X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Niuta gdzie byłaś w andrzejki? U nas na tapecie cycki przez cały dzień były, iście andrzejkowy temat ;)

Ciekawy temat mnie ominął ;-)
    A gdzie ja byłam na andrzejkach? U siebie w domu.
    Tylko ja, zdjęcie męża i gin z tonikiem. I oczywiście Wy!
    Tak więc sama to ja raczej nie byłam.
    Szczególnie miły był kolega gin z kolegą tonikiem :-P

inessa, Bursztyn, Myszonek, Mango, Simba, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:30

inessa, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dziewczyny, nie wiem, co zrobić. Dentysta powiedział, że potrzebne jest leczenie kanałowe i chciał zrobić prześwietlenie. Powiedział, że albo leczenie kanałowe albo coś tam poluzuje i da antybiotyk. Jego zdaniem ani prześwietlenie ani antybiotyk nie są groźne dla dziecka.
    Bałam się prześwietlenia, teraz sprawdzam, że ten antybiotyk Amoxicillin wcale nie jest zalecany dla kobiet w ciąży. Piszą na stronie, że może wpłynąc na rozwój i żeby rozważyć za i przeciw. Więc nie wiem, co zrobić. Siedzę i płaczę. Infekcja też zagraża dziecku.

Mnie dentystka przepisala antybiotyk jakby mnie bolalo a bylabym w ciazy - Clindamycin.
    Poza tym sa nowoczesne metody robienia przeswietlenia z minimalnymi dawkami promieniowania i do tego zawsze powinno sie stosowac zabezpieczenia - takie gustowne wdzianka.
    Choc ja wolalabym poczekac i isc w Polsce.
    Wloskiej sluzbie zdrowia tez niedowierzam. ;)

Myszonek, caffe, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Byłam rano, umówili mnie na piątek. Powiedzieli, że dentysty mi nie polecą. Nie buntowałam się, bo myślałam, że dentysta się mna zajmie. Może jeszcze gdyby to nie był facet. Ale jak mi facet mówi, że rentgent dziecku nie szkodzi ani antybiotyk...
    Miałam nadzieję, że na antybiotyku będzie informacja, że jest dopuszczony dla kobiet w ciąży, ale jest tylko, żeby się skonsultować z lekarzem i rozważyc za i przeciw.
    Jedyny sposob na nich, to isc jutro rano, powiedziec ze fatalnie sie czujesz, wymyslisz cos i dodac ze to emergency, u mnie w przychodni zawsze dziala, bo inaczej maja w dupie. Alis, nie zrozumialam czy mieszkasza na stale w UK czy wracasz do PL?

Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Miałam nadzieję, że na antybiotyku będzie informacja, że jest dopuszczony dla kobiet w ciąży, ale jest tylko, żeby się skonsultować z lekarzem i rozważyc za i przeciw.

Mnie dentystka powiedziala ze nie ma takich zapisow bo nawet trudno badania takie przeprowadzic - kto by sie zgodzil podawac sobie badawczo cos co mogloby zaszkodzic dziecku?

Alis, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej polskiej dentystki i trochę mnie uspokoiła. Ma zdjęcie tego mojego zęba na szczęście, bo leczyła innego obok. Umówiłyśmy się na poniedziałek. Powiedziała, żeby tego mojego antybiotyku (Amoxicillin) nie jeść, choć nie jest ponoć najgorszy, chyba, że się coś pogorszy. No i jakby co, mam do niej dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 12:07

Myszonek, inessa, caffe, bliska77, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Bursztyn galeria Bronowice to daleko od dworca głównego??
    jak dla mnie tak, jakies 8 km, pewnie cos tam jedzie, tylko nie wiem co po tych wszystkich zmianach, najlepiej samochodem tylko tam sa zawsze straszne korki. Tylko mi nie mow , ze sie wybierasz ? ;)

megan8, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, mój mąż pracuje w Londynie, a ja pracuję w Polsce, ale głównie z domu, więc jak nie muszę być w pracy, siedzę z nim w Londynie. Wychodzi tak, że w Polsce jestem przeważnie 2 razy w miesiącu po jakieś 4 dni.
    Ale za tydzień oboje lecimy do Polski na dłużej. No i plan jest taki, że mąż w ciągu paru miesięcy wraca.

Myszonek, inessa, samira, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bursztynku, mój mąż pracuje w Londynie, a ja pracuję w Polsce, ale głównie z domu, więc jak nie muszę być w pracy, siedzę z nim w Londynie. Wychodzi tak, że w Polsce jestem przeważnie 2 razy w miesiącu po jakieś 4 dni.
    Ale za tydzień oboje lecimy do Polski na dłużej. No i plan jest taki, że mąż w ciągu paru miesięcy wraca.
    no to wszystko jasne :)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście będąc w Londynie, pracuję z domu, żeby nie było :D

Myszonek, inessa, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuccie okiem na to: http://kobieta.onet.pl/dziecko/pol-na-pol-i-wszyscy-w-komplecie/v9qc6

:)

Myszonek, inessa, megan8, Olena, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałkowe południe :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis - dobrze ze zadzwonilas.
    Oby tylko cie nie bolal bardzo ten zab.

inessa, Alis, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz ide na autobus ale nie wytrzymałam i zadzwoniłam do kliniki o wynik AMH i już jest wiem,ze miesci sie w normie ale jakie normy są nie mam pojecia mam 5,4
    a lekarz powiedział nam po poprzednich wynikach,ze jak bedzie góra 0,5 to bedzie dobrze :P
    uciekam papapapapapa

Bursztyn, Myszonek, megan8, bliska77, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane zaraz ide na autobus ale nie wytrzymałam i zadzwoniłam do kliniki o wynik AMH i już jest wiem,ze miesci sie w normie ale jakie normy są nie mam pojecia mam 5,4
    a lekarz powiedział nam po poprzednich wynikach,ze jak bedzie góra 0,5 to bedzie dobrze :P
    uciekam papapapapapa
    to chyba bardzo dobry wynik :)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Widziałam zdjęcia z otwarcia ,ale mnie kusi ;D"
    tak tylko pytam ,gdyby nie brzuch to kto wie...
    Megan, to moze przelozysz to na nastepne wakacje, pewnie bede w PL, to przyjedziesz z bobasem? :)

Myszonek, megan8, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam pudełko i ulotkę mojego testu. Nie ma tam żadnych informacji na temat czułości, więc nie pomogę.

Olena, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Rzuccie okiem na to: http://kobieta.onet.pl/dziecko/pol-na-pol-i-wszyscy-w-komplecie/v9qc6

:)

No własnie miałam to wkleić!!!
    I powiem szczerze że osobiście nie jestem za takim modelem rodziny.
    Nie mówię że rodzice tych dzieci nie kochają ale prawda jest taka że z dzieciństwa niewiele zostaje. Bo trzeba pomagać, zajmować się młodszym rodzeństwem itp. Podejrzewam że na wakacyjne wyjazdy to też raczej ich nie stać. A ja chciałabym żeby moje dziecko (na razie to jedno ;-) ) zanim wejdzie w dorosłe życie coś "użyło" z wolności jaką daje dzieciństwo.

Olena, bliska77, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Myszonek, Olena, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ