X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet
    Postów: 1524 8805

    Wysłany: 27 marca 2014, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie nie bola...zadnych objawow, klasycznie.... :( dlatego pytalam czy ktoras miala ciaze bezobjawowa :)

    Ja mam. Myślałam, że jak zajdę, to tak się zmienię, że każdy kto na mnie spojrzy będzie wiedział. A tu nic. Dlatego wie tylko mój M, dwie najlepsze przyjaciółki i Wy.

    Bursztyn, samira, moremi, Simba, Sabina, Mango, malgos741, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Simba?

    a to jednak kocica a nie kocur :D ;D

  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 27 marca 2014, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a to jednak kocica a nie kocur :D ;D
    ani jedno ani drugie...Wojtek

    Simba, iwcia77, EwaT lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 27 marca 2014, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
    Przepraszam.
    Miau.

    Bursztyn, iwcia77, Sabina, EwaT, samira, Pusurek, mama78, Reni, malgos741, Mega, Bozia3, Żanet, paszczakin, Monia37, sjoanka, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
    Przepraszam.
    Miau.
    na pewno bedzie smaczne, to nie kobieta wiec wyglad sie nie liczy... ;)

    iwcia77, Sabina, Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nobo ty nie wiesz ze chleb zawsze spada maslem w dol...prawo Murphiego :D

    Bozia3, sjoanka lubią tę wiadomość

  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    oj nobo ty nie wiesz ze chleb zawsze spada maslem w dol...prawo Murphiego :D

    A czy ten murzyn pisał tez coś o serniku? To ma w ryj!

    iwcia77, samira, Mango, Żanet lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    na pewno bedzie smaczne, to nie kobieta wiec wyglad sie nie liczy... ;)

    Skoro moze byc "sauté" to mogłam go nie piec ;)

    iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?

    Simba, mama78, Mango, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
    Przepraszam.
    Miau.
    olej. Ma dobrze smakować a nie wyglądać jak barbie. Nie musi być idealny.

    iwcia77, Simba, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ani jedno ani drugie...Wojtek

    dobrze ze nadrobilam to forum i jestem w temacie :D

  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?

    Jacha! Wrzuć na Cudne przepisy

    iwcia77 lubi tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale musicie mi obiecac ze zrobicie, sprobujecie i napiszecie opinie :D

  • Simba Autorytet
    Postów: 8623 48235

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale musicie mi obiecac ze zrobicie, sprobujecie i napiszecie opinie :D

    Nikt Ci nie da tyle, ile my możemy Ci obiecać :) :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 20:21

    iwcia77, EwaT, samira, Sabina, Bursztyn, Mango, Bozia3, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

    a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet
    Postów: 4424 14106

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nikt Ci nie da tyle, ile my możemy Ci obiecać :) :P

    och Ty mój Koteczku kochany :)

    iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skladniki:

    4 zoltka kurze
    1 lyzka maki ziemniaczanej lub torebka budyniu waniliowego
    80gr cukru
    250 gr mascarpone
    250 gr twarogu typu RICOTTA lub takiego do sernika gotowego
    bialka ubite na sztywno (z tych 4 zoltek)
    200 gr herbatnikow lub suchych ciastek jakichkolwiek np smietankowych ( tylko bez czekolady)
    125 gr kasi

    przygotoewanie:

    spod ciasta:

    200gr ciastek zetrzec na tarce na drobno ( pokruszyc)
    rospuscic 125 gr kasi i dodac do ciastek, zrobic papke.
    tortownice okragla -srednica 26cm, wylozyc papierem do pieczenia i wlac tam papke z ciastek.

    masa:
    4 zoltka zmiksowac z 80 gr cukru az bedzie biala jednolita masa.
    dodac budyn lub 1 lyzke maki ziemnaczanej, wrzucic mascarpone i ricotte, miksowac

    ubic bialka na sztywno i na samym koncu je dodac

    piekarnik nagrzac na 170 st C piec ok 25-30 min, po ostudzeniu wierzch mozna posmarowac kwaskowatym dzemem ( porzeczkowym, jagodowym- wersja letnia) albo zrobic gorzka mase czekoladowa i posypac migdalami lub orzechami- wersja zimowa)

    EwaT, Myszonek, Mango lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    probujcie i modyfikujcie wedlug gustu, i dajcie znac jak wam smakuje, smacznego :)

  • Myszonek Autorytet
    Postów: 835 2910

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    probujcie i modyfikujcie wedlug gustu, i dajcie znac jak wam smakuje, smacznego :)

    z pewnością spróbuję

    iwcia77 lubi tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    z pewnością spróbuję

    konieczne napisz opinie :) aha zapomnialam dodac zebyscie sie nie nastawialy na wysokie ciasto , to najpierw urosnie a potem opadnie. czasem wychodzi plaskie a czasem pulchne ( tzn ta masa serowa w srodku jest puszysta jak ptasie mleczko a czasem jest twarda i zwarta , ale w smaku ok, nie wiem od czego to zalezy bo jak pisalam juz- ciasta sa maja pieta achillesowa :)

    Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 27 marca 2014, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    bo jak pisalam juz- ciasta sa maja pieta achillesowa :)
    ja cala w takim razie skladam sie tylko z piety....

    iwcia77, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2750 2751 2752 2753 2754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ