35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:...no ale czuje sie taka nieuzyteczna
Dobranoc
Mega, Alis, kapturnica, caffe, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyMoremi jeszcze to znalazlam:
cytuję z "Endokrynologii ginekologicznej"
Istotna jest ocena wzajemnej proporcji obu gondotropin. W przypadku prwidłowego cyklu miesiączkowego stosunek LH/FSH jest zbliżony do 1 (z wyjątkiem jajeczkowania), a w niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej ulega on nieznacznemu zmniejszeniu do 0,5 - 0,6, a w PCOS wzrasta powyżej 1,5-3.
i dalej:
Niewydolność ciałka żółtego spowodowana jest niedostatecznym wydzielaniem progesteronu (...) Przyczyny tego mogą być różne, spadek produkcji FSH w fazie pomiesiączkowej, nieprawidłowe wydzielanie LH, niedostateczne steżenie LH i FSH w okresie piku owulacyjnego oraz hiperprolaktynemię.
Witam ja pierwsza. Piesa nas obudzila glosnym podgryzaniem dywanu!moremi, Mega, Niuta, slash, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry znad mleka i banana.
Do No wrocilo typowe lato, znaczy leje non stop od wczoraj.Fajnie, bo mi ogrod podleje, a od poniedzialku znowu ma byc lato. Typowe jest, ze jak dzieciaki wracaja do szkoly ( czyli ja tez
) , to zaczyna byc goraco. W tym roku wyjatkowo mi to pasi, bo ja nigdzie nie wracam.
Ide dalej w kime. Milego dnia!.
kapturnica, moremi, ania.g, Mega, Sabina, mandragora, caffe, iwcia77, Dorka1979, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bryyyy
No zaczynam spadac w dol wiec moze , moze wyrobie sie z gwaltem na malzu w plodne zanim wyjedzie...Upal sie zapowiada to zycze chlonego wiaterku na spocone czołka .
Milego dzionka dla Wszystkichmoremi, Sabina, Mega, mandragora, caffe, Pusurek, iwcia77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mega udanego urlopu.
Dr. Polarmiś jak zwykle niezawodna
Witaj Lili.
Lecę po zakupy bo dla mnie nic normalnego w lodówce nie ma. Zjadłam ostatniego pomidora zapiłam wodą i na razie jest ok.
A na kawę wproszę się do macochySabina, Mega, mandragora, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry w ten jakże cudowny dzien! Nic nie jest w stanie mi zepsuć humoru
mam dzisiaj cała masę roboty, muszę zaliczyć bank, piekarnie, rossmana, bibliotekę, potem chyba pojedziemy na wieeelkie zakupy do kauflanda, dopakowac ostatki i... wio
ania.g, mandragora, Sabina, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Jest jedna taka co mi może zepsuć nastrój - @...
Nawet teściowa dzisiaj kocham, bo zobaczę ja dopiera za 2 tygodnie i 2 dniania.g, mandragora, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Poziom estradiolu, w zależności od płci i fazy cyklu menstruacyjnego, wynosi odpowiednio:
Kobieta Mężczyzna
Faza folikularna 84 - 970 pg/ml (0,3 - 3,5 nmol/l) 11,2 - 50,4 pg/ml (0,04 - 0,18 nmol/l)
Szczyt owulacyjny 13 - 330 pg/ml (0,48 - 1,17 nmol/l)
Faza lutealna 73 - 200 pg/ml (0,26 - 0,73 nmol/l)
Menopauza 11,2 - 42 pg/ml (0,04 - 0,15 nmol/l)
Witajcie.
Ponownie zaciekawiły mnie normy FSH, LH i Estradiolu
W zeszłym roku miałam odpowiednio :
FSH 4,37
LH 3,49
Estradiol 157
Moja lekarka nie powiedziała ani że sa do dupy ani że są super
Natomiast przed IVF usłyszałam że estradiol mam strasznie wysoki i świadczy on o wygasajacej pracy jajników.
Załamała mnie ta informacja.
I do dzisiaj trzyma...
PS. A na monitoringach owu wychodziła normalnie. I bądź tu madry...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 08:19
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Witam poranne ptaszyny
dzisiaj znowu gorąc taki że nic tylko przed kompem z wodą siedzieć.
Mam pytanko do zaawansowanych ciężarówek. Dzisiaj stanęłam na wagę i... znowu kilogram mniej. Mam się martwić czy tak może być? dziwne jest to że zaczęłam jeść za dwoje- kolacja o 22 śniadanie o 7 bo wiecznie chodzę głodna, a waga spada...moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiuta wrote:Witajcie.
Ponownie zaciekawiły mnie normy FSH, LH i Estradiolu
W zeszłym roku miałam odpowiednio :
FSH 4,37
LH 3,49
Estradiol 157
Moja lekarka nie powiedziała ani że sa do dupy ani że są super
Natomiast przed IVF usłyszałam że estradiol mam strasznie wysoki i świadczy on o wygasajacej pracy jajników.
Załamała mnie ta informacja.
I do dzisiaj trzyma...
PS. A na monitoringach owu wychodziła normalnie. I bądź tu madry...moremi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kolejny upalny dzień..ale ma popadać.. oby nie
Deszcz pada już trzeci dzień.
Żona ma depresję, ciągle patrzy w okno.
Jeżeli jutro nie przestanie, chyba będę musiał wpuścić ją do domu.Mega, Sabina, Simba, AsiaPoli, Pusurek, kapturnica, polarmiś, moremi, iwcia77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.u nas deszcz zgasil słońce:-(nie mam na nic czasu dlatego pisze od czasu do czasu...ale zagladam na bieżąco!moja babcia a prababcia moich dzieci ostatnio podpadła na zdrowiu więc latanie po lekarzach badania itd...za tydzieńmam
mysza1975 lubi tę wiadomość