35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZara, zara
Czy ja dobrze przeczytalam ze mamy nowom cionze???
A gdzie szalenstwo??
Efcia, druga flaszka idzie za, Twoja ciaze! A po becie bedzie kolejna;)
Ja tu predzej w alkoholizm wpadne niz zajde...efcia, moremi, SolarPolar, *aga* lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Zara, zara
Czy ja dobrze przeczytalam ze mamy nowom cionze???
A gdzie szalenstwo??
Efcia, druga flaszka idzie za, Twoja ciaze! A po becie bedzie kolejna;)
Ja tu predzej w alkoholizm wpadne niz zajde...
Jastra, czy ty oby za dużo już nie wypiłaś
nie ma szaleństwa, bo cionża mi koło nosa przeszla, kreski zamiast ciemnieć to bledną
ale wypij wypij, ja tez wypije -
to i ja wypiję
za pępek Julii
za ciążę efci, czuję w kościach że bedziemy świętować prędzej niż później
i za te ciąże co podejrzewamy ale głośno nie mówimy, nic nie mówię asiula, nic nie mówię aga
i za cukier jak tu o nim tyle dyskutujemy
na zdrowie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:03
Jastra, BISCA, efcia, moremi, Dziobak, *aga* lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyefcia wrote:Jastra, czy ty oby za dużo już nie wypiłaś
nie ma szaleństwa, bo cionża mi koło nosa przeszla, kreski zamiast ciemnieć to bledną
ale wypij wypij, ja tez wypije
Ani sie waz!!! Kreska to kreska!
Wiec mamy druga, a zaraz trzecia i czwarta.
Znowu bede ciotka, lalalalalalaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:05
BISCA, efcia, *aga*, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdala wrote:Poko co ja. Dziobak cos tam robi, kasze je chyba.
Cukier jest wszedzie zgadza sie. W owocach tez. Szczegolnie winogron jest bogaty.
Weglowodany to wczesniej lub pozniej tez cukier, czyli chleb nie chyba, ale na pewno go zawiera.
Nie mozna byc na diecie zupelnie bezcukrowej. Tzn jest to mozliwe fizycznie, ale niezdrowe. Np. miesnie do pracy potrzebuja glikogenu, cukier w formie glukozy dostarcza nam energii.
Mowimy tu o czasowym wylaczeniu/ograniczeniu cukru, tak? I glownie chodzi nam o ten dodawany do jedzenia, nie zawart naturalnie w jedzeniu.
Dziekuje Ci dobra kobieto
Dziobak, Magdala odrobila lekcje za Ciebieefcia, Dziobak lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Efcia, mam nadzieje, ze to bledna interpretacja testow ( wiem jak to jest porownywac cien z cieniem) a nie spadajaca beta
niestety nie jest błędnaniedawno znowu nasikałam ( po 12godz ) i kreske ledwo można dostrzec
Bisca,a ja mam wielką nadzieje, ze ta twoja torba cie szybko opuści i zaraz bedziesz zachodzić w cionże -
BISCA wrote:No wlasnie, do tego chcialam sie odniesc juz od dawna ale zawsze czasu brak.
Nie wiem na czym polega to oczyszczanie trzustki ale prawda jest taka, ze cukier jest wszedzie.
Ok, mozna odpuscic i uniknac cukru w kawie, mozna uniknac cukierkow, czekolady, ciast itd. Ale cukier jest w keczupie, w sosach, w jogurtach, czasami w chlebie ( tak, tak) no i we wszystkich owocach. Ok, ten w owocach jest "naturalny" ale cukier to cukier, nie ?
Dziobak, oswiec mnie...
Cukier wystepujacy w owocach (glukoza, fruktoza, sacharoza ) przyswajany i trawiony jest inaczej. Poniewaz najczescie wystepuje w owocach, to zawarty w nim blonnik spowalnia jego uwalnianie i mniejszy wzrost stezenia glukozy we krwi.
Juz samo odstawienie cukrow prostych spowoduje, ze poziom glukozy we krwi bedzie nizszy i trzustka bedzie miala mniejsza robote z wydzielaniem insuliny.efcia lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Poko co ja. Dziobak cos tam robi, kasze je chyba.
Cukier jest wszedzie zgadza sie. W owocach tez. Szczegolnie winogron jest bogaty.
Weglowodany to wczesniej lub pozniej tez cukier, czyli chleb nie chyba, ale na pewno go zawiera.
Nie mozna byc na diecie zupelnie bezcukrowej. Tzn jest to mozliwe fizycznie, ale niezdrowe. Np. miesnie do pracy potrzebuja glikogenu, cukier w formie glukozy dostarcza nam energii.
Mowimy tu o czasowym wylaczeniu/ograniczeniu cukru, tak? I glownie chodzi nam o ten dodawany do jedzenia, nie zawart naturalnie w jedzeniu.
I racja, ze nie mozemy zyc bez weglowodanow, ale najlepsze sa te zlozone, a nie proste, czyli cukry. Zlozone wystepuja w pieczywach pelnoziarnicstych, brazowym ryzu, platkach owsianych, kaszach, warzywach straczkowych. To jesc powinnismy.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Jastra wrote:A co u Sandry?
Przeciez to moze byc piata zaraz!
Ma ktos znizki w alkoholowym?efcia, iwcia77, *aga* lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!