X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wrócę do tematu, bo jakieś błędne wnioski wyciagnelyscie. Nikt nie napisał, ze caly czas śledzi. Nie widzę w tym nic złego jak raz, dwa razy w roku lukne z ciekawości a przy okazji naciesze oko, że czas dla siusiary nie jest łagodny..
    Tyle w temacie.
    Reni, ale "caly czas" nie oznacza codziennego monitoringu :) chodzilo o to ze w ogole ktos sie interesuje obca baba, mowiac jednoczesnie ze wcale ja ta baba ie interesuje i cieszac sie z jej niesprzyjajacych "okolicznosci" estetycznych :) to ostatnie tez mnie szczerza mowiac dziwi, bo jesli ktos nie jest moim wrogiem to dlaczego mam sie cieszyc ze np. staro wyglada? :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek, śliczne fotki, zwłaszcza trzecia :)

Myszonek lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a reszta lasek? szpieguja tylko ????

Iwone, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    O mnie mówisz??? Ha, ha, ha!
    Tak!!!

inessa lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek super fotki :-)

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czy ja widziałam przez chwilę Polarmisia czy zwidy miałam

gdzie? gdzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Czy ja widziałam przez chwilę Polarmisia czy zwidy miałam
    Wstawilam ale ciemne jakies musze zrobic inne.

iwcia77, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Samirko,
    z tego, co pamiętam to zakwaszony organizm mają najczęściej ludzie z "nadmiarem wilgoci w organizmie"
    Może spróbowałabyś gotowania czegoś z diety 5 przemian??
    Przepisy - jak dla mnie - dobre, sprawdzone ale ja bardzo lubię przyprawy. Kurkuma ma działanie odkwaszające - dodaję ją nawet do naleśników - wychodzą śliczne, żółciutkie ;)
    kurkumę znam ale dopiero teraz odkryłam jej właściwości ,działa wręcz zdrowotnie ,mocno przeciwzapalnie i musze kupic bo się skonczyła

Kurkuma Zastosowanie i Właściwości

Kurkuma (Ostryż Długi, Turmerik, Szafran Indyjski, Curcuma Longa) to przyprawa uprawiana w krajach azjatyckich od setek lat. Przez wielu naukowców i lekarzy uznawana za środek hamujący rozwój nowotworów. Ceniona przyprawa, barwnik a także lekarstwo. Posiada bogatą listę zastosowań w medycynie, kosmetyce oraz kuchni.

Samo słowo kurkuma w wielu jezykach znaczy „żółty korzeń”. To roślina z rodziny imbirowatych posiadająca w swojej naturalnej formie ostry palący smak oraz intensywną żółtą barwę.

Zastosowanie Kurkumy:
    Jak już wcześniej wspomniałem kurkuma posiada szeroką listę zastosowań, ponieważ używają jej zarówno kucharze, lekarze jak i kosmetolodzy. W medycyjnie stosuję się kurkumę jako łagodny środek przeciwzapalny. Dzięki zawartym w niej antyoksydantach przyspiesza procesy gojenia ran, dlatego w Indiach często kurkumą posypuje się rany oraz bandarze. Stosuje się ją również przy leczeniu wrzodów żołądka, ponieważ wzmaga produkcję kwasów żółciowych. W kosmetyce kurkumę wykorzystuje się do produkcji kosmetyków do makijażu takich jak szminek, płukanek do włosów, podkładów czy jako dodatek do perfum o orientalnym zapachu. Można z niej przygotować maseczki do twarzy, należy jednak uważać ponieważ jest silnie barwiąca. W gastronomii służy głównie jako składnik barwiący, jednak nie powinno się używać do mieszania jej drewnianych ani plastikowych łyżek/chochli/desek/misek. Silnie barwi i trudno pozbyć się przebarwień. Praktycznie jedynym sposobem na zmniejszenie śladów po kurkumie jest pozostawienie na słońcu na kilka godzin łyżki czy miski. W przemyśle spożywczym wykorzysytwana jest również do zabarwiania masła, margaryny, makaronu i sera.

Właściwości Kurkumy:
    Kurkuma przede wszystkim ma bardzo silne właściwości żółciotwórcze, bakteriobójcze, przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Dzięki temu chroni ona wątrobę, wspomaga trawienie oraz mechanizmy odtruwające organizm. Obecnie przeprowadzanych jest wiele badań nad jej wpływem na komórki nowotworowe. W Indiach spożywa się około 1,5 - 2 gram kurkumy na dzień i prawdopodobnie dzięki temu zapadają oni osiem razy rzadziej na raka płuc, dziewięć razy rzadziej na raka okrężnicy, pięć razy rzadziej na raka piersi i dziesięć razy rzadziej na raka nerek niż ludzie w krajach zachodnich. Kurkuma jest również naturalnym środkiem antyseptycznym. <3 NIE powinna być jednak spożywana przez osoby, biorące środki na rozrzedzenie krwi, kobiety w ciąży lub karmiące piersią. <3 Dzięki silnym wlaściwością przeciwutleniającym stała się poszukiwanym składnikiem podczas produkcji leków i kosmetyków.

Jak widać, kurkuma ma ogromne możliwości w walce z wieloma chorobami, estetycznie barwi nasze posiłki i nadaje im przyjemny korzenny smak. Dlatego, powinniśmy już dziś zacząć jej regularne spożywanie, aby zabezpieczyć się przeciwko wielu chorobom oraz być zdrowsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:47

Myszonek lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tej focie przypominasz mi moja znajoma :)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę i Polarmisia :-)

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kurcze 3 dni mnie nie bylo ( wizyta u tesciow ) a tu tyle sie dzieje , nie jestem w stanie naraz was nadrobic ;)

Jak tu sie milo zrobilo nie tak bezosobowo

Jak wszystkie to ja tez wam zaraz sie ujawnie tylko musze to jakos ogarnac :)

iwcia77, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiu Polarny super! na tym drugim juz mi nie przypominasz mojej znajomej :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis nochal wielki wyszedl! Robie fotki z ręki to jakos tak nieproporcjonalnie ta gęba wyszła.

malgos741, Iwone, samira, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Witam

Kurcze 3 dni mnie nie bylo ( wizyta u tesciow ) a tu tyle sie dzieje , nie jestem w stanie naraz was nadrobic ;)

Jak tu sie milo zrobilo nie tak bezosobowo

Jak wszystkie to ja tez wam zaraz sie ujawnie tylko musze to jakos ogarnac :)

czekamy:)

Iwone lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jeszcze raz wrzucę fotkę tylko mam z ok 2-3 lat temu teraz jestem cała brązowa i mam dłuższe włosy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 20:54

mysza1975, iwcia77, inessa, Viv78 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale Wy jesteście chude!!!!
    miśku w avatarku wyglądasz na 20latkę to max :D

iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jakis nochal wielki wyszedl! Robie fotki z ręki to jakos tak nieproporcjonalnie ta gęba wyszła.

oj nieprawda! jaki nochal?? nic nie widac !

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos! ale super ! a ten jezyk :)slodki :D

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z młodszą w wakacje 2013

mysza1975, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jaki nochal, głupoty gadasz

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 2803 2804 2805 2806 2807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ