X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Niuta, jaka M???? Idź do lekarza, sprawdź czemu masz @ tak wcześnie, moze stres, podróż ,zmiana klimatu... a ty od razu, no!

Niuta, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A ja się muszę Wam wyżalić ....
    Chyba słowo na M zbliża się wielkimi krokami
    Jak w ciąży nie byłam tak nadal nie jestem ale gorsze jest to że wczoraj miałam jakieś mini plamienie a dzisiaj @ na całego.
    Może i nie było by w tym nic dziwnego ale..... dzisiaj jest 13 dc!
    Nossssssszzzzz jasna cholera! Cykl 12 dniowy! Skandal!
    Albo coś mi jest albo to po prosty starość :-(

A tak w ogóle to dzień dobry.
    Chamiara ze mnie... Tak się nie przywitać tylko od razu z problemem wyskakiwać
    Ale to krew krwista czy raczej ciemna?

• Niuta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale to krew krwista czy raczej ciemna?

Ani taka ani taka. Nie jest mega krwista ale i ciemna tez nie. Taka normalna jak co miesiąc ;-)

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga się długo nie odzywa..mam nadzieję, że Agatka nie złapała tej ospy jednak.....

Mega, caffe, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ani taka ani taka. Nie jest mega krwista ale i ciemna tez nie. Taka normalna jak co miesiąc ;-)
    ale podpaskowa czy wkładkowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga się długo nie odzywa..mam nadzieję, że Agatka nie złapała tej ospy jednak.....
    własnie, to niepokojące.miejmy nadzieję, że to kwestia wakacji.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kapturnica a czy kiedykolwiek robilas monitoring cyklu?
    Polar od stycznia jestem monitorowana zarownow cyklach ze staraniami jak i w cyklach bez...Mam fajnego gina na nfz ktory bez problemu robi monity...i tak gowno to daje...
    To monity odpuszczam 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polar od stycznia jestem monitorowana zarownow cyklach ze staraniami jak i w cyklach bez...Mam fajnego gina na nfz ktory bez problemu robi monity...i tak gowno to daje...
    To monity odpuszczam 8)
    sorry że pytam ale nie zawsze pamiętam a jak korzystam z tabletu to nie widzę notatek pod wykresami (zasiadłam więc przy komputerze).
    Faktycznie pisałaś, że w tym cyklu miałaś monitoring i 4 cm torbiel.

wykres wyjątkowo obiecujący. Nic, musisz poczekać nie ma wyjścia. Nadal jednak trzymam kciuki.

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A no tak - wpychaniem się z lewej strony można być może dużo załatwić - ale jakoś mnie nie bawi taka gra...łącznie z sapaniem w autobusie -ale co kto lubi..:) Ja też lubię być kobietą - ale męczyłoby mnie robienie z siebie blondynki i cierpiętnicy na każdym kroku..:) Jeśli ktoś wykazuje względem mnie uprzejmość z powodu mojego stanu - to miło...a pozostałe sytuacje przeżyję jakoś - nie jestem umierająca :)
    Ja też tak sie zachowywałam jak Ty. Skoro się dobrze czułam to stałam w tej kolejce, ale najczęściej w zaprzyjaźnionym sklepie mój m stał, a ja sobie siadała w miejscu gdzie to mogłam zrobić :P

Ale bardzo miło mnie zaskoczyli w Biedronce, aż się raz przestraszyłam, bo wyskoczył facet z obsługi, że ludzie mają mnie przepuścić i mam podejść bez kolejki :P

kapturnica, Żanet, Bozia3, mysza1975, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku spoko sila rzeczy nie ma opcji pamietac wszytskich ludzi...Moim problemem jest jednostronna droznosc , sklonnosc do torbieli i chroniczny brak chlopa w domu...Jak nie wyrobie sie z sierpniem bo moj jedzie 16tego juz to pewnie dopiero grudzien..I przez to frustracja siegajaca zenitu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co mają dzieci lub mieszkają z teściową..
    wspomagacz ;-) Wazelina!

Detaliczny przedstawiciel handlowy firmy kosmetycznej stuka do drzwi jednego z domów. Otwiera dość młoda kobitka, z dużym biustem. Wokoło biega trójka dzieciaczków.
    - Czy mogę pokazać produkty? - pyta komiwojażer.
    - Oczywiście.
    Koleś wyjmuje towary i pyta mamuśkę, czy zna choć jeden z nich.
    - Tak. Wazelinę. Często jej używamy z mężem.
    - Oooo.... Do czego?
    - Do seksu.
    - Proszę pani, działam w tej branży już 9 lat. Do tej pory wszyscy mówili, że smarują wazeliną zawiasy. Ewentualnie łańcuch w rowerze. A pani tak bezpośrednio... Jak państwo tego używają?
    - Normalnie. Smarujemy klamkę drzwi od sypialni, aby dzieciaki nie otworzyły.

polarmiś, iwcia77, Mega, mysza1975, moremi, Sabina, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polarku spoko sila rzeczy nie ma opcji pamietac wszytskich ludzi...Moim problemem jest jednostronna droznosc , sklonnosc do torbieli i chroniczny brak chlopa w domu...Jak nie wyrobie sie z sierpniem bo moj jedzie 16tego juz to pewnie dopiero grudzien..I przez to frustracja siegajaca zenitu...
    to prawda, ja też większość niepowodzeń zrzucam na karb braku lub zbyt rzadkich dostaw materiału. bo kiedy czuję, że się zbliża jajeczkowanie mam mega wkurwa i jestem odpychająca - tak mąż stwierdzi, no więc ja mu na to że właśnie wtedy powinien się starać. Ale w zasadzie jest pod ręką na co dzień.

Trzymam kciuki by jednak udało się w wakacje.

kapturnica, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku ale Ty wtedy zaszłaś z IUI? czy naturalnie?
    czy teraz coś tam działasz z lekarzem?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Polarku ale Ty wtedy zaszłaś z IUI? czy naturalnie?
    czy teraz coś tam działasz z lekarzem?
    zaszłam na naturalnym. po dwóch nieudanych próbach z IUI więc być może jajka przez te dwa miesiące zostały podkarmione i dlatego się udało ale też to był jedyny miesiąc kiedy brałam castagnusa i piłam a la tusipek na śluz. Natomiast progesteron ok. 29 dc kiedy zrobiłam badania bety i progesteronu wynosił tylko 7,68!!! od razu poszłam do gin i dostałam na maksa wspomagaczy i dupa. ginka powiedziała że szkoda że nie brałam progesteronu zaraz po owulacji. No ale ja odpuśliłam ten cykl i miałam dosyć hormonów. Szkoda może by wyszło.
    9 lat temu w lipcu zaszłam w ciąże z synem:-)

592efdf4cee786804b6b50687d5e8e39.png

to ten wykres, nie wiem czy notatki widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 16:32

moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prostuję, brałam progesteron ale przerwałam i ginka powiedziała że źle zrobiłam. Ale moim zdaniem to by niczego nie zmieniło - tak to oceniam z perspektywy.

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Wczoraj siostra dostarczyła mi łóżeczko, podgrzewacz do butelek, laktator i jakiś wynalazek do wyparzania butelek. Lista maleje :) Z rzeczy dla Marcela zostały mi jeszcze butelki, pieluchy tetrowe i flanelowe,rożek, kosmetyki. A dla mnie majtki, cycniki i inne niezbędne po porodzie. Ciągle mi się śni że rodzę miesiąc wcześniej, ale to pewnie już mi palma odbija.
    Miłego dnia :)

Ania, podziwiam. Jesteśmy prawie na tym samym etapie, ale my jeszcze nic nie mamy. Trochę ciuszków po dzieciach koleżanek.

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku a ja 14lat temu koncem sierpnia zaszlam z synkiem.....

.I rowniez w sierpniu mam 14ta rocznice slubu...Mrzylam o takim prezencie...Ehh czmemu totakie trudne...

polarmiś, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polarku a ja 14lat temu koncem sierpnia zaszlam z synkiem.....

.I rowniez w sierpniu mam 14ta rocznice slubu...Mrzylam o takim prezencie...Ehh czmemu totakie trudne...
    za bardzo chcemy... ale nie da sie chcieć mniej... Ja jutro czekam na najazd @, wprawdzie tempka w górę poszla ale szyjkę mam nisko i normalnie ani mi nie jest niedobrze... czuje tylko jajniki... ech dupa

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    ale podpaskowa czy wkładkowa?

Bardziej podpaskowa. Ale nie leci aż tak bardzo. Ale to dopiero pierwszy dzień. Jutro pewnie się rozkręci

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Alis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj dzięki ciązy udało się przeskoczyć jakieś 66 osób w kolejce do rejestracji samochodu. Podeszłam wziąc numerek, patrzę 60 osób przede mną, lekka załamka, ale pani z informacji powiedziała sama z siebie - proszę usiąść, a ja postaram się coż załatwić i po jakichś 10 minutach zostałam zawołana do okienka. A w dodatku w tym czasie jakiś pan mi oferował swój numerek (wziął dwa), który był ze 20 osób przed moim. Także nie narzekam na Polaków. Przeważnie normalnie stoję w sklepach, ale gdy się źle czułam, a kolejka była długa zdarzyło mi się przejść na początek, zwłaszcza, ze w Tesco i w Lidlu są znaczki na kasach, że kobiety w ciąży są obsługiwane bez kolejki. W moim laboratorium też jest taki znaczek, więc wchodzę od razu.
    Tak teraz myślę, że będzie mi tego brzuszka brakować ;)

I trochę zmieniając temat - mój mąż też będzie za brzuszkiem tęsknił. Totalnie zwariował na jego punkcie i im brzuch większy tym bardziej nie mogę się od niego opędzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:23

Bozia3, Mega, mysza1975, ania.g, polarmiś, Pusurek, moremi, kapturnica, Sabina, caffe, malgos741, Simba, iwcia77, slash, Mango, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 4043 4044 4045 4046 4047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ