35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZa tydzień mam wizytę u gina zobaczymy czy wszystko ok i czy potwierdzi dziewczynkę
))teraz wyczekuje pierwszyczh ruchów bo jeszcze cisza i trochę się martwię jestem w 18 tyg.a z malym już czułam.Witam nowe dziewczyny i pozdrawiam wszystkie!
iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ledwie co zgramoliłam się z łózka, tak mi się nie chciało wstać. Za oknem chłodniej 20 st - trochę odpocznę o upałów i trochę pada.
Reni - ty jestes nieziemska z tymi dowcipami.
Mega - przyjemnego urlopu
Polarmis - to o przysadce to chyba do mnie też się tyczy bo ja miaam stosunek LH/FSH coś około 0,5Mega, Reni, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy na forum jest gdzieś wątek o rubelli i toksoplazmozie?
Własnie pobrałam wyniki z internetu krwi, moczu i toxo i rubelli. Pozostałe muszę odebrac osobiscie.
w krwi mam poniżej jakies BASO 0,01 K/ul a noram 0,02-0,10
w moczu
Ciezar własciwy 1,025 g/ml 1,016 — 1,022
Urobilinogen 0,2 E.U/dl w normie
Mikroskopowy osad moczu (A19)
Nabłonki płaskie pojedyncze w.p.w. pojedyncze
Leukocyty 0-2 w.p.w. 0 - 3 wpw
Kryształy kw. moczowego nieliczne w.p.w. pojedyncze
Bakterie pojedyncze w.p.w.
Natomiast przeraziły mnie wyniki:
Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) 1141,0 IU/ml obecne (obecne > 3,0 IU/ml)
Toxoplazma gondi - p/c IgM (X45) 0,31 COI nieobecne
Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) 165,6 IU/ml obecne
(nieobecne: < 5
watpliwy: 5 - 10
obecne: >=10)
-
Mandra ja w ciazy z córka też na początku chudlam, nie pamietam dokładnie do którego tygodnia bo to dawno bylo, potem mnie gin postraszył ze jak nie zacznę przybierać na wadze to mnie do szpitala położy i waga poszła do góry. Moze ciebie też trzeba postraszyć
spytaj gina
mandragora, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Slash nie pomogę z wynikami bo jestem ciemna w tej dziedzinie ale nasza nadworna pani doktor moze coś podpowie. Polarku jesteś gdzieś w pobliżu?
a ja standardowo stoję w kolejce w banku, normalnie nie pamiętam żeby tu załatwić coś bez stania wrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:13
-
Slash to znaczy ze przechodzilas, masz przeciwciała na toxo i różyczke ale nie masz aktywnej choroby. Jest ok albo mi się coś pomieszało. A jak igm różyczki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:17
Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslash wrote:Natomiast przeraziły mnie wyniki:
Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) 1141,0 IU/ml obecne (obecne > 3,0 IU/ml)
Toxoplazma gondi - p/c IgM (X45) 0,31 COI nieobecne
Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) 165,6 IU/ml obecne
(nieobecne: < 5
watpliwy: 5 - 10
obecne: >=10)
Ale to dobre sa wyniki.
IgG swiadczy o dawnym zakazeniu, przeszlas chorobe i masz przeciwciala. Nie jestes obecnie chora na toxo, o czym swiadcza nieobecne IgM.
To samo z rozyczka, przeszlas chorobe i masz przeciwciala. I juz.
Nie spinaj sie.
Gdyby bylo cos nie tak, napisane by bylo na wynikach. Ale lekarza dla swietego spokoju mozesz spytac.mandragora, moremi, slash, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymandragora wrote:Witam poranne ptaszyny
dzisiaj znowu gorąc taki że nic tylko przed kompem z wodą siedzieć.
Mam pytanko do zaawansowanych ciężarówek. Dzisiaj stanęłam na wagę i... znowu kilogram mniej. Mam się martwić czy tak może być? dziwne jest to że zaczęłam jeść za dwoje- kolacja o 22 śniadanie o 7 bo wiecznie chodzę głodna, a waga spada.... Ale ze wyniki byly ok, nikogo to nie zaniepokoilo, no i faktycznie nie bylo powodu.
Teraz mam tak, ze moja waga stoi od 2 miesiecy, rosnie tylko mlody i to nawet bardzo. A tez jem sporo, tylko raczej malocukrowo.
Nie stresuj sie, chyba ze zaczniesz zle sie czuc albo wyjdzie cos nie tak w badaniach. Ale nie zawsze jest powiedziane, ze kobieta musi przybierac na wadze z komputerowa dokladnoscia.mandragora, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ale to dobre sa wyniki.
IgG swiadczy o dawnym zakazeniu, przeszlas chorobe i masz przeciwciala. Nie jestes obecnie chora na toxo, o czym swiadcza nieobecne IgM.
To samo z rozyczka, przeszlas chorobe i masz przeciwciala. I juz.
Nie spinaj sie.
Gdyby bylo cos nie tak, napisane by bylo na wynikach. Ale lekarza dla swietego spokoju mozesz spytac.
Dzięki Pusurku.
A już się minimalnie spięłam
Tak na różyczkę byłam szczepiona i chora też byłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:42
Pusurek, mandragora, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyslash wrote:Dzień dobry!
Ledwie co zgramoliłam się z łózka, tak mi się nie chciało wstać. Za oknem chłodniej 20 st - trochę odpocznę o upałów i trochę pada.
Reni - ty jestes nieziemska z tymi dowcipami.
Mega - przyjemnego urlopu
Polarmis - to o przysadce to chyba do mnie też się tyczy bo ja miaam stosunek LH/FSH coś około 0,5 -
mam to samo...i tez sie martwie, ale pocieszaja ze potem nadgonimymandragora wrote:Witam poranne ptaszyny
dzisiaj znowu gorąc taki że nic tylko przed kompem z wodą siedzieć.
Mam pytanko do zaawansowanych ciężarówek. Dzisiaj stanęłam na wagę i... znowu kilogram mniej. Mam się martwić czy tak może być? dziwne jest to że zaczęłam jeść za dwoje- kolacja o 22 śniadanie o 7 bo wiecznie chodzę głodna, a waga spada...mandragora, Żanet, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny