X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok temu też to słyszałam...
    Mega wrote:
    kiedyś sie skończy, oby szybko

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Oj, wiesz, niektore po poltora roku bezowocnych staran i z perspektywa laparoskopii w pelnej narkozie w pakiecie z HSG sa spokojne jak kwiat lotosu (czy jak to tam szlo z tym zen).
    nie rozumiem Twojej nawracającej histerii...
    po pierwsze - pod narkozą - to pakiet laparoskopii diagnostycznej z histeroskopią, a nie z HSG - to różnica...
    po drugie - jak tak panicznie - nie wiedzieć czemu - boisz się narkozy i kilku dziurek w ciele - kosztem świętego spokoju, badania i braku bólu - to po cholerę wybierasz taką opcję? Przecież możesz pójść i na żywca zrobić sobie samo HSG.
    Do in vitro czy inseminacji samo HSG wystarczy - no chyba, że badanie wyjdzie źle - to wtedy robi się laparo...

Ja wolałam zrobić to od razu w pakiecie - ale skoro tak bardzo się boisz - to zrób samo HSG...

Simba, Sabina, Bursztyn, samira, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    rok temu też to słyszałam...
    Reni!!!! Nie siej zamętu

Mango lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co? nie ma co się oszukiwać co miesiąc i pocieszać..
    mnie osobiście takie pocieszenia denerwuję
    nie udało się w tym może uda się w innym ale nie ma co się rozczulać, bo do niczego dobrego nie prowadzi..
    na każdego przyjdzie pora.. tak jak na Telesfora ;-)
    Polar twarda babka jest chwilowo zbłądziła :-)
    Mega wrote:
    Reni!!!! Nie siej zamętu

Simba, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze ? jakbym miała możliwość wolałabym laparo w narkozie niż te 5 min hsg
    Bozia3 wrote:
    po pierwsze - pod narkozą - to pakiet laparoskopii diagnostycznej z histeroskopią, a nie z HSG - to różnica...
    po drugie - jak tak panicznie - nie wiedzieć czemu - boisz się narkozy i kilku dziurek w ciele - kosztem świętego spokoju, badania i braku bólu - to po cholerę wybierasz taką opcję? Przecież możesz pójść i na żywca zrobić sobie samo HSG.
    Do in vitro czy inseminacji samo HSG wystarczy - no chyba, że badanie wyjdzie źle - to wtedy robi się laparo...

Ja wolałam zrobić to od razu w pakiecie - ale skoro tak bardzo się boisz - to zrób samo HSG...

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - nie przytyłaś dużo, jeśli będziesz karmic piersią - to szybko do siebie wrócisz...masz piękne ciało - nie masz skłonności do tycia - zdrowo się odżywiasz...wszystko wróci do normy....
    na imprezy przez pierwsze pół roku nie będziesz mieć siły i ochoty - będziesz piekielnie zmęczona i skupiona na dziecku - ale to będzie fajny czas....:)
    a potem wszystko wróci do normy - zobaczysz....nawet imprezy ostre są możliwe - oby jakiś dorosły jeden był przytomny i pilnował dzieci/dziecko...nie zawsze to musisz być Ty - można się dogadać z mamą czy znajomymi - nie jest tak źle...:)
    Wszystko wróci do normy - a ewentualne mankamenty niewielkie urody zrekompensuje Ci Dziecko..:)

Reni, EwaT, polarmiś, Simba, Mega, iwcia77, caffe, Sabina, Bursztyn, mysza1975, samira, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szczerze ? jakbym miała możliwość wolałabym laparo w narkozie niż te 5 min hsg
    też wolałam - ale jak ktoś ma schizy od perspektywy laparo i narkozy - to niech cierpi 5 minut na HSG..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no co? nie ma co się oszukiwać co miesiąc i pocieszać..
    mnie osobiście takie pocieszenia denerwuję
    nie udało się w tym może uda się w innym ale nie ma co się rozczulać, bo do niczego dobrego nie prowadzi..
    na każdego przyjdzie pora.. tak jak na Telesfora ;-)
    Polar twarda babka jest chwilowo zbłądziła :-)
    Te 5 dni plus objawy w pakiecie mnie zmylily:-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba do meopauzy nie bede sie juz łudzila! Taka jestem twarda z mięciutkim futerkiem:-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Poza tym dzieki za info, juz wiem, co to za skrot, ktorego nie moglam zapamietac: histeroskopia mianowicie jako numer 3 do opisanego przez mnie pakietu. Dalej: skoro dostalam taka propozycje, to ja biore, tylko ze w strachu i nerwach, ale prawa do tego chyba nie mozecie mi odmowic? Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.

Mango lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Poza tym dzieki za info, juz wiem, co to za skrot, ktorego nie moglam zapamietac: histeroskopia mianowicie jako numer 3 do opisanego przez mnie pakietu. Dalej: skoro dostalam taka propozycje, to ja biore, tylko ze w strachu i nerwach, ale prawa do tego chyba nie mozecie mi odmowic? Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.
    Bozia to twarda sztuka. Ja uwazam ze kazdy zabieg jest stresujacy i trzesawka sie wlacza, czasami dochodzi sraczka.

pyska_ta, Mega, Bozia3, samira, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia to twarda sztuka. Ja uwazam ze kazdy zabieg jest stresujacy i trzesawka sie wlacza, czasami dochodzi sraczka.
    A ja mieczak jestem niebanalny, mdleje przy zwyklym pobieraniu krwi. Ktos musi byc miekki, zeby inny ktos mogl byc twardy. ;-)

Mega, polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:

Oby nie wyszło Ci złe, bo wtedy nie budzą Cie z narkozy dopóki nie urodzisz. No bo tak: pobranie jajek w IVF - bol. Czekanie: stres. Ciąża: bol + stres. Poród: wiadomo.
    W najlepszym przypadku wzbudza Cie z narkozy za półtora roku.

Mega, Pusurek, Bozia3, Sabina, Bursztyn, mysza1975, malgos741, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Oby nie wyszło Ci złe, bo wtedy nie budzą Cie z narkozy dopóki nie urodzisz. No bo tak: pobranie jajek w IVF - bol. Czekanie: stres. Ciąża: bol + stres. Poród: wiadomo.
    Ciaza na spiocha?

Reni, pyska_ta, Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przeciez mowie, ze bede stekac i kwekac. Uczciwa jestem, nie owijam w bawelne. Przyszlam do Was pojeczec w przerwach miedzy tarzaniem sie ze smiechu, bo jak juz Wam tu na poczatku przyslodzilam, wesola grupka jestescie.

Mega, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ciaza na spiocha?
    Chcialam polubic i sie na to zapisac, ale przypomnialam sobie, ze zwykle budze sie w polowie gry wstepnej! ;-)

polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście, że masz prawo stękać...
    chodzi o to, że bez sensu odwlekasz to co nieuniknione
    pyska_ta wrote:
    Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oczywiście, że masz prawo stękać...
    chodzi o to, że bez sensu odwlekasz to co nieuniknione
    Nie krzycz, ide grzecznie za pare dni, termin wpisany w kalendarz, no!

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poproszę i dwa razy na wynos
    polarmiś wrote:
    Ciaza na spiocha?

pyska_ta, polarmiś, Simba, Mega, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Nie krzycz, ide grzecznie za pare dni, termin wpisany w kalendarz, no!
    Pytanie do Ciebie i Bozi a co zrobic by dostac skierowanie na ten zabieg?

Mega, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ