35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyObiecany przepis na wino z marchwi.
moc 9%
marchew 2kg
cukier 1,12g
woda 5l
rodzynki 0,75kg
kwasek cytrynowy 15g
pożywka 2g
drożdże winiarskie 1
Przygotowanie
Przepis na 5l.
Marchew czyścimy, usuwamy wszystkie korzonki, umieszczamy w plastikowym sitku i gotujemy w 4,5l. wody.
Gdy zmięknie warzywa wyjmujemy, a wywar wlewamy do baniaka, dodajemy cukier i resztę składników za wyjątkiem drożdży, te wrzucamy po 24h. Uzupełniamy wodą do objętości 5l. Gdy fermentacja się zakończy zlewamy wino znad osadu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:20
Mango, paszczakin, Aasiula, Simba, moremi, Bursztyn, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Kapta, spojrz mamy podobne avatary:-) Tylko moja taka nieubrana:-)
A moze powinnas zamienic sie nickiem z "cometomebaby" ?
ej, ja coś przegapiłam?
zośka- ty masz znak drogowy z guźcem jakimś czy coś.
Kapta ma mega sexi laskę w lateksach.
i nie pojmuję aluzji o zamianie nicków. heh. też coś.kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:Ciekawe czy beda zjadliwe, moze uratujesz ostatnia porcjetych powycinanych?
mam zamiar te bezcukrowe polukrować- reszta ciasta po przegnieceniu z cukrem powędrowała do zamrażarki- straciłam zapał ...kapturnica, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
Duśka- ja powiem Ci nigdy o takim winie nie słyszałam, jak dopiero od Ciebie. no ciekawe, ciekawe
czuć tą marchewkę w tym winie? bo np. w cieście burakowym nie bardzo czuć buraki. to nie wiem, ale wiśniami pewnie nie smakuje?heehhee
macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja jestem dziś bardzo zadowolona
ludzie mam okres! Normalny, krwisty, nie jakieś czarne gowno
czyli mogę mieć nadzieję, że mój organizm zacznie działać
jutro puszczę litr krwi, wydam pół pensji a w czwartek dam sobie pogrzebać ginowi
życie jest czasem Kurwa nawet do zniesienia
kapturnica, ComeToMeBaby, megan8, Zofia8, Mega, paszczakin, Margolcia88, Dorka1979, malgos741, Aasiula, Simba, moremi, SolarPolar, Mango, macduska, Arwena, Parka, iwcia77, Niuta, kkisia, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A ja jestem dziś bardzo zadowolona
ludzie mam okres! Normalny, krwisty, nie jakieś czarne gowno
czyli mogę mieć nadzieję, że mój organizm zacznie działać
jutro puszczę litr krwi, wydam pół pensji a w czwartek dam sobie pogrzebać ginowi
życie jest czasem Kurwa nawet do zniesienia
lubie to
Sabina, Aasiula, moremi, macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ej, ja coś przegapiłam?
i nie pojmuję aluzji o zamianie nicków. heh. też coś.Mega, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
dwie świnieComeToMeBaby wrote:ej, ja coś przegapiłam?
i nie pojmuję aluzji o zamianie nicków. heh. też coś.Zofia8, kapturnica, Aasiula, Simba, moremi, macduska lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:odważna?? dlaczego? co w tym odważnego?
Odebrałam wynik, prolaktyna w normiekapturnica, Margolcia88, Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
świnia świni dupe ślini, jak poślini to po świni ahahahahahah
ComeToMeBaby wrote:no ej!Sabina, Zofia8, Bliska 77, kapturnica, Aasiula, Simba, moremi, Bursztyn, Mega, megan8, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Sabbcia wrocilas do zycia
lubie to
znaczy plodne wg starego schematu
hmhm
kapturnica, Aasiula, Simba, moremi, macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:odważna?? dlaczego? co w tym odważnego?
kapturnica, Natka_79, Aasiula, moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
tworzycie nieźle
Malgosja i tak jeszcze mam nadzieje
Heretyczka ciesze sie,ze z synkiem coraz lepiej
Zazdroszcze Wam piesków bardzo je lubie ale trzymac przynajmniej narazie nie moge za duzo wyjazdów mamy a tesciowa nie chce psa!
Wczoraj bylismy u Maciusia i bawiac sie wspolnie zaczał do nas mówic: Mamo i Tato!!!
i nie było to przypadkowe mówienie ale dla nas niesamowite uczucie łał!!!
rodzice zastepczy robia swietną robote
buziaki sle ide obiad robićReni, Bliska 77, Zofia8, gosia7122, Sabina, ComeToMeBaby, caffe, Mango, Bozia3, paszczakin, Margolcia88, mamatrojki80, malgos741, Aasiula, Simba, SolarPolar, moremi, kapturnica, macduska, Bursztyn, Arwena, megan8, Mega, Parka, iwcia77, Niuta, kkisia, mama78, mysza1975, slash lubią tę wiadomość