X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No, dogoniłam Was :)

Iwon <3 co to u Ciebie? Jak nie urok to przemarsz wojsk? Tulę i liczę, że kolejne badania wyjdą ok, że to wina ogromnego przeciążenia w ostatnich miesiącach <3
    Depresję mam chyba na pewno, ale przy staraniach nie ma mowy o lekach :( Stres może raczej podnieść ciśnienie, poziom cukru, ale czy krwinki białe? nie wiem.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja uwielbiałam ze stópkami :) Mi rampersy nie bardzo podchodziły ;) Dzięki pajacom nie musiałam sprawdzać, jak już dzieć zasnął, czy się nie rozkopała, bo wtedy i tak nie zmarzła :) I Paszczu nie licz, że jakiekolwiek ubranka dziecka będą na dłużej, to fałsz :)
    Ale o gustach się nie dyskutuje ;)

no jak te rampersy :) to chyba skarpety tez, nie? ja po prostu chce se zapewnic rozne opcji i ulac sie potrzebie zakupienia CZEGOS.. do tej pory ciagle kupilam tylko ten smoczek z zebami ;)

iwcia77, MartaDidi, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcu, do lekarza pójdę w poniedziałek. Wszystko zależy od jutrzejszych wyników. Jeśli się potwierdzą, to pójdę po skierowanie na dalszą diagnostykę. Jeśli wyjdą w miarę dobre, to badania zrobię za jakiś tydzień-dwa.
    Nie wiem czy z powodu stresu aż tak wyniki mogą się zmienić :(

moga, mogą

robisz jutro samą morfologię czy coś jeszcze?

Iwone, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A ja chyba z Paszczakiem w przyblizonym terminie.
    Tylko ja obwieściłam to dość pózno.
    Nie wiem kiedy paszcza, bo nie zglądałam na forum wóczas.

ohoho, moja droga, u mnie byly wiesci 7 dni po transferze.. znaczy wiesci na forum, rodzinie i znajomym powiedzialam w 4 miesiacu ;)

a termin mamy w odstepie tygodnia, wiec jestes moja para i juz ;)

iwcia77, Sabina, slash, Aasiula, kkisia, gosia7122, moremi, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iwone- a ty sie jakos zle czujesz?

sorki, nie doczytałam.

No właśnie w ostatnim czasie źle się czułam przez dłuższy okres i tłumaczyłam to sobie, że lecząc syna z depresji i jego próba samobójcza, sama w nią wpadłam. Do tego wszystkiego doszły jeszcze nieporozumienia z moim mężem i nadpobudliwość młodszego.

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tu na forum ktoras napisala, ze sa fajne bez stopek , bo dluzej mozna z nich skorzystac ( nawet jak dziecko troszke z nich wyrosnie i nogawki troszke beda za krotkie)

Paszczak- tylko ty dobrze miesiace sobie policz zanim kupisz te pajacyki :D te z dlugimi nogawkami to na zime raczej sa czyli na Adasia tak od wrzesnia wiec bedzie mial 5-6 miesiecy :)

ej no, chyba niemowlaka sie z golymi nogami spac nie kladzie, nawe w maju, nie?

ja kupie po jednym takim i takim na rozmiar (no chyba, ze jakis dostane), a potem sie dokupi to, co sie sprawdzi ;)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    moga, mogą

robisz jutro samą morfologię czy coś jeszcze?
    na razie samą morfologię

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. A ja z chęcią bym tu zaglądała częściej, ale nijak czasu nie mogę znaleźć. Pozdrowię tylko wszystkie ,,staraczki" i muszę uciekać. Zastanowiło mnie, co to jest ciąża biochemiczna, o której piszecie i już wiem, w dodatku najwyraźniej coś takiego miałam we wrześniu. Czy to znaczy, że zarodek dotarł już do macicy, czyli że przedostał się przez jajowody?
    A ostatnio mam jakąś za wysoką temperaturę jak na mnie i się zastanawiam, czy to przeziębienie, czy może jakiś znak... Takie tam głupie myśli :)

slash, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi pytałaś o imprezę jasełkową :)
    Moja córka była pastuszkiem, w związku z tym, że w naszym przedszkolu chłopcy sa w zdecydowanej mniejszości, wiele ról męskich obsadzono dziewczynkami (m.in. 3 królów i mojego pastuszka). Role mówione miały bardziej śmiałe dzieci, dzieci, które na widok rodziców by do nich pobiegły otrzymały rolę grupową, byli gromada pasterzy - a więc jak się domyślacie byli to chłopcy ;)
    Dzieci ustawiono w sali, w dwóch rzędach, twarzami do siebie. Mówiły po kolei, tak jak stały, no i wtedy dowiedziałam się, że mój dzieć wystąpi jako ostatni, bo stał jako pierwszy w drugim rzędzie :) Podobało się jej na początku, potem się już nudziła, ale na szczęście podobało się jej śpiewanie kolęd, więc nie było dramatu :) Kiedy przyszła jej kolej, sama (SAMA - bez pomocy wychowawczyni) odwróciła się w strone rodziców i pięknie powiedziała " Matko Boska! (łapiąc się za głowę) Ile ludzi! (Pokazując na nas), jeszcze dziecko się obudzi!
    Wtedy niebo się rozstąpiło, zagrały chóry anielskie, ja pękłam z dumy, łzy mi napłynęły do oczu :) Zupełnie nie rozumiem, jak mozna było nie zauważyć tego, że narodziła się nowa Gwiazda :) Normalnie dla niej Oskar dla mnie Nobel, żem ją urodziła...

Tak to było w skrócie ;) Niestety zdjęć nie mam, mam filmik, ale nie potrafię przyciąć i udostępnić, niestety :(

Przepraszam, że tak dużo mi wyszło, jak referat z czasów szkolnych ;)

mysza1975, Iwone, macduska, kapturnica, gretka, Aasiula, kkisia, paszczakin, gosia7122, iwcia77, moremi, Mega, Bozia3, SolarPolar, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

ja kupie po jednym takim i takim na rozmiar (no chyba, ze jakis dostane), a potem sie dokupi to, co sie sprawdzi ;)

My dla Wojtka mamy taki śpiworek do spania, więc sypia w samym bodziaku z długim rękawem, a nóżki gołe.

Iwone, iwcia77, MartaDidi, Sabina, kkisia, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pewnie kupie oba rodzaje..

rampers powiadacie.. nowe, trudne slowo ;) Ania, Morek dzieki
    wlasnie przejrzalam ciuszki Ivo i znalazlam !- mam 1 rampersa :D na 3 miechy :D wow!

Iwone, Sabina, kkisia, paszczakin, MartaDidi, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no jak te rampersy :) to chyba skarpety tez, nie? ja po prostu chce se zapewnic rozne opcji i ulac sie potrzebie zakupienia CZEGOS.. do tej pory ciagle kupilam tylko ten smoczek z zebami ;)
    Ja się jeszcze na sekundę wtrącę... Kupuj tylko po kilka sztuk ze 3 następujące po sobie rozmiary... Dziecko dosłownie rośnie w oczach, sama jestem tym zaszokowana, mimo, ze wydawało mi się, ze kupuje rozsądnie, to wielu rzeczy nie zdążył nawet założyć...Fala mnie poniosła kilka razy... ale to bez sensu...Te 3-paki sa ok..

iwcia77, Sabina, kkisia, paszczakin, Pusurek, gosia7122, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

ja kładłam nawet w lecie, ale przykrywałam wtedy tylko pieluszką.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

tak, ale skarpetki spadaja niesety...bedziesz co chwilke sprawdzac czy ma skarpetki, czy sie nie odkopal ...?

MartaDidi, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    na razie samą morfologię

zrób od razu z rozmazem manualnym, będzie ogląd czy tylko dużo ich jest czy jednak nieprawidłowe,
    poza tym radzę jeszcze CRP ( białko które pokazuje czy w organiżmie jest infekcja) i OB można zapodać,
    kosztują grosze a w razie w i tak ci lekarz każe zrobic

MartaDidi, kapturnica, Iwone, Aasiula, kkisia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Tylko sprawdź, żeby skarpetki nie były uciskowe :) Ja uwielbiałam te najmniejsze, szok - powiesić kilka par na suszarce - wieszasz i wieszasz, a na sznurkach nic nie widać ;)

MartaDidi, macduska, Iwone, gosia7122, iwcia77, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ohoho, moja droga, u mnie byly wiesci 7 dni po transferze.. znaczy wiesci na forum, rodzinie i znajomym powiedzialam w 4 miesiacu ;)

a termin mamy w odstepie tygodnia, wiec jestes moja para i juz ;)

U mnie prawie wszyscy dowiedzieli się tak póżno.
    Ale wiem że większość to rozumie.

Może teraz zaczną się trójkącicki :) i ktoś dołączy do kapty i alfika, a potem następne trójąciki.

kkisia, iwcia77, moremi, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tylko sprawdź, żeby skarpetki nie były uciskowe :) Ja uwielbiałam te najmniejsze, szok - powiesić kilka par na suszarce - wieszasz i wieszasz, a na sznurkach nic nie widać ;)

mój pierworodny miał takie duże stopy, że część skarpet była od razu za mała

Sabina, MartaDidi, kkisia, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak, ale skarpetki spadaja niesety...bedziesz co chwilke sprawdzac czy ma skarpetki, czy sie nie odkopal ...?
    Te malutkie skarpetki bawelniane z H&M- zwykle biale lub szare nie spadna :-)

Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    taaa....pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży i teściowa kupiła mi takie skarpeteczki. Patrzę, se mysle że to za małe wzieła a potem byłam w szoku że na początku i tak były o wiele za duże :) fajny czas to był

MartaDidi, macduska, Sabina, kkisia, iwcia77, moremi, Reni, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
‹‹ 6561 6562 6563 6564 6565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ