X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, masz rację, nasze organizmy też drgną ;-)

samira, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, a mój gin nic nie wspomniał o tym LH. Teraz trzeba by było drugi raz zrobić badanie za miesiąc obu tych hormonów.

dokładnie tak, nie martw się ja też miałam identyczną sytuację,przez ponad 3 lata az do momentu kiedy to w 2007 roku moja obecna ginekolog powiedziała mi co i jak, jak to jest z LH i FSH, też nie miałam badanego LH, szkoda, że tak wielu lekarzy jest niekompetentnych albo są zwykłymi ignorantami, co niestety w znacznym stopniu odbija się to na naszym zdrowiu, stanie psychicznym no i portfelu, o straconym czasie i kolejnych nieudolnie prowadzonych cyklach nie mówiąc

Aga racja :-)
    nie wszystkie kobiety mają także nic nie muszą badać i ciąża jest ...
    a ja to mam wrażenie jakby oni nas ciągle zbywali i w sumie to trudno znaleźć takiego który po prostu najzwyczajniej w świecie zainteresuje się nami i poprowadzi nas tak jak na to zasługujemy :-)
    jest teraz tyle lekarstw , usg , badań a oni zostali w średniowieczu i każą nam tylko się starać
    chociaż ja Was tak czytam ...ale w sumie to nie robię żadnych badań przyjęłam chyba zasadę , że co ma być to będzie ;-)

bliska77, Olena, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ale sporo juz napisałyście od rana no same ciekawe tematy!
    Mój miły już ma termin badania nasienia a ja musze poczekać do następnego cyklu, wtedy to mam zgłosić się na oddział szpitalny i mnie położą na ok. 2 dni i zrobią badania hormonów i nie tylko. Dopiero po tych badaniach lekarz zobaczy co dalej. Jak na razie to tak srednio wygląda do tego mam co jakis czas plamienia, a lekarz powiedział, że oprócz spraw ginekologicznych u mnie dochodzą inne choroby no i kręgosłup odcinek lędźwiowy może byc przeszkodą w donoszeniu ewentualnej ciąży.
    Dzięki dziewczyny za wspieranie mnie i polecam się Waszej pamięci nadla bo u mnie teraz walka na całego tak mi lekarz powiedział, że już teraz nie ma cackania się,że dziwi się,ze wcześniejsi lekarze zwlekali z badaniami z leczeniem itd. z moimi dolegliwościami może byc różnie ale daje jakiś procent nadziei na.... :)

bliska77, angela, Olena, Bursztyn, samira, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, a mój gin nic nie wspomniał o tym LH. Teraz trzeba by było drugi raz zrobić badanie za miesiąc obu tych hormonów.

dokładnie tak, nie martw się ja też miałam identyczną sytuację,przez ponad 3 lata az do momentu kiedy to w 2007 roku moja obecna ginekolog powiedziała mi co i jak, jak to jest z LH i FSH, też nie miałam badanego LH, szkoda, że tak wielu lekarzy jest niekompetentnych albo są zwykłymi ignorantami, co niestety w znacznym stopniu odbija się to na naszym zdrowiu, stanie psychicznym no i portfelu, o straconym czasie i kolejnych nieudolnie prowadzonych cyklach nie mówiąc

a ja to mam wrażenie jakby oni nas ciągle zbywali i w sumie to trudno znaleźć takiego który po prostu najzwyczajniej w świecie zainteresuje się nami i poprowadzi nas tak jak na to zasługujemy :-)
    jest teraz tyle lekarstw , usg , badań a oni zostali w średniowieczu i każą nam tylko się starać
    chociaż ja Was tak czytam ...ale w sumie to nie robię żadnych badań przyjęłam chyba zasadę , że co ma być to będzie ;-)

ja z takiego założenia wyszłam blisko 10 lat temu ale po ponad roku starania i kolejnych 3 latach nieudolnego leczenia doszłam do wniosku ze jednak jest coś nie tak a po stracie ciąży, postawiłam wszystko na jedna kartę, zostawiłam w cholerę wszystkich dotychczasowych lekarzy i poszłam przypadkiem do "nie sławy" i po 7 cyklach byłam w ciąży :-), ona zaczęła od kompleksowych badań, znalazła przyczynę i zaczęła leczyć i dlatego zostałam już przy niej.
    Szczęśliwa, masz rację, że się nie sterujesz, chyba tak najlepiej

angela, inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mój miły już ma termin badania nasienia a ja musze poczekać do następnego cyklu, wtedy to mam zgłosić się na oddział szpitalny i mnie położą na ok. 2 dni i zrobią badania hormonów i nie tylko. Dopiero po tych badaniach lekarz zobaczy co dalej. Jak na razie to tak srednio wygląda do tego mam co jakis czas plamienia, a lekarz powiedział, że oprócz spraw ginekologicznych u mnie dochodzą inne choroby no i kręgosłup odcinek lędźwiowy może byc przeszkodą w donoszeniu ewentualnej ciąży.
    Dzięki dziewczyny za wspieranie mnie i polecam się Waszej pamięci nadla bo u mnie teraz walka na całego tak mi lekarz powiedział, że już teraz nie ma cackania się,że dziwi się,ze wcześniejsi lekarze zwlekali z badaniami z leczeniem itd. z moimi dolegliwościami może byc różnie ale daje jakiś procent nadziei na.... :)

super lekarz, trzymaj się go a dolegliwości kręgosłupa znam ale ciąża była donoszona, no 3,5 tyg przed terminem ale ok, także bądź dobrej myśli ;-) bardzo fajnie, ze zdecydowałaś się zmienić lekarza i trafiłaś na prawdziwego fachowca, który wie co robić a nie tylko gada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:10

samira, inessa lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nie martw sie -wszystko musi byc dobrze -MUSI!!!Kazdy czasami ma chwile zwątpienia,ja rowniez,ale mimo wszystko nie trace nadzieji.Jednego jestem pewna-chce miec jeszcze jedno dziecko i ze swojej strony postaram sie zrobic wszystko co tylko mozliwe,zeby mi sie udało,ale na reszte niestety nie mam wpływu...Tak wiec Dziewczyny WALCZMY o te nasze małe Skarby!

bliska77, Olena, samira, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Olena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Fajnie, że działasz. Teraz będzie już dobrze. Wspieram, myślę :-)

bliska77, samira, szczęśliwa, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Olena wrote:

A bo myślę sobie ,że stresowanie to też trochę procent "udania " zabiera ;-)
    dlatego tak bardzo nie świruje :-)
    po za tym dopiero zaczęłam to może dlatego potrafię jeszcze mieć dystans ...
    i tak sobie mówię że może się uda samo ;-)
    a i ja w sumie zawsze byłam okaz zdrowia ;-) cokolwiek to znaczy ;-)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

super lekarz, trzymaj się go a dolegliwości kręgosłupa znam ale ciąża była donoszona, no 3,5 tyg przed terminem ale ok, także bądź dobrej myśli ;-) bardzo fajnie, ze zdecydowałaś się zmienić lekarza i trafiłaś na prawdziwego fachowca, który wie co robić a nie tylko gada

Tak Inessa lekarz suuper :-)
    ja trafiam na tych gadających ;-)
    a ostatni miły i przystojny ale nic nie robi ... no nie zrobił usg żeby określić mój narząd jak to stwierdził ;-)

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

inessa, Olena, ewajoanna lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest piekna pogoda ale noc i ranek było -17 stopni no cóż trzeba jeszcze poczekać na wiosne ale za to boli mnie dziś głowa chyba coś jest z ciśnieniem albo wychodzi stres ze mnie ;)
    Wierze,że uda się każdj z nas..... :) <3

szczęśliwa, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    U nas jest piekna pogoda ale noc i ranek było -17 stopni no cóż trzeba jeszcze poczekać na wiosne ale za to boli mnie dziś głowa chyba coś jest z ciśnieniem albo wychodzi stres ze mnie ;)

Robi się tak mocno optymistycznie w życiu jak widzimy światełko w tunelu

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    inessa wrote:

Robi się tak mocno optymistycznie w życiu jak widzimy światełko w tunelu

To ciśnienie , mi głowa pęka ;-)
    musi się nam udać wszystkim, inaczej nie myślę :-)
    zwiewam z pracy chce mi się strasznie spać to przez tą zimę
    ja chcę już słoneczka i kocyk i plaża i szum fal...
    aaaaaaaaaaaaale sie rozmarzyłam ;-)
    Ciężarówki;-) nasze dbajcie o siebie
    reszta starać się i będzie ok ;-)

angela, inessa, Olena, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Tak Inessa lekarz suuper :-)
    ja trafiam na tych gadających ;-)
    a ostatni miły i przystojny ale nic nie robi ... no nie zrobił usg żeby określić mój narząd jak to stwierdził ;-)

ale mnie rozśmieszyłaś tym stwierdzeniem :określić narząd", fajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 12:34

inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać ;-)

angela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie uwielbiamy gołąbki w tym tygodniu mieliśmy dwa dni pod rząd bo tak jakoś wyszło za dużo...mniam mniam...... :) ;)
    Ja własnie ostatniego takiego miałam który raz tylko zrobił USG a lubił gadać, nawet ja laik więcej wiedziałam od niego jak zadawałam mu pytania to gadał głupoty.
    A mój kręgosłup nadaje się do operacji już jedna rok temu była no i wczoraj lekarz pytał czy neuorlog i ortopeda wyrazili zgode na ciąże, a oni jakoś nigdy nie mówili,ze nie mogę.

bliska77, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:

kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać ;-)

Ja się dołączam do Agi też gołąbki lubię i wirtualnie bym zjadła ;-)
    Aga mnie też śmieszyła ta jego ocena mojego narządu ;-)
    ale ważne ze podobno narząd całkiem jest dobry ;-)

bliska77, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angela u mnie uwielbiamy gołąbki w tym tygodniu mieliśmy dwa dni pod rząd bo tak jakoś wyszło za dużo...mniam mniam...... :) ;)
    Ja własnie ostatniego takiego miałam który raz tylko zrobił USG a lubił gadać, nawet ja laik więcej wiedziałam od niego jak zadawałam mu pytania to gadał głupoty.
    A mój kręgosłup nadaje się do operacji już jedna rok temu była no i wczoraj lekarz pytał czy neuorlog i ortopeda wyrazili zgode na ciąże, a oni jakoś nigdy nie mówili,ze nie mogę.

Bo pewnie możesz najwyżej będziesz leżeć i będą Cię inni rozpieszczać ;-)

Olena, inessa, angela lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

Ale to jak niska to nie że dobrze ??
    jak wysoka to chyba źle ...
    ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą :-)

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ