35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyangela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
w poprzednim miesiacu było AMH teraz cała reszta czyli lh, fsh, estradiol, prolaktyna itp, (ostatnie miałam 6 cykli temu)
czyli hormonki - no to zobaczymy co w trawie piszczy
zobaczymy zboczymy, we wtorek powinnam mieć wynikiinessa lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
w poprzednim miesiacu było AMH teraz cała reszta czyli lh, fsh, estradiol, prolaktyna itp, (ostatnie miałam 6 cykli temu)
zobaczymy zboczymy, we wtorek powinnam mieć wyniki
mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze, ale tak czy inaczej jest to stresująceinessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Inessa - jak Twoje samopoczucie? myślę o Tobie
Marta - nie zapominaj o nasbliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane u mnie nadal nie ma @, ale jak nie miałam prawie śluzu tak dziś pojawił się kremowy z dodatkiem żółtego nigdy tak nie miałam. Na dole nic mnie nie boli nic nie swędzi co to może być?
Poza tym właśnie wrócilismy z ośrodka adopcyjnego.P.kierownik super ale jest ale w naszym prawiemimo,że jesteśmy już jakiś czas ze sobą to się nie liczy liczy się data ślubu. A u nas w Polsce trzeba miec przynajmniej trzy lata stażu małżeńskiego. Choc może nam się uda mieć rok ze względu na wiek ale pożyjemy zobaczymy A zatem musimy czekać do nastepnego roku, potem zebranie dokumentów,szkolenie i czekanie na dziecko około półtora roku. No jesteśmy już w takim wieku,że nie dostaniemy noworodka czy niemowlaka tylko dziecko w wieku przedszkolnym. Będe po 40 jak dostaniemy dziecko o ile wszystko dobrze pójdzie i nie będziemy musieli czekać trzy lata. -
Hej kobietki! Inessa jakby mozna bylo zaklady obstawiac na forum to ja conajmniej 100 PLN na twoj wykres bym postawila.
U mnie gory i doliny ale bardzo licze na ten cykl.Poprostu musi sie udacangela, inessa, bliska77, grosza, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze, ale tak czy inaczej jest to stresujące
Tak kibicuję , że wyniki będą ok
ale ja sama nie robiłam żadnych badań ...
jakoś nie wiem co o tym myśleć, tzn jak zrobię i będą złe , to co
a nie myślicie , że skoro była owulacja wg ovu to znaczy , ze wszystko jest ok ???
i gin mówi że usg ok tylko "robić " )inessa lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Witajcie kochane u mnie nadal nie ma @, ale jak nie miałam prawie śluzu tak dziś pojawił się kremowy z dodatkiem żółtego nigdy tak nie miałam. Na dole nic mnie nie boli nic nie swędzi co to może być?
Poza tym właśnie wrócilismy z ośrodka adopcyjnego.P.kierownik super ale jest ale w naszym prawiemimo,że jesteśmy już jakiś czas ze sobą to się nie liczy liczy się data ślubu. A u nas w Polsce trzeba miec przynajmniej trzy lata stażu małżeńskiego. Choc może nam się uda mieć rok ze względu na wiek ale pożyjemy zobaczymy A zatem musimy czekać do nastepnego roku, potem zebranie dokumentów,szkolenie i czekanie na dziecko około półtora roku. No jesteśmy już w takim wieku,że nie dostaniemy noworodka czy niemowlaka tylko dziecko w wieku przedszkolnym. Będe po 40 jak dostaniemy dziecko o ile wszystko dobrze pójdzie i nie będziemy musieli czekać trzy lata.
Jakie to polskie prawo jest beznadziejne!
Lepiej trzymać dzieci w domu dziecka niż podarować kochającym się ludziom! koszmar jakiś - brak słów..
Ten śluz to taki ciążowy , mi też się zdarza - Inessa - ja cały czas wierzę,że jeszcze teścik Cię zaskoczy i potwierdzi nasze przeczuciainessa, bliska77, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:Hej kobietki! Inessa jakby mozna bylo zaklady obstawiac na forum to ja conajmniej 100 PLN na twoj wykres bym postawila.
U mnie gory i doliny ale bardzo licze na ten cykl.Poprostu musi sie udac
I o to chodzi!
Najważniejsze jest nastawienie i wiara,że się udaKaRa, inessa lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
a nie myślicie , że skoro była owulacja wg ovu to znaczy , ze wszystko jest ok ???
i gin mówi że usg ok tylko "robić " )
Jeżeli przez ponad rok intensywnych starań nie zachodzisz w ciążę to należy pomyśleć o podstawowych badaniach hormonów
Każde badanie nawet to nie najlepsze można wyregulować tabletkami, więc nie ma się czego bać!
A propos ile czasu się staracie?inessa, KaRa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Witajcie kochane u mnie nadal nie ma @, ale jak nie miałam prawie śluzu tak dziś pojawił się kremowy z dodatkiem żółtego nigdy tak nie miałam. Na dole nic mnie nie boli nic nie swędzi co to może być?
Poza tym właśnie wrócilismy z ośrodka adopcyjnego.P.kierownik super ale jest ale w naszym prawiemimo,że jesteśmy już jakiś czas ze sobą to się nie liczy liczy się data ślubu. A u nas w Polsce trzeba miec przynajmniej trzy lata stażu małżeńskiego. Choc może nam się uda mieć rok ze względu na wiek ale pożyjemy zobaczymy A zatem musimy czekać do nastepnego roku, potem zebranie dokumentów,szkolenie i czekanie na dziecko około półtora roku. No jesteśmy już w takim wieku,że nie dostaniemy noworodka czy niemowlaka tylko dziecko w wieku przedszkolnym. Będe po 40 jak dostaniemy dziecko o ile wszystko dobrze pójdzie i nie będziemy musieli czekać trzy lata.
Moim zdaniem to dziecko dostaniesz za 9 miesiecy a nie za 3 lata hihisamira, inessa, bliska77, Olena, angela, grosza, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhejka dziewczęta
byłam wczoraj u reumatolog ,robiła wywiad ze mną z 15minut zadawała kupę pytań dała dodatkowo z krwi kwas moczowy,latex,ALT a jak mówiłam ze mam wrzodziejące zapalenie jelit i nie biorę tabsów bo są ohydne i żołądek mnie po nich boli chociaż osłonowo brałam nolpazę(lek na zgagę i refluks) to powiedziała ze mam jednak brać ale zacząć od jednej tabl. przez tydzień i to bez tej nolpazy bo osłabia jego działanie ,i mam zacząć brać bo one tez zadziałają leczniczo na stawy czy kości ,no masakra i pytałam o coś lepszego i z mniejszymi skutkami ubocznymi to powiedziała ze to wszystko jest podobne w składzie i inne cuda wianki a ja czytałam ze są jeszcze inne leki ,fakt opierają się na podobnej substancji np. są w czopkach doodbytniczych i lepiej działają ... muszę iść do porządnego gastrologa coby przepisała dobry lek na te jelita a każdy z nich będzie oddziaływał na sprawy stawowe..aaa i przy tym leku mam odłożyć starania !!! aaa i kazała zrobić USG tarczycy tyko czemu mi skierowani anie dała cwaniara wrrrr...mam zrobić nawet prywatnie ....jestem w rozterce ehhhh...a i tak jakby co muszę czekać z lekiem bo nie wiem czy tam w brzuszku ktoś czasem nie zamieszkał
inessa, bliska77, Olena, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:inessa wrote:Witajcie kochane u mnie nadal nie ma @, ale jak nie miałam prawie śluzu tak dziś pojawił się kremowy z dodatkiem żółtego nigdy tak nie miałam. Na dole nic mnie nie boli nic nie swędzi co to może być?
Moim zdaniem to dziecko dostaniesz za 9 miesiecy a nie za 3 lata hihi
heheeh dobre i prawdziwe bardzo popieraminessa, bliska77, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamira ja chodze do gastroenterologa i mam znajomych z wrzodziejącym zap.jeli i wiem,że sa już teraz super leki moja znajoma urodziła zdrową dziewczynke z ta chorobą ale musisz znależć dobrego lekarza bo to co piszesz to wybacz ale kpiny z Ciebie sobie robi wiedząc do tego,że starasz się dziecko. Nie bierz na razie tych leków iszukaj nowego lekarza na czas ciąży
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
angela wrote:szczęśliwa wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
Jeżeli przez ponad rok intensywnych starań nie zachodzisz w ciążę to należy pomyśleć o podstawowych badaniach hormonów
Każde badanie nawet to nie najlepsze można wyregulować tabletkami, więc nie ma się czego bać!
A propos ile czasu się staracie?
Dokladnie. Czas przebadac siebie i meza. Troche to kosztuje i trzeba sie troszke nalatac ale napewno warto. Szczegolnie gdy czas ucieka.
Przynajmniej ja tak na to patrzeinessa, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:szczęśliwa wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
Tabletki przestałam brać w październiku 2012, ale tak do grudnia to nie mogłam określić czy jest owulacja czy nie ,bo wszelkie objawy były albo sprzeczne albo ich nie było
w sumie to można powiedzieć, że staramy się dopiero od stycznia:-)
więc ja tak chyba bardziej na luzie podchodzę do tego , bo dopiero zaczęłam )
chyba nawet nie wiem czy mam jakiś problem zdrowotny czy nie
gin mówi , ze jest ok:-)
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:inessa wrote:Witajcie kochane u mnie nadal nie ma @, ale jak nie miałam prawie śluzu tak dziś pojawił się kremowy z dodatkiem żółtego nigdy tak nie miałam. Na dole nic mnie nie boli nic nie swędzi co to może być?
Moim zdaniem to dziecko dostaniesz za 9 miesiecy a nie za 3 lata hihi
I ja też tak uważam
ten wykres to jak ciąża wyglądainessa, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
Szczęśliwa, ja mam PCOS, nie dochodzi u mnie do owulacji, tzn jajeczko nie pęka, bo nie dorasta do odpowiedniej wielkości i dlatego dostaję CLO i ew. pregnyl na pęknięcie, problem mam zdiagnozowany od 2007 roku, jedno dziecko mam - udało się, teraz od prawie roku staramy się o drugie i jest powtórka z rozrywki, owulacja na wykresie tak naprawdę nie oznacza że owulacja była w rzeczywistości, że pękł pęcherzyk, to można tylko potwierdzić na monitoringu a badania powtarzam badania żeby zobaczyć czy coś się zmieniło a badania po to by leczyć ewentualne "odchyły od normy"inessa, angela, szczęśliwa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:angela wrote:szczęśliwa wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:agafbh wrote:angela wrote:Aga - a jakie badania?
Dokladnie. Czas przebadac siebie i meza. Troche to kosztuje i trzeba sie troszke nalatac ale napewno warto. Szczegolnie gdy czas ucieka.
Przynajmniej ja tak na to patrze
No tak , ale jak czytam o tych różnych badaniach i ze nawet z tymi złymi udaje się zajść w ciąże, a niektóre dziewczyny jak maja dobre to im ciągle nie wychodzi to sama nie wiem czy jest sens się tak nakręcać ...
ja przez te trzy miesiące tak właśnie się zadręczałam a jak złe wyniki a jak coś nie wyjdzie )
teraz przyjęłam zasadę spokoju, czyli tutaj na forum robię sobie wykres , robię testy, gin zrobił usg i powiedział , ze ok no te endometrium 5,6 wg mnie mało
morfologia ok ,nic mnie nie boli ,nigdy na nic nie chorowałam...
a jak Wy tak piszecie że tu idziecie do jednego lekarza do drugiego to ja już zgłupiałam )
nie wiem idę w poniedziałek znowu do gina może go przycisnęOlena, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Samira ja chodze do gastroenterologa i mam znajomych z wrzodziejącym zap.jeli i wiem,że sa już teraz super leki moja znajoma urodziła zdrową dziewczynke z ta chorobą ale musisz znależć dobrego lekarza bo to co piszesz to wybacz ale kpiny z Ciebie sobie robi wiedząc do tego,że starasz się dziecko. Nie bierz na razie tych leków iszukaj nowego lekarza na czas ciąży
to reumatolog ,to ona wiesz patrzy pod katem swojej profesji (albo na te leki od których ma prowizje jak je poleci i zapisze;) ) ale mi to nie pasuje,do niej będę chodzić ale ze stawami a tego leku na razie nie biorę bo jak piszesz są na pewno lepsze i nawet można brać w ciąży także szukam lekarza a prawie znalazłam :)właśnie muszę iść do gastroenterologa :*
ten lek to salazopiryn (jakoś tak )Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2013, 11:56