X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mają młodsi faceci, ale u nas jest tak samo, że mój ma PMS dość regularnie w swoim cyklu :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak jest z dostępnością pregnylu w aptekach? Czytałam gdzieś, że w tamtym roku był z nim problem i byłam w jednej aptece i jest tylko na zamówienie. Muszę się w niego zaopatrzyć, żeby nie okazało się później, że jest potrzebny, a nie mogę go dostać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, przepis specjalnie dla Cibie od mojego taty :-)
    Potrzeba: 1 litr spirytusu, 2 kg owocu aronii, 2 kg
    cukru, 400 szt. liści wiśni, 3 l wody i szczypta kwasku cytrynowego.
    Wodę, aronię, liście i cukier gotować przez 40 min., po czym
    przecedzić, ostudzić i zlać bez osadu, wymieszać z kwaskiem i
    spirytusem, wlać do butelek i czekać aż nabierze mocy. Wychodzi około 5
    litrów. Aronia musi być chociaż przez dwie doby zamrożona.

Mango lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ponownie

dziewczyny a te leki dla panów to tak bez lekarza mogę dać? na pewno nie zaszkodzi?

Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:23

caffe lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o facetow to lubie jak za zadbani, moze z tego wzgledu ze moj byl mechanikiem samochodowym i jak zblizal sie do mnie z czarnymi lapami to wena mnie opuszczala. Moj tez ma czesto zespol napiecia ktory skutecznie mi sprzedaje, a potem sie mnie pyta jak wkurzy czy jestem przed okresem...doprowadza tym do pasji. A zwlaszcza gdy przytakuje mi na odwal....tekst taki - kochanie masz racje........a w duchu zamknij paszcze

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pregnyl musisz przechowywać w lodówce.
    Ja prawie wszystkie leki zamawiam w aptece internetowej-apteka z plusem i na następny dzień mam do osobistego odbioru.
    Dzięki :)

Iwone lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda ja wykorzystalam poczucie winy mojego ze nam nie wyszlo jak byl teraz. Trudno - cel uswieca srodki. Jesli ja lykam witaminy to i on moze, przeciez poczecie zalezy od nas obojga. Wyslalam mu androvit i fertilman. Nie bedzie mial filozofi z lykaniem - jedno rano,drugie wieczorem i przykaz jedzenia orzechow brazylijskich ( wystarcza 3-4 orzechy dziennie). Nie ma za duzego poswiecenia ,korona z glow nie spadnie jesli zdecydowalismy sie na dziecko

bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Reni, możesz bez lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje dziecko znów chore, zadzwonili po mnie z przedszkola, miała 38 a zanim dojechałyśmy do domu to już 39,6 i zero jakichkolwiek innych objawów, jutro znowu do lekarza, jak nie chorowała to nie chorowała nic ją nie ruszało, a w tym roku zaczęła w styczniu i praktycznie nie ma miesiąca bez jakiś "przygód"

caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by nie wziął leków bez medycznych wskazań. Takie ma zasady.

bliska77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a moje dziecko znów chore, zadzwonili po mnie z przedszkola, miała 38 a zanim dojechałyśmy do domu to już 39,6 i zero jakichkolwiek innych objawów, jutro znowu do lekarza, jak nie chorowała to nie chorowała nic ją nie ruszało, a w tym roku zaczęła w styczniu i praktycznie nie ma miesiąca bez jakiś "przygód"
    To przykre :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój by nie wziął leków bez medycznych wskazań. Takie ma zasady.
    w sumie dobre te zasady ale ogólnie faceci są mniej chętni do spożywania "suplementów" :-)

caffe, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    w sumie dobre te zasady ale ogólnie faceci są mniej chętni do spożywania "suplementów" :-)
    Bo oni uważają, że sa zdrowi i im nic nie potrzeba :)

Ja z witaminami uważam, tzn. nie biore żadnych bez wyraźnej potrzeby. Wyniki krwi miałam bardzo dobre, w sumie nic mi nie jest więc nie szprycuję się niepotrzebnie lekami, bo niewinnymi witaminami też można sobie zaszkodzić.

Witaminy przyjmuję w naturalnej postaci, czyli jem raczej zdrowo. Teraz jestem na etapie jedzenia pomidorów z uprawy, w której nie używano chemii. Załatwiła mi mama też "zieleninę" z takiego ogródka, którą sobie zamrożę na zimę. Mam przetwory i soki swoje, to sobie dogadzam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po rozmowie już jestem DZIEKI Wam kochane za wsparcie. Niestety odpowiedzi jeszcze nie ma bede czekać około tygodnia, rozmowa bardzo przyjazna i miła trzy osoby były w komisji. Chciałabym tam pracować mówie Wam jak to szkoła łał no widać,ze prywatna ale chcą na nowo wzbudzić szkołe 20 lecia miedzywojennego ale też i nowoczesność: bardzo szeroki zakres nauczania nawet reżyseria, aktorstwo, umuzykalnienie, nagrywanie płyt, nauka wielu jezyków obcych itd
    Nowoczesność z dawnymi manierami,wychowaniem.
    ALe było dużo kandydatów no poczekamy zobaczymy.

caffe, bliska77, promyk, Iwone, samira, Panda, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aronii, to moja mama robi soki, jak dla mnie sa pyszne. Cierpki smak można złamać np. sokiem z czarnej porzeczki lub malinowym. Ja nie muszę mieszać, bo mi ten cierpki smak nie przeszkadza.

W zimę polecam też sok z pigwy do herbaty, zamiast cytryny. W tym roku mam swoją pigwę, to coś z niej wymyślę.

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Wróciłam po rozmowie już jestem DZIEKI Wam kochane za wsparcie. Niestety odpowiedzi jeszcze nie ma bede czekać około tygodnia, rozmowa bardzo przyjazna i miła trzy osoby były w komisji. Chciałabym tam pracować mówie Wam jak to szkoła łał no widać,ze prywatna ale chcą na nowo wzbudzić szkołe 20 lecia miedzywojennego ale też i nowoczesność: bardzo szeroki zakres nauczania nawet reżyseria, aktorstwo, umuzykalnienie, nagrywanie płyt, nauka wielu jezyków obcych itd
    Brzmi ciekawie :) Oby się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo oni uważają, że sa zdrowi i im nic nie potrzeba :)

Ja z witaminami uważam, tzn. nie biore żadnych bez wyraźnej potrzeby. Wyniki krwi miałam bardzo dobre, w sumie nic mi nie jest więc nie szprycuję się niepotrzebnie lekami, bo niewinnymi witaminami też można sobie zaszkodzić.

Witaminy przyjmuję w naturalnej postaci, czyli jem raczej zdrowo. Teraz jestem na etapie jedzenia pomidorów z uprawy, w której nie używano chemii. Załatwiła mi mama też "zieleninę" z takiego ogródka, którą sobie zamrożę na zimę. Mam przetwory i soki swoje, to sobie dogadzam :P
    dokładnie, ja ogólnie unikam leków a przeciwbólowych to jak ognia chyba że już ze stawami nie wyrabiam ale ćwiczę silną wolę ;-)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inessa,wygląda to bardzo fajnie, oby się udało!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 20:41

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie, ja ogólnie unikam leków a przeciwbólowych to jak ognia chyba że już ze stawami nie wyrabiam ale ćwiczę silną wolę ;-)
    Ja przeciwbólowe biore wtedy gdy w okolicach @ boli mnie głowa. Bo ja mam bóle straszne, prawie jak migrenowe, niedobrze mi itd. i nie pomaga położenie się czy sen, a wręcz jest jeszcze gorzej. Od jakiegoś czasu staram się brac apap, chociaż on prawie na mnie nie działa, ale lepsze to niż ibuprom, chociaż po nim przechodzi mi od ręki. Ale nie ryzykuję już ibupromu :)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ