X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie świdruje coś w brzuchu ale na @ stanowczo za wcześnie! kurcze i tak mi będzie się zbierać przez najbliższy tydzień .. juz bym wolała, żeby przylazła raz a porządnie!

Lucky, bliska77, pepapig, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a mnie świdruje coś w brzuchu ale na @ stanowczo za wcześnie! kurcze i tak mi będzie się zbierać przez najbliższy tydzień .. juz bym wolała, żeby przylazła raz a porządnie!
    szkoda, że uparcie nie badasz progesteronu.....masz za dużo plamień jak na moje oko - a to zwykle oznacza niedomogę lutealną albo właśnie za wysoką prolaktynę...a Ty odstawiasz leki...:)

samira, Lucky, Reni, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe..dziś nieodwołalnie biorę się za piernik..podałaś w przepisie, żeby doprawić przyprawą do pierników - czy chodzi o duże opakowania tych przypraw? czy takie malutkie, jak cukier waniliowy? Bo 3 duże paki to trochę wydaje mi się za dużo?

Lucky, inessa, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Progesteron bierze się przez 10 dni

albo do wystąpienia @
    lub niewystąpienia @ i wtedy też często jeszcze kilkanaście tygodni jako wsparcie

witam
    u nas noc znowu z gorączką, młoda z zapasem leków, czekamy na poprawę, dobrze że babcia może z nią posiedzieć, bo ja z pracy nie mam jak się zerwać

ale zimno się zrobiło
    głupio poszłam dzisiaj do pracy z umytą głową, tzn z mokrą, nałożyłam czapkę, ale i tak czuję że przemarzłam :( ten pośpiech będzie mnie chyba sporo kosztował

jeśli rybki to plemniki, to my mamy o nich śnić czy faceci?
    a co trzeba śnić na ciążę? może warto by zaprogramować głowę :)

Reni, niestety zgadzam się z Bozią, niestety, bo nikt nie lubi być pouczany
    te plamienia nie są dobrym znakiem
    szkoda że nie badasz progesteronu
    trzymam kciuki za zieloną kropę wbrew wszystkiemu

Boziu kiedy miałaby być ta laparo?

kciuki dla Kasi ale i dla wszystkich czekających na cud

coś Viola zamilkła :(
    już wolę jak panikuje ale chociaż ją słychać a tak to nie wiem co się dzieje i głupio się martwię

bliska77, caffe, pepapig, megan8, Andzia33, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwię o Violę - bo jak ona świruje, to przynajmniej wiadomo, że wszystko ok...:)

Lucky do szpitala idę za tydzień 20.XI. - pewnie zrobią mi dzień później zabieg..choć mam przyjść na czczo, to może od razu pójdę na stół. Jakoś nie mam przekonania, że mi to potrzebne badanie, no ale to kolejny etap do ewentualnej inseminacji...ja już pomału tracę nadzieję, ale robię co mogę...

Lucky ja całe życie latałam z mokrą głową po mrozie...oprócz chwilowego bólu łepetyny nic mi nigdy nie było...:) Trza twardym być, nie miętkim...;)

Lucky, bliska77, megan8, Andzia33, Bursztyn, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Dopiero teraz mam chwile dla siebie i od razu pomyslalam o was. Moja polowka juz odleciala, zdazylam sie pogryzc z moja starsza corka i usalilam zasady przebywania w domu. Wyobrazcie sobie ze gdy m przylecial on na nastepny dzien poszla do swojego chlopaka i wrocila wczoraj. Jasny szlak mnie trafil -nie przywitala,nie pozegnala. Jeszcze nie chciala odbierac tel.gdy dzwonilismy. Ale ten temat jest na dluzsza gadke.....
    Nie jestem w temacie naszego forum - nie chce mi cofnac strong....nawijajcie co u was :-) :-) :-)

Lucky, Reni, samira, megan8, Andzia33, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

Promyk
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wszystkiego naj <3
    Witam nową koleżankę Beates. :-)

Dzień Dobry!

Reni, Lucky, pepapig, Bursztyn, inessa, beates lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe..dziś nieodwołalnie biorę się za piernik..podałaś w przepisie, żeby doprawić przyprawą do pierników - czy chodzi o duże opakowania tych przypraw? czy takie malutkie, jak cukier waniliowy? Bo 3 duże paki to trochę wydaje mi się za dużo?
    Ja dodawałam wielkości jak standardowe opakowania przypraw, czyli to są opakowania jak np. budyń, kisiel, pieprz :P

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    albo do wystąpienia @
    lub niewystąpienia @ i wtedy też często jeszcze kilkanaście tygodni jako wsparcie
    Jesli ktoś bierze na gdy mu @ zanikła, albo na wyregulowanie @ to bierze się przez 10 dni, a potem powinna wystąpić @.

Natomiast nie spotkałam się z faktem, że by brać progesteron do wystąpienia @, chyba że w przypadku gdy @ przychodzi w trakcie tych 10 dni brania leku.

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    Witaj Aniu widzę, że co raz częściej do Nas zaglądasz :-)
    To tak z tesknoty za wami

Reni, Mango, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo ;)
    anna maria wrote:
    To tak z tesknoty za wami

inessa, anna maria, Lucky lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ale tu spokojnie zwykle musiałam czytać i czytać a teraz :( ;-)
    Witam dziewczyny które dawno tu nie były :)
    U nas chłodno ale piekna słoneczna pogoda, dobrego popołudnia Wam życze :)

Bursztyn, Andzia33, samira, caffe, anna maria, Lucky, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie, cicho tu.... Bylam u okulisty oko sobie sprawdzic, bo mialam jakies blyskawice w niedziele, wiec zrobili badanie dna oka, cisnienie srodgalkowe i inne, jutro musze wrocic i zakropia mi oczy a potem znowu jakies badanie. Za 2 godz. ide do rodzinnego lekarza- pol-giekologa ;) Wiem, ze Reni tez miala isc dzis do swojego rodzinnego. Jak wroci to wymienimy sie diagnozami ;) Geriatria normalnie! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 15:18

inessa, samira, caffe, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! pewnie, że idę.. dorzucę jeszcze mdłości ;-)
    Bursztyn wrote:
    Rzeczywiscie, cicho tu.... Bylam u okulisty oko sobie sprawdzic, bo mialam jakies blyskawice w niedziele, wiec zrobili badanie dna oka, cisnienie srodgalkowe i inne, jutro musze wrocic i zakropia mi oczy a potem znowu jakies badanie. Za 2 godz. ide do rodzinnego lekarza- pol-giekologa ;) Wiem, ze Reni tez miala isc dzis do swojego rodzinnego. Jak wroci to wymienimy sie diagnozami ;) Geriatria normalnie! ;)

inessa, Bursztyn, Andzia33, polarmiś, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku ale coś już powiedzieli na temat oka????

Lucky lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku ale coś już powiedzieli na temat oka????
    niby wszystko ok, ale chca jeszcze sprawdzic zakrapiajac oko, krople na rozszerzenie zrenic. Wlasciwie to moglabym zapalic smiesznego papierosa i tez mialabym rozszerzone ;) po co odrazu krople ;) :P

inessa, samira, caffe, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ha! pewnie, że idę.. dorzucę jeszcze mdłości ;-)
    Reni, wiemy wszyscy ze jestes w ciazy ;) ale ponawiajac pytanie Bozi- dlaczego nie badasz progesteronu?

inessa, samira, caffe, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo jestem spłukana do granic możliwości
    a jeszcze tyle wydatków przede mną
    niestety każdy grosz się liczy w tej chwili
    Bursztyn wrote:
    Reni, wiemy wszyscy ze jestes w ciazy ;) ale ponawiajac pytanie Bozi- dlaczego nie badasz progesteronu?

inessa, samira, Bursztyn, caffe, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atropinka mhmm..
    fajoska.. szczególnie jak myślisz sobie widzę ok po czym chcesz napisać smsa a tu dupa hahah albo chcesz zapłacić w sklepie drobniakami za bułki i prosisz panią żeby odliczyła hahaha mina jej bezcenna
    Bursztyn wrote:
    niby wszystko ok, ale chca jeszcze sprawdzic zakrapiajac oko, krople na rozszerzenie zrenic. Wlasciwie to moglabym zapalic smiesznego papierosa i tez mialabym rozszerzone ;) po co odrazu krople ;) :P

inessa, Andzia33, samira, Bursztyn, caffe, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku zdrówka życze :)
    Reni ta pszczoła czy cosik podobnego jest super :)

Reni, Andzia33, samira, Bursztyn, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ