieszać z kwaskiem i
spirytusem, wlać do butelek i czekać aż nabierze mocy. Wychodzi około 5
litrów. Aronia musi być chociaż przez dwie doby zamrożona.
Mango lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o facetow to lubie jak za zadbani, moze z tego wzgledu ze moj byl mechanikiem samochodowym i jak zblizal sie do mnie z czarnymi lapami to wena mnie opuszczala. Moj tez ma czesto zespol napiecia ktory skutecznie mi sprzedaje, a potem sie mnie pyta jak wkurzy czy jestem przed okresem...doprowadza tym do pasji. A zwlaszcza gdy przytakuje mi na odwal....tekst taki - kochanie masz racje........a w duchu zamknij paszcze
Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
Promyk -
Panda ja wykorzystalam poczucie winy mojego ze nam nie wyszlo jak byl teraz. Trudno - cel uswieca srodki. Jesli ja lykam witaminy to i on moze, przeciez poczecie zalezy od nas obojga. Wyslalam mu androvit i fertilman. Nie bedzie mial filozofi z lykaniem - jedno rano,drugie wieczorem i przykaz jedzenia orzechow brazylijskich ( wystarcza 3-4 orzechy dziennie). Nie ma za duzego poswiecenia ,korona z glow nie spadnie jesli zdecydowalismy sie na dziecko
bliska77, Iwone lubią tę wiadomość
Promyk -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya moje dziecko znów chore, zadzwonili po mnie z przedszkola, miała 38 a zanim dojechałyśmy do domu to już 39,6 i zero jakichkolwiek innych objawów, jutro znowu do lekarza, jak nie chorowała to nie chorowała nic ją nie ruszało, a w tym roku zaczęła w styczniu i praktycznie nie ma miesiąca bez jakiś "przygód"
caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
To przykreagafbh wrote:a moje dziecko znów chore, zadzwonili po mnie z przedszkola, miała 38 a zanim dojechałyśmy do domu to już 39,6 i zero jakichkolwiek innych objawów, jutro znowu do lekarza, jak nie chorowała to nie chorowała nic ją nie ruszało, a w tym roku zaczęła w styczniu i praktycznie nie ma miesiąca bez jakiś "przygód"
bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bo oni uważają, że sa zdrowi i im nic nie potrzebaagafbh wrote:w sumie dobre te zasady ale ogólnie faceci są mniej chętni do spożywania "suplementów"

Ja z witaminami uważam, tzn. nie biore żadnych bez wyraźnej potrzeby. Wyniki krwi miałam bardzo dobre, w sumie nic mi nie jest więc nie szprycuję się niepotrzebnie lekami, bo niewinnymi witaminami też można sobie zaszkodzić.
Witaminy przyjmuję w naturalnej postaci, czyli jem raczej zdrowo. Teraz jestem na etapie jedzenia pomidorów z uprawy, w której nie używano chemii. Załatwiła mi mama też "zieleninę" z takiego ogródka, którą sobie zamrożę na zimę. Mam przetwory i soki swoje, to sobie dogadzam
bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam po rozmowie już jestem DZIEKI Wam kochane za wsparcie. Niestety odpowiedzi jeszcze nie ma bede czekać około tygodnia, rozmowa bardzo przyjazna i miła trzy osoby były w komisji. Chciałabym tam pracować mówie Wam jak to szkoła łał no widać,ze prywatna ale chcą na nowo wzbudzić szkołe 20 lecia miedzywojennego ale też i nowoczesność: bardzo szeroki zakres nauczania nawet reżyseria, aktorstwo, umuzykalnienie, nagrywanie płyt, nauka wielu jezyków obcych itd
Nowoczesność z dawnymi manierami,wychowaniem.
ALe było dużo kandydatów no poczekamy zobaczymy.
caffe, bliska77, promyk, Iwone, samira, Panda, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
A co do aronii, to moja mama robi soki, jak dla mnie sa pyszne. Cierpki smak można złamać np. sokiem z czarnej porzeczki lub malinowym. Ja nie muszę mieszać, bo mi ten cierpki smak nie przeszkadza.
W zimę polecam też sok z pigwy do herbaty, zamiast cytryny. W tym roku mam swoją pigwę, to coś z niej wymyślę. -
Brzmi ciekawieinessa wrote:Wróciłam po rozmowie już jestem DZIEKI Wam kochane za wsparcie. Niestety odpowiedzi jeszcze nie ma bede czekać około tygodnia, rozmowa bardzo przyjazna i miła trzy osoby były w komisji. Chciałabym tam pracować mówie Wam jak to szkoła łał no widać,ze prywatna ale chcą na nowo wzbudzić szkołe 20 lecia miedzywojennego ale też i nowoczesność: bardzo szeroki zakres nauczania nawet reżyseria, aktorstwo, umuzykalnienie, nagrywanie płyt, nauka wielu jezyków obcych itd
ALe było dużo kandydatów no poczekamy zobaczymy.
Oby się udało
-
nick nieaktualnydokładnie, ja ogólnie unikam leków a przeciwbólowych to jak ognia chyba że już ze stawami nie wyrabiam ale ćwiczę silną wolęcaffe wrote:Bo oni uważają, że sa zdrowi i im nic nie potrzeba

Ja z witaminami uważam, tzn. nie biore żadnych bez wyraźnej potrzeby. Wyniki krwi miałam bardzo dobre, w sumie nic mi nie jest więc nie szprycuję się niepotrzebnie lekami, bo niewinnymi witaminami też można sobie zaszkodzić.
Witaminy przyjmuję w naturalnej postaci, czyli jem raczej zdrowo. Teraz jestem na etapie jedzenia pomidorów z uprawy, w której nie używano chemii. Załatwiła mi mama też "zieleninę" z takiego ogródka, którą sobie zamrożę na zimę. Mam przetwory i soki swoje, to sobie dogadzam
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInessa,wygląda to bardzo fajnie, oby się udało!!!!!!!!!inessa wrote:Wróciłam po rozmowie już jestem DZIEKI Wam kochane za wsparcie. Niestety odpowiedzi jeszcze nie ma bede czekać około tygodnia, rozmowa bardzo przyjazna i miła trzy osoby były w komisji. Chciałabym tam pracować mówie Wam jak to szkoła łał no widać,ze prywatna ale chcą na nowo wzbudzić szkołe 20 lecia miedzywojennego ale też i nowoczesność: bardzo szeroki zakres nauczania nawet reżyseria, aktorstwo, umuzykalnienie, nagrywanie płyt, nauka wielu jezyków obcych itd
ALe było dużo kandydatów no poczekamy zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 20:41
-
Ja przeciwbólowe biore wtedy gdy w okolicach @ boli mnie głowa. Bo ja mam bóle straszne, prawie jak migrenowe, niedobrze mi itd. i nie pomaga położenie się czy sen, a wręcz jest jeszcze gorzej. Od jakiegoś czasu staram się brac apap, chociaż on prawie na mnie nie działa, ale lepsze to niż ibuprom, chociaż po nim przechodzi mi od ręki. Ale nie ryzykuję już ibupromuagafbh wrote:dokładnie, ja ogólnie unikam leków a przeciwbólowych to jak ognia chyba że już ze stawami nie wyrabiam ale ćwiczę silną wolę

bliska77, Mango lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH