X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis jeśli zdecydujesz się na prześwietlenie to jak najszybciej, ponieważ podobno teraz w tak wczesnej ciąży promienie nie powinny uszkodzić płodu i koniecznie powiadom że jesteś w ciąży. Ja niedawno też prześwietlałam zęba i musiałam podpisać że w ciąży nie jestem, ale i tak dostałam dodatkową ochronę w postaci fartucha na brzuch.

W dwóch moich poprzednich ciążach prześwietlałam się "zęby" ale jeszcze nie wiedziałam że jestem. Nie zaszkodziło moim chłopakom, no chyba że ich ADHD było skutkiem prześwietlenia lub znieczulenia ;)

anna maria, Alis, bliska77, Simba, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam do obejrzenia film Pierwszy krzyk , z 2007 r.chyby ze juz ogladalyscie a ja sie z choinki urwalam;-),najbardziej podobal mi sie porod z delfinami i ciesze sie ze mieszkam w cywilizowanym kraju nie musze rodzic na pustyni, o ile bede jeszcze rodzic (jak juz to napewno przez cc).

samira, bliska77, Iwone, Bursztyn, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się, ze moja polska dentystka ma stare zdjęcie tego zeba sprzed roku, więc nie ma po co przeswietlać. Muszę tylko wytrwać przez tydzień. I wciąż sie zastanawiam, czy brac antybiotyk, który mi lekarz wypisał czy nie. Przeczytałam, że prowadzono badania na kobietach w I trymestrze, które brały i nie bylo nieporządanych rezultatów (poronień albo zaburzeń rozwoju płodu). Tydzień bólu i rozwój infekcji też nie są pewnie zdrowe. Siedzę i myślę i chyba jestem coraz bliżej tego, żeby wziąć. No i czekam na męża - wspólne dziecko, wiec niech się wypowie.
    No i sprawdzam, czy do wieczora ból będzie narastał czy się zmiejszał. Nie tak wyobrażałam sobie pierwszy dzień po pozytywnym teście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 14:37

Myszonek, samira, Iwone, inessa, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Widziałam zdjęcia z otwarcia ,ale mnie kusi ;D"
    tak tylko pytam ,gdyby nie brzuch to kto wie...
    megan8 to kawał drogi od dworca...jeśli wiesz, gdzie jest Ikea - to właśnie obok niej. Nie ma w tej galerii nic rewelacyjnego - i nic innego, niż w Galerii Krakowskiej, którą masz tuż przy Dworcu Gł.

samira, Myszonek, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis jeśli ząb podszedł Ci ropą, to chyba lepiej będzie jak weźniesz ten antybiotyk. Z tego co wiem, to antybiotyki z grupy amoxycyliny są w miarę bezpieczne w ciąży i są najczęściej stosowane w miarę potrzeby.

W ciąży każdy lek może być niebezpieczny dla płodu, nawet witaminy. Dlatego zasadą jest żeby nie stosować żadnych leków bez potrzeby. Im mniej tym lepiej.

samira, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila wróciłam udało mi sie bo była tam pan z żona również na komisji i wracali przez moją miejscowośc.
    O wynikach dowiem sie 10.12
    a co do wyników to tylk wiem,ze od tego roku dzieli sie je przez dwa bo od lipca jest nowy odczynnik,który zawyza wyniki a wiec i tak są dobre wyniki ufufuufufufu.
    CO tu tak pusto????????????????????????????????????????????????????????????

Myszonek, Kate 75, Iwone, malgos741, Niuta lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakoś cicho ;)

inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso możesz przybliżyć temat wyników ? To oznacza, że jaki wynik masz?

Trzymam kciuki za 10.12 :)

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH oznacza sie dla sprawdzenia rezerwy jajnikowej jak jest dużo ponizej to oznacza,ze sie ona końćzy a jak powyżej chyba 3 i to jest różnie podawane to podejrzenie jest policystycznych. Ja po podzieleniu przez dwa wychodzi mi 2,7 wiec i tak nadal w granicach normy. I tak pieelegniarka mi powiedziała,ze mieszcze sie w normach, wiec nie jest źle z moimi jajeczkami.
    Zwykle AMH zaleca sie wykonywać po 35 rż lub przed zabiegiem invitro

samira, Simba, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co to AMH robiłam w lutym, nie bardzo rozumiałam dlaczego wynik jest dzielony na dwa, bo o tym nie słyszałam, może to osobliwa cecha laboratorium. U mnie na wyniku nie było takiej informacji ani lekarz nic nie mówił, pytałam bo ja ma dużo niższe AMH od ciebie i jakbym podzieliła wynik byłabym poniżej normy, a bynajmniej w dolnej granicy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 19:19

samira, inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Tak jakoś cicho ;)

To chyba syndrom poniedziałku ;)

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh dzieli sie od lipca jak wszedł ten nowy odczynnik bo on podwaja wynik i dlatego w wielu klinikach tak polecają.

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle jak była cisza to w weekend była cisza :(

Kate 75, Simba, Myszonek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Amh dzieli sie od lipca jak wszedł ten nowy odczynnik bo on podwaja wynik i dlatego w wielu klinikach tak polecają.
    inessa wrote:
    Zwykle jak była cisza to w weekend była cisza :(

No to mnie uspokoiłaś, to nie jest źle, mój wynik jest z początku roku to się nie łapie uff, ulżyło mi.

Teraz był weekand andrzejkowy, moze dlatego poniedziałek spokojny :)

inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No relaksują sie albo odsypiają bo aj od kilku dni ciagle bym spała hihihih

samira, Kate 75, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na odwrót, mam problemy z zasypianiem, źle śpię i budzę się przed budzikiem :( Długo tak nie pociągnę. Uspokoi się prawdopodobnie jak @ przyjdzie albo jak nie przyjdzie.

inessa, Mango, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

Inesska ja tez jestem od paru dni śpiąca szczególnie popołudniu :)

Chociaż z zasypianiem wieczorem mam niekiedy problem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 20:04

inessa, malgos741, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, czytam ale siedzę cicho bo dziś u mnie zmęczenie materiału. Pozdrawiam :)

inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko wiesz,ze jesteśmy w tym samym dniu po owulce ???
    ania.g wiesz nie dziwie sie jakoś tak chyba nas wszystkie wzieło jakaś sennoś,zmeczenie itp.
    Kate ja tak miałam ale teraz stwierdziłam,ze nerwami nic nie zmienie ale nie jest łatwo wiem :P
    A jeszcze co do AMH nie wiem w jakich normach jest u mnie bo to też jest ważne.

ania.g, samira, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samirko wiesz,ze jesteśmy w tym samym dniu po owulce ???
    ania.g wiesz nie dziwie sie jakoś tak chyba nas wszystkie wzieło jakaś sennoś,zmeczenie itp.
    Kate ja tak miałam ale teraz stwierdziłam,ze nerwami nic nie zmienie ale nie jest łatwo wiem :P
    A jeszcze co do AMH nie wiem w jakich normach jest u mnie bo to też jest ważne.
    no coś w tym musi być ze tak razem ;)

właśnie będę rozwiązywała Quiz o zdrowiu na necie wraz z TVP 1 :)

inessa, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ