35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Ale czym?
Ze jestem glupia i pracuje na macierzynskim?
[/QUOTE
eee nie ,myslałam ze nad kolejnym sie zastanawiasz mowiac do Marty zeby poczekała na ciebie ,ale moze zle zrozumialam to sory
bo ona zdeklarowala ze robi nastepne
sory zaczyna starania 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:59
Simba, kapturnica, Arwena lubią tę wiadomość
-
W 100%sie z Toba zgadzammamatrojki80 wrote:Dokładnie, a już w szczepienie anty grypowe nie wierzę, wirusy grypy tak szybko mutują, że nie ma pewności, że szczepienie coś da.
Skupiłabym się raczej na postępowaniu po zachorowaniu, żeby do powikłań nie dopuścić.
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
-
u mnie podobnie córka (16 )lat miała strasznego focha ,moja ciąza jej nie interesowała,nie pytała o nic,jak mała się urodziła to na początku też była z dystansem ale teraz dużo mi pomaga i małą uwielbia.Syn bardzo sie cieszył od początku bo mówił że będzie starszym bratemDorka1979 wrote:Jak się córka dowiedziała,(14 lat) to była można by powiedzieć tragedia, po kilku rozmowach przeszło jej, teraz chodzi i cały czas mówi żeby była podobna do niej. A jak ostatnio z nią rozmawiałam, bo zachwycała się ciuszkami, czy pamięta jaka była jej reakcja na początku a ona do mnie: a co się dziwisz po dziesięciu latach przerwy? Syn przyjął to chyba w miarę dobrze bo nie okazywał żadnych fochów, choć się tego spodziewałam, bo to cycek mamusi.
Margolcia88, mamatrojki80, Bliska 77, kapturnica, Sabina, Dorka1979, Bursztyn, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:A bo sie zastanawiam. Dzisiaj sie wlasnie umowilam z Paszczakiem na kolejna ciaze w grudniu tego rokuSimba wrote:Ale czym?
Ze jestem glupia i pracuje na macierzynskim?
[/QUOTE
eee nie ,myslałam ze nad kolejnym sie zastanawiasz mowiac do Marty zeby poczekała na ciebie ,ale moze zle zrozumialam to sory
bo ona zdeklarowala ze robi nastepne
sory zaczyna starania 
Planujemy wyprodukowac druzyne pilkarska 
kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, Reni, Dorka1979, Aasiula, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Kolo mnie lezy kobitka w ciazy. W tym przypadku chcialabym, zeby to byla choroba zarazliwa:-)
Swoja droga, jak juz bym byla w ciazy, to wiekszej wariatki, by ze swieca szukac. Pierwsze, co pomyslalam, jak ja zobaczylam-to, ze zazdroszcze a drugie-Kobito chron brzuch przed sloncem.
moremi, Sabina, Mega, Aasiula, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Simba wrote:A bo sie zastanawiam. Dzisiaj sie wlasnie umowilam z Paszczakiem na kolejna ciaze w grudniu tego roku
Planujemy wyprodukowac druzyne pilkarska 
no.. albo moze i wiecej- bo Simba ma 2 mrozaki, ale ja bede musiala przechodzic kolejna procedure.
I jak znam zycie, tak jak przy poprzednim IVF zalezali mi na "maniu" mrozakow i ani jeden nie dal rady, tak pewnie teraz, jak bede chciala jedno, to bede ich miala kilka. I bede rodzic co 2 lata, do 50-tki
ComeToMeBaby, Margolcia88, moremi, Reni, kapturnica, Sabina, gosia7122, Krakonka, Mega, Aasiula, Simba, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:A ja sie sama chce przekonac, jak to jest:-)
jak na kacu, tylko czasami w promocji leb nie boli
i nie ma tego fajnego dnia poprzedniego, sa tylko kacowe..
ale spoko, nie narzekamy, nie narzekamy.. w sumie ta nadzieje, ze prawie zaraz juz to sie skonczy i bedzie najpiekniejszy okres ciazy dala mi przezyc
choc jestem w polowie 7 miesiaca i dalej czekam 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:43
Zofia8, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, Aasiula, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywymyśliłam sobie pieczenie kruchych ciasteczek- zagniotłam 2 porcje- jedną blachę upiekłam- druga w piekarniku- trzecia w trakcie wycinania...
i coś mnie tknęło-
- nie dodałam cukru.....
nigdy nie pieczcie na kacu
ComeToMeBaby, Margolcia88, Zofia8, moremi, Reni, paszczakin, kapturnica, Sabina, gosia7122, Bliska 77, Bozia3, Dorka1979, Mega, malgos741, Aasiula, Simba, Bursztyn, dorbie, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
oj Duśka, Duśka...

dobrze, że to tylko ciacha
edit- może posyp je cukrem- pudrem?
no a ktoś mi zapoda PROSTY przepis na faworki?
bo już zaczynam myśleć, że nie ma prostych przepisów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:51
moremi, macduska, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:wymyśliłam sobie pieczenie kruchych ciasteczek- zagniotłam 2 porcje- jedną blachę upiekłam- druga w piekarniku- trzecia w trakcie wycinania...
i coś mnie tknęło-
- nie dodałam cukru.....
nigdy nie pieczcie na kacu
Ciekawe czy beda zjadliwe, moze uratujesz ostatnia porcjetych powycinanych?
macduska, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Ponoć są, ale spojrz na Iwcię - ona nawet najprostszy przepis skomplikujeComeToMeBaby wrote:oj Duśka, Duśka...

Simba, ładnie Wam te dzieci wychodza, to co macie żałować ludzkości
Mi się marzy trójeczka, a mój mąż (na razie) chce mieć rodzinę wielodzietną, mieszkać na wsi, czyli sielsko i anielsko
Margolcia88, ComeToMeBaby, Reni, Zofia8, macduska, Sabina, kapturnica, gosia7122, megan8, Mega, mamatrojki80, Aasiula, Simba, iwcia77, Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
co jest trudnego w przepisie faworkowym?
trzeba je dobrze wygnieść i wytłuc
ComeToMeBaby wrote:oj Duśka, Duśka...
macduska, kapturnica, Mega, Aasiula, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Boszz z tym rzyganiem to daj spokoj..Ja tylko raz na jakis czas se bluzgne..Tak to wiecej muli i mdli..Ale i tak nie znosze tego
ja miałam tak samo to mulenie mnie wykańczało ,czasem to lepiej chyba rzygnąć, ja Ci mówi Kapta to dziewczynka będzie.
Sabina, kapturnica, Bliska 77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Morka- no to może ja mam jak i Iwcia (?)
Mój m też mi powiedział na początku jak się zaczęliśmy starać, ze jemu to się marzy trójka- czwórka dzieci... A ja do niego: omg, kto to wszystko będzie rodził?!
heehehehee no ale dwójkę to bym chciała. na początek wystarczyłoby jedno
Margolcia88, macduska, Sabina, moremi, Mango, gosia7122, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:paszczak jak jesteś to mi napisz jak się sprawuje maszynka do pierogów bo ja się przymierzam kupić,
doradzisz?
bosko sie sprawila przed swietami, potem nie uzywalam.. moj chuop, ktory nad walkiem plul i sie pienil, radosnie wyciagal z maszynki kolejne platy ciasta bez mrugniecia okiem.. fakt, chwile nam zajelo jej opanowanie, ale po jakims czasie 1 osoba spokojnie sama sobie radzi, mimo, ze trzeba krecic korbka, wiec jedna reka zajeta.. Iwcia mi polecala elektryczne, ale ja az tyle tych pierogow nie robie.
Zdecydowalam sie na firmowke, bo te no name w sklepach z urzadzeniami do domu jakies takie klekotowate mi sie wydaly. mam ta:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0001IXA0I?ie=UTF8&tag=20044-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&creativeASIN=B0001IXA0I
robilam tez juz w niej makaron z fasoli mung i szlo rewelacyjnie.. jak sie okaze ze musze calkiem pszenice odstawic to moze byc ona dla mnie wybawieniem, bo makarony z fasoli, ciecierzycy czy soczewicy robi sie w niej w momencie..
no i jeszczce chce dokupic w przyszlosci taka dostawke, choc ona wydaje mi sie zbyt piekna, zeby byla prawdziwa..
pierogi wycinane potem plastikowa szczeka:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:02
ComeToMeBaby, macduska, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość