Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jak trzeba to trzeba bo można być gorzej jak się ich ni weźmie ,wiele czytałam na forach ze babeczki właśnie w ciąży brały ten lek co ja przy tym schorzeniu i jest on najbardziej polecany ale i tak jak coś spróbuję się z lekarzem gastro skontaktować chociaż wizytę mam u niego dopiero w czerwcu :O to lekarz kliniczny i ciężko się umówić na wizytę ...(jeśli oczywiście jestem w ...)
    Samiar, ja nie podważam słuszności brania leków, które trzeba brać z powodu schorzeń :)

nick nieaktualny, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę , ale trzeba zrozumieć i jedną i drugą stronę , Sama czasami się "otworzę' jeżeli widzę , że zlewkę na mnie mają ale jak jestem z drugiej strony też i staram się być dla moich klientów uprzejma , wiem nie do każdego ma się cierpliwość , czasami człowiek nie wytrzyma . Ale ostatnio to spływa raczej po mnie , tyle że ja raczej nie olewam ludzi , choć niektórym przydałby się kubeł zimnej wody na łeb

Simba wrote:
    Zgadzam sie Boziu - stanowczosc i rzeczowe argumenty TAK
    Chamstwo w zadnym wypadku.

Kazda praca z petentem/pacjentem/klientem jest naprawde ciezka.

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    Super na tarsik można z taki wyjechać i robale nie gryzą
    taras to mam duży i też myślałam o takim wykorzystaniu łóżeczka :P

Bozia3, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kuźwa to ja jestem jeszcze po Bursztynie i Pandzie :-/
    A ja 100 lat za murzynami !
    Dzień dobry.

Simba, Bozia3, nick nieaktualny, Reni, Parka, Kate 75, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Samiar, ja nie podważam słuszności brania leków, które trzeba brać z powodu schorzeń :)
    to wiem ale nie wiedziałam ze nica zmieniłam :P
    żart

caffe, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie wiedziałam ze nica zmieniłam :P
    żart
    oj tam ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    oj tam ;)
    :)

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na pewno jeszcze w tym roku skorzystacie
    caffe wrote:
    taras to mam duży i też myślałam o takim wykorzystaniu łóżeczka :P

Parka lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym chciała już wiosnę, ciepełko , zielona trawkę ,, słoneczko.. jak fajnie pomarzyć.

Myszonek, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab :)

dołączam się do życzeń :) choć zimę też lubię.
    Tylko mogłoby być tak, że:
    jest zima;
    budzę się
    jest piękna wiosna
    zasypam i budzę się
    lato
    i tak dalej
    bez chlapy

megan8, Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek , do lata jeszcze nie dotarłam na razie to mam zaspy za oknem i samochód u mechanika i normalnie nie nawidzę zimy jak muszę z domu do pracy wyjść . No w czasie ferii w górach to fajnie. ale w dzień powszedni to masakra. Znowu muszę jutro autobusem jechać , kurde masakra. A wiosna jest piękna , ptaszki kwiatki

Myszonek wrote:
    Aisab :)

dołączam się do życzeń :) choć zimę też lubię.
    Tylko mogłoby być tak, że:
    jest zima;
    budzę się
    jest piękna wiosna
    zasypam i budzę się
    lato
    i tak dalej
    bez chlapy

Myszonek, caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    simba - ja to wszystko rozumiem - chodzi mi tylko o formę przekazu. Bo jak się jedna z drugą nie potrafi opanować - to niech sobie poszuka kozetki u Bursztyna (chociaż to akurat nie jest chyba dobry przykład, bo Bursztyn też się podobno drze..;)). Jeśli ktoś rzeczowo zwraca uwagę czy pisze skargę - to nie problem -od tego jesteśmy, żeby wyjaśniać, pomagać i naprawiać. Ale jak przychodzi chamidło z rozdartą japą to wypadałoby strzelić w ten łeb czymś, żeby się najpierw uspokoił a potem powiedział o co chodzi. Ja też potrafię wrzeszczeć jak opętana - to może powinnam tak witać petentów - lub w ten sam sposób odpowiadać na niezrównoważone ataki...
    nie tyle sie dre (tzn. na meza w domu tak ;) ) o ile podnosze lekko glos :)
    ale zgadzam sie, z japa rozdarta jak stare przescieradlo niewiel sie zalatwi

Myszonek, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    No w czasie ferii w górach to fajnie. ale w dzień powszedni to masakra.
    hmmm
    przez całe 30 latek mieszkałam w Jeleniej Górze i bardzo mi tęskno do rodzinnych stron. Uwielbiam moje małe góry - Karkonosze i wszystkie inne wyższe ;)
    mini-graphics-smileys-574332.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 18:49

Bozia3, Simba, nick nieaktualny, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie tyle sie dre (tzn. na meza w domu tak ;) ) o ile podnosze lekko glos :)
    ale zgadzam sie, z japa rozdarta jak stare przescieradlo niewiel sie zalatwi

hihihi
    Kiedy byłam mała, to jak znajomi się pytali mamy: Co Ty tak krzyczysz na te dzieci??
    to zawsze odpowiadaliśmy z bratem:
    smileys-3d-397453.gif
    Mama nie krzyczy. Mama głośno mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 18:30

Bozia3, Bursztyn, mysza1975, Parka, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam sobie różne emotki i właśnie się zorientowałam, że odkąd jestem na ovu to słowo "zielone" nabrało dla mnie innego, przenośnego znaczenia niż
    mini-graphics-smileys-957138.gif

nick nieaktualny, mysza1975, Parka, nick nieaktualny, Kate 75, megan8, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorem,

zastanawiałam się nad ciążami po 35 roku życia i myślę, że te informacje, że po 35 roku trudno się zachodzi w ciążę są przestarzałe. Pewnie robili badania 20-30 lat temu, kiedy kobiety wychodziły za mąż koło 20 i od razu miały dzieci, a jak nie od razu to przed 30 i po 35 roku życia starały się tylko te, które rozpoczęły starania po 20 i po prostu z powodu różnych dolegliwości im się do tej pory nie udało. Pozostałe, te bez problemów, zaciążyły dużo wcześniej i przed 30 a na pewno przed 35 wyrobiły się już ze spłodzeniem całej rodziny, która je interesowała.
    Myślę, że w tych dawnych dobrych czasach nie było niemal zdrowych kobiet, które decydowały się na pierwsze dziecko po 35 roku życia. I dlatego statystyki są dla nas takie beznadziejne.

Myszonek, Bursztyn, mysza1975, Bozia3, nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, Olena, nick nieaktualny, malgos741, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nie będzie kupowania łóżeczka.
    Pęcherzyki nie urosły i owulacji w tym cyklu nie będzie :-(.

Od przyszłego cyklu stymulacja.

caffe, Simba, nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    U mnie na razie nie będzie kupowania łóżeczka.
    Pęcherzyki nie urosły i owulacji w tym cyklu nie będzie :-(.

Od przyszłego cyklu stymulacja.
    przynajmniej wiesz na czym stoisz..:) podrajcujesz jajka i będzie lepiej...

Myszonek, mysza1975, nick nieaktualny, caffe, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Witam wieczorem,

zastanawiałam się nad ciążami po 35 roku życia i myślę, że te informacje, że po 35 roku trudno się zachodzi w ciążę są przestarzałe. Pewnie robili badania 20-30 lat temu, kiedy kobiety wychodziły za mąż koło 20 i od razu miały dzieci, a jak nie od razu to przed 30 i po 35 roku życia starały się tylko te, które rozpoczęły starania po 20 i po prostu z powodu różnych dolegliwości im się do tej pory nie udało. Pozostałe, te bez problemów, zaciążyły dużo wcześniej i przed 30 a na pewno przed 35 wyrobiły się już ze spłodzeniem całej rodziny, która je interesowała.
    Myślę, że w tych dawnych dobrych czasach nie było niemal zdrowych kobiet, które decydowały się na pierwsze dziecko po 35 roku życia. I dlatego statystyki są dla nas takie beznadziejne.

a wolna 25 letnia to była stara panna

Alis, Parka lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    przynajmniej wiesz na czym stoisz..:) podrajcujesz jajka i będzie lepiej...

Bozia dobrze prawi - a na Wielkanoc będą już takie ładne jak pisanki i zielony finał jak w banku :)

caffe, nick nieaktualny, mysza1975, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ