35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:no wlasnie nie bola...zadnych objawow, klasycznie....
dlatego pytalam czy ktoras miala ciaze bezobjawowa
Ja mam. Myślałam, że jak zajdę, to tak się zmienię, że każdy kto na mnie spojrzy będzie wiedział. A tu nic. Dlatego wie tylko mój M, dwie najlepsze przyjaciółki i Wy.Bursztyn, samira, moremi, Simba, Sabina, Mango, malgos741, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.Bursztyn, iwcia77, Sabina, EwaT, samira, Pusurek, mama78, Reni, malgos741, Mega, Bozia3, Żanet, paszczakin, Monia37, sjoanka, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.iwcia77, Sabina, Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?
Simba, mama78, Mango, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:No zesz kurwa ja pierdole. Oczywiście ze jak w przepisie jest napisane "wyjmij delikatnie blaszkę z ciastem z piekarnika i wyłóż druga cześć masy" to mnie sie forma zsunela z blaszki, przechyliła i pierdolnela o dół piekarnika. A ta delikatna skórka która sie wytworzyła i miała utrzymać górna warstwę, zwinęła sie jak stara szmata. Sernik na pewno będzie kurwa zajebisty a mnie na pewno jutro zaleje kurwa okres. Chuj!
Przepraszam.
Miau.iwcia77, Simba, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ja mam taki przepis na sernik , ze zawsze wychodzi, nic nie ma prawa w nim sie schrzanic, wylac, przewrocic itd. to taka wloska wersja. ja to nie mam reki do ciast i raczej mi nie wychodza, a ten sernik zawsze. chcecie przepis?
Jacha! Wrzuć na Cudne przepisy
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ale musicie mi obiecac ze zrobicie, sprobujecie i napiszecie opinie
Nikt Ci nie da tyle, ile my możemy Ci obiecać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 20:21
iwcia77, EwaT, samira, Sabina, Bursztyn, Mango, Bozia3, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
skladniki:
4 zoltka kurze
1 lyzka maki ziemniaczanej lub torebka budyniu waniliowego
80gr cukru
250 gr mascarpone
250 gr twarogu typu RICOTTA lub takiego do sernika gotowego
bialka ubite na sztywno (z tych 4 zoltek)
200 gr herbatnikow lub suchych ciastek jakichkolwiek np smietankowych ( tylko bez czekolady)
125 gr kasi
przygotoewanie:
spod ciasta:
200gr ciastek zetrzec na tarce na drobno ( pokruszyc)
rospuscic 125 gr kasi i dodac do ciastek, zrobic papke.
tortownice okragla -srednica 26cm, wylozyc papierem do pieczenia i wlac tam papke z ciastek.
masa:
4 zoltka zmiksowac z 80 gr cukru az bedzie biala jednolita masa.
dodac budyn lub 1 lyzke maki ziemnaczanej, wrzucic mascarpone i ricotte, miksowac
ubic bialka na sztywno i na samym koncu je dodac
piekarnik nagrzac na 170 st C piec ok 25-30 min, po ostudzeniu wierzch mozna posmarowac kwaskowatym dzemem ( porzeczkowym, jagodowym- wersja letnia) albo zrobic gorzka mase czekoladowa i posypac migdalami lub orzechami- wersja zimowa)
EwaT, Myszonek, Mango lubią tę wiadomość
-
Myszonek wrote:z pewnością spróbuję
konieczne napisz opinieaha zapomnialam dodac zebyscie sie nie nastawialy na wysokie ciasto , to najpierw urosnie a potem opadnie. czasem wychodzi plaskie a czasem pulchne ( tzn ta masa serowa w srodku jest puszysta jak ptasie mleczko a czasem jest twarda i zwarta , ale w smaku ok, nie wiem od czego to zalezy bo jak pisalam juz- ciasta sa maja pieta achillesowa
Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość