X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No, dogoniłam Was :)

Iwon <3 co to u Ciebie? Jak nie urok to przemarsz wojsk? Tulę i liczę, że kolejne badania wyjdą ok, że to wina ogromnego przeciążenia w ostatnich miesiącach <3
    Depresję mam chyba na pewno, ale przy staraniach nie ma mowy o lekach :( Stres może raczej podnieść ciśnienie, poziom cukru, ale czy krwinki białe? nie wiem.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja uwielbiałam ze stópkami :) Mi rampersy nie bardzo podchodziły ;) Dzięki pajacom nie musiałam sprawdzać, jak już dzieć zasnął, czy się nie rozkopała, bo wtedy i tak nie zmarzła :) I Paszczu nie licz, że jakiekolwiek ubranka dziecka będą na dłużej, to fałsz :)
    Ale o gustach się nie dyskutuje ;)

no jak te rampersy :) to chyba skarpety tez, nie? ja po prostu chce se zapewnic rozne opcji i ulac sie potrzebie zakupienia CZEGOS.. do tej pory ciagle kupilam tylko ten smoczek z zebami ;)

iwcia77, MartaDidi, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcu, do lekarza pójdę w poniedziałek. Wszystko zależy od jutrzejszych wyników. Jeśli się potwierdzą, to pójdę po skierowanie na dalszą diagnostykę. Jeśli wyjdą w miarę dobre, to badania zrobię za jakiś tydzień-dwa.
    Nie wiem czy z powodu stresu aż tak wyniki mogą się zmienić :(

moga, mogą

robisz jutro samą morfologię czy coś jeszcze?

Iwone, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A ja chyba z Paszczakiem w przyblizonym terminie.
    Tylko ja obwieściłam to dość pózno.
    Nie wiem kiedy paszcza, bo nie zglądałam na forum wóczas.

ohoho, moja droga, u mnie byly wiesci 7 dni po transferze.. znaczy wiesci na forum, rodzinie i znajomym powiedzialam w 4 miesiacu ;)

a termin mamy w odstepie tygodnia, wiec jestes moja para i juz ;)

iwcia77, Sabina, slash, Aasiula, kkisia, gosia7122, moremi, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iwone- a ty sie jakos zle czujesz?

sorki, nie doczytałam.

No właśnie w ostatnim czasie źle się czułam przez dłuższy okres i tłumaczyłam to sobie, że lecząc syna z depresji i jego próba samobójcza, sama w nią wpadłam. Do tego wszystkiego doszły jeszcze nieporozumienia z moim mężem i nadpobudliwość młodszego.

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tu na forum ktoras napisala, ze sa fajne bez stopek , bo dluzej mozna z nich skorzystac ( nawet jak dziecko troszke z nich wyrosnie i nogawki troszke beda za krotkie)

Paszczak- tylko ty dobrze miesiace sobie policz zanim kupisz te pajacyki :D te z dlugimi nogawkami to na zime raczej sa czyli na Adasia tak od wrzesnia wiec bedzie mial 5-6 miesiecy :)

ej no, chyba niemowlaka sie z golymi nogami spac nie kladzie, nawe w maju, nie?

ja kupie po jednym takim i takim na rozmiar (no chyba, ze jakis dostane), a potem sie dokupi to, co sie sprawdzi ;)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    moga, mogą

robisz jutro samą morfologię czy coś jeszcze?
    na razie samą morfologię

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. A ja z chęcią bym tu zaglądała częściej, ale nijak czasu nie mogę znaleźć. Pozdrowię tylko wszystkie ,,staraczki" i muszę uciekać. Zastanowiło mnie, co to jest ciąża biochemiczna, o której piszecie i już wiem, w dodatku najwyraźniej coś takiego miałam we wrześniu. Czy to znaczy, że zarodek dotarł już do macicy, czyli że przedostał się przez jajowody?
    A ostatnio mam jakąś za wysoką temperaturę jak na mnie i się zastanawiam, czy to przeziębienie, czy może jakiś znak... Takie tam głupie myśli :)

slash, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi pytałaś o imprezę jasełkową :)
    Moja córka była pastuszkiem, w związku z tym, że w naszym przedszkolu chłopcy sa w zdecydowanej mniejszości, wiele ról męskich obsadzono dziewczynkami (m.in. 3 królów i mojego pastuszka). Role mówione miały bardziej śmiałe dzieci, dzieci, które na widok rodziców by do nich pobiegły otrzymały rolę grupową, byli gromada pasterzy - a więc jak się domyślacie byli to chłopcy ;)
    Dzieci ustawiono w sali, w dwóch rzędach, twarzami do siebie. Mówiły po kolei, tak jak stały, no i wtedy dowiedziałam się, że mój dzieć wystąpi jako ostatni, bo stał jako pierwszy w drugim rzędzie :) Podobało się jej na początku, potem się już nudziła, ale na szczęście podobało się jej śpiewanie kolęd, więc nie było dramatu :) Kiedy przyszła jej kolej, sama (SAMA - bez pomocy wychowawczyni) odwróciła się w strone rodziców i pięknie powiedziała " Matko Boska! (łapiąc się za głowę) Ile ludzi! (Pokazując na nas), jeszcze dziecko się obudzi!
    Wtedy niebo się rozstąpiło, zagrały chóry anielskie, ja pękłam z dumy, łzy mi napłynęły do oczu :) Zupełnie nie rozumiem, jak mozna było nie zauważyć tego, że narodziła się nowa Gwiazda :) Normalnie dla niej Oskar dla mnie Nobel, żem ją urodziła...

Tak to było w skrócie ;) Niestety zdjęć nie mam, mam filmik, ale nie potrafię przyciąć i udostępnić, niestety :(

Przepraszam, że tak dużo mi wyszło, jak referat z czasów szkolnych ;)

mysza1975, Iwone, macduska, kapturnica, gretka, Aasiula, kkisia, paszczakin, gosia7122, iwcia77, moremi, Mega, Bozia3, SolarPolar, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

ja kupie po jednym takim i takim na rozmiar (no chyba, ze jakis dostane), a potem sie dokupi to, co sie sprawdzi ;)

My dla Wojtka mamy taki śpiworek do spania, więc sypia w samym bodziaku z długim rękawem, a nóżki gołe.

Iwone, iwcia77, MartaDidi, Sabina, kkisia, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pewnie kupie oba rodzaje..

rampers powiadacie.. nowe, trudne slowo ;) Ania, Morek dzieki
    wlasnie przejrzalam ciuszki Ivo i znalazlam !- mam 1 rampersa :D na 3 miechy :D wow!

Iwone, Sabina, kkisia, paszczakin, MartaDidi, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no jak te rampersy :) to chyba skarpety tez, nie? ja po prostu chce se zapewnic rozne opcji i ulac sie potrzebie zakupienia CZEGOS.. do tej pory ciagle kupilam tylko ten smoczek z zebami ;)
    Ja się jeszcze na sekundę wtrącę... Kupuj tylko po kilka sztuk ze 3 następujące po sobie rozmiary... Dziecko dosłownie rośnie w oczach, sama jestem tym zaszokowana, mimo, ze wydawało mi się, ze kupuje rozsądnie, to wielu rzeczy nie zdążył nawet założyć...Fala mnie poniosła kilka razy... ale to bez sensu...Te 3-paki sa ok..

iwcia77, Sabina, kkisia, paszczakin, Pusurek, gosia7122, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

ja kładłam nawet w lecie, ale przykrywałam wtedy tylko pieluszką.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

tak, ale skarpetki spadaja niesety...bedziesz co chwilke sprawdzac czy ma skarpetki, czy sie nie odkopal ...?

MartaDidi, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    na razie samą morfologię

zrób od razu z rozmazem manualnym, będzie ogląd czy tylko dużo ich jest czy jednak nieprawidłowe,
    poza tym radzę jeszcze CRP ( białko które pokazuje czy w organiżmie jest infekcja) i OB można zapodać,
    kosztują grosze a w razie w i tak ci lekarz każe zrobic

MartaDidi, kapturnica, Iwone, Aasiula, kkisia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Tylko sprawdź, żeby skarpetki nie były uciskowe :) Ja uwielbiałam te najmniejsze, szok - powiesić kilka par na suszarce - wieszasz i wieszasz, a na sznurkach nic nie widać ;)

MartaDidi, macduska, Iwone, gosia7122, iwcia77, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ohoho, moja droga, u mnie byly wiesci 7 dni po transferze.. znaczy wiesci na forum, rodzinie i znajomym powiedzialam w 4 miesiacu ;)

a termin mamy w odstepie tygodnia, wiec jestes moja para i juz ;)

U mnie prawie wszyscy dowiedzieli się tak póżno.
    Ale wiem że większość to rozumie.

Może teraz zaczną się trójkącicki :) i ktoś dołączy do kapty i alfika, a potem następne trójąciki.

kkisia, iwcia77, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tylko sprawdź, żeby skarpetki nie były uciskowe :) Ja uwielbiałam te najmniejsze, szok - powiesić kilka par na suszarce - wieszasz i wieszasz, a na sznurkach nic nie widać ;)

mój pierworodny miał takie duże stopy, że część skarpet była od razu za mała

Sabina, MartaDidi, kkisia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak, ale skarpetki spadaja niesety...bedziesz co chwilke sprawdzac czy ma skarpetki, czy sie nie odkopal ...?
    Te malutkie skarpetki bawelniane z H&M- zwykle biale lub szare nie spadna :-)

Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    taaa....pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży i teściowa kupiła mi takie skarpeteczki. Patrzę, se mysle że to za małe wzieła a potem byłam w szoku że na początku i tak były o wiele za duże :) fajny czas to był

MartaDidi, macduska, Sabina, kkisia, iwcia77, moremi, Reni, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 6561 6562 6563 6564 6565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ