X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, tak bardzo mi przykro, przytulam mocno <3

inessa, Parka, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane <3
    Przepraszam jeszcze raz za zamieszanie :(
    Życze dobrego dnia kochane moje <3
    Inessko Ty się tak nie przejmuj dyskusją na forum ;) Ostatnio wystarczy iskierka i wybucha pożar :) Po świątecznym wypoczynku dziewczyny mają dużo energii ;)

inessa, samira, Bursztyn, Parka, Lucky, Iwone, malgos741, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ale po co się unosisz od razu? staram się tylko uściślić.. bo z tego co wiem to zagnieżdzenie może być też 12 dpo więc beta w tym dniu lub 10-11 dpo nic nie pokaże
    i nie jedna miała zawsze regularne cykle stałe fazy lutealnie i bach popieprzony cykl np bezowulacyjny (Caffe) i mamy ciążę
    Kate 75 wrote:
    Testy mogą być negatywne ale beta w już tak wg mojej wiedzy, zwłaszcza jak ktoś ma 13 dniową fazę lutealną. Po co to pytanie ?

Lucky, polarmiś, grosza, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska luzik

samira, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze jest roznica i to diametralna w sytuacji kobiety ktora ma juz dziecko i stara sie o drugie, zaznala smaku macierzynstwa i nikt jej tego nie odbierze a taka - ktora stara sie o pierwsze dziecko i tego smaku nie zna, a swiadomosc ze byc moze nigdy nie pozna- niestety wali bardzo w psychike. Ta pierwsza patrzy codziennie na swoje dziecko, a ta druga zyje od cyklu do cyklu z nadzieja ze tez je kiedys zobaczy. Nie oznacza to ze ta pierwsza nie przezywa frustracji z powodu negatywnego testy, ale u kobiety ktora dzieci nie ma zadnych a bardzo tego pragnie skala przezycia frustracji sie amplifikuje. Jest to moje zdanie ale nie tylko, prowadzono badania rozwniez w tym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:27

Reni, Parka, Bozia3, Mango, samira, mysza1975, Lucky, Kate 75, sjoanka, Iwone, malgos741, Niuta, Simba, Myszonek, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsumujmy..ta która ma dziecko, albo jest w ciąży albo i to i to ma zamilknąć na wieki..
    ;-)

samira, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dziewczyny macie rację ale nie rzucajmy w dzieciate kamieniami

samira, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No właśnie zależy jakie stanowisko na temat luteiny czy dupka ma lekarz. Mój ma takie, jak już jest na zachodzie, podawany progesteron nie pomoże utrzymać ciąży.

Ponieważ ja lekarzem nie jestem, więc powtarzam tylko to co mi mówił. Jaka jest prawda, nie wiem. Ale widocznie coś w tym jest skoro na świecie w niewielu miejscach terapię progesteronem się stosuje. Wiem jedno, czy sie podaje progesteron czy nie, to co ma być to i tak będzie. Wiem ze swojego doświadczenia. Brałam luteinę bo miałam niski progesteron i poroniłam (u innego gina), a u tego nie brałam luteiny.

caffe, ale w naszych przypadkach (osób starających się) nie chodzi na razie o zażywanie lutki przez całą ciążę w celu jej utrzymania - a raczej o sam początek - by wspomóc ciałko żółte w produkcji progesteronu i w zagnieżdżaniu się zarodka. Ja nie mam takich radykalnych poglądów, że dupek nie pomaga - ponieważ w pierwszej ciąży byłam dzięki wspomaganiu się właśnie nim. Moja lekarka ma podobne zdanie do Twojego lekarza, ale nie zabrania mi zażywać. Ty nie bierzesz luteiny teraz, ale w cyklu, w którym zaszłaś w ciążę - brałaś luteinę ( w poprzednich też) więc według mnie nie jest zasadne pisanie, że u tego gina nie brałaś luteiny i nie wiesz przecież, czy ona Ci jednak nie pomogła...

Bursztyn, Kate 75, samira, caffe, Parka, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem tylko że jak brałam dupka nie bolały mnie cycki i mogłam oddychać i nie miałam plamień więc jakieś tam działanie pozytywne jest

samira, Parka, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Podzielam stanowisko Reni, że przegięcie dobre nie jest w żadnej sytuacji i raczej normalnego usprawiedliwienia tego nie ma.
    co jest złego w testowaniu np, jak polarmiś w 8 czy 9 dpo - jeśli to kogoś uspokaja, to tak jak pisze Kate - wydaje swoje pieniądze i gdzie tu przegięcie?

Bursztyn, samira, Parka, Lucky, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kate ale po co się unosisz od razu? staram się tylko uściślić.. bo z tego co wiem to zagnieżdzenie może być też 12 dpo więc beta w tym dniu lub 10-11 dpo nic nie pokaże
    i nie jedna miała zawsze regularne cykle stałe fazy lutealnie i bach popieprzony cykl np bezowulacyjny (Caffe) i mamy ciążę

Reni nie rozumiem skąd pogląd, że się unoszę, zadałam pytanie do twojej wypowiedzi i chciałam uściślić, a co 10 - 11 dpo to nie wiem czy ktoś robi betę w tych dniach nie zauważyłam na naszych wykresach, ale jak chce to niech robi.
    A co do wykresów i testów to śledziłam wątek "grudniwe mamusie" i byłam mocno zdziwiona jak dziwne mogą być wykresy i kiedy tzn w którym dpo wychodzą testy, nawet nie bety, stwierdzam, że tu ścisłych reguł nie ma i pozostawiam wszystkim dowolność w tej sprawie .

Bursztyn, samira, Parka, Lucky, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    podsumujmy..ta która ma dziecko, albo jest w ciąży albo i to i to ma zamilknąć na wieki..
    ;-)
    no bez przesady ;)

Reni, samira, Parka, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jak ktoś umie do tego podejść na luzie to nie ma nic złego..
    ale wejdz sobie na ogólne forum tam dopiero jest szaleństwo albo na wykresy dziewczyn "niezrzeszonych" 8dpo bach beta i 300 komentarzy gratulujących 10dpo test - i drugie tyle komentarzy pocieszających

samira, Parka, Lucky, caffe, Simba, grosza lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu strasznie mi przykro i smutno,wiem zadne slowa nie sa dla Ciebie pocieszeniem:-(
    ania.g wrote:
    Niestety to poronienie. Czekam na zabieg usunięcia resztek...

samira, Parka, Lucky, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja jestem dzieciata, ale w pełni podzielam opinię Bursztynka - uważam, że te, które dzieci nie mają jeszcze - mają trudniej psychicznie - bo dochodzi presja, że nigdy być może nie spróbują i nie spełnią się w takiej roli. Ja pragnę tego dziecka, ale jeśli mi nie wyjdzie - miałam swoje 5 minut z pierwszym i jest mi teraz o wiele łatwiej starać się o kolejne

samira, Reni, Bursztyn, Parka, Lucky, Kate 75, polarmiś, Niuta, grosza, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z resztą wałkowałyśmy ten temat już tyle razy, że nie ma co się powtarzać
    w moim przypadku testowanie mnie nakręca do tego stopnia, że napięcie mnie rozsadza 5 min oczekiwania to jak wieczność a jak jest jedna krecha chce mi się wyć
    ale powtarzam to jest moje stanowisko i tylko moje
    Miśka ma fun z robienia testów i też dobrze

i która mnie teraz popchnie będzie u pani!

Bursztyn, Bozia3, Parka, mysza1975, Lucky, caffe, polarmiś, Myszonek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i życzę miłego dnia :)

Parka, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ;-)
    Reni wrote:

To jest właśnie przegięcie nawet z postawionym oczkiem, twierdzenie, że jest taka sugestia aby dziewczyny się nie odzywały, napędzanie tematu, nie fajne.

Parka, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - jednych rozsadza napięcie z powodu jednej kreski, a innych z powodu widoku krwi w majtkach...jeśli mogę to napięcie rozładować kilka dni wcześniej - to czemu nie. Ja miałam różne fazy- ostatnio mam wstręt do testów, ale były czasy, że testowałam już od 8-9 dpo...

Bursztyn, Parka, Reni, Lucky, Kate 75, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem ze drugiego dziecka pragnę tak samo jak pierwszego a może i bardziej baby-graphics-anna-geddes-570667.gif
    chociaż syna bardzo kocham ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2014, 11:43

caffe, Parka, anna maria, Lucky, inessa, Iwone, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2005 2006 2007 2008 2009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ