X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg. Wszystko w porządku i Wojtuś tak ślicznie się uśmiecha :-).

A poza tym syn mojej kuzynki zapytał mnie wczoraj kiedy rodzę. Mówię mu, że w październiku a on z poważną miną, no bo już trochę gruba jesteś. Nie ma jak szczerość 10-latka.

Mega, mandragora, polarmiś, ania.g, moremi, Pusurek, Alis, Bozia3, Sabina, Niuta, caffe, malgos741, Simba, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pusurku za wskazówki :)
    Mysza ja po prostu lubię mieć wszystko gotowe za wczasu. Po za tym jakby coś wcześniej się zaczęło to będę gotowa. A i łatwiej wydać kasę po trochu niż zapłacić za wszystko hurtowo.
    Wróciłam już od gina do domu. Wsio ok, bzykać się dalej można. Huraaaaa!!!
    Na usg jestem umówiona 9 sierpnia.

Pusurek, mysza1975, moremi, Mega, Alis, Bozia3, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bzykanie najważniejsze ;)

moremi, ania.g lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor, pani doktor?!
    Mam wyniki.
    Lh 2,180 mIU/ml
    Fsh 5,580 mIU/ml
    Estradiol 121,6 pg/ml
    Prolaktyna 13,20 ng/ml
    I nic kompletnie z tego nie rozumiem. Lh w ff to 2,40-12,60, a fl 1,00-11,40. O co biega?

polarmiś lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ania bzykanie najważniejsze ;)
    O tak, to święta prawda ;)

Mega lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    fakt.. ja też lepiej się czułam przynajmniej na początku.. raz rzuciłam ale było jeszcze gorzej bo nie wiadomo czy była czy był skok kiedy @ i strasznie się stresowałam
    a tak jak u mnie spada temp to znaczy że najdalej jutro będzie

teraz po 20 cyklach już znam swój organizm i spokojnie mogłam odstawić

i mi lepiej.. wysypiam się i jestem spokojniejsza :-)
    nie mówię, że nie wrócę.. pewnie przy IUI sięgnę ale na razie do końca wakacji jest spokój :-)
    U mnie się tak cykl rozwalił, że wracam do mierzenia temperatury :/ a było już tak przewidywalnie...
    Hej, jest tam kto?

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dziś spokojnie. A nawet za spokojnie.

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, dla mnie wyniki badań to czarna magia.

moremi lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez

moremi lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą ja juz jedna noga jestem na urlopie, robię listę zakupowa... To lubię najbardziej :D

moremi, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dla mnie też czarna magia. Sama widzę, że Lh jest poniżej normy dla fazy folikularnej i doczytałam, że idealny stosunek LH:FSH to 1. U mnie jest 0,39. jakaś porażka... ;(

Baw się dobrze Mega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:08

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No właśnie dla mnie też czarna magia. Sama widzę, że Lh jest poniżej normy dla fazy folikularnej i doczytałam, że idealny stosunek LH:FSH to 1. U mnie jest 0,39. jakaś porażka... ;(

Baw się dobrze Mega :)
    u mnie też wyszlo 0,48 :( porażka, aż sie boje to amh zrobic :(
    Dziekuje bardzo :D

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi cza czekać na Polarmiśka ;) Bez niej nic nie wymyślimy :)

Kapta szczerze współczuję :( Dobrze, że ten lipiec się kończy, Jakiś chujowy był, żadna z nas (jeszcze Mega walczy) nie zaszła :( I doskonale rozumiem Twoją złość, ja tak miałam miesiąc temu. Ale mi przeszło, no bo co innego można zrobić? Powqrwiać się, napić się wódki, pomarudzić, a potem brać się w garść i do dzieła.
    Ja w lipcu sobie odpuściłam i tak mi było z tym dobrze, szkoda, że końcówka narobiła mi tyle nadziei. To było zupełnie niepotrzebne, bo naprawdę byłam nastawiona, że ten cykl odstawiamy. No i zakończenie zabolało jak choler, znowu :(
    Ten cykl też biorę na miękko. A to z prostego powodu. Za tydzień planujemy wyjazd ze znajomymi, a to będzie w okolicach dni płodnych. A tam nie będzie się jak seksić. Więc doopa. A że mąż weekendowy, to co ja Ci bedę więcej tłumaczyć

Mega, moremi, mandragora, kapturnica, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega udanego urlopu :) Wypocznijcie ile się da!

Już Ci zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:13

Mega, mandragora lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mega udanego urlopu :) Wypocznijcie ile się da!

Już Ci zazdroszczę :)
    dzięki, ja juz w blokach startowych jestem ;)

moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Kapta szczerze współczuję :( Dobrze, że ten lipiec się kończy, Jakiś chujowy był, żadna z nas (jeszcze Mega walczy) nie zaszła :( I doskonale rozumiem Twoją złość, ja tak miałam miesiąc temu. Ale mi przeszło, no bo co innego można zrobić? Powqrwiać się, napić się wódki, pomarudzić, a potem brać się w garść i do dzieła.
    Ja w lipcu sobie odpuściłam i tak mi było z tym dobrze, szkoda, że końcówka narobiła mi tyle nadziei. To było zupełnie niepotrzebne, bo naprawdę byłam nastawiona, że ten cykl odstawiamy. No i zakończenie zabolało jak choler, znowu :(
    Ten cykl też biorę na miękko. A to z prostego powodu. Za tydzień planujemy wyjazd ze znajomymi, a to będzie w okolicach dni płodnych. A tam nie będzie się jak seksić. Więc doopa. A że mąż weekendowy, to co ja Ci bedę więcej tłumaczyć
    W wątku pierworódek dziewczyna w TE dni miała iść w porzeczki, a poszła w kukurydzę :D
    Może i Wy coś wymyślicie ;)

mandragora, kapturnica, Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dziękuję moremi za dopisanie do listy. Jestem tu pierwszy raz. Staramy się z mężem o trzecie dziecko. Okres powinnam dostać 02.08. Niestety dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywny.
    Może w sierpniu się uda.

życzę tego sobie i wam wszystkim :)

moremi, polarmiś, iwcia77, Sabina, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

Lili
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ja nie dopisuję do listy :) to może robić tylko Samirka (o ile nie strzeli focha ;))
    Za to tutaj witamy każdą dziewczynę starającą się o dziecko :)
    i to niezależnie od tego czy ma 35 lat (albo nawet mniej), czy tuż przed 40, albo po, czy rodziła, poroniła, czy udało się za pierwszym razem, czy też długo się stara.
    Możesz uzyskać porady od bardziej doświadczonych koleżanek, ale też dostać opieprz jeżeli nie będziesz o siebie dbać ;)
    Witamy :)

kapturnica, Lili78, Viv78, iwcia77, Sabina, Mega, Pusurek, Mango, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 36 lat. Cieszę sie ż do was dołączyłam. Jak trzeba będzie to opieprzajcie :)

moremi, iwcia77, Sabina, Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

Lili
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

\

Dokladnie Sab czlowiek nastawia se ze dupny cykl ma byc a potem tempki szarzuja w gore i robia niepotrzebne cholerne zamieszanie.... i nagle bach-dostaje obuchem w glowe..Ja tak sie wlasnie poczulam dzis w labolatorium kiedy odebralam kartke a na niej magiczne 0,3..Przyznam zglupialam totalnie..I zlosc to malo powiedziane, wrecz wkurwienie na maksa....Teraz modlitwa o to by jak najszybciej sie juz zakonczyl..Cholerny lipiec dal nam popalic....Twoj przynajmniej weekendowy a moj??szkoda gadac....

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4044 4045 4046 4047 4048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ