35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Olena wrote:szczęśliwa wrote:Olena wrote:Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.
Ale to jak niska to nie że dobrze ??
jak wysoka to chyba źle ...
ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą
Jak wysoka to źle. Wiadomo leki i się obniża. Ale co z niską to nie wiem. Myślałam, że może któraś coś mi podpowie. Bo chyba też nie dobrze jak za niska. Na dodatek zaczęłam sama kiedyś eksperymentować i brać castagnus na obniżenie. Źle się po nim czułam i przerwałam, jedno szczęście.
Olena - raz mi się zdarzyło,że lekami tak zbiłam prolaktynę,że zrobiła się poniżej normy, lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę , bo najlepszy poziom prolaktyny jest w granicy środka normy - ja wtedy się źle czułam , miałam zawroty głowy i cały czas byłam zmęczona - wydaje mi się,że powinnaś wziąć jakąś delikatną dawkę na podwyższenie - dobrze ,że odstawiłaś castagnus , on mógł Ci ją zachwiaćbliska77, inessa, Olena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Kochane ja z zapytaniem, postanowiłam sobie dać luz i nie mierzyć wtym cyklu tenpki ale po wizycie u gina on chce widzieć też ten cykl powinnam zacząć ją mierzyć jutro będzie już 11 dzień cyklu co mam zrobić, mierzyć?
myślę,że możesz zacząć mierzyć - jeśli gin sugerował to czemu nie?bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Kochane ja z zapytaniem, postanowiłam sobie dać luz i nie mierzyć wtym cyklu tenpki ale po wizycie u gina on chce widzieć też ten cykl powinnam zacząć ją mierzyć jutro będzie już 11 dzień cyklu co mam zrobić, mierzyć?
pewnie, że takinessa lubi tę wiadomość
-
grosza wrote:Olena ja bym się nie przejmowała prl wolałabym mieć niższą bo mam cosik 360 (a max to 637). Na przyszły piątek umawiam się do gina i zobaczymy co powie na moje wyniki szczególnie prolaktyny bo wolałabym aby była niższa i pewnie będę jeszcze raz musiała badać ją z obciążenie mmetoklopramidem bo o tym też mówił.
A wiecie,że gin z kliniki z Białegostoku oznajmił mi,że nie ma naukowych podstaw,żeby badać prolaktynę po obciążeniu - był na jakiejś konferencji poświęconej temu tematowi i stwierdził,że to badanie nie ma żadnego sensugrosza, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:grosza wrote:Olena ja bym się nie przejmowała prl wolałabym mieć niższą bo mam cosik 360 (a max to 637). Na przyszły piątek umawiam się do gina i zobaczymy co powie na moje wyniki szczególnie prolaktyny bo wolałabym aby była niższa i pewnie będę jeszcze raz musiała badać ją z obciążenie mmetoklopramidem bo o tym też mówił.
A wiecie,że gin z kliniki z Białegostoku oznajmił mi,że nie ma naukowych podstaw,żeby badać prolaktynę po obciążeniu - był na jakiejś konferencji poświęconej temu tematowi i stwierdził,że to badanie nie ma żadnego sensu
powiem Ci, że moja gin też mi bada tylko "wyjściową" prolaktynę natomiast od endokrynolog dostała skierowanie na badanie prolaktyny z obciążeniem. ciekawe...... może coś w tym jestWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 15:11
inessa, angela, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiem,że ginekolodzy u których byłam w Poznaniu i moje endo nie robili mi już po obciążeniu bo stwierdzili, ze od tego już się odeszło wg. najnowszych badań naukowych ale myślałam że to tak mówią a widzę,że to już nie tylko mi tak mówili.
Kobiety ale ja moge mieć owulke nawet sobota niedziela i co wtedy ?bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:wiem,że ginekolodzy u których byłam w Poznaniu i moje endo nie robili mi już po obciążeniu bo stwierdzili, ze od tego już się odeszło wg. najnowszych badań naukowych ale myślałam że to tak mówią a widzę,że to już nie tylko mi tak mówili.
Kobiety ale ja moge mieć owulke nawet sobota niedziela i co wtedy ?
jak to co, do dziełainessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
angela wrote:Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję
ohhhhhhhhhhhhhh jak zjadłabym gołąbków!!!! u mnie w domu tylko ja je lubie i tylko dla mnie nie chce mi się ich robić ale coś mi sie wydaje że zrobie sobie na przyszły tydzień, będzie po pracy jedzonko pyszne gotowe. Pozdrawiam Angelainessa, bliska77, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:angela wrote:Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję
kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać
Ja się dołączam do Agi też gołąbki lubię i wirtualnie bym zjadła
Aga mnie też śmieszyła ta jego ocena mojego narządu
ale ważne ze podobno narząd całkiem jest dobry
Szczęśliwa, to po jednym gołąbku, smacznego
no najważniejsze że jest CAŁKIEM DOBRY
tak to po jednym stuk stuk
cos jakby toast tymi gołąbkami ...
za nasze dzidziusie
a i za narządyinessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:inessa wrote:Kochane ja z zapytaniem, postanowiłam sobie dać luz i nie mierzyć wtym cyklu tenpki ale po wizycie u gina on chce widzieć też ten cykl powinnam zacząć ją mierzyć jutro będzie już 11 dzień cyklu co mam zrobić, mierzyć?
pewnie, że tak
mierzyć , mierzyć ja zalogowałam się w Ovu coś tak około 10 dnia i dopiero wtedy zaczęłam mierzyć i też mi pokazało ovu najwyżej Ci pokaże przerywaną ...
albo jak zrobisz testy to moze i ciągłą
mnie to zmienia ten ovu jzawsze cos jakoś się śpiesz jak mi tempka troche w dół i w górę to Ovu zaraz zaznacza ... później dochodzą nastepne wyższe i zmienia ach przewrotny ten system
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:Olena wrote:szczęśliwa wrote:Olena wrote:Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.
Ale to jak niska to nie że dobrze ??
jak wysoka to chyba źle ...
ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą
Jak wysoka to źle. Wiadomo leki i się obniża. Ale co z niską to nie wiem. Myślałam, że może któraś coś mi podpowie. Bo chyba też nie dobrze jak za niska. Na dodatek zaczęłam sama kiedyś eksperymentować i brać castagnus na obniżenie. Źle się po nim czułam i przerwałam, jedno szczęście.
Olena - raz mi się zdarzyło,że lekami tak zbiłam prolaktynę,że zrobiła się poniżej normy, lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę , bo najlepszy poziom prolaktyny jest w granicy środka normy - ja wtedy się źle czułam , miałam zawroty głowy i cały czas byłam zmęczona - wydaje mi się,że powinnaś wziąć jakąś delikatną dawkę na podwyższenie - dobrze ,że odstawiłaś castagnus , on mógł Ci ją zachwiać
hm , a mnie ten gin od narządu polecił mastodynon ( skład castagnus ) na ból piersi to jak ten castagnus mi cos psuje to już sama nie wiem brać czy nie ???
a i on mi krople kazał kupić i mówi ze to homeopatia ????
jak sądzicie dziewczynybliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Aga niestety nie pomoge Ci poprostu nie wiem! Ale wiesz,że życzę Ci powodzenia
Aga ja też nie wiem z autopsji , ale czytałam , ze nie ma sensu robić bo ovu musi być jak jest ovitrelle
więc chyba tylko ganiaj mężabliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewajoanna wrote:angela wrote:Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję
ohhhhhhhhhhhhhh jak zjadłabym gołąbków!!!! u mnie w domu tylko ja je lubie i tylko dla mnie nie chce mi się ich robić ale coś mi sie wydaje że zrobie sobie na przyszły tydzień, będzie po pracy jedzonko pyszne gotowe. Pozdrawiam Angela
a tak wogóle to fajnie macie możecie sobie jesć co chcecie , a ja na diecie takiej małejewajoanna, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa - ja byłam na diecie od maja i udało mi się stracić 25 kg!!! Cieszyłam się niezmiernie a teraz przyjdzie mi przybrac min 12-15 kg mam nadzieje ze nie więcej , nie martwiesię tym jednak na dietę znów się wybiorę i tyle ważne by maleństwo zdrowe było. POZDRAWIAM!!!!
szczęśliwa, inessa, bliska77, angela, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyapap powoduje zespół hiperstymulacji jajników.
"Niepłodność u kobiet z potwierdzonym niedoborem gonadotropin (hipogonadyzm hipogonadotropowy), zarówno izolowanym, jak i w przebiegu niedoczynności przysadki mózgowej. Brak miesiączki pierwotny, wtórny, poporodowy. Nadmierne krwawienia miesięczne (polymenorrhea) i krwotoki maciczne, moczenie mimowolne. W przygotowaniu do zapłodnienia ""in vitro"". Niepłodność u mężczyzn z hipogonadyzmem hipogonadotropowym, oligospermia i oligozoospermia. Zaburzenia zstępowania jąder, nie wywołane przeszkodami anatomicznymi. Pubertas tarda."
TO WSZYSTKO POWODUJE APAP
NIESTETY W INTERNECI NIE ZNALAZŁA ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT, WIĘC POTRUDZIŁAM SIĘ I PRZEPISAŁAM Z WŁASNYCH KSIĄŻEK MEDYCZNYCH.
PS. JESTEM STUDENTKĄ MEDYCYNY
Przed chwilą przeczytałam to w necie i dzielę się tym z Wami uznałam za ciekawe.bliska77, grosza, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:apap powoduje zespół hiperstymulacji jajników.
"Niepłodność u kobiet z potwierdzonym niedoborem gonadotropin (hipogonadyzm hipogonadotropowy), zarówno izolowanym, jak i w przebiegu niedoczynności przysadki mózgowej. Brak miesiączki pierwotny, wtórny, poporodowy. Nadmierne krwawienia miesięczne (polymenorrhea) i krwotoki maciczne, moczenie mimowolne. W przygotowaniu do zapłodnienia ""in vitro"". Niepłodność u mężczyzn z hipogonadyzmem hipogonadotropowym, oligospermia i oligozoospermia. Zaburzenia zstępowania jąder, nie wywołane przeszkodami anatomicznymi. Pubertas tarda."
TO WSZYSTKO POWODUJE APAP
NIESTETY W INTERNECI NIE ZNALAZŁA ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT, WIĘC POTRUDZIŁAM SIĘ I PRZEPISAŁAM Z WŁASNYCH KSIĄŻEK MEDYCZNYCH.
PS. JESTEM STUDENTKĄ MEDYCYNY
Przed chwilą przeczytałam to w necie i dzielę się tym z Wami uznałam za ciekawe.
nigdy bym nie pomyslała , że tabletki które można kupić prawie wszędzie są takim syfem ...
ale nas trują
ja brałam zawsze paracetamol i aspiryne czy polopirynę ...
ale mnie tylko głowa boli czasamiinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewajoanna wrote:szczęśliwa - ja byłam na diecie od maja i udało mi się stracić 25 kg!!! Cieszyłam się niezmiernie a teraz przyjdzie mi przybrac min 12-15 kg mam nadzieje ze nie więcej , nie martwiesię tym jednak na dietę znów się wybiorę i tyle ważne by maleństwo zdrowe było. POZDRAWIAM!!!!
a schudniesz jak urodzisz , na razie jedzinessa lubi tę wiadomość