Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia Nowka sztuka..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herrka wrote:
    zbyt rzadko tu bywasz zeby byc obiektywną
    równiez zegnam

To, że nie piszę, to nie znaczy, że nie czytam. Czasem lepiej zamilknąć niż napisać za dużo.

malgos741, ComeToMeBaby, Reni, moremi, Berenika, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Około lipca mogę mieć magnesy ze Lwowa i szlaku trylogii - typu Chocim, Kamieniec Podolski itp...jak ktoś będzie chciał - to zgłaszać się...:)

Mój mąż był we czwartek we Lwowie.

A szlak Trylogii zwiedziliśmy kilka lat temu. Warto zobaczyć. I Poczajów mnie oczarował.

malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę mieć magnesy z Londynu lub Dortmundu lub Szwajcarii lub Szwecji i Irlandii. .

Bozia3, Mimbla, Dziobak, Iwone, moremi lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój mąż był we czwartek we Lwowie.

A szlak Trylogii zwiedziliśmy kilka lat temu. Warto zobaczyć. I Poczajów mnie oczarował.
    tak Poczajów też jest ok
    Ja jadę do Lwowa w maju na 3 dni, bo nie chcę zostawiać Kajtka na dłużej u babci, ale mój młody z moją mamą jadą właśnie na 9 dni przełom czerwca i lipca...moja mama jest organizatorem takich wypraw...więc korzysta Michał, póki jeszcze babcia sprawna....

ivf-ivf, macduska, Iwone, caffe, Berenika lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    To, że nie piszę, to nie znaczy, że nie czytam. Czasem lepiej zamilknąć niż napisać za dużo.
    dokładnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak Poczajów też jest ok
    Ja jadę do Lwowa w maju na 3 dni, bo nie chcę zostawiać Kajtka na dłużej u babci, ale mój młody z moją mamą jadą właśnie na 9 dni przełom czerwca i lipca...moja mama jest organizatorem takich wypraw...więc korzysta Michał, póki jeszcze babcia sprawna....

Nabrałam ochoty wybrania się tam z dziećmi. Tylko trochę się boję.

Edit. Ja mam do Lwowa 150 km. Specjalnie sprawdziłam. Tylko ta granica to dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:30

Herrka, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nabrałam ochoty wybrania się tam z dziećmi. Tylko trochę się boję.
    ale czego się boisz? jadąc zorganizowaną wycieczką nic się nie stanie. Kamieniec Podolski jest piękny, Chocim też.....

My bylismy na wycieczce z mamą na Wołyniu - to jest dopiero przeżycie....Wszystkie te miejsca - które tam warto zobaczyć - zaliczyliśmy. Mamy też stamtąd zabraną miętę i posadzoną na działce....
    Miejsca takie, że dech zapiera - cmentarzyska polskie w środku wielkich lasów, które dawniej były polskimi wioskami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:32

Herrka, ivf-ivf, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale czego się boisz? jadąc zorganizowaną wycieczką nic się nie stanie. Kamieniec Podolski jest piękny, Chocim też.....

My bylismy na wycieczce z mamą na Wołyniu - to jest dopiero przeżycie....Wszystkie te miejsca - które tam warto zobaczyć - zaliczyliśmy. Mamy też stamtąd zabraną miętę i posadzoną na działce....
    Miejsca takie, że dech zapiera - cmentarzyska polskie w środku wielkich lasów, które dawniej były polskimi wioskami...

W tym rzecz, że ja bym chciała samochodem. Choćby do Lwowa tylko.

Na Wołyń psychicznie nie jestem gotowa. Podobne wrażenie sprawiają opuszczone cmentarze w Bieszczadach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:37

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W tym rzecz, że ja bym chciała samochodem. Choćby do Lwowa tylko.

Na Wołyń psychicznie nie jestem gotowa.
    Samochodem do Lwowa też nie jest najgorzej teraz....Jak będziesz chciała - dam CI namiar na super kwatery - u polskich rodzin...nie będziecie musieli spać w hotelach...Oni sie tym zajmują - wszystko Wam opowiedzą, dobrze nakarmią itp...Cena trochę niższa, niż hotel

BISCA, macduska, Iwone, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Samochodem do Lwowa też nie jest najgorzej teraz....Jak będziesz chciała - dam CI namiar na super kwatery - u polskich rodzin...nie będziecie musieli spać w hotelach...Oni sie tym zajmują - wszystko Wam opowiedzą, dobrze nakarmią itp...Cena trochę niższa, niż hotel

A chętnie. Spaliśmy tak na wycieczce wtedy. Albo w klasztorach. Bo wyjazd organizowali Bernardyni.

Byłam teraz w szoku jak mi mąż powiedział jaki jest kurs hrywny, niecałe 20 groszy. To i tak tam dla nas tanio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:48

Bozia3, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A chętnie. Spaliśmy tak na wycieczce wtedy. Albo w klasztorach. Bo wyjazd organizowali Bernarda.

Byłam teraz w szoku jak mi mąż powiedział jaki jest kurs hrywny, niecałe 20 groszy. To i tak tam dla nas tanio.
    Bardzo - właśnie się nastawiam, że jak pojadę - to tam z knajp nie wyjdę - a są przednie!! Wielka porcja krewetek w maśle za parę groszy....Knajpy ciekawe, z pomysłem - np, w jednej z nich - nie przywołujesz kelnera, tylko naciskasz przycisk zamontowany w stoliku i po chwili dyskretnie zjawia się kelner...Tam jest atmosfera super - kocham to miasto..:)
    No i można za niewielkie pieniądze kupić sobie zapas kawioru na cały rok...ja bardzo lubię....
    alkohol też hehe...:) zmrożony niemiroff na "bieriezowych bruńkach"...poezja...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:48

macduska, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bardzo - właśnie się nastawiam, że jak pojadę - to tam z knajp nie wyjdę - a są przednie!! Wielka porcja krewetek w maśle za parę groszy....Knajpy ciekawe, z pomysłem - np, w jednej z nich - nie przywołujesz kelnera, tylko naciskasz przycisk zamontowany w stoliku i po chwili dyskretnie zjawia się kelner...Tam jest atmosfera super - kocham to miasto..:)
    No i można za niewielkie pieniądze kupić sobie zapas kawioru na cały rok...ja bardzo lubię....
    alkohol też hehe...:) zmrożony niemiroff na "bieriezowych bruńkach"...poezja...:)

I tego nie mogę mężowi wybaczyć. Przywiózł wino, koniaku, wódkę.... I ani grama kawioru.

Chyba go wyciągnę na same zakupy w przygranicznym sklepie.

Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Około lipca mogę mieć magnesy ze Lwowa i szlaku trylogii - typu Chocim, Kamieniec Podolski itp...jak ktoś będzie chciał - to zgłaszać się...:)
    Ja sie zglaszam na szlak. Lwow mam :)

Bozia3, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I tego nie mogę mężowi wybaczyć. Przywiózł wino, koniaku, wódkę.... I ani grama kawioru.

Chyba go wyciągnę na same zakupy w przygranicznym sklepie.
    to jak będzie następnym razem, to polecam:
    -kawior w dużej ilości - najlepiej czerwony - jest w średniej cenie i bardzo smaczny
    -dobrą wódkę, mają też świetne koniaki
    -krówki cukierki- czarne z gorzką czekoladą i złote z mleczną
    -tarańkę - suszoną rybę w soli - super wieczorami do piwa
    -wątróbkę rybną w konserwie - super do past wszelakich

macduska, Herrka, caffe, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    -kawior w dużej ilości - najlepiej czerwony - jest w średniej cenie i bardzo smaczny

Mają też tam taka zajebistą zielona herbatę w owalny metalowych puszkach. Najlepsza jaką piłam w życiu.

Alkohole znamy. :-) Wina z Massandra mrrrrrr.... Cukierki w bardzo oryginalnych smakach.
    I fajnie ze mówisz o suszone rybie. Intrygowała mnie ale nie odważyłam się skosztować. Nawet kiedyś Cie miałam o nią pytać. To jest gotowe do jedzenia od razu?

Mąż opowiadał, że jedli jakieś naleśniki z wątróbki. :-o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 23:08

Bozia3, Herrka, caffe, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mają też tam taka zajebistą zielona herbatę w owalny metalowych puszkach. Najlepsza jaką piłam w życiu.

Alkohole znamy. :-) Wina z Massandra mrrrrrr.... Cukierki w bardzo oryginalnych smakach.
    I fajnie ze mówisz o suszone rybie. Intrygowała mnie ale nie odważyłam się skosztować. Nawet kiedyś Cie miałam o nią pytać. To jest gotowe do jedzenia od razu?
    Tak. Można kupić w całości - wtedy trzeba się trochę pobawić i oskubać ją na kawałki...ale będąc ostatnio widziałam, że sprzedają ją również juz w porcjach, w postaci płatków, czy kawałków mięsa...na wagę - różne ryby. Po prostu to zjadasz jako przegryzka do piwa. Jest dosyć słona, ja do smaku jestem przyzwyczajona...niektórzy spróbują i rezygnują, a inni są zachwyceni..:)
    O herbacie nie wiedziałam - jakbys mi podała nazwę - to będę wdzięczna

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak. Można kupić w całości - wtedy trzeba się trochę pobawić i oskubać ją na kawałki...ale będąc ostatnio widziałam, że sprzedają ją również juz w porcjach, w postaci płatków, czy kawałków mięsa...na wagę - różne ryby. Po prostu to zjadasz jako przegryzka do piwa. Jest dosyć słona, ja do smaku jestem przyzwyczajona...niektórzy spróbują i rezygnują, a inni są zachwyceni..:)
    O herbacie nie wiedziałam - jakbys mi podała nazwę - to będę wdzięczna

Pytałam Waciaka- mówi, że nazywa się Saursop, i to nazwa jakby całej kolekcji. Tam były i czarne i zielone. Pudełko owalne w zielonych odcieniach, metalowe albo tektury. Tyle pamiętam.

Przeszukałam internety i znalazłam tyle że to z opuncją. Zdaje się że owoce były na pudełku.

Edit. Magiczne TEA Emerald Cool z opuncją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 23:34

Bozia3, Herrka, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Pytałam Waciaka- mówi, że nazywa się Saursop, i to nazwa jakby całej kolekcji. Tam były i czarne i zielone. Pudełko owalne w zielonych odcieniach, metalowe albo tektury. Tyle pamiętam.

Przeszukałam internety i znalazłam tyle że to z opuncją. Zdaje się że owoce były na pudełku.
    dzięki - spróbuję znaleźć...

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kawior nie cierpię. .

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 13393 13394 13395 13396 13397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ