35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:no wlasnie nie bola...zadnych objawow, klasycznie....
dlatego pytalam czy ktoras miala ciaze bezobjawowa 
Ja mam. Myślałam, że jak zajdę, to tak się zmienię, że każdy kto na mnie spojrzy będzie wiedział. A tu nic. Dlatego wie tylko mój M, dwie najlepsze przyjaciółki i Wy.
Bursztyn, nick nieaktualny, moremi, Simba, nick nieaktualny, Mango, malgos741, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.
Bursztyn, iwcia77, nick nieaktualny, EwaT, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reni, malgos741, Mega, Bozia3, Żanet, paszczakin, Monia37, sjoanka, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość
-
na pewno bedzie smaczne, to nie kobieta wiec wyglad sie nie liczy...Simba wrote:No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.
iwcia77, nick nieaktualny, Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?
Simba, nick nieaktualny, Mango, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolej. Ma dobrze smakować a nie wyglądać jak barbie. Nie musi być idealny.Simba wrote:No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.
iwcia77, Simba, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?
Jacha! Wrzuć na Cudne przepisy
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ale musicie mi obiecac ze zrobicie, sprobujecie i napiszecie opinie

Nikt Ci nie da tyle, ile my możemy Ci obiecać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 20:21
iwcia77, EwaT, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Mango, Bozia3, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
skladniki:
4 zoltka kurze
1 lyzka maki ziemniaczanej lub torebka budyniu waniliowego
80gr cukru
250 gr mascarpone
250 gr twarogu typu RICOTTA lub takiego do sernika gotowego
bialka ubite na sztywno (z tych 4 zoltek)
200 gr herbatnikow lub suchych ciastek jakichkolwiek np smietankowych ( tylko bez czekolady)
125 gr kasi
przygotoewanie:
spod ciasta:
200gr ciastek zetrzec na tarce na drobno ( pokruszyc)
rospuscic 125 gr kasi i dodac do ciastek, zrobic papke.
tortownice okragla -srednica 26cm, wylozyc papierem do pieczenia i wlac tam papke z ciastek.
masa:
4 zoltka zmiksowac z 80 gr cukru az bedzie biala jednolita masa.
dodac budyn lub 1 lyzke maki ziemnaczanej, wrzucic mascarpone i ricotte, miksowac
ubic bialka na sztywno i na samym koncu je dodac
piekarnik nagrzac na 170 st C piec ok 25-30 min, po ostudzeniu wierzch mozna posmarowac kwaskowatym dzemem ( porzeczkowym, jagodowym- wersja letnia) albo zrobic gorzka mase czekoladowa i posypac migdalami lub orzechami- wersja zimowa)
EwaT, Myszonek, Mango lubią tę wiadomość
-
Myszonek wrote:z pewnością spróbuję
konieczne napisz opinie
aha zapomnialam dodac zebyscie sie nie nastawialy na wysokie ciasto , to najpierw urosnie a potem opadnie. czasem wychodzi plaskie a czasem pulchne ( tzn ta masa serowa w srodku jest puszysta jak ptasie mleczko a czasem jest twarda i zwarta , ale w smaku ok, nie wiem od czego to zalezy bo jak pisalam juz- ciasta sa maja pieta achillesowa 
Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość