X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tylko kiedy ruszy do przodu? ;)

Mam nadzieję, że ruszy :) będę co tydzień aktualizować ;) mam nadzieję, że będzie co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    cieszę się, że "wzięłam przykład" a nie zgapiłam. Szczerze mówiąc, zainspirowałaś mnie ;)

a dziękuje dziękuje :)

teraz czekać na efekty :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tylko kiedy ruszy do przodu? ;)
    nooo ciężko powiedzieć ;) ale mój wypasiony orbitrek poszedł w ruch, na razie powoli zwiększałam ilość minut ,teraz jeżdżę 14 min dziennie i na czwarty dzien zwiększam o minutę :)

gorzej z dietą bo jak bez tłuszczu i smażonego mogę się obejść to ze słodkim jest przegrywam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:06

Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko,
    ja przestałam mieć problem ze słodkim odkąd znacznie ograniczyłam spożycie pszenicy i produktów z niej.

samira lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Samirko,
    ja przestałam mieć problem ze słodkim odkąd znacznie ograniczyłam spożycie pszenicy i produktów z niej.
    czyli chleb i słodycze tak?

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chleb, makarony, wszystko mączne i przez dwa dni zero słodyczy - były najcięższe ;)

Potem już mnie nie ciągnęło do słodyczy.
    Teraz ich nie jem - a pieczywo przeważnie żytnie - ale jak zjem kromkę czy bułkę pszenną to nie robię tragedii.
    I już mnie do słodyczy nie ciągnie.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Samirko,
    tez o tym pomyślałam a szczególnie o diecie bezglutenowej

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    chleb, makarony, wszystko mączne i przez dwa dni zero słodyczy - były najcięższe ;)

Potem już mnie nie ciągnęło do słodyczy.
    Teraz ich nie jem - a pieczywo przeważnie żytnie - ale jak zjem kromkę czy bułkę pszenną to nie robię tragedii.
    I już mnie do słodyczy nie ciągnie.
    bezglutenowe produkty są drogie niestety ,mniej czuję głód na chlebie chrupkim sonko - orkiszowy z dynią ,spróbuję odstawić mączne i słodkie i kupiłam proszek odkwaszający ,muszę tylko z apteki odebrać (moje mięśnie i stawy są bardzo zakwaszone)

podobno właśnie mąka orkiszowa i z amarantusa są bez glutenu i lekko strawne niż zwykła mąka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:19

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    tez o tym pomyślałam a szczególnie o diecie bezglutenowej

może bezglutenowa nie musi być - bo to wykluczyłoby Ci mnóstwo zbóż - ale może z ograniczoną ilością glutenu??
    W zeszłym roku na wiosnę tak z mężem zrobiliśmy i powiem szczerze, że nawet się nie spodziewał takich efektów przy normalnym odżywianiu ;) tzn głodny nie chodził ale ograniczyliśmy ziemniaki - na korzyść kaszy gryczanej niepalonej i kaszy jaglanej. Zrezygnowaliśmy z białego pieczywa. Znacznie ograniczyliśmy makaron - praktycznie do 2 obiadów na miesiąc.
    Zrzucił wtedy prawie 6 kg w miesiącu - bez żadnych ćwiczeń - i co ważniejsze - nie powróciły.
    Teraz wracamy na tą zdrową dietę i do tego doszedł rower - oby była pogoda. U mnie jeszcze basen 2 razy w tygodniu - tylko teraz miałam problem z zatokami więc... można powiedzieć, że jestem na starcie

samira lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kupiłam proszek odkwaszający ,muszę tylko z apteki odebrać (moje mięśnie i stawy są bardzo zakwaszone)
    a co to takiego??

samira lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie było mnie kilka dni, miałam awersję do komputera. Ale bez Was smutno i jakoś tak mi czegoś brakowało. Nie nadrobię nawet tego co napisałyście. Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze. Moja młodsza znowu chora. Tym razem pochodziła do szkoły dwa tygodnie. Rano temperatura 38, w nocy dwie godziny masowania brzuszka. Przespała prawie cały dzień i nie ma ochoty nawet na ulubione naleśniki :( Jutro mam rocznicę ślubu więc muszę obmyślić romantyczny wieczór. Może jakieś kino na początek, dawno nie byliśmy. A potem kto wie ;)
    Miłego wieczoru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:30

polarmiś, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko,
    z tego, co pamiętam to zakwaszony organizm mają najczęściej ludzie z "nadmiarem wilgoci w organizmie"
    Może spróbowałabyś gotowania czegoś z diety 5 przemian??
    Przepisy - jak dla mnie - dobre, sprawdzone ale ja bardzo lubię przyprawy. Kurkuma ma działanie odkwaszające - dodaję ją nawet do naleśników - wychodzą śliczne, żółciutkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:38

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    a co to takiego??
    Myszonku jak ci się chce przeczytaj to ,jest fajnie wytłumaczone a jak dojdziesz do objawów to ja większość z nich mam a szczególnie pieczenie mięśni i bóle stawów http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/zakwaszenie-organizmu-przyczyny-skutki-objawy/73q34 i wiem też ze powinnam jeść więcej produktów zasadotwórczych czyli alkalizujących...a preparat zakupiłam taki http://www.doz.pl/apteka/p2696-Proszek_zasadowy_300_g są tez inne ale ten najbardziej wydajny i stosunkowo niedrogi ,ma dobre opinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Samirko,
    z tego, co pamiętam to zakwaszony organizm mają najczęściej ludzie z "nadmiarem wilgoci w organizmie"
    Może spróbowałabyś gotowania czegoś z diety 5 przemian??
    Przepisy - jak dla mnie - dobre, sprawdzone ale ja bardzo lubię przyprawy. Kurkuma ma działanie odkwaszające - dodaję ją nawet do naleśników - wychodzą śliczne, żółciutkie ;)
    a co to za dietka,jak masz jakiegoś linka do do tej dietki to zapodaj :)
    ja nie wszystko mogę jeść bo mam WZJG i refluks i czuję ze mi pęcherzyk żółciowy nawala :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:41

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki - poczytam

Wiesz, poszperam w necie, bo o tym sposobie odżywiania dowiedziałam się od znajomej i pożyczyłam książkę. Potem na allegro kupiłam sobie 2 książki Anny Ciesielskiej - Filozofia zdrowia i Filozofia źycia. Jak znajdę jakąś ciekawą www, to wyślę Ci linka w wiadomości.
    Teraz podam do strony www Anny Ciesielskiej
    http://www.centrumanna.pl/
    PS - nie żyję tą filozofią i dietą cały czas - ale przyznam się, że niektóre przepisy weszły na stałe do mojego jadłospisu.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    oki - poczytam

Wiesz, poszperam w necie, bo o tym sposobie odżywiania dowiedziałam się od znajomej i pożyczyłam książkę. Potem na allegro kupiłam sobie 2 książki Anny Ciesielskiej - Filozofia zdrowia i Filozofia źycia. Jak znajdę jakąś ciekawą www, to wyślę Ci linka w wiadomości.
    Teraz podam do strony www Anny Ciesielskiej
    http://www.centrumanna.pl/
    PS - nie żyję tą filozofią i dietą cały czas - ale przyznam się, że niektóre przepisy weszły na stałe do mojego jadłospisu.
    dzięki ci ,obczaję stronkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz idę na spacer bo takie ładne słonce w Kato :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje na wieczorny odpoczynek wrzucenie na youtube krotkiego filmiku kabaretu Smile pt. Marlin Manson - jak zaczynam opieprzec męża nagle pojawia sie ten filmik..... Polecam gorąco.

moremi, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę do tematu, bo jakieś błędne wnioski wyciagnelyscie. Nikt nie napisał, ze caly czas śledzi. Nie widzę w tym nic złego jak raz, dwa razy w roku lukne z ciekawości a przy okazji naciesze oko, że czas dla siusiary nie jest łagodny..
    Tyle w temacie.
    Bursztyn wrote:
    raz mozna, googlasz, wiesz i ta wiedza Ci wystarczy, ale caly czas sledzic i to jak niektorzy ;) sie deklaruja do usranej smierci? :) no, wtedy nalezaloby sie zastanowic po sie tak NAPRAWDE taka "aktywnosc" uprawia....

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie wsyckie boby :) zgodnie z umowa jestem i teraz czekam na wasze foty :)

moremi, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 2801 2802 2803 2804 2805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ