35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Ja będę raczej miała dwa, tzn. tradycyjne na pewno
Jakoś nie wyobrażam sobie podnoszenia lub robienia czegoś przy dziecku, które leże tak nisko nad podłogą, a tak własnie jest w tych turystycznych.
Dla niemowlakow zawiesza sie materacyk wysoko, tak jest w moim (jest taka opcja) i wtedy sie nie schylasz
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo kurcze, ja też......Reni wrote:Laski a jeśli, któraś stwierdzi, że nie chce więcej dzieci
to w poradniku praktyk antykoncepcyjnych dla kobiet (lata 20. XX w) zalecają aparat do przepłukiwania
cyt. Jeżeli aparat siedzi mocno, może on kilka godzin pozostawać na miejscu po spółkowaniu bez przedsiębrania opłukiwań.
Trwożliwe kobiety mogą dla pewności przystąpić natychmiast do opłukiwania pochwy zawsze ciepłą wodą, którą dobrze jest zaprawić nieco octem.
Przepłukiwania pochwy stanowią zabieg higieniczny, niezbędny dla kobiety, zwłaszcza utrzymującej stosunki płciowe i winny być przedsiębrane codziennie. Wystawiany przeciw nim dawniej zarzut, iż drażnią nazbyt błony śluzowe, upada wobec stwierdzonej przez porody elastyczności i wysokiej wytrzymałości tych błon oraz pożytku przepłukiwań."
umarłam
-
Witam dziewczyny,dziś 4dc,jestem pełna nadziei,łykam femibion,kwas foliowy,mleczko pszczele,dziś po pracy zakupiam conceive plus i oeparol,mąż łyka selen+cynk,wit c,men mag,lista zafasolkowanych dała mi radochę i power,niech się dzieje teraz:-)pozdrawiam wszystkie i dzięki za całą pomoc i wiarę.
Bozia3, Iwone, Myszonek, Dorka71, polarmiś, mysza1975, Parka, Kate 75, malgos741, Olena, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Wiem, ze jest wiele udogodnień, ale my już raczej zdecydowaliśmy. A tak właściwie to się trochę boję, ze na tej siateczce to kot może mieć używanieParka wrote:Dla niemowlakow zawiesza sie materacyk wysoko, tak jest w moim (jest taka opcja) i wtedy sie nie schylasz

My chcemy żeby potem szczebelki były wyjmowane i zeby mały mógł sam wychodzić z łóżeczka.
Każdy robi jak mu wygodnie
ja nie jestem przeciwniczką ani jednej ani drugiej opcji
Parka, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydlaczego na cholerę ?? a łóżeczko turystyczne moim zdaniem nie jest kojcem ,każdy zrobi jak uważa,mnie najbardziej odstraszało to ze nie było w takich łóżeczkach zmiany wysokości ,jeszcze jedna sprawa takie łóżeczka tur. są mniejsze od tradycyjnych...ale mówię podobają mi się mimo toParka wrote:Super pomysl. Bardzo uniwersalne, po co Ci lozeczko drewniane, osobno kojec i osobno lozko na wyjazd. Tu masz wszysko w jednym. Sama bym tak zrobila. A moje dzieciaki mialy i drewniane i turystyczne na wyjazdy i po cholerę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 15:48
caffe, Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Laski a jeśli, któraś stwierdzi, że nie chce więcej dzieci
to w poradniku praktyk antykoncepcyjnych dla kobiet (lata 20. XX w) zalecają aparat do przepłukiwania
cyt. Jeżeli aparat siedzi mocno, może on kilka godzin pozostawać na miejscu po spółkowaniu bez przedsiębrania opłukiwań.
Trwożliwe kobiety mogą dla pewności przystąpić natychmiast do opłukiwania pochwy zawsze ciepłą wodą, którą dobrze jest zaprawić nieco octem.
Przepłukiwania pochwy stanowią zabieg higieniczny, niezbędny dla kobiety, zwłaszcza utrzymującej stosunki płciowe i winny być przedsiębrane codziennie. Wystawiany przeciw nim dawniej zarzut, iż drażnią nazbyt błony śluzowe, upada wobec stwierdzonej przez porody elastyczności i wysokiej wytrzymałości tych błon oraz pożytku przepłukiwań."
umarłam
Przedsiebrane
piekna odmiana
Reni lubi tę wiadomość
-
A propos awantur. Ja tez jestem typem klienta awanturujacego sie, czasem syczacego jak Bursztyn. I cale szczescie, bo gdybym nie byla, to nie mialabym do tej pory:
- tutejszego dowodu osobistego
- pracy
- kredytu
- zakonczonej umowy z orange
- ...
Ja rozumiem, ze nie mozna sie wyzywac na pracownikach, ktorzy nie sa odpowiedzialni za jakis stan rzeczy, ale nie zgadzam sie, ze taki pracownik powinien na wszystko lac cieplym moczem. Bo jesli jest zbyt duzo nerwowych petentow, to ewidentnie znaczy ze cos nie dziala w samej strukturze i obowiazkiem tego pracownika, jest przekazanie niezadowolenia swoim przelozonym i zawracanie mu dupy dotad, az ten wprowadzi zmiany. Wiem, to utopijne myslenie, ale jestem idealistka
Dlatego jak mnie cos w.kurwia, to zawsze pisze skarge jak najwyzej sie da, z kopia do jeszcze wyzej. I powiem Wam, ze mam na tym polu pewne sukcesy. Na starosc planuje wydac bestseller, pod tytulem: Ksiazka skarg i zazalen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 15:46
caffe, polarmiś, Bursztyn, mysza1975, Parka, Kate 75, bliska77, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Miałam napisać z jakimi składnikami nie powinno się przyjmować leków w ciąży:
- kodeina,
- pseudoefedryna,
- salicylany
ze względu na jelita(zapalenie ) biorę asamax w tabsach i czopki Pentasa i z tego co mi wiadomo leki te mogę brać w ciąży a nawet musze coby nie było nawrotu ,czesto ciąża pomaga w tym schorzeniu
ten lek ma podstawowy składnik mesalazyne pochodna salicylanów
jedynie martwi mnie to ,szczególnie ostatnie zdanie ale gin mi mówił ze ma pacjentkę z tym schorzeniem i też leki przyjmuje
Co zawiera i jak działa Asamax?
Substancją czynną preparatu jest mesalazyna (inna nazwa to kwas aminosalicylowy), pochodna kwasu salicylowego. Lek o działaniu przeciwzapalnym, stosowany w leczeniu chorób zapalnych jelit. Mesalazyna hamuje aktywność cyklooksygenaz i lipooksygenaz, tj. enzymów biorących udział w syntezie prostaglandyn i leukotrienów. Prostaglandyny i leukotrieny odgrywają znaczącą rolę w rozwoju stanu zapalnego. Mesalazyna zapobiega także syntezie innych mediatorów stanu zapalnego oraz ogranicza szkodliwe działanie powstających wolnych rodników. Wywiera bezpośrednie działanie przeciwzapalne w ścianie jelita. Mesalazyna i jej metabolity wydalane są częściowo z moczem a częściowo z kałem. Mesalazyna przenika przez łożysko i do pokarmu kobiecego.
caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
simba - ja to wszystko rozumiem - chodzi mi tylko o formę przekazu. Bo jak się jedna z drugą nie potrafi opanować - to niech sobie poszuka kozetki u Bursztyna (chociaż to akurat nie jest chyba dobry przykład, bo Bursztyn też się podobno drze..
). Jeśli ktoś rzeczowo zwraca uwagę czy pisze skargę - to nie problem -od tego jesteśmy, żeby wyjaśniać, pomagać i naprawiać. Ale jak przychodzi chamidło z rozdartą japą to wypadałoby strzelić w ten łeb czymś, żeby się najpierw uspokoił a potem powiedział o co chodzi. Ja też potrafię wrzeszczeć jak opętana - to może powinnam tak witać petentów - lub w ten sam sposób odpowiadać na niezrównoważone ataki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 15:51
Simba, samira, caffe, Bursztyn, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:simba - ja to wszystko rozumiem - chodzi mi tylko o formę przekazu. Bo jak się jedna z drugą nie potrafi opanować - to niech sobie poszuka kozetki u Bursztyna (chociaż to akurat nie jest chyba dobry przykład, bo Bursztyn też się podobno drze..
). Jeśli ktoś rzeczowo zwraca uwagę czy pisze skargę - to nie problem -od tego jesteśmy, żeby wyjaśniać, pomagać i naprawiać. Ale jak przychodzi chamidło z rozdartą japą to wypadałoby strzelić w ten łeb czymś, żeby się najpierw uspokoił a potem powiedział o co chodzi. Ja też potrafię wrzeszczeć jak opętana - to może powinnam tak witać petentów - lub w ten sam sposób odpowiadać na niezrównoważone ataki...
Zgadzam sie Boziu - stanowczosc i rzeczowe argumenty TAK
Chamstwo w zadnym wypadku.
Kazda praca z petentem/pacjentem/klientem jest naprawde ciezka.
samira, Bozia3, caffe, Bursztyn, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam Was w ten śnieżny dzionek , Bozia miałam takie łóżeczko dla mojej córki, super rozwiązanie . Teraz oczywiście są fajniejsze i składają się faktycznie w małą torbę . Jak mi się uda zaciążyć to też planuję takie kupić
Bozia3 wrote:Dziewczyny co sądzicie o turystycznych łóżeczkach, jako podstawowe i jedyne łóżeczko dla dziecka w domu. Coraz więcej moich znajomych zastosowało to rozwiązanie - nie jest to szczyt elegancji, ale niesamowita wygoda. One są lekkie, łatwo takim łóżeczkiem jeździć po całym mieszkaniu, potem zastępuje kojec, no i na wszystkie wyjazdy gdzieś dalej pakuje się do małej torby...Najpierw byłam sceptyczna, że jednak drewniane solidne,a to jakaś popierdułka, ale teraz coraz bardziej podoba mi się ten pomysł, tym bardziej, że robią je coraz bardziej fikuśne i ładne...co o tym sądzicie?
np.takie http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-baby-ono-293-przewijak-palak-i3887430012.html
Bozia3, caffe, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Samira, ja pytalam gina o leki, które moge brać na przeziębienie. Ale to nie jest pewnie tak, że jeśli ktoś musi brac określone leki to mu gin zabroni. pewnie nie, ale tego lepiej się po prostu wystrzegaćsamira wrote:ze względu na jelita(zapalenie ) biorę asamax w tabsach i czopki Pentasa i z tego co mi wiadomo leki te mogę brać w ciąży a nawet musze coby nie było nawrotu ,czesto ciąża pomaga w tym schorzeniu
ten lek ma podstawowy składnik mesalazyne pochodna salicylanów
jedynie martwi mnie to ,szczególnie ostatnie zdanie ale gin mi mówił ze ma pacjentkę z tym schorzeniem i też leki przyjmuje
Co zawiera i jak działa Asamax?
Substancją czynną preparatu jest mesalazyna (inna nazwa to kwas aminosalicylowy), pochodna kwasu salicylowego. Lek o działaniu przeciwzapalnym, stosowany w leczeniu chorób zapalnych jelit. Mesalazyna hamuje aktywność cyklooksygenaz i lipooksygenaz, tj. enzymów biorących udział w syntezie prostaglandyn i leukotrienów. Prostaglandyny i leukotrieny odgrywają znaczącą rolę w rozwoju stanu zapalnego. Mesalazyna zapobiega także syntezie innych mediatorów stanu zapalnego oraz ogranicza szkodliwe działanie powstających wolnych rodników. Wywiera bezpośrednie działanie przeciwzapalne w ścianie jelita. Mesalazyna i jej metabolity wydalane są częściowo z moczem a częściowo z kałem. Mesalazyna przenika przez łożysko i do pokarmu kobiecego.
samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
też o takim myślalamsamira wrote:to mi się podoba

http://allegro.pl/hit-lozeczko-w-pelnej-wersji-wyposazenia-tanio-i3888184834.html
zaznaczam ze to turystyczne
fajna jest ta moskitiera, tzn. bardzo dla mnie wazne jest to, ze ona w ogóle jest
samira, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak trzeba to trzeba bo można być gorzej jak się ich ni weźmie ,wiele czytałam na forach ze babeczki właśnie w ciąży brały ten lek co ja przy tym schorzeniu i jest on najbardziej polecany ale i tak jak coś spróbuję się z lekarzem gastro skontaktować chociaż wizytę mam u niego dopiero w czerwcucaffe wrote:Samira, ja pytalam gina o leki, które moge brać na przeziębienie. Ale to nie jest pewnie tak, że jeśli ktoś musi brac określone leki to mu gin zabroni. pewnie nie, ale tego lepiej się po prostu wystrzegać
to lekarz kliniczny i ciężko się umówić na wizytę ...(jeśli oczywiście jestem w ...)
caffe, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfajne wyposażenie: jakieś kieszonki na drobiazgi,budka ,moskitiera,pozytywka tez chyba i dwie wysokości materacyka + wymiary standardowego łóżeczka 120/60 ,przewijak,no i wazy nie mało bo 12kg zaczynam się coraz bardziej przekonywaćcaffe wrote:też o takim myślalam
fajna jest ta moskitiera, tzn. bardzo dla mnie wazne jest to, ze ona w ogóle jest 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 16:19
caffe, Bozia3, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny