X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

Ale to jak niska to nie że dobrze ??
    jak wysoka to chyba źle ...
    ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą :-)

Jak wysoka to źle. Wiadomo leki i się obniża. Ale co z niską to nie wiem. Myślałam, że może któraś coś mi podpowie. Bo chyba też nie dobrze jak za niska. Na dodatek zaczęłam sama kiedyś eksperymentować i brać castagnus na obniżenie. Źle się po nim czułam i przerwałam, jedno szczęście.

Olena - raz mi się zdarzyło,że lekami tak zbiłam prolaktynę,że zrobiła się poniżej normy, lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę , bo najlepszy poziom prolaktyny jest w granicy środka normy - ja wtedy się źle czułam , miałam zawroty głowy i cały czas byłam zmęczona - wydaje mi się,że powinnaś wziąć jakąś delikatną dawkę na podwyższenie - dobrze ,że odstawiłaś castagnus , on mógł Ci ją zachwiać

bliska77, inessa, Olena lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja z zapytaniem, postanowiłam sobie dać luz i nie mierzyć wtym cyklu tenpki ale po wizycie u gina on chce widzieć też ten cykl powinnam zacząć ją mierzyć jutro będzie już 11 dzień cyklu co mam zrobić, mierzyć?

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane ja z zapytaniem, postanowiłam sobie dać luz i nie mierzyć wtym cyklu tenpki ale po wizycie u gina on chce widzieć też ten cykl powinnam zacząć ją mierzyć jutro będzie już 11 dzień cyklu co mam zrobić, mierzyć?

myślę,że możesz zacząć mierzyć - jeśli gin sugerował to czemu nie?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

pewnie, że tak ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Olena ja bym się nie przejmowała prl wolałabym mieć niższą bo mam cosik 360 (a max to 637). Na przyszły piątek umawiam się do gina i zobaczymy co powie na moje wyniki szczególnie prolaktyny bo wolałabym aby była niższa i pewnie będę jeszcze raz musiała badać ją z obciążenie mmetoklopramidem bo o tym też mówił.

A wiecie,że gin z kliniki z Białegostoku oznajmił mi,że nie ma naukowych podstaw,żeby badać prolaktynę po obciążeniu - był na jakiejś konferencji poświęconej temu tematowi i stwierdził,że to badanie nie ma żadnego sensu

grosza, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    grosza wrote:
    Olena ja bym się nie przejmowała prl wolałabym mieć niższą bo mam cosik 360 (a max to 637). Na przyszły piątek umawiam się do gina i zobaczymy co powie na moje wyniki szczególnie prolaktyny bo wolałabym aby była niższa i pewnie będę jeszcze raz musiała badać ją z obciążenie mmetoklopramidem bo o tym też mówił.

A wiecie,że gin z kliniki z Białegostoku oznajmił mi,że nie ma naukowych podstaw,żeby badać prolaktynę po obciążeniu - był na jakiejś konferencji poświęconej temu tematowi i stwierdził,że to badanie nie ma żadnego sensu

powiem Ci, że moja gin też mi bada tylko "wyjściową" prolaktynę natomiast od endokrynolog dostała skierowanie na badanie prolaktyny z obciążeniem. ciekawe...... może coś w tym jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 15:11

inessa, angela, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,że ginekolodzy u których byłam w Poznaniu i moje endo nie robili mi już po obciążeniu bo stwierdzili, ze od tego już się odeszło wg. najnowszych badań naukowych ale myślałam że to tak mówią a widzę,że to już nie tylko mi tak mówili.
    Kobiety ale ja moge mieć owulke nawet sobota niedziela i co wtedy ?

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    wiem,że ginekolodzy u których byłam w Poznaniu i moje endo nie robili mi już po obciążeniu bo stwierdzili, ze od tego już się odeszło wg. najnowszych badań naukowych ale myślałam że to tak mówią a widzę,że to już nie tylko mi tak mówili.
    Kobiety ale ja moge mieć owulke nawet sobota niedziela i co wtedy ?

jak to co, do dzieła :-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, orientujecie się czy po Ovitrelle jest sens robić testy owulacyjne? myślę ze nie, macie jakieś doświadczenie w tj kwestii? (przy poprzednich staraniach po pregnylu nie robiłam)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga niestety nie pomoge Ci poprostu nie wiem! Ale wiesz,że życzę Ci powodzenia :)

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

ohhhhhhhhhhhhhh jak zjadłabym gołąbków!!!! u mnie w domu tylko ja je lubie i tylko dla mnie nie chce mi się ich robić ale coś mi sie wydaje że zrobie sobie na przyszły tydzień, będzie po pracy jedzonko pyszne gotowe. Pozdrawiam Angela :-)

inessa, bliska77, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać ;-)

Ja się dołączam do Agi też gołąbki lubię i wirtualnie bym zjadła ;-)
    Aga mnie też śmieszyła ta jego ocena mojego narządu ;-)
    ale ważne ze podobno narząd całkiem jest dobry ;-)

Szczęśliwa, to po jednym gołąbku, smacznego ;-)
    no najważniejsze że jest CAŁKIEM DOBRY :-) ;-) ;-)

tak to po jednym stuk stuk ;-)
    cos jakby toast tymi gołąbkami ...
    za nasze dzidziusie ;-)
    a i za narządy ;-) ;-)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

pewnie, że tak ;-)

mierzyć , mierzyć ja zalogowałam się w Ovu coś tak około 10 dnia i dopiero wtedy zaczęłam mierzyć i też mi pokazało ovu :-) najwyżej Ci pokaże przerywaną ...
    albo jak zrobisz testy to moze i ciągłą
    mnie to zmienia ten ovu jzawsze cos jakoś się śpiesz jak mi tempka troche w dół i w górę to Ovu zaraz zaznacza ... później dochodzą nastepne wyższe i zmienia ach przewrotny ten system ;-)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Olena wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

Ale to jak niska to nie że dobrze ??
    jak wysoka to chyba źle ...
    ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą :-)

Jak wysoka to źle. Wiadomo leki i się obniża. Ale co z niską to nie wiem. Myślałam, że może któraś coś mi podpowie. Bo chyba też nie dobrze jak za niska. Na dodatek zaczęłam sama kiedyś eksperymentować i brać castagnus na obniżenie. Źle się po nim czułam i przerwałam, jedno szczęście.

Olena - raz mi się zdarzyło,że lekami tak zbiłam prolaktynę,że zrobiła się poniżej normy, lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę , bo najlepszy poziom prolaktyny jest w granicy środka normy - ja wtedy się źle czułam , miałam zawroty głowy i cały czas byłam zmęczona - wydaje mi się,że powinnaś wziąć jakąś delikatną dawkę na podwyższenie - dobrze ,że odstawiłaś castagnus , on mógł Ci ją zachwiać

hm , a mnie ten gin od narządu polecił mastodynon ( skład castagnus ) na ból piersi to jak ten castagnus mi cos psuje to już sama nie wiem brać czy nie ???
    a i on mi krople kazał kupić i mówi ze to homeopatia ????
    jak sądzicie dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga niestety nie pomoge Ci poprostu nie wiem! Ale wiesz,że życzę Ci powodzenia :)

Aga ja też nie wiem z autopsji , ale czytałam , ze nie ma sensu robić bo ovu musi być jak jest ovitrelle :-)
    więc chyba tylko ganiaj męża ;-) :-) ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    angela wrote:

ohhhhhhhhhhhhhh jak zjadłabym gołąbków!!!! u mnie w domu tylko ja je lubie i tylko dla mnie nie chce mi się ich robić ale coś mi sie wydaje że zrobie sobie na przyszły tydzień, będzie po pracy jedzonko pyszne gotowe. Pozdrawiam Angela :-)

a tak wogóle to fajnie macie możecie sobie jesć co chcecie , a ja na diecie takiej małej ;-)

ewajoanna, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa - ja byłam na diecie od maja i udało mi się stracić 25 kg!!! Cieszyłam się niezmiernie a teraz przyjdzie mi przybrac min 12-15 kg mam nadzieje ze nie więcej , nie martwiesię tym jednak na dietę znów się wybiorę i tyle ważne by maleństwo zdrowe było. POZDRAWIAM!!!!

szczęśliwa, inessa, bliska77, angela, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap powoduje zespół hiperstymulacji jajników.
    "Niepłodność u kobiet z potwierdzonym niedoborem gonadotropin (hipogonadyzm hipogonadotropowy), zarówno izolowanym, jak i w przebiegu niedoczynności przysadki mózgowej. Brak miesiączki pierwotny, wtórny, poporodowy. Nadmierne krwawienia miesięczne (polymenorrhea) i krwotoki maciczne, moczenie mimowolne. W przygotowaniu do zapłodnienia ""in vitro"". Niepłodność u mężczyzn z hipogonadyzmem hipogonadotropowym, oligospermia i oligozoospermia. Zaburzenia zstępowania jąder, nie wywołane przeszkodami anatomicznymi. Pubertas tarda."
    TO WSZYSTKO POWODUJE APAP
    NIESTETY W INTERNECI NIE ZNALAZŁA ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT, WIĘC POTRUDZIŁAM SIĘ I PRZEPISAŁAM Z WŁASNYCH KSIĄŻEK MEDYCZNYCH.

PS. JESTEM STUDENTKĄ MEDYCYNY

Przed chwilą przeczytałam to w necie i dzielę się tym z Wami uznałam za ciekawe.

bliska77, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    apap powoduje zespół hiperstymulacji jajników.
    "Niepłodność u kobiet z potwierdzonym niedoborem gonadotropin (hipogonadyzm hipogonadotropowy), zarówno izolowanym, jak i w przebiegu niedoczynności przysadki mózgowej. Brak miesiączki pierwotny, wtórny, poporodowy. Nadmierne krwawienia miesięczne (polymenorrhea) i krwotoki maciczne, moczenie mimowolne. W przygotowaniu do zapłodnienia ""in vitro"". Niepłodność u mężczyzn z hipogonadyzmem hipogonadotropowym, oligospermia i oligozoospermia. Zaburzenia zstępowania jąder, nie wywołane przeszkodami anatomicznymi. Pubertas tarda."
    TO WSZYSTKO POWODUJE APAP
    NIESTETY W INTERNECI NIE ZNALAZŁA ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT, WIĘC POTRUDZIŁAM SIĘ I PRZEPISAŁAM Z WŁASNYCH KSIĄŻEK MEDYCZNYCH.

PS. JESTEM STUDENTKĄ MEDYCYNY

Przed chwilą przeczytałam to w necie i dzielę się tym z Wami uznałam za ciekawe.

nigdy bym nie pomyslała , że tabletki które można kupić prawie wszędzie są takim syfem ...
    ale nas trują :-(
    ja brałam zawsze paracetamol i aspiryne czy polopirynę ...
    ale mnie tylko głowa boli czasami

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    szczęśliwa - ja byłam na diecie od maja i udało mi się stracić 25 kg!!! Cieszyłam się niezmiernie a teraz przyjdzie mi przybrac min 12-15 kg mam nadzieje ze nie więcej , nie martwiesię tym jednak na dietę znów się wybiorę i tyle ważne by maleństwo zdrowe było. POZDRAWIAM!!!!

a schudniesz jak urodzisz , na razie jedz :-)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ