35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Wiecie co - a dla mnie to już trochę świrowanie - całe pokolenia mężczyzn nie zażywało kwasu foliowego - i jesteśmy w miarę normalni wszyscy..
z ojców bez kwasu foliowego...
Tak, ale nasi ojcowie nie byli tak nafeszerowani chemią - jaką my teraz jesteśmy faszerowani. Drugi plus to taki że nasze dzieciństwo było w czasach gdy świat nie był jeszcze tak pochłonięty chemią w jedzeniu i innych produktach.Iwone, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość
-
no no właśnie taka opcja też dobra facet strzela laska biega po pokoju z pojemniczkiem i łapie w locieBozia3 wrote:TO znaczy oddaje się do okienka w pojemniczku - bo z mojej wypowiedzi wyżej można wywnioskować, że facet oddaje wprost nasienie do pokoju obok...pani do rąk na przykład...
Myszonek, mysza1975, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viv78 wrote:czyli jednak "cierpliwości kobito"
udostępniony, ale to jeszcze mikro wykresina, dzięki za odpowiedźMyszonek lubi tę wiadomość
-
czesto jest tak że ovu zmienia krechę nawet i 2 razy w cyklu .. zobaczysz po pełnym cyklu jak to u Ciebi ebędzie
jeśli masz regularne to sama zauważysz że coś się dzieje
i tak jak Bozia mówico drugi dzień
kreska pojawia się mniej więcej jakoś po 3,4 wyższych temp..czyli już po owulacji zaznacza, że owu była (co nie jest w 100% pewne, że była)
a najlepiej bzykaj się często i nie patrz na wykres bo można przeoczyć TEN najlepszy czas
Viv78 wrote:Na co zwrócić uwagę przy tych szalonych ruchach temperatury? bo pojawi mi się na OVU czerwona kreska świadcząca o tym że owulacja właśnie byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:00
polarmiś, Myszonek, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no no właśnie taka opcja też dobra facet strzela laska biega po pokoju z pojemniczkiem i łapie w locie
Reni, Myszonek, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
tak ale kiedyś mniejszością jednak były rodziny bezdzietne
mało było takich par
i nie zwalajmy wszystkiego na sytuację finansową.. teraz co raz więcej osób ma problemy z zajściem i utrzymaniem..
Bozia3 wrote:Wiecie co - a dla mnie to już trochę świrowanie - całe pokolenia mężczyzn nie zażywało kwasu foliowego - i jesteśmy w miarę normalni wszyscy..z ojców bez kwasu foliowego...
megan8, Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ooo kurcze! przeczytałam cały ten artykuł wycięłam z gazety i zaniosę mojemu mężowi. Nie odejdę do póki go nie przeczyta. Może teraz do niego dotrze, że czas o siebie zadbać.
Podoba mi się ostatnie zdanie
"Odrobina namysłu przy kolejnym papierosie czy tłustym obiadku? Przydałoby się. Nie dla siebie. Dla dzieci , panowie, dla dzieci."polarmiś, Bursztyn, Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Przeczytałam, mam wrażenie ze dziennikarzom czy "badaczom" to wszystko wydaje się takie proste - kwas foliowy i będzie cud. Ale od teorii do praktyki to droga daleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:20
polarmiś, Panda, Myszonek lubią tę wiadomość
-
ale oni tam piszą też o diecie, ruchu, paleniu i alkoholu.. kwas foliowy był punktem wyjścia
ja mojemu tłumacze jak krowie na rowie, że obżeranie się o 24 czy wpieprzanie słodyczy na noc, picie hektolitrów piwa nie wpływa ani korzystnie na jego serce ani na nasienie..
ale on wychodzi z założenia, że jak badanie wyszło mu ok to jest ok .. tak ale nie robiliśmy morfologii a i w genach nie wiadomo co siedzi..
slash wrote:Przeczytałam, mam wrażenie ze dziennikarzom czy "badaczom" to wszystko wydaje się takie proste - kwas foliowy i będzie cud. Ale od teorii do praktyki to droga daleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:31
polarmiś, Panda, Bursztyn, Myszonek, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
niby tak, ale czasem to mi już się wszystkiego odechciewa, czytania, pomagania nam itd ale z drugiej strony szczęściu trzeba pomóc - wiem to z doświadczenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:38
Reni, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja doczytalam sie wczoraj na stronie mojej kliniki, ze stymulacja nie jest clo, tylko gonadotropinami w sprayu do nosa, bo niby skutki uboczne mniejsze ( chodzi glownie o endometrium ). Ale jak potem zobaczylam cene leku na 1 miesiac to mnie zgielo normalnie. Dobrze, ze nie szalalam z prezentami w tym roku, bo widze, ze na same leki to pojdzie jakas nieziemska kasa... A gdzie za reszte??
Ile kosztuje miesieczna kuracja clo w Polsce, z ciekaowosci pytam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 12:40
Myszonek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość