35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:Cześć dziewczynki
dzisiejszy dzień jest do d... wszystko idzie na opak nic się nie udaje, fuull pracy, mam ogromną migrenę aż mi niedobrze , mam problem z synkiem w zerówce i jest kiepsko aż chce mi się wyć
Grosza przytulam Cie mocno i jak możesz to połóz się szybciej do łóżka i odpocznij kochana.Pamiętamgrosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:KaRa ale śliczny ten wykresik masz!
Zapomniałam dodać też iż wydrukowałam 2 ostatnie wykresy z Ovu i powiedziałam lekarzowi o tym,że prowadze taki wykres to chciał je obejrzeć, byłam miło zaskoczona
To dobry znak Inesska ze chcial je zobaczyc. To bedzie jakis konkretny lekarz. Moj tez kazal mi prowadzic wykresy i sprawdza je na kazdej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2013, 20:26
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:Cześć dziewczynki
dzisiejszy dzień jest do d... wszystko idzie na opak nic się nie udaje, fuull pracy, mam ogromną migrenę aż mi niedobrze , mam problem z synkiem w zerówce i jest kiepsko aż chce mi się wyć
Grosza, jutro będzie lepiej, na pewno, każda z nas ma chwile słabości, trzymaj sięgrosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInessa, fajnie, ze lekarz okazał się uprzejmym i co najważniejsze konkretnym facetem, wiem po sobie jakie to ważne, teraz trzeba tylko stosować sie do jego zaleceń , będzie dobrze, zobaczysz
Kara, Twój wykres faktycznie ciekawy i optymistyczny, trzymam kciuki
Bursztyn, cieszę się, że będziesz z nami już na stałeBursztyn, angela, inessa, KaRa lubią tę wiadomość
-
Witajcie w nowym dniu. Cieszy mnie, że mamy już papieża, wydaje się to pozytywny wybór. Oby podołał.
Grosza mam nadzieję, że dziś już u Ciebie pozytywniej.
Bursztyku witam po przerwie.
Inessa najważniejsze, że trafiłaś w dobre ręce. To miło, że oglądał wykresy z owu.
Kara jestem dobrej myśli co do Twojego wykresu. Zapowiada się pozytywnie.
Odebrałam wyniki. Jeśli macie jakieś uwagi to chętnie posłucham. Wydaje mi się , że są niezłe.
estradiol 250 (normy 46-607)
fsh 9,65 (3,5-12)
tsh cieszy mnie najbardziej to 0,641 (0,27-4,2)
prolaktyna coś niska 124,7 (127-637)polarmiś, samira, Bursztyn, angela, inessa, grosza, KaRa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlena wrote:Witajcie w nowym dniu. Cieszy mnie, że mamy już papieża, wydaje się to pozytywny wybór. Oby podołał.
Grosza mam nadzieję, że dziś już u Ciebie pozytywniej.
Bursztyku witam po przerwie.
Inessa najważniejsze, że trafiłaś w dobre ręce. To miło, że oglądał wykresy z owu.
Kara jestem dobrej myśli co do Twojego wykresu. Zapowiada się pozytywnie.
Odebrałam wyniki. Jeśli macie jakieś uwagi to chętnie posłucham. Wydaje mi się , że są niezłe.
estradiol 250 (normy 46-607)
fsh 9,65 (3,5-12)
tsh cieszy mnie najbardziej to 0,641 (0,27-4,2)
prolaktyna coś niska 124,7 (127-637)
Olena, a nie miałaś badanego LH???Olena lubi tę wiadomość
-
Aga LH nie miałam, nie zlecił mi gin, nie wiem nawet co LH oznacza, ale doczytam w necie.
Dziękuję Wam kochane jesteście bardzo, że mi tak fajnie napisałyście, że wyniki mam dobre. Bardzo się cieszę, skoro tak mówicie.
Bursztyn a co do rezerwy jajnikowej to jedynie to badanie estradiolu w pewnym stopniu oznacza zapas. Tylko to mogę u mnie w mieście oznaczyć. Jest chyba jeszcze coś takiego jak badanie AMH, ale tego u mnie nie robią.
Ściskam Was mocno za to. Dziś mam bardzo dobry humor. Żebym mogła go jeszcze Wam udzielić, przesyłam...angela, bliska77, Bursztyn, inessa, wenus lubią tę wiadomość
-
Witam z rana!
Inessa - fajnie,że w końcu trafiłaś w dobre ręce, najważniejsze zacząć a reszta sama przyjdzie - coś czuję,że niedługo
Olena - wyniki super , ważna jest jeszcze w naszym wieku rezerwa jajnikowa
Bursztyn - miło Cię słyszeć ponownie - brakowało tutaj mocno aktywnej forumowiczki
Grosza - spokojnego dnia , bez nerwów i niepokojów
Aga - mam nadzieję,że wczoraj serduszkowanie już się rozpoczęło...
Pozdrawiam wszystkie kobietki gorąco w ten mroźny , ale słoneczny poranekOlena, bliska77, Bursztyn, inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Aga LH nie miałam, nie zlecił mi gin, nie wiem nawet co LH oznacza, ale doczytam w necie.
Dziękuję Wam kochane jesteście bardzo, że mi tak fajnie napisałyście, że wyniki mam dobre. Bardzo się cieszę, skoro tak mówicie.
Bursztyn a co do rezerwy jajnikowej to jedynie to badanie estradiolu w pewnym stopniu oznacza zapas. Tylko to mogę u mnie w mieście oznaczyć. Jest chyba jeszcze coś takiego jak badanie AMH, ale tego u mnie nie robią.
Ściskam Was mocno za to. Dziś mam bardzo dobry humor. Żebym mogła go jeszcze Wam udzielić, przesyłam...
Szkoda,że nie robią AMH - jest to bardzo drogie badanie, ale ważne; z drugiej strony skoro hormonki są w normie to nie ma co na siłę szukać nowych badańOlena, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Olena wrote:Aga LH nie miałam, nie zlecił mi gin, nie wiem nawet co LH oznacza, ale doczytam w necie.
Ściskam Was mocno za to. Dziś mam bardzo dobry humor. Żebym mogła go jeszcze Wam udzielić, przesyłam...
Szkoda,że nie robią AMH - jest to bardzo drogie badanie, ale ważne; z drugiej strony skoro hormonki są w normie to nie ma co na siłę szukać nowych badań
Też tak myślę. Na razie popróbuję bez dalszych badań. Jak się nie uda za około pół roku to zacznę dochodzić przyczyn. Można powiedzieć, że staramy się dopiero od stycznia, bo od tego miesiąca dopiero uregulowana tarczyca. Wcześniejszego pół roku bym nie liczyła. Dziś jestem dobrej myśli.angela, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:angela wrote:Olena wrote:Aga LH nie miałam, nie zlecił mi gin, nie wiem nawet co LH oznacza, ale doczytam w necie.
Szkoda,że nie robią AMH - jest to bardzo drogie badanie, ale ważne; z drugiej strony skoro hormonki są w normie to nie ma co na siłę szukać nowych badań
Też tak myślę. Na razie popróbuję bez dalszych badań. Jak się nie uda za około pół roku to zacznę dochodzić przyczyn. Można powiedzieć, że staramy się dopiero od stycznia, bo od tego miesiąca dopiero uregulowana tarczyca. Wcześniejszego pół roku bym nie liczyła. Dziś jestem dobrej myśli.
a dobre myśli najważniejsze , bo czujemy sens działania - tak trzymaj kochanabliska77, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlena wrote:Aga LH nie miałam, nie zlecił mi gin, nie wiem nawet co LH oznacza, ale doczytam w necie.
Olena AMH jest bardzo ważne, właśnie ono określa rezerwę jajnikową, natomiast LH powinno się badać razem z FSH najlepiej w 3dc i wyniki oceniasz nie pod kątem norm tylko stosunku LH do FSH i prawidłowy oscyluje w okolicy 1Olena, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlena wrote:Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, a mój gin nic nie wspomniał o tym LH. Teraz trzeba by było drugi raz zrobić badanie za miesiąc obu tych hormonów.
dokładnie tak, nie martw się ja też miałam identyczną sytuację,przez ponad 3 lata az do momentu kiedy to w 2007 roku moja obecna ginekolog powiedziała mi co i jak, jak to jest z LH i FSH, też nie miałam badanego LH, szkoda, że tak wielu lekarzy jest niekompetentnych albo są zwykłymi ignorantami, co niestety w znacznym stopniu odbija się to na naszym zdrowiu, stanie psychicznym no i portfelu, o straconym czasie i kolejnych nieudolnie prowadzonych cyklach nie mówiącWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 10:43
Bursztyn, inessa, angela, Olena, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:Hej Kobietki! Widze ze nastoje w kratke dzis.
Inesska ciesze sie bardzo ze trafilas na dobrego lekarza. Teraz moze byc tylko lepiej.
Wenus, Samirka i Grosza- szklanka czerwonego winka i do lozka.
Nowy papiez przyjemna ma twarz i taki skromy sie wydaje.Zobaczymy
U mnie cisza. @ nie przylazla choc tempka troche w dol.
CZekam do soboty jak sie nie zjawi to bede testowac.
Ale taki mały spadek to nic , może zawsze iśc w górę
Inessa fakt ten lekarz wydaje się być super
Dziewczyny wszystkim Wam życze wytrwałości i dobrych humorów ...
wiem że ciężko ale to przez ta zimę, zraz za rogiem wiosna czeka i wtedy wszystko nam buchnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2013, 10:40
bliska77, wenus, angela, samira, inessa, KaRa, megan8 lubią tę wiadomość