X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pyszne" te wypieki ;) rewelacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 21:05

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziś mam dzień, że wierzę ;)
    A ja mam dzień w k u r w i e n i a bo: moich wyników hist.pat nadal nie ma, moja cera bez tabsów jest coraz gorsza a na starania powinnam czekać chociaż do marca który w tej chwili jest dla mnie strasznie odległy. Frustruje mnie to wszystko a dodatkowo jeszcze teksty " nie ma się co spinać, przecież macie dwójkę dzieci" wrrrr.....

Bozia3, Parka, Olena, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu.g jestem z Tobą.

ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem coraz bardziej przerażona porodem. Zastanawiałam się, w jakim szpitalu we Wrocławiu lub okolicach rodzić i praktycznie wszędzie jest źle. Te bliźniaki we Włocławsku to nie jest odosobniony przypadek. Opóźniane cesarskie cięcie, niedotlenienie dziecka to dość częsta historia. W opiniach na temat szpitali spotkałam podobne historie. A tutaj inny przypadek z tego samego szpitala we Włocławsku:
    http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/kolejny-przypadek-zaniedban-we-wloclawskim-szpitalu-mama-zuzi-przerywa-milczenie/te7ng

Już to, że czytam, że połozne niemiłe, że nie pozwalają wybrać pozycji nie robi na mnie wrażenia, ale żeby chociaż dziecku nic nie było. Nigdzie w okolicy nie znalazłam szpitala, który miałby głównie pozytywne opinie.

samira, Bozia3, Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nie czyta i nie ogląda się takich informacji.

Parka, Reni lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    W ciąży nie czyta i nie ogląda się takich informacji.

Informacji trudno było uniknąć - powtarzane w każdym dzienniku, u Lisa i praktycznie wszędzie.
    Natomiast informacje na forach o szpitalach czytam, bo muszę się zdecydować, gdzie chcę rodzić. Chcę wybrać szpital i zacząć chodzić prywatnie do ginekologa z tego szpitala, żeby się jakoś zapoznać. Tylko, że nie jestem w stanie na nic się zdecydować, bo mam wrażenie, że wszędzie jest tragicznie.

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

troche pózno Alis, ja chodze do ginki ze szpitala od poczatku ciąży i jeszcze z 3 miechy przed....nie wszędzie jest tragicznie
    aktualnie czytam co należy ze soba zabrać do porodu do szpitala...dłuuuga lista

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Informacji trudno było uniknąć - powtarzane w każdym dzienniku, u Lisa i praktycznie wszędzie.
    Natomiast informacje na forach o szpitalach czytam, bo muszę się zdecydować, gdzie chcę rodzić. Chcę wybrać szpital i zacząć chodzić prywatnie do ginekologa z tego szpitala, żeby się jakoś zapoznać. Tylko, że nie jestem w stanie na nic się zdecydować, bo mam wrażenie, że wszędzie jest tragicznie.

Bo dobre informacje nie są medialne, więc lepiej powiedzieć o jednym nieszczęśliwym porodzie niż o tysiącu tych szczęśliwych.

EwaT, bliska77, Simba lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    troche pózno Alis, ja chodze do ginki ze szpitala od poczatku ciąży i jeszcze z 3 miechy przed....nie wszędzie jest tragicznie
    aktualnie czytam co należy ze soba zabrać do porodu do szpitala...dłuuuga lista

Myślę, że 6 miesięcy to jeszcze jednak jest czas. Chciałam od początku ciąży, ale się okazało, że ginekolog, który wydawał mi się dobry, już nie pracuje w szpitalu i muszę się przenieść.

samira lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z własnego doświadczenia tylko dodam, że oprócz swojego lekarza dobrze mieć, a nawet lepiej mieć opłaconą położną. Położna przypadkowa była ze mną całe 8 godzin przy porodzie. Lekarka opłacona pokazała się na początku i przyszła na sam koniec...Wszystko robiła i pomagała mi położna. Miałam szczęście, że trafiłam na przyzwoitą. Teraz, jak dobrze pójdzie - szukam dobrej położnej i jej zapłacę przede wszystkim....

EwaT, samira, Parka, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez już mam poleconą położną

Parka lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:53

mysza1975, Bursztyn, Simba, samira, Panda, Parka, Reni, bliska77, ania.g, Mango, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, boję się dalej, ale podjęłam decyzję i jutro będę atakować nowego ginekologa. Mam nadzieję, ze się ze mną umówi i się dogadamy i będzie jakoś ok. Logistycznie to będzie masakra, bo się decyduję chyba na Wałbrzych. Opinie negatywne na temat tego szpitala też są, ale na coś się muszę zdecydować. I mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Teraz tylko, żeby się do tego ginekologa zarejstrować albo innego z tego szpitala. Opinię na forach rpzestaję czytać i włączam pozytywne myślenie, bo zwariuję inaczej. Mam nadzieję, że początek II trymestru to nie jest jeszcze za późno, żeby wybrać lekarza prowadzącego ciążę.

Simba, samira, Parka, bliska77, Bozia3, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Myślę, że 6 miesięcy to jeszcze jednak jest czas. Chciałam od początku ciąży, ale się okazało, że ginekolog, który wydawał mi się dobry, już nie pracuje w szpitalu i muszę się przenieść.

Alis, a Szpital specjalistyczny im.A.Falkiewicza (Wrocław) też ma takie złe opinie?

Parka, Alis lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego środka tygodnia :)

Parka, Simba, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    miłego dnia :)

Parka, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ok, boję się dalej, ale podjęłam decyzję i jutro będę atakować nowego ginekologa. Mam nadzieję, ze się ze mną umówi i się dogadamy i będzie jakoś ok. Logistycznie to będzie masakra, bo się decyduję chyba na Wałbrzych. Opinie negatywne na temat tego szpitala też są, ale na coś się muszę zdecydować. I mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Teraz tylko, żeby się do tego ginekologa zarejstrować albo innego z tego szpitala. Opinię na forach rpzestaję czytać i włączam pozytywne myślenie, bo zwariuję inaczej. Mam nadzieję, że początek II trymestru to nie jest jeszcze za późno, żeby wybrać lekarza prowadzącego ciążę.

Alis spróbuj tu http://www.znanylekarz.pl/ wpisz ginekolog,niżej miasto i wyszukaj,są opinie i to konkretne

albo tu opinie o szpitalu z tej akcji Rodzic po Ludzku (ona trwa od 19lat prawie ,ja wybrałam szpital z tej akcji oczywiście z telewizji i gazety -przewodnik był zawsze w wyborczej na koniec roku ,opisane dokładnie ,nie tylko opinie kobiet) nawet można wpisać jaka ma być odległość od szpitala ,może nie wszystkie tam są ale większość :) http://www.gdzierodzic.info/ na tej str. jak otworzysz jest mapka a obok wpisujesz to co cię interesuje a jest tam wiele innych ciekawych rzeczy :)

Parka, Kate 75, Alis, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry a to pod Wasze gotowanie z humorkiem ;)

graphics-humor-444137.gif

polarmiś, samira, Parka, Reni, Simba, Kate 75, ania.g, Bursztyn, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!

Simba, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Zobaczcie jaka fajna animacja o ciazy, po norwesku, ale opisu nie trzeba czytac, za to fajnie dziecko rosnie :)

http://www.babyverden.no/Verktoy/Se-barnet-og-magen-vokse/

Milego dnia! :)

polarmiś, Parka, Simba, Bozia3, Kate 75, Myszonek, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ