X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co wpisujesz w wyszuiwarce? pajacyk bez stopek ?

Simba lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no tak, a ja (zdaje się) będę drżała ze strachu jak już będę w ciąży, bo mam oba wyniki toxo ujemne.
    czytaj: nie chorowała, nie ma przeciwciał, zachorować może w każdej chwili.

heh, i jak tu być kwiatem lotosu, no jak?
    ja tez nie mam przeciwcial na toxo...9 miechow bez szyneczki, owoce i warzywka myte w sodzie oczyszczonej...normalnie koszmar...ale juz niedlugo ...:)

ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, Sabina, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a co wpisujesz w wyszuiwarce? pajacyk bez stopek ?

no tak z gwiazdkami, żeby inne formy gramatyczne objac

pajacyk bez stop*

w dwoch opcjach

rozpinany
    kopert*

sam pajacyk bez stópek wywalilo mi 14 nowych aukcji, ale tragedia jakas ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Solarku a nie myślałaś żeby Twojemu synowi zrobili badania w poradni psychologiczno- pedagogicznej i przenieśli go do klasy programowo wyższej?
    On sie nudzi na angielskim ( no bo mowi biegle) a pani ma o to pretensje ze czesto jest nieobecny duchem bo sie porostu nudzi. Natomiast z ZZ jest ok bo on polskiego uczy sie dopiero od zeszlego roku wiec mial duze zaleglosci w stosunku do rowiesnikow ale nadrobil - wychowawczynie, ktora prowadzi zajecia zintegrowane ma wspaniala .

Iwone, Sabina, Arwena, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:42

iwcia77, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ło maj gad... że myte to już wiem, ale że w sodzie? to zwykła kranówka be? no i na szyneczkę nie wpadłam- czyli... wędlinki tez nie? przecież nie są surowe, tylko poddane obróbce termicznej przez producenta, aby z żywego mięsa stały sie wędlinkami. czy to ja taka naiwna jestem?

Iwcia troche przesadza, bo jej kiedys podejrzane wyniki wyszly.. przetworzone wedliny sa ok, tylko takie typowo surowe nie- wedzonka krotoszynska, szynka parmenska itp..

moremi, iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no tak, a ja (zdaje się) będę drżała ze strachu jak już będę w ciąży, bo mam oba wyniki toxo ujemne.
    czytaj: nie chorowała, nie ma przeciwciał, zachorować może w każdej chwili.

heh, i jak tu być kwiatem lotosu, no jak?
    ja byłam przekonana, że przechodziłam toxo, ale dzisiaj wyciągnęłam badania robione rok temu i wyszło, że nie chorowałam. W domu trzy koty :)

paszczakin, Iwone, kapturnica, iwcia77, ComeToMeBaby, Sabina, Pusurek, macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam
    napisałaś, że byłaś na kontroli czyli na kolejnej wizycie
    myślałam, że po sorze byłaś u ortopedy, żeby obejrzał dokładnie nogę i rozpisał leczenie
    Arwena wrote:
    Reni w pierwszym dziś poście opisałam wszystko :)przeczytaj jeszcze raz str.

albo
    wkleję jeszcze raz :)

cyt siebie
    "A ja byłam wczoraj na kontroli u ortopedy ,zjebał mnie za bandaż elastyczny bo powinna być orteza,potem ze sine palce i jeszcze jedno miejsce koło kostki bo pewnie nie trzymałam nogi wysoko,ze przyszłam o jednej kuli a nie o dwóch - jak powiedziałam ze mam druga w domu to powiedział "a wie pani co ja mam w domu" ;)

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:29

Arwena lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    On sie nudzi na angielskim ( no bo mowi biegle) a pani ma o to pretensje ze czesto jest nieobecny duchem bo sie porostu nudzi. Natomiast z ZZ jest ok bo on polskiego uczy sie dopiero od zeszlego roku wiec mial duze zaleglosci w stosunku do rowiesnikow ale nadrobil - wychowawczynie, ktora prowadzi zajecia zintegrowane ma wspaniala .
    to może nie ma sensu żeby chodził na angielski. Ja to bym zapytała czy nie ma możliwości żeby np w tym czasie co jego klasa ma angielski, on chodził np na dodatkowy polski. Z angielskiego mógłby zaliczać egzamin na koniec semestru.

SolarPolar lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ło maj gad... że myte to już wiem, ale że w sodzie? to zwykła kranówka be? no i na szyneczkę nie wpadłam- czyli... wędlinki tez nie? przecież nie są surowe, tylko poddane obróbce termicznej przez producenta, aby z żywego mięsa stały sie wędlinkami. czy to ja taka naiwna jestem?
    ja mam schyza, bo tutaj panikuja strasznie, a ja tam wole na zimne dmuchac i omijalam cala ciaze kielbasy, wedliny, krwiste beef-y itd...po prostu jak to chorobsko zlapiesz w ciazy to strach sie bac...takie szkody dla plodu ze ja wolalam odpuscic ...ale kazdy robi jak uwaza :)

Sabina, moremi, Iwone, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o bodziaki i pajace to kupowałam młodemu w Tesco. Co prawda to było 4 lata temu ale ciuchy były calkiem niezłe. Nie marniały przy praniu. Mają bodziaki rozpinane po długości, fajne śpiochy, bo już te inne ciuchy wypadają średnio. Bez stopek śpiochy widziałam kiedyś w h&m

iwcia77, Arwena, moremi, paszczakin, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle to się wkurwiłam dzisiaj. Na endokrynologa, u którego za wizytę zapłaciłam stówę i kazał mi zwiększyć dawkę leku. Całe szczęście już wtedy mi to nie pasowało i nie zwiększałam, tylko samowolnie ustawiłam dawkę na 25 zamiast 50. Dzisiaj lekarz szczegółowo obejrzał moje wyniki i powiedział, że pod żadnym pozorem nie zwiększać i że ta zastosowana przeze mnie dawka na razie jest idealna. Trzeba tylko pilnować, żeby za bardzo nie obniżyć tego tsh.
    Reszta mnie zniechęciła do działań. Nie pomogło nawet optymistyczne podejście lekarza, który twierdzi, że w moim przypadku natura powinna sama zadziałać przy naszych staraniach. Tak więc mam odstawić estrofem i luteinę. W sumie rok temu po odstawieniu wspomagaczy udało się nam. Teraz na to nie wygląda. W dupę jeża!

Sabina, Elfik, macduska, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:42

iwcia77, moremi, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I w ogóle to się wkurwiłam dzisiaj. Na endokrynologa, u którego za wizytę zapłaciłam stówę i kazał mi zwiększyć dawkę leku. Całe szczęście już wtedy mi to nie pasowało i nie zwiększałam, tylko samowolnie ustawiłam dawkę na 25 zamiast 50. Dzisiaj lekarz szczegółowo obejrzał moje wyniki i powiedział, że pod żadnym pozorem nie zwiększać i że ta zastosowana przeze mnie dawka na razie jest idealna. Trzeba tylko pilnować, żeby za bardzo nie obniżyć tego tsh.
    Reszta mnie zniechęciła do działań. Nie pomogło nawet optymistyczne podejście lekarza, który twierdzi, że w moim przypadku natura powinna sama zadziałać przy naszych staraniach. Tak więc mam odstawić estrofem i luteinę. W sumie rok temu po odstawieniu wspomagaczy udało się nam. Teraz na to nie wygląda. W dupę jeża!
    Jakis dziki dzis dzien..Wczoraj euforia a dzis od przysmecania po wkurw....Nie ma to jak nasz wąciak , nigdy sie nie można nudzic ....

SolarPolar, Sabina, iwcia77, gretka, Iwone, moremi, macduska, Aasiula, kkisia, Mega, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    to może nie ma sensu żeby chodził na angielski. Ja to bym zapytała czy nie ma możliwości żeby np w tym czasie co jego klasa ma angielski, on chodził np na dodatkowy polski. Z angielskiego mógłby zaliczać egzamin na koniec semestru.
    On ma 10 lat, jest w trzeciej klasie szkoly podstawowej jakie egzaminy? Ale fakt ma cztery godz angielskiego z ktorego nic nie wynosi i 2 godz religii na ktora nie chodzi a siedzi na zajeciach bo nie ma wolnych nauczycieli i nie ma co z nim zrobic. Place za szesc godzin tygodniowo z ktorych nie ma nic. Pojde do dyrekcji aby to jakos przelrganizowac. Ale jesli chodzi o ang to on i w 6 klasie bedzie sie nudzil .

Iwone, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Chuop jedzie znowu do Kraka za 2-3 tygodnie, wiec napadlam znowu allegro
    I szukam tego co Ania pisala- pajacy rozpinanych po calosci bez stópek. I faken, ani jednego mi nie znajduje.. Jak sie toto profesjonalnie nazywa?
    H&M w Belgii nie mata? Ani Cubusa? Toc tam od zarabania tego.

moremi, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 i Sandra80 witam Nowe forumowiczki. Jeśli zostajecie u nas na stałe, to wpiszcie się na listę staraczkową ;)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/aktualna-lista-starajacych-sie-35,5108.html

iwcia77, Arwena, Natka_79, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czytałam
    napisałaś, że byłaś na kontroli czyli na kolejnej wizycie
    myślałam, że po sorze byłaś u ortopedy, żeby obejrzał dokładnie nogę i rozpisał leczenie
    nie właśnie i to był błąd,ale jak pytałąm to tak kazała się zapisać ,za dwa tygodnie

Iwone, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    Paszczak, za tymi pajacykami bez stópek to i ja się ostatnio nakopałam na allegro. Popatrz tu, może coś Ci się spodoba
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692289&order=m&string=rampers+pi%C5%BCama&search_scope=userItems-25692289&bmatch=seng-v6-p-3-dz-1209

iwcia77, paszczakin, Aasiula, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    On ma 10 lat, jest w trzeciej klasie szkoly podstawowej jakie egzaminy? Ale fakt ma cztery godz angielskiego z ktorego nic nie wynosi i 2 godz religii na ktora nie chodzi a siedzi na zajeciach bo nie ma wolnych nauczycieli i nie ma co z nim zrobic. Place za szesc godzin tygodniowo z ktorych nie ma nic. Pojde do dyrekcji aby to jakos przelrganizowac. Ale jesli chodzi o ang to on i w 6 klasie bedzie sie nudzil .
    dlatego chyba nie ma sensu żeby się nudził, jeśli mógłby w tym czasie uczyć się czegoś innego. Wydaje mi się, że warto porozmawiać na ten temat z dyrektorką i znaleźć jakieś rozsądne rozwiązanie.

SolarPolar, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6559 6560 6561 6562 6563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ