X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nadal najbardziej przerazajacy jest ten maly otwor przez ktory ma przejsc :)
    Czesc Babeczki!

noooo fajne dokaldnie jak takie duze bobo ma przejsc przez takie male alllluuuu ...

Simba, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Panda, nie skupiaj się nad czarnymi scenariuszami, póki nie musisz <3

dzieki caffe kopnij mnie w doope zebym sie uspokoila tego mi bardzo trzeba!!!

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nadal najbardziej przerazajacy jest ten maly otwor przez ktory ma przejsc :)
    Czesc Babeczki!
    da się przeżyć ;-)

Simba, samira lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no no właśnie a ja wczoraj wieczorem byłam taka zmęczona ;-)

no cycki bola jak szalone duze sa (bo zawsze sa) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 09:25

Simba, malgos741, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Witam się z kawką ! :)
    Wszystkim dobrego dnia :)

Pusurku dawno cię nie było, dotarłaś szczęśliwe do domu i jak pogoda na dalekiej północy, też macie taaką zimę ? ;)

Współczuję takich wyborów dot. szpitala co człowiek to opinia, wiem, że moje znajome mają skrajne opinie, każda chwali swój, ja w razie czego nie mam zbytniego wyboru, szpital mam 55 km ode mnie, ale to jedyny właściwy z moimi problemami więc Gdańsk Kliniczna, a porodówkę mam pod bokiem ok. 5 km dodatkwo z bardzo dobrą opinią.

Wczoraj miałam koszmarny dzień w męża wjechał chłopak wpadł w poślizg i przywalił mu w bok, na szczęście mąż cały,bo wziął tego dnia dostawczy i wysoko siedział, ale samochód na lawetę się tylko nadawał, a dopiero co odebrany od mechanika, strach pomyśleć gdyby pojechał osobówką :(
    Czyli wczoraj u mnie kumulacja jak ja tego nie cierpię, nigdy pojedynczo, tylko parami, może dziś będzie lepiej.
    Pozdrowionka :)

najwazniejsze ze maz caly i zdrowy samochod sie wyklepie :)
    powodzenia w nowym cyklu <3

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Witam się z kawką ! :)
    Wszystkim dobrego dnia :)

Pusurku dawno cię nie było, dotarłaś szczęśliwe do domu i jak pogoda na dalekiej północy, też macie taaką zimę ? ;)

Współczuję takich wyborów dot. szpitala co człowiek to opinia, wiem, że moje znajome mają skrajne opinie, każda chwali swój, ja w razie czego nie mam zbytniego wyboru, szpital mam 55 km ode mnie, ale to jedyny właściwy z moimi problemami więc Gdańsk Kliniczna, a porodówkę mam pod bokiem ok. 5 km dodatkwo z bardzo dobrą opinią.

Wczoraj miałam koszmarny dzień w męża wjechał chłopak wpadł w poślizg i przywalił mu w bok, na szczęście mąż cały,bo wziął tego dnia dostawczy i wysoko siedział, ale samochód na lawetę się tylko nadawał, a dopiero co odebrany od mechanika, strach pomyśleć gdyby pojechał osobówką :(
    Czyli wczoraj u mnie kumulacja jak ja tego nie cierpię, nigdy pojedynczo, tylko parami, może dziś będzie lepiej.
    Pozdrowionka :)

Wspolczuje. Na szczescie nic sie nikomu nie stalo. Trzymaj sie :)

Kate 75 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziewczyny, które właśnie zachodzą ( w tym i ja) .. macie już jakieś objawy? hahaa1.gif

Z niecodziennych objawow: Ja wczoraj poznym popoludniem jak robilam zakupy to mialam straszne zawroty glowy, balam sie, ze mnie beda ze sklepu wynosic :) tylko ze to chyba nie do konca objaw ciazowy, co? ;) ale nigdy tak jeszcze nie mialam
    Poza tym piersi bola od owulki i od 3 dni podbrzusze, ale co ciekawe tylko rano i wieczorem, w ciagu dnia jakos przechodzi

Alis, samira, Kate 75, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Z niecodziennych objawow: Ja wczoraj poznym popoludniem jak robilam zakupy to mialam straszne zawroty glowy, balam sie, ze mnie beda ze sklepu wynosic :) tylko ze to chyba nie do konca objaw ciazowy, co? ;) ale nigdy tak jeszcze nie mialam
    Poza tym piersi bola od owulki i od 3 dni podbrzusze, ale co ciekawe tylko rano i wieczorem, w ciagu dnia jakos przechodzi

No jak nie objaw - ciaza jak nic! :)
    Na kiedy chcesz termin porodu?

Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ale to moze nie termometr nie wiem jakiej dlugsci sa Twoje cykle jak dla mnie bylaby to ciaza ja mam zwykle max 28 dni. Powodzenia jeszcze raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 09:39

samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Simba ale to moze nie termometr nie wiem jakiej dlugsci sa Twoje cykle jak dla mnie bylaby to ciaza ja mam wykle max 28 dni. Powodzenia jeszcze raz :)

Ja mam cykle 29-dniowe.
    Nie chce sie nakrecac.
    Natomiast dzisiaj zupelnie przypadkiem zrobilam bete, a to dlatego ze wczoraj bylam u rodzinnego i przepisala mi antybiotyki na kaszel, ktore mam brac od dzisiaj, a ze jednoczesnie kierowala mnie na badania krwi, to zaznaczyla bete zebym wiedziala czy moge brac czy nie. Wynik o 5ej.
    Tylko ze ja juz czuje brzuch na @. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 09:43

Kate 75, Panda, samira, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki.
    Ostatnio jak przykryję się kocykiem w domu to przytnę komara już o 22, a później tylko szybko do sypialni. Jakoś zaczęłam wcześniej chodzić spać.
    Objawy jedynie co to cycki bolą jak diabli. :-) no i wysoka tempka ale ja tak zawsze mam przez lutkę. Sikam dużo ale piję teraz więcej ciepłej herbatki.
    O łóżeczkach się nie wypowiem bo się na tym nie znam co prawda mój m jest zachwycony tymi turystycznymi.
    Zimo a kysz nie lubię cię. ;-) bo ciągle marznę.

Kate 75, samira, Bozia3, Bursztyn, Parka, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga koleżanko Reni!objawy ciążowe to ja mam od dwóch lat w każdym cyklu!
    Jak postaraliśmy się (słabo) w pierwszym miesiącu to M po dniu "poczęcia" prawie już ogłosił całej rodzinie, że będziemy mieć dziecko i to dziedzica oczywiście!

Simba, Reni, Kate 75, Alis, polarmiś, samira, Bozia3, Panda, Olena, caffe, Parka, Mango, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Alis, a Szpital specjalistyczny im.A.Falkiewicza (Wrocław) też ma takie złe opinie?

No właśnie to jest moja wrocławska alternatywa. Problem z tym szpitalem jest taki, że w razie problemów z dzieckiem musieliby je przewieźć gdzie indziej. Poza tym nie jest tam chyba ładnie - kobiety kiepsko oceniają warunki, za poród rodzinny się płaci, ale przynajmniej jest stosunkowo dużo pozytywnych opinii o położnych i lekarzach (choć negatywne oczywiście też). Znalazłam tam jednego ginekologa przeprowadzającego cc, który ma dobre opinie jako chirurg. Jako lekarz prowadzący ciążę jest krytykowany. W każdym razie chcę się do niego prywatnie zapisać.
    Muszę też sprawdzić, która porodówka będzie zamknięta na wakacje, bo co roku jest w którejś remont.

samira, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja mam cykle 29-dniowe.
    Nie chce sie nakrecac.
    Natomiast dzisiaj zupelnie przypadkiem zrobilam bete, a to dlatego ze wczoraj bylam u rodzinnego i przepisala mi antybiotyki na kaszel, ktore mam brac od dzisiaj, a ze jednoczesnie kierowala mnie na badania krwi, to zaznaczyla bete zebym wiedziala czy moge brac czy nie. Wynik o 5ej.
    Tylko ze ja juz czuje brzuch na @. :-/

czyli bedziesz dzisiaj wiedziala, no to super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 10:06

malgos741, Simba lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - dobrze, że już wszystko w porządku i nic złego się nie stało...

Parka - zasłabnięcie w sklepie czy na ulicy - to jeden z pierwszych objawów ciąży :). Oczywiście objawy innych kobitek tu dziś opisane - też atrakcyjne :)

Reni, samira, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba tzw. brzuch na małpę to jak najbardziej objaw ciążowy! ;)

Simba, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam objawy dokładnie takie same, jak w poprzednich cyklach na @ - identyczne - nabrzmiałe i bolące cycki, apetyt i kręcenie w podbrzuszu i krzyżu na @. Tylko przy ciotce schodzi napięcie i to mija, a tu nie - ciągnie się do dziś...

Alis, malgos741, Panda, samira, Reni, Simba, Bursztyn, Parka, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba to trzymam kciuki.
    Kate dobrze że mąż cały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 10:10

Kate 75, Simba, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - trzymam kciuki za ładną betę :)

Simba, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam do roboty pa do wieczorka :-)

samira, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ