35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:wiem, ze zdrowym babom tez jest zalecany, inaczej bylby na recepte
Zastanawiam sie jednak dlaczego na ulotce zalecaja tylko 1 saszetke? Ja biore Clositol, wloski ,tam jest jeszcze witamina Ci E,i rowniez tylko 1 sasz.
Ale przeciez czesc kwasu foliowego jest w pozywieniu, a myo-inozytol w kaszy gryczanej i warzywach dyniowatych
I Dorbie, to są informacje z ostatnich kongresów ginokologicznych. Nawet gdybyś chciała przyjmować 4 saszetki dziennie, to nie będzie to lekiem. Dawaj skład tego inofemu.Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Z jedzenia nie uzupelnisz w takich ilosciach. Poza tym witamina e jest wskazana, ale też nie w jakis ogromnych ilościach. Ja przyjmuję 400 raz dziennie, a mąż dwa razy dziennie. Witamina c w ciagu dnia nie powinna przekraczać 500, a panom zalecana jest dawka 1000.
I Dorbie, to są informacje z ostatnich kongresów ginokologicznych. Nawet gdybyś chciała przyjmować 4 saszetki dziennie, to nie będzie to lekiem. Dawaj skład tego inofemu.zreszta nie wiem, nie znam sie
no przeciez nie daliby w suplemencie dla starajacych sie kosmicznych dawek, w Clositolu zarowno C jak i E pokrywaja 100% normy, kwas foliowy 200%, inositol 2000 mg
zalecenie 1 sasz.
Z zachodzeniem jest jak jest, ale na cere mi pomoglWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:40
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:przeczytałam
i przypomniała mi się nasza dyskusja na forum jakieś 2000 stron temu
i chyba miałyście rację
wstawię art, żeby zagramaniczne laski mogły poczytać
a co malysmy/scie racje? ze jestesmy jeszcze baaardzo mlode?moremi, Reni, Mega, iwcia77, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no t wlasnie dlatego czesc jest w proszku a reszte z zarcie trza' brac, byc moze z takiego zalozenia wychodza
zreszta nie wiem, nie znam sie
no przeciez nie daliby w suplemencie dla starajacych sie kosmicznych dawek, w Clositolu zarowno C jak i E pokrywaja 100% normy, kwas foliowy 200%, inositol 2000 mg
zalecenie 1 sasz.
Z zachodzeniem jest jak jest, ale na cere mi pomogl-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Sprawdź jeszcze ten kwas foliowy, bo może pokrywać 100% dziennego zapotrzebowania, ale nie dla kobiet starajacych się. Tak jak pisałam dla nas zalecane są dawki od 400 do 800 dziennie. I w inofolicu i inofemie nie ma witaminy e i c.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:well...pominelabym slowo "bardzo"
oj tam.. 54-latka teraz to jest zupelnie co nnego niz 54 latka pol wieku temu.. tak samo czterdziecha
http://demotywatory.pl//uploads/201312/1388169672_1zo4bk_600.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:46
Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Zaraz zrobie focha jak Samirka nasza (swoja droga ciekawe co u niej?)
gdzie te foty, Iwonaaa???!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:53
moremi, Bursztyn, gosia7122, iwcia77, Aqata lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:dodatkowo kwas foliowy przyjmowany z wit. C zwieksza jego bioprzyswajalnosc
Bursztyn lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!