X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam Was, że Wam się chce ;-)

Panda, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    gazeta wyborcza z 18.12
    "Mężczyzno, zanim zabierzesz się za płodzenie dzieci zadbaj o swoją spermę"
    min napisane jest, ze niedobór kwasu foliowego w organiźmie faceta może źle wpłynąć na przyszłe potomstwo

Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to ładnie ujęli
    kwas foliowy to prawdziwy dopalacz dla spermy

polarmiś, Myszonek, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc witam i pozdrawiam a u mnie juz wieczor blisko ale slonce swieci wciaz wiec Wam przesylam.

ciekawostka na moim kontynencie spermiszony pobiera sie w domu i dowozi do labolatorium w ciagu godziny od pobrania, hmmm wydawalao mi sie ze to trzeba szybciej ale widac co kraj to obyczaj ;)

czy ta Chodkowska o ktorej piszecie mozna kupic na internecie w ksiegarni wysylkowej? jakos nie moge znalezc prosze podpowiedzcie dziewczynki :)

Milego dnia

Myszonek lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda u nas też można w domu pobrać i w godzinę dowieźć ;-)
    ja sobie ściągnęłam ją z netu
    Panda wrote:
    ciekawostka na moim kontynencie spermiszony pobiera sie w domu i dowozi do labolatorium w ciagu godziny od pobrania, hmmm wydawalao mi sie ze to trzeba szybciej ale widac co kraj to obyczaj ;)

czy ta Chodkowska o ktorej piszecie mozna kupic na internecie w ksiegarni wysylkowej? jakos nie moge znalezc prosze podpowiedzcie dziewczynki :)

Panda, polarmiś, Myszonek lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Panda u nas też można w domu pobrać i w godzinę dowieźć ;-)
    ja sobie ściągnęłam ją z netu

ooo a skad ja sciagnelas Reni?

A ja myslalam ze to bedzie w jakims gabineciku z jakimis wizualnymi wspomagaczami hihihi ale mi powiedzieli ze to tak tylko jest w klinikach prywatnych jak sie juz czlowiek leczy...a my tu mamy skierowanie od GP normalnego lekarza i za darmoche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 10:51

samira, Reni, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    podziwiam Was, że Wam się chce ;-)
    mi sie nie chce i nie zachce ;)

samira, Reni, Myszonek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE= ciekawostka na moim kontynencie spermiszony pobiera sie w domu i dowozi do labolatorium w ciagu godziny od pobrania, hmmm wydawalao mi sie ze to trzeba szybciej ale widac co kraj to obyczaj ;)
    [/QUOTE]

Odważnie, czy ten australijski upał temu drogocennemu ładunkowi nie zaszkodzi, może jakiś kubełek termiczny do transportu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 11:01

malgos741 lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Odważnie, czy ten australijski upał temu drogocennemu ładunkowi nie zaszkodzi, może jakiś kubełek termiczny do transportu ;)
    Kate ale mowia ze ma byc transportowane w temperaturze zblizonej do ciala to na moj rozum cialo ma ponad 36 stopni podobnie temperatura w dzien tutaj wiec chyba z transportem nie ma problemu ehhh zwariowac mozna ja i tak pognam jak najszybciej zeby mi sie nic nie zepsulo ;)

polarmiś, Myszonek, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pozostaje Ci nic innego jak przetransportować w ustach ;-)
    36,6 ;-)
    Panda wrote:
    Kate ale mowia ze ma byc transportowane w temperaturze zblizonej do ciala to na moj rozum cialo ma ponad 36 stopni podobnie temperatura w dzien tutaj wiec chyba z transportem nie ma problemu ehhh zwariowac mozna ja i tak pognam jak najszybciej zeby mi sie nic nie zepsulo ;)

Panda, caffe, Bursztyn, Myszonek, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na priv
    Panda wrote:
    ooo a skad ja sciagnelas Reni?

Panda, Myszonek lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witam :)
    Ja również zostałam wmontowana w wigilie szkolną - młody ma przynieść kompot z suszu dla 28 dzieci..:) Wrobiłam moją mamę w gotowanie, a ja to tylko dostarczę do szkoły - pewnie w 1,5 litrowych butelkach po mineralnej....

Upiekłam wczoraj piernik caffe - wyszły 3 wielkie placki - dzisiaj to skleję powidłami - zobaczymy czy da się zjeść...;)
    Dzisiaj to zjeść się raczej tego nie będzie dało :)

• Panda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    36,6 ;-)

to bylaby najprostrza sprawa ;) hihihih

Reni, Myszonek, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda - u nas w klinikach od niepłodności oddaje się w dobrych warunkach - przynajmniej w Krakowie - pomieszczenie dyskretne, na końcu korytarza, bez klamki z zewnątrz (czyli nikt nie wejdzie w trakcie). W środku przytulnie - filmy i gazetki, a oddajesz nasienie z tego pokoju do okienka małego, gdzie po drugiej stronie nikt Cie nie widzi, a ni Ty nie widzisz komu dajesz,,,,pełny komfort. - koszt około 140 zł.
    Czasami można dowieść do kliniki, ale pojemniki specjalne na to kosztują około 100 zł- więc niech się wypchają...:)- lepiej już zapłacić za komplet badań i zrobić to na miejscu w komforcie...

Słyszałam, że państwowo i w przychodniach za darmochę - niestety załatwia się to po prostu w kiblu publicznym......Takie badanie robi się raz lub rzadko - odżałowałabym osobiście lepiej kasę na badanie prywatnie - a nie państwowo w kiblu, czy z pojemnikami za stówę latać z nasieniem po mieście....

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzisiaj to zjeść się raczej tego nie będzie dało :)
    no raczej...:) mam nadzieję, że zmięknie z czasem franca...;)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    36,6 ;-)
    ale niewskazane mieszać ze śliną - to źle wpływa na wyniki....może lepiej przenieść w małej...tam też niezła tempka..;)

Reni, Panda, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, jestem fanką ovu od jakichś kilku dni, witam Was serdecznie, fajnie że jesteście. No ale oprócz tego że tu jestem nowa, to pomimo swoich lat - jestem koommpletnie zielona. Im dłużej studiuję Wasze wykresy (ze swoim dopiero startuje) tym bardziej mam wrażenie że nie ogarniam ;). Z jednej strony sobie myślę że na to potrzeba czasu, przejde kilka cykli i sie sama nauczę tego i owego, ale z drugiej strony mam poczucie że straciłam już ze sto lat :)(8 cs już za nami, oboje po 35 lat...). Na co zwrócić uwagę przy tych szalonych ruchach temperatury? bo pojawi mi się na OVU czerwona kreska świadcząca o tym że owulacja właśnie była - ale z drugiej strony przeczytałam masę FAQów - i wychodzi mi na to że jak juz zobaczę taką kreskę to mam do wyboru albo zwalniać się z pracy i gnać do mojego S. albo ... czekać na kolejny czerwony znak świadczący o owulacji, czy źle to interpretuję?ściskam Was i sorki za głupie pytanie, pierwsze koty za płoty.

Reni, Kate 75, Panda, Iwone, samira, Myszonek, caffe, mysza1975, Parka, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO znaczy oddaje się do okienka w pojemniczku - bo z mojej wypowiedzi wyżej można wywnioskować, że facet oddaje wprost nasienie do pokoju obok...pani do rąk na przykład...;)

Bursztyn, samira, Myszonek, Mango, mysza1975, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 udostępnij nam wykres - będzie łatwiej CI pomóc...
    Tak - kreska czerwona to jakby wyrok..:) po niej już możesz się nie bzykać, jeśli tylko prokreacja CIę interesuje...:)Najlepiej się bzykać przed tą kreską - co dwa dni
    Natomiast to, że program zaznaczy CI owulację - nie znaczy, że ją na pewno miałaś - bo to nigdy nie jest pewne..Wszystkiego się nauczysz...:)

Myszonek, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziewczyny
    gazeta wyborcza z 18.12
    "Mężczyzno, zanim zabierzesz się za płodzenie dzieci zadbaj o swoją spermę"
    min napisane jest, ze niedobór kwasu foliowego w organiźmie faceta może źle wpłynąć na przyszłe potomstwo

witajcie!
    A w internecie jest gdzieś ten artykuł?

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ