X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, masz rację, nasze organizmy też drgną ;-)

samira, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, a mój gin nic nie wspomniał o tym LH. Teraz trzeba by było drugi raz zrobić badanie za miesiąc obu tych hormonów.

dokładnie tak, nie martw się ja też miałam identyczną sytuację,przez ponad 3 lata az do momentu kiedy to w 2007 roku moja obecna ginekolog powiedziała mi co i jak, jak to jest z LH i FSH, też nie miałam badanego LH, szkoda, że tak wielu lekarzy jest niekompetentnych albo są zwykłymi ignorantami, co niestety w znacznym stopniu odbija się to na naszym zdrowiu, stanie psychicznym no i portfelu, o straconym czasie i kolejnych nieudolnie prowadzonych cyklach nie mówiąc

Aga racja :-)
    nie wszystkie kobiety mają także nic nie muszą badać i ciąża jest ...
    a ja to mam wrażenie jakby oni nas ciągle zbywali i w sumie to trudno znaleźć takiego który po prostu najzwyczajniej w świecie zainteresuje się nami i poprowadzi nas tak jak na to zasługujemy :-)
    jest teraz tyle lekarstw , usg , badań a oni zostali w średniowieczu i każą nam tylko się starać
    chociaż ja Was tak czytam ...ale w sumie to nie robię żadnych badań przyjęłam chyba zasadę , że co ma być to będzie ;-)

bliska77, Olena, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ale sporo juz napisałyście od rana no same ciekawe tematy!
    Mój miły już ma termin badania nasienia a ja musze poczekać do następnego cyklu, wtedy to mam zgłosić się na oddział szpitalny i mnie położą na ok. 2 dni i zrobią badania hormonów i nie tylko. Dopiero po tych badaniach lekarz zobaczy co dalej. Jak na razie to tak srednio wygląda do tego mam co jakis czas plamienia, a lekarz powiedział, że oprócz spraw ginekologicznych u mnie dochodzą inne choroby no i kręgosłup odcinek lędźwiowy może byc przeszkodą w donoszeniu ewentualnej ciąży.
    Dzięki dziewczyny za wspieranie mnie i polecam się Waszej pamięci nadla bo u mnie teraz walka na całego tak mi lekarz powiedział, że już teraz nie ma cackania się,że dziwi się,ze wcześniejsi lekarze zwlekali z badaniami z leczeniem itd. z moimi dolegliwościami może byc różnie ale daje jakiś procent nadziei na.... :)

bliska77, angela, Olena, Bursztyn, samira, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, a mój gin nic nie wspomniał o tym LH. Teraz trzeba by było drugi raz zrobić badanie za miesiąc obu tych hormonów.

dokładnie tak, nie martw się ja też miałam identyczną sytuację,przez ponad 3 lata az do momentu kiedy to w 2007 roku moja obecna ginekolog powiedziała mi co i jak, jak to jest z LH i FSH, też nie miałam badanego LH, szkoda, że tak wielu lekarzy jest niekompetentnych albo są zwykłymi ignorantami, co niestety w znacznym stopniu odbija się to na naszym zdrowiu, stanie psychicznym no i portfelu, o straconym czasie i kolejnych nieudolnie prowadzonych cyklach nie mówiąc

a ja to mam wrażenie jakby oni nas ciągle zbywali i w sumie to trudno znaleźć takiego który po prostu najzwyczajniej w świecie zainteresuje się nami i poprowadzi nas tak jak na to zasługujemy :-)
    jest teraz tyle lekarstw , usg , badań a oni zostali w średniowieczu i każą nam tylko się starać
    chociaż ja Was tak czytam ...ale w sumie to nie robię żadnych badań przyjęłam chyba zasadę , że co ma być to będzie ;-)

ja z takiego założenia wyszłam blisko 10 lat temu ale po ponad roku starania i kolejnych 3 latach nieudolnego leczenia doszłam do wniosku ze jednak jest coś nie tak a po stracie ciąży, postawiłam wszystko na jedna kartę, zostawiłam w cholerę wszystkich dotychczasowych lekarzy i poszłam przypadkiem do "nie sławy" i po 7 cyklach byłam w ciąży :-), ona zaczęła od kompleksowych badań, znalazła przyczynę i zaczęła leczyć i dlatego zostałam już przy niej.
    Szczęśliwa, masz rację, że się nie sterujesz, chyba tak najlepiej

angela, inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mój miły już ma termin badania nasienia a ja musze poczekać do następnego cyklu, wtedy to mam zgłosić się na oddział szpitalny i mnie położą na ok. 2 dni i zrobią badania hormonów i nie tylko. Dopiero po tych badaniach lekarz zobaczy co dalej. Jak na razie to tak srednio wygląda do tego mam co jakis czas plamienia, a lekarz powiedział, że oprócz spraw ginekologicznych u mnie dochodzą inne choroby no i kręgosłup odcinek lędźwiowy może byc przeszkodą w donoszeniu ewentualnej ciąży.
    Dzięki dziewczyny za wspieranie mnie i polecam się Waszej pamięci nadla bo u mnie teraz walka na całego tak mi lekarz powiedział, że już teraz nie ma cackania się,że dziwi się,ze wcześniejsi lekarze zwlekali z badaniami z leczeniem itd. z moimi dolegliwościami może byc różnie ale daje jakiś procent nadziei na.... :)

super lekarz, trzymaj się go a dolegliwości kręgosłupa znam ale ciąża była donoszona, no 3,5 tyg przed terminem ale ok, także bądź dobrej myśli ;-) bardzo fajnie, ze zdecydowałaś się zmienić lekarza i trafiłaś na prawdziwego fachowca, który wie co robić a nie tylko gada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 11:10

samira, inessa lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nie martw sie -wszystko musi byc dobrze -MUSI!!!Kazdy czasami ma chwile zwątpienia,ja rowniez,ale mimo wszystko nie trace nadzieji.Jednego jestem pewna-chce miec jeszcze jedno dziecko i ze swojej strony postaram sie zrobic wszystko co tylko mozliwe,zeby mi sie udało,ale na reszte niestety nie mam wpływu...Tak wiec Dziewczyny WALCZMY o te nasze małe Skarby!

bliska77, Olena, samira, angela, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Olena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Fajnie, że działasz. Teraz będzie już dobrze. Wspieram, myślę :-)

bliska77, samira, szczęśliwa, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    Olena wrote:

A bo myślę sobie ,że stresowanie to też trochę procent "udania " zabiera ;-)
    dlatego tak bardzo nie świruje :-)
    po za tym dopiero zaczęłam to może dlatego potrafię jeszcze mieć dystans ...
    i tak sobie mówię że może się uda samo ;-)
    a i ja w sumie zawsze byłam okaz zdrowia ;-) cokolwiek to znaczy ;-)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

super lekarz, trzymaj się go a dolegliwości kręgosłupa znam ale ciąża była donoszona, no 3,5 tyg przed terminem ale ok, także bądź dobrej myśli ;-) bardzo fajnie, ze zdecydowałaś się zmienić lekarza i trafiłaś na prawdziwego fachowca, który wie co robić a nie tylko gada

Tak Inessa lekarz suuper :-)
    ja trafiam na tych gadających ;-)
    a ostatni miły i przystojny ale nic nie robi ... no nie zrobił usg żeby określić mój narząd jak to stwierdził ;-)

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

inessa, Olena, ewajoanna lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest piekna pogoda ale noc i ranek było -17 stopni no cóż trzeba jeszcze poczekać na wiosne ale za to boli mnie dziś głowa chyba coś jest z ciśnieniem albo wychodzi stres ze mnie ;)
    Wierze,że uda się każdj z nas..... :) <3

szczęśliwa, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    U nas jest piekna pogoda ale noc i ranek było -17 stopni no cóż trzeba jeszcze poczekać na wiosne ale za to boli mnie dziś głowa chyba coś jest z ciśnieniem albo wychodzi stres ze mnie ;)

Robi się tak mocno optymistycznie w życiu jak widzimy światełko w tunelu

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    inessa wrote:

Robi się tak mocno optymistycznie w życiu jak widzimy światełko w tunelu

To ciśnienie , mi głowa pęka ;-)
    musi się nam udać wszystkim, inaczej nie myślę :-)
    zwiewam z pracy chce mi się strasznie spać to przez tą zimę
    ja chcę już słoneczka i kocyk i plaża i szum fal...
    aaaaaaaaaaaaale sie rozmarzyłam ;-)
    Ciężarówki;-) nasze dbajcie o siebie
    reszta starać się i będzie ok ;-)

angela, inessa, Olena, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Tak Inessa lekarz suuper :-)
    ja trafiam na tych gadających ;-)
    a ostatni miły i przystojny ale nic nie robi ... no nie zrobił usg żeby określić mój narząd jak to stwierdził ;-)

ale mnie rozśmieszyłaś tym stwierdzeniem :określić narząd", fajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 12:34

inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Dziewczynki - przyjechała do mnie mama z garnkiem własnoręcznie zrobionych gołąbków - szkoda,że nie mogę Was wirtualnie poczęstować, miałybyście dzisiaj obiad z głowy - są pyszne , ale jak to moja mama zawsze przesadza - nie wiem co z nimi zrobię, ale chyba roześlę po rodzinie. Ale mam problemy ....co? - sama się śmieję

kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać ;-)

angela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u mnie uwielbiamy gołąbki w tym tygodniu mieliśmy dwa dni pod rząd bo tak jakoś wyszło za dużo...mniam mniam...... :) ;)
    Ja własnie ostatniego takiego miałam który raz tylko zrobił USG a lubił gadać, nawet ja laik więcej wiedziałam od niego jak zadawałam mu pytania to gadał głupoty.
    A mój kręgosłup nadaje się do operacji już jedna rok temu była no i wczoraj lekarz pytał czy neuorlog i ortopeda wyrazili zgode na ciąże, a oni jakoś nigdy nie mówili,ze nie mogę.

bliska77, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:

kurcze ja uwielbiam gołąbki, zbieram się do ich zrobienia chyba już od dwóch tygodni, muszę się w końcu zebrać ;-)

Ja się dołączam do Agi też gołąbki lubię i wirtualnie bym zjadła ;-)
    Aga mnie też śmieszyła ta jego ocena mojego narządu ;-)
    ale ważne ze podobno narząd całkiem jest dobry ;-)

bliska77, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angela u mnie uwielbiamy gołąbki w tym tygodniu mieliśmy dwa dni pod rząd bo tak jakoś wyszło za dużo...mniam mniam...... :) ;)
    Ja własnie ostatniego takiego miałam który raz tylko zrobił USG a lubił gadać, nawet ja laik więcej wiedziałam od niego jak zadawałam mu pytania to gadał głupoty.
    A mój kręgosłup nadaje się do operacji już jedna rok temu była no i wczoraj lekarz pytał czy neuorlog i ortopeda wyrazili zgode na ciąże, a oni jakoś nigdy nie mówili,ze nie mogę.

Bo pewnie możesz najwyżej będziesz leżeć i będą Cię inni rozpieszczać ;-)

Olena, inessa, angela lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny a może która wie i mi powie co z tą niską prolaktyną. Czy się tym przejmować? Do mojego gina nie moge się dodzwonić, a w necie nic ciekawego nie znalazłam. Trochę mam przypuszczenia że to od leków które biorę na tarczycę, bo wiadomo , że tarczyca jest powiązana z prolaktyną.

Ale to jak niska to nie że dobrze ??
    jak wysoka to chyba źle ...
    ale ja wnioskuje tylko z tego co dziewczyny piszą :-)

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ