35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:A to nie jest jakieś fantazjowanie z cyklu piękne historie? ZD nie jest dziedziczne bezpośrednio ponieważ mężczyźni z tym zespołem są bezplodni. Może się zdarzyć sytuacja, że rodzi się kilka dzieci z ZD z tych samych rodziców, ale jest to bardzo rzadkie i wynika z tego, że jedno z rodziców jest nosicielem wadliwych genów, ale sami takiego zespołu nie mają... No chyba, że coś pokrecilam...
iwcia77 lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
kapturnica wrote:Dzien dobry!Dorka sliczna ta Twoja mala i super ,ze takładnie sie rozwija
Moremi jak tam sytuacja na okręcie ???
U nas skok mlody wczoraj za caly dzien rpzespal moze ze 2godziny i to tylko na rekach , ale w nocy spal normalnie. No i znow zaczyna marudzic.Ciekawe ile to potrwa dni .Podobno w skokach moze trwac nawet i 2tygodniesie bedzie dzialo b mojjuz w sobote wyjezdza.Ehhh
Milego!dorbie lubi tę wiadomość
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBry.
Mam ostatnio jakiś Zespół Otępienia Zimowego.
Gapię się w tableta i nie wiem co napisać. Jakby mi połowa mózgu nie pracowała.
Ostatnio przywlokłam się do domu, zaległam na kanapie i czuję, że coraz zimniej się robi w pokoju. Wyciagnełam jedrn koc, potem drugi, zimno i zimno, myślę sobie- chora będę jak nic! A tu przychodzi do domu Waciak ii krzyczy z progu "Kto nie zamknął drzwi?!!!!" Siedziałam przy otwartych na ościerz drzwiach... Głupia ja.
Dzisiaj Waciak i Wacik Młodszy w kinie urzędują, Wacik Pierworodny śpi i rzyga na przemian a Wacia odpoczywa w tej chwili po kocem. Tym razem przy zamkniętych drzwiach.
Zaraz muszę coś przegarnąć i wyszykować się na podgladanie podwozia.
Rany jak mi się tam nie chce jechać!
iwcia77, Reni, moremi, ComeToMeBaby, Alis, Sabina, dorbie, pierwiastka, Magdala, Dziobak, kapturnica, caffe, malgos741, Mimbla, efcia, ania.g, Simba, Aasiula, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A cos sie mu tam powie, nie?
On i tak ostatnio na wszystko glowka kiwa, ze nie.
Corka nie chce jechac w cieple, woli byc w domu. Musi panie bede te pierogi lepic... Ale znowu choinke ubierac i przed kota pilnowac. A teraz to przed dzieckiem malym jeszcze...
Nie, no... nie widze tego jakos. Krystmes w tym roku nie przemawia wcale.
taaaadaaam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8199a924ee85.jpgmoremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, dorbie, pierwiastka, macduska, Dziobak, kapturnica, caffe, efcia, ania.g, Simba, Aasiula, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:
A tu przychodzi do domu Waciak ii krzyczy z progu "Kto nie zamknął drzwi?!!!!" Siedziałam przy otwartych na ościerz drzwiach... Głupia ja.
ciąg dalszy przygód Waci z drzwiami w tlemacduska, iwcia77, Sabina, dorbie, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry!
Szczęśliwie święta organizują moi rodzice. My się tylko wpakujemy do samochodu i tyle. Chyba, że mama nauczona doświadczeniem każe nam jakąś rybę czy ciasto przywieźć... Może powinnam być dobrym dzieckiem i sama zaproponować, ale nie mam siły.
Jak ja zazdroszczę wszystkim kurom domowym. Nie wiem, jak inne to robią, ale z dzieckiem i pracą po prostu nie wyrabiam. Albo jedno albo drugie, a tak to schizofrenia jedynie. Jestem za 5 letnim obowiązkowym urlopem macierzyńskim.iwcia77, dorbie, Magdala, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Bry!
Szczęśliwie święta organizują moi rodzice. My się tylko wpakujemy do samochodu i tyle. Chyba, że mama nauczona doświadczeniem każe nam jakąś rybę czy ciasto przywieźć... Może powinnam być dobrym dzieckiem i sama zaproponować, ale nie mam siły.
Jak ja zazdroszczę wszystkim kurom domowym. Nie wiem, jak inne to robią, ale z dzieckiem i pracą po prostu nie wyrabiam. Albo jedno albo drugie, a tak to schizofrenia jedynie. Jestem za 5 letnim obowiązkowym urlopem macierzyńskim.- wszystkie imprezy, swieta itp uroczystosci byly w stanie obrobic , do roboty pojsc, zakupy zrobic, pranie w wannie recznie
itp ...ja przy jednym dziecku , nie pracujac zawodowo i nie moge sie ogarnac zmienic pidzame w dres a co dopiero jakies zakupy, gotowanie i mi wybija 23 na zegarku
ciagle czasu brak !
Alis, Dziobak, Magda*, caffe, Mimbla, efcia, ania.g, Mega, sandra80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ja tez sie dziwie pokoleniu naszych matek...jak one to robily ? komunia na 25 osob w bloku na 48 m2 ?
- wszystkie imprezy, swieta itp uroczystosci byly w stanie obrobic , do roboty pojsc, zakupy zrobic, pranie w wannie recznie
itp ...ja przy jednym dziecku , nie pracujac zawodowo i nie moge sie ogarnac zmienic pidzame w dres a co dopiero jakies zakupy, gotowanie i mi wybija 23 na zegarku
ciagle czasu brak !
A tak przynajmniej Iwo ma mamę
iwcia77, Alis, Sabina, Dziobak, Magda*, efcia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
pochlonelam paracetamol i kawe siekiere..ciekawe czy mi bol glowy przejdzie ..
alojz wraca z werony z tesciowa- zrobili jej kask do radioterapii ale jeszcze nie wiem kiedy ma zaczac
ja musze na biegusiu zrobic badania krwi , bo przez telefon zazyczyli sobie do rezonansu kreatynine..a ja nie dopytalam czy z moczu czy z krwi? - jutro wiec musze do lekarza rodzinnego po skierowanie na badanie kreatyniny i potem leciec do labo zrobic te wszystkie badania, zeby do wtorku bylo wszystko gotowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:16
Sabina, dorbie, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
Ja tam pracuję i nie mam poukładane. Ok, wstaję i się przebieram na czas, dziecko do żłobka odprowadzam i jeszcze w prowiant zaopatrzam, ale obiadu u nas niet... sałatek niet... szafki się lepią, butów zimowych wciąż nie wyjełam ze schowka...
Od 15 do wieczora z dzieckiem się bawię, ale nie wiem, jak przy niej miałabym sprzątać, czy gotować. Nie wiem, jak to nasze matki robiły.iwcia77, Sabina, dorbie, caffe, Mimbla, moremi, Mega lubią tę wiadomość