X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    chyba nie , bo ja dzisiaj to samo :) a w ciazy na 100 procent nie jestem :)
    ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.1979 wrote:
    Dzięki
    Super sobie radzicie. Powodzonka :-)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A to nie jest jakieś fantazjowanie z cyklu piękne historie? ZD nie jest dziedziczne bezpośrednio ponieważ mężczyźni z tym zespołem są bezplodni. Może się zdarzyć sytuacja, że rodzi się kilka dzieci z ZD z tych samych rodziców, ale jest to bardzo rzadkie i wynika z tego, że jedno z rodziców jest nosicielem wadliwych genów, ale sami takiego zespołu nie mają... No chyba, że coś pokrecilam...
    Ja czytałam że przeważnie mężczyźni są bezpłodni

iwcia77 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien dobry!Dorka sliczna ta Twoja mala i super ,ze takładnie sie rozwija 8)
    Moremi jak tam sytuacja na okręcie ???
    U nas skok mlody wczoraj za caly dzien rpzespal moze ze 2godziny i to tylko na rekach , ale w nocy spal normalnie. No i znow zaczyna marudzic.Ciekawe ile to potrwa dni .Podobno w skokach moze trwac nawet i 2tygodnie o.O sie bedzie dzialo b mojjuz w sobote wyjezdza.Ehhh
    Milego!
    Skoki rozwojowe mogą trwać nawet 5 tygodni, im bliżej roczku tym dłużej trwa

dorbie lubi tę wiadomość

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Pewnie miał mozaikę, tzn zmiany w genach, ktore się dziedziczą
    Też o tym pomyślałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zagladam. Ale w pracy jesteam. Czasem niestety klienci zaglądają; )

iwcia77, dorbie, malgos741, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    Mam ostatnio jakiś Zespół Otępienia Zimowego.
    Gapię się w tableta i nie wiem co napisać. Jakby mi połowa mózgu nie pracowała.

Ostatnio przywlokłam się do domu, zaległam na kanapie i czuję, że coraz zimniej się robi w pokoju. Wyciagnełam jedrn koc, potem drugi, zimno i zimno, myślę sobie- chora będę jak nic! A tu przychodzi do domu Waciak ii krzyczy z progu "Kto nie zamknął drzwi?!!!!" Siedziałam przy otwartych na ościerz drzwiach... Głupia ja.

Dzisiaj Waciak i Wacik Młodszy w kinie urzędują, Wacik Pierworodny śpi i rzyga na przemian a Wacia odpoczywa w tej chwili po kocem. Tym razem przy zamkniętych drzwiach. :-)
    Zaraz muszę coś przegarnąć i wyszykować się na podgladanie podwozia.
    Rany jak mi się tam nie chce jechać!

iwcia77, Reni, moremi, ComeToMeBaby, Alis, Sabina, dorbie, pierwiastka, Magdala, Dziobak, kapturnica, caffe, malgos741, Mimbla, efcia, ania.g, Simba, Aasiula, Mega, satori lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A cos sie mu tam powie, nie? ;) On i tak ostatnio na wszystko glowka kiwa, ze nie. ;)
    Corka nie chce jechac w cieple, woli byc w domu. Musi panie bede te pierogi lepic... Ale znowu choinke ubierac i przed kota pilnowac. A teraz to przed dzieckiem malym jeszcze...
    Nie, no... nie widze tego jakos. Krystmes w tym roku nie przemawia wcale.

taaaadaaam

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8199a924ee85.jpg

moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, dorbie, pierwiastka, macduska, Dziobak, kapturnica, caffe, efcia, ania.g, Simba, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

A tu przychodzi do domu Waciak ii krzyczy z progu "Kto nie zamknął drzwi?!!!!" Siedziałam przy otwartych na ościerz drzwiach... Głupia ja.

hahaa2.gif
    ciąg dalszy przygód Waci z drzwiami w tle hahaa2.gif

macduska, iwcia77, Sabina, dorbie, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się pochwalę, że kupiłam sobie nową torebkę. :-)

iwcia77, Sabina, dorbie, Dziobak, Reni, kapturnica, paszczakin, Mimbla, efcia, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaa2.gif
    ciąg dalszy przygód Waci z drzwiami w tle hahaa2.gif

:-D faktycznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:56

iwcia77, Sabina, dorbie, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!

Szczęśliwie święta organizują moi rodzice. My się tylko wpakujemy do samochodu i tyle. Chyba, że mama nauczona doświadczeniem każe nam jakąś rybę czy ciasto przywieźć... Może powinnam być dobrym dzieckiem i sama zaproponować, ale nie mam siły.
    Jak ja zazdroszczę wszystkim kurom domowym. Nie wiem, jak inne to robią, ale z dzieckiem i pracą po prostu nie wyrabiam. Albo jedno albo drugie, a tak to schizofrenia jedynie. Jestem za 5 letnim obowiązkowym urlopem macierzyńskim.

iwcia77, dorbie, Magdala, caffe, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia- kciuki za podwozie! :)

macduska, dorbie, Mimbla, Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bry!

Szczęśliwie święta organizują moi rodzice. My się tylko wpakujemy do samochodu i tyle. Chyba, że mama nauczona doświadczeniem każe nam jakąś rybę czy ciasto przywieźć... Może powinnam być dobrym dzieckiem i sama zaproponować, ale nie mam siły.
    Jak ja zazdroszczę wszystkim kurom domowym. Nie wiem, jak inne to robią, ale z dzieckiem i pracą po prostu nie wyrabiam. Albo jedno albo drugie, a tak to schizofrenia jedynie. Jestem za 5 letnim obowiązkowym urlopem macierzyńskim.
    ja tez sie dziwie pokoleniu naszych matek...jak one to robily ? komunia na 25 osob w bloku na 48 m2 ? :-O - wszystkie imprezy, swieta itp uroczystosci byly w stanie obrobic , do roboty pojsc, zakupy zrobic, pranie w wannie recznie :-O itp ...ja przy jednym dziecku , nie pracujac zawodowo i nie moge sie ogarnac zmienic pidzame w dres a co dopiero jakies zakupy, gotowanie i mi wybija 23 na zegarku :-O ciagle czasu brak !

Alis, Dziobak, Magda*, caffe, Mimbla, efcia, ania.g, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tez zagladam. Ale w pracy jesteam. Czasem niestety klienci zaglądają; )
    Tak jak u mnie co 10 minut ;-)
    Ale gdyby nie oni, to byśmy pracy nie miały ;-)

iwcia77, Sabina, Magda*, ania.g, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja tez sie dziwie pokoleniu naszych matek...jak one to robily ? komunia na 25 osob w bloku na 48 m2 ? :-O - wszystkie imprezy, swieta itp uroczystosci byly w stanie obrobic , do roboty pojsc, zakupy zrobic, pranie w wannie recznie :-O itp ...ja przy jednym dziecku , nie pracujac zawodowo i nie moge sie ogarnac zmienic pidzame w dres a co dopiero jakies zakupy, gotowanie i mi wybija 23 na zegarku :-O ciagle czasu brak !
    Jakbys pracowała, to byś szybciej się przebierała i wszystko byś musiała miec poukładane, ale na pewno byś nie miała czasu na kawę i zabawę z dzieckiem :-( A tak przynajmniej Iwo ma mamę :-)

iwcia77, Alis, Sabina, Dziobak, Magda*, efcia, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochlonelam paracetamol i kawe siekiere..ciekawe czy mi bol glowy przejdzie ..

alojz wraca z werony z tesciowa- zrobili jej kask do radioterapii ale jeszcze nie wiem kiedy ma zaczac

ja musze na biegusiu zrobic badania krwi , bo przez telefon zazyczyli sobie do rezonansu kreatynine..a ja nie dopytalam czy z moczu czy z krwi? - jutro wiec musze do lekarza rodzinnego po skierowanie na badanie kreatyniny i potem leciec do labo zrobic te wszystkie badania, zeby do wtorku bylo wszystko gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:16

Sabina, dorbie, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a laski mam pytanie - ksiazki w formatach do e- bookow mozna czytac na kompie??? czy trzeba miec specjalne oprogramowanie?

• Alis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pracuję i nie mam poukładane. Ok, wstaję i się przebieram na czas, dziecko do żłobka odprowadzam i jeszcze w prowiant zaopatrzam, ale obiadu u nas niet... sałatek niet... szafki się lepią, butów zimowych wciąż nie wyjełam ze schowka...
    Od 15 do wieczora z dzieckiem się bawię, ale nie wiem, jak przy niej miałabym sprzątać, czy gotować. Nie wiem, jak to nasze matki robiły.

iwcia77, Sabina, dorbie, caffe, Mimbla, moremi, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I się pochwalę, że kupiłam sobie nową torebkę. :-)
    z merynosem i pasnikiem? niebieska? ;D poka:)

Dziobak, pierwiastka, Reni, dorbie, caffe, efcia, moremi, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 12093 12094 12095 12096 12097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ