X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok temu też to słyszałam...
    Mega wrote:
    kiedyś sie skończy, oby szybko

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Oj, wiesz, niektore po poltora roku bezowocnych staran i z perspektywa laparoskopii w pelnej narkozie w pakiecie z HSG sa spokojne jak kwiat lotosu (czy jak to tam szlo z tym zen).
    nie rozumiem Twojej nawracającej histerii...
    po pierwsze - pod narkozą - to pakiet laparoskopii diagnostycznej z histeroskopią, a nie z HSG - to różnica...
    po drugie - jak tak panicznie - nie wiedzieć czemu - boisz się narkozy i kilku dziurek w ciele - kosztem świętego spokoju, badania i braku bólu - to po cholerę wybierasz taką opcję? Przecież możesz pójść i na żywca zrobić sobie samo HSG.
    Do in vitro czy inseminacji samo HSG wystarczy - no chyba, że badanie wyjdzie źle - to wtedy robi się laparo...

Ja wolałam zrobić to od razu w pakiecie - ale skoro tak bardzo się boisz - to zrób samo HSG...

Simba, Sabina, Bursztyn, samira, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    rok temu też to słyszałam...
    Reni!!!! Nie siej zamętu

Mango lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co? nie ma co się oszukiwać co miesiąc i pocieszać..
    mnie osobiście takie pocieszenia denerwuję
    nie udało się w tym może uda się w innym ale nie ma co się rozczulać, bo do niczego dobrego nie prowadzi..
    na każdego przyjdzie pora.. tak jak na Telesfora ;-)
    Polar twarda babka jest chwilowo zbłądziła :-)
    Mega wrote:
    Reni!!!! Nie siej zamętu

Simba, Mega, caffe, Sabina, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze ? jakbym miała możliwość wolałabym laparo w narkozie niż te 5 min hsg
    Bozia3 wrote:
    po pierwsze - pod narkozą - to pakiet laparoskopii diagnostycznej z histeroskopią, a nie z HSG - to różnica...
    po drugie - jak tak panicznie - nie wiedzieć czemu - boisz się narkozy i kilku dziurek w ciele - kosztem świętego spokoju, badania i braku bólu - to po cholerę wybierasz taką opcję? Przecież możesz pójść i na żywca zrobić sobie samo HSG.
    Do in vitro czy inseminacji samo HSG wystarczy - no chyba, że badanie wyjdzie źle - to wtedy robi się laparo...

Ja wolałam zrobić to od razu w pakiecie - ale skoro tak bardzo się boisz - to zrób samo HSG...

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - nie przytyłaś dużo, jeśli będziesz karmic piersią - to szybko do siebie wrócisz...masz piękne ciało - nie masz skłonności do tycia - zdrowo się odżywiasz...wszystko wróci do normy....
    na imprezy przez pierwsze pół roku nie będziesz mieć siły i ochoty - będziesz piekielnie zmęczona i skupiona na dziecku - ale to będzie fajny czas....:)
    a potem wszystko wróci do normy - zobaczysz....nawet imprezy ostre są możliwe - oby jakiś dorosły jeden był przytomny i pilnował dzieci/dziecko...nie zawsze to musisz być Ty - można się dogadać z mamą czy znajomymi - nie jest tak źle...:)
    Wszystko wróci do normy - a ewentualne mankamenty niewielkie urody zrekompensuje Ci Dziecko..:)

Reni, EwaT, polarmiś, Simba, Mega, iwcia77, caffe, Sabina, Bursztyn, mysza1975, samira, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    szczerze ? jakbym miała możliwość wolałabym laparo w narkozie niż te 5 min hsg
    też wolałam - ale jak ktoś ma schizy od perspektywy laparo i narkozy - to niech cierpi 5 minut na HSG..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no co? nie ma co się oszukiwać co miesiąc i pocieszać..
    mnie osobiście takie pocieszenia denerwuję
    nie udało się w tym może uda się w innym ale nie ma co się rozczulać, bo do niczego dobrego nie prowadzi..
    na każdego przyjdzie pora.. tak jak na Telesfora ;-)
    Polar twarda babka jest chwilowo zbłądziła :-)
    Te 5 dni plus objawy w pakiecie mnie zmylily:-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba do meopauzy nie bede sie juz łudzila! Taka jestem twarda z mięciutkim futerkiem:-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Poza tym dzieki za info, juz wiem, co to za skrot, ktorego nie moglam zapamietac: histeroskopia mianowicie jako numer 3 do opisanego przez mnie pakietu. Dalej: skoro dostalam taka propozycje, to ja biore, tylko ze w strachu i nerwach, ale prawa do tego chyba nie mozecie mi odmowic? Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.

Mango lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Poza tym dzieki za info, juz wiem, co to za skrot, ktorego nie moglam zapamietac: histeroskopia mianowicie jako numer 3 do opisanego przez mnie pakietu. Dalej: skoro dostalam taka propozycje, to ja biore, tylko ze w strachu i nerwach, ale prawa do tego chyba nie mozecie mi odmowic? Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.
    Bozia to twarda sztuka. Ja uwazam ze kazdy zabieg jest stresujacy i trzesawka sie wlacza, czasami dochodzi sraczka.

pyska_ta, Mega, Bozia3, samira, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia to twarda sztuka. Ja uwazam ze kazdy zabieg jest stresujacy i trzesawka sie wlacza, czasami dochodzi sraczka.
    A ja mieczak jestem niebanalny, mdleje przy zwyklym pobieraniu krwi. Ktos musi byc miekki, zeby inny ktos mogl byc twardy. ;-)

Mega, polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:

Oby nie wyszło Ci złe, bo wtedy nie budzą Cie z narkozy dopóki nie urodzisz. No bo tak: pobranie jajek w IVF - bol. Czekanie: stres. Ciąża: bol + stres. Poród: wiadomo.
    W najlepszym przypadku wzbudza Cie z narkozy za półtora roku.

Mega, Pusurek, Bozia3, Sabina, Bursztyn, mysza1975, malgos741, Bliska 77, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Oby nie wyszło Ci złe, bo wtedy nie budzą Cie z narkozy dopóki nie urodzisz. No bo tak: pobranie jajek w IVF - bol. Czekanie: stres. Ciąża: bol + stres. Poród: wiadomo.
    Ciaza na spiocha?

Reni, pyska_ta, Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przeciez mowie, ze bede stekac i kwekac. Uczciwa jestem, nie owijam w bawelne. Przyszlam do Was pojeczec w przerwach miedzy tarzaniem sie ze smiechu, bo jak juz Wam tu na poczatku przyslodzilam, wesola grupka jestescie.

Mega, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ciaza na spiocha?
    Chcialam polubic i sie na to zapisac, ale przypomnialam sobie, ze zwykle budze sie w polowie gry wstepnej! ;-)

polarmiś, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście, że masz prawo stękać...
    chodzi o to, że bez sensu odwlekasz to co nieuniknione
    pyska_ta wrote:
    Schizy mam i bede miec, tak juz jestem skonstruowana. Oznajmiam uczciwie, ze bede stekac i kwekac do samego zabiegu, a jak wyjdzie zle, to jeszcze dlugo po nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oczywiście, że masz prawo stękać...
    chodzi o to, że bez sensu odwlekasz to co nieuniknione
    Nie krzycz, ide grzecznie za pare dni, termin wpisany w kalendarz, no!

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poproszę i dwa razy na wynos
    polarmiś wrote:
    Ciaza na spiocha?

pyska_ta, polarmiś, Simba, Mega, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Nie krzycz, ide grzecznie za pare dni, termin wpisany w kalendarz, no!
    Pytanie do Ciebie i Bozi a co zrobic by dostac skierowanie na ten zabieg?

Mega, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ