X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ale czym? :) Ze jestem glupia i pracuje na macierzynskim? ;)[/QUOTE

eee nie ,myslałam ze nad kolejnym sie zastanawiasz mowiac do Marty zeby poczekała na ciebie ,ale moze zle zrozumialam to sory :) bo ona zdeklarowala ze robi nastepne :) sory zaczyna starania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:59

Simba, kapturnica, Arwena lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dokładnie, a już w szczepienie anty grypowe nie wierzę, wirusy grypy tak szybko mutują, że nie ma pewności, że szczepienie coś da.
    Skupiłabym się raczej na postępowaniu po zachorowaniu, żeby do powikłań nie dopuścić.
    W 100%sie z Toba zgadzam

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Jak się córka dowiedziała,(14 lat) to była można by powiedzieć tragedia, po kilku rozmowach przeszło jej, teraz chodzi i cały czas mówi żeby była podobna do niej. A jak ostatnio z nią rozmawiałam, bo zachwycała się ciuszkami, czy pamięta jaka była jej reakcja na początku a ona do mnie: a co się dziwisz po dziesięciu latach przerwy? Syn przyjął to chyba w miarę dobrze bo nie okazywał żadnych fochów, choć się tego spodziewałam, bo to cycek mamusi.
    u mnie podobnie córka (16 )lat miała strasznego focha ,moja ciąza jej nie interesowała,nie pytała o nic,jak mała się urodziła to na początku też była z dystansem ale teraz dużo mi pomaga i małą uwielbia.Syn bardzo sie cieszył od początku bo mówił że będzie starszym bratem

Margolcia88, mamatrojki80, Bliska 77, kapturnica, Sabina, Dorka1979, Bursztyn, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Simba wrote:
    Ale czym? :) Ze jestem glupia i pracuje na macierzynskim? ;)[/QUOTE

eee nie ,myslałam ze nad kolejnym sie zastanawiasz mowiac do Marty zeby poczekała na ciebie ,ale moze zle zrozumialam to sory :) bo ona zdeklarowala ze robi nastepne :) sory zaczyna starania :)
    A bo sie zastanawiam. Dzisiaj sie wlasnie umowilam z Paszczakiem na kolejna ciaze w grudniu tego roku :) Planujemy wyprodukowac druzyne pilkarska ;)

kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, Reni, Dorka1979, Aasiula, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A tak serio to strasznie ci wspolczuje Kapta ;/

A ja sie sama chce przekonac, jak to jest:-)

ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo mnie lezy kobitka w ciazy. W tym przypadku chcialabym, zeby to byla choroba zarazliwa:-)

Swoja droga, jak juz bym byla w ciazy, to wiekszej wariatki, by ze swieca szukac. Pierwsze, co pomyslalam, jak ja zobaczylam-to, ze zazdroszcze a drugie-Kobito chron brzuch przed sloncem.

moremi, Sabina, Mega, Aasiula, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A bo sie zastanawiam. Dzisiaj sie wlasnie umowilam z Paszczakiem na kolejna ciaze w grudniu tego roku :) Planujemy wyprodukowac druzyne pilkarska ;)

no.. albo moze i wiecej- bo Simba ma 2 mrozaki, ale ja bede musiala przechodzic kolejna procedure.
    I jak znam zycie, tak jak przy poprzednim IVF zalezali mi na "maniu" mrozakow i ani jeden nie dal rady, tak pewnie teraz, jak bede chciala jedno, to bede ich miala kilka. I bede rodzic co 2 lata, do 50-tki ;)

ComeToMeBaby, Margolcia88, moremi, Reni, kapturnica, Sabina, gosia7122, Krakonka, Mega, Aasiula, Simba, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A ja sie sama chce przekonac, jak to jest:-)

jak na kacu, tylko czasami w promocji leb nie boli ;) i nie ma tego fajnego dnia poprzedniego, sa tylko kacowe..

ale spoko, nie narzekamy, nie narzekamy.. w sumie ta nadzieje, ze prawie zaraz juz to sie skonczy i bedzie najpiekniejszy okres ciazy dala mi przezyc ;) choc jestem w polowie 7 miesiaca i dalej czekam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:43

Zofia8, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, Aasiula, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymyśliłam sobie pieczenie kruchych ciasteczek- zagniotłam 2 porcje- jedną blachę upiekłam- druga w piekarniku- trzecia w trakcie wycinania...
    i coś mnie tknęło-
    - nie dodałam cukru.....

nigdy nie pieczcie na kacu

ComeToMeBaby, Margolcia88, Zofia8, moremi, Reni, paszczakin, kapturnica, Sabina, gosia7122, Bliska 77, Bozia3, Dorka1979, Mega, malgos741, Aasiula, Simba, Bursztyn, dorbie, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczak jak jesteś to mi napisz jak się sprawuje maszynka do pierogów bo ja się przymierzam kupić,
    doradzisz?

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Duśka, Duśka... :)
    dobrze, że to tylko ciacha :)

edit- może posyp je cukrem- pudrem?

no a ktoś mi zapoda PROSTY przepis na faworki?
    bo już zaczynam myśleć, że nie ma prostych przepisów... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:51

moremi, macduska, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    wymyśliłam sobie pieczenie kruchych ciasteczek- zagniotłam 2 porcje- jedną blachę upiekłam- druga w piekarniku- trzecia w trakcie wycinania...
    i coś mnie tknęło-
    - nie dodałam cukru.....

nigdy nie pieczcie na kacu

Ciekawe czy beda zjadliwe, moze uratujesz ostatnia porcjetych powycinanych?

macduska, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Ponoć są, ale spojrz na Iwcię - ona nawet najprostszy przepis skomplikuje ;)

Simba, ładnie Wam te dzieci wychodza, to co macie żałować ludzkości :-)

Mi się marzy trójeczka, a mój mąż (na razie) chce mieć rodzinę wielodzietną, mieszkać na wsi, czyli sielsko i anielsko ;)

Margolcia88, ComeToMeBaby, Reni, Zofia8, macduska, Sabina, kapturnica, gosia7122, megan8, Mega, mamatrojki80, Aasiula, Simba, iwcia77, Bursztyn, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jest trudnego w przepisie faworkowym?
    trzeba je dobrze wygnieść i wytłuc ;-)
    ComeToMeBaby wrote:

macduska, kapturnica, Mega, Aasiula, Simba, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Boszz z tym rzyganiem to daj spokoj..Ja tylko raz na jakis czas se bluzgne..Tak to wiecej muli i mdli..Ale i tak nie znosze tego

ja miałam tak samo to mulenie mnie wykańczało ,czasem to lepiej chyba rzygnąć, ja Ci mówi Kapta to dziewczynka będzie.

Sabina, kapturnica, Bliska 77, Aasiula lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odważna?? dlaczego? co w tym odważnego?
    Natka_79 wrote:
    Wacia- bardzo ładny psiak :)odwazna jesteś :)

macduska, kapturnica, moremi, gosia7122, Aasiula, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka- no to może ja mam jak i Iwcia (?)
    Mój m też mi powiedział na początku jak się zaczęliśmy starać, ze jemu to się marzy trójka- czwórka dzieci... A ja do niego: omg, kto to wszystko będzie rodził?! :P heehehehee no ale dwójkę to bym chciała. na początek wystarczyłoby jedno ;)

Margolcia88, macduska, Sabina, moremi, Mango, gosia7122, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    paszczak jak jesteś to mi napisz jak się sprawuje maszynka do pierogów bo ja się przymierzam kupić,
    doradzisz?

bosko sie sprawila przed swietami, potem nie uzywalam.. moj chuop, ktory nad walkiem plul i sie pienil, radosnie wyciagal z maszynki kolejne platy ciasta bez mrugniecia okiem.. fakt, chwile nam zajelo jej opanowanie, ale po jakims czasie 1 osoba spokojnie sama sobie radzi, mimo, ze trzeba krecic korbka, wiec jedna reka zajeta.. Iwcia mi polecala elektryczne, ale ja az tyle tych pierogow nie robie.
    Zdecydowalam sie na firmowke, bo te no name w sklepach z urzadzeniami do domu jakies takie klekotowate mi sie wydaly. mam ta:
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0001IXA0I?ie=UTF8&tag=20044-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&creativeASIN=B0001IXA0I

robilam tez juz w niej makaron z fasoli mung i szlo rewelacyjnie.. jak sie okaze ze musze calkiem pszenice odstawic to moze byc ona dla mnie wybawieniem, bo makarony z fasoli, ciecierzycy czy soczewicy robi sie w niej w momencie..

no i jeszczce chce dokupic w przyszlosci taka dostawke, choc ona wydaje mi sie zbyt piekna, zeby byla prawdziwa..

pierogi wycinane potem plastikowa szczeka:
    2014-12-15.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:02

ComeToMeBaby, macduska, moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdałam sobie sprawę, że zanim ja urodzę to Paszcza i Simba zdążą drugi raz i jeszcze raz
    O.o

Margolcia88, kapturnica, Mega, Aasiula, moremi, Bursztyn, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    co jest trudnego w przepisie faworkowym?
    trzeba je dobrze wygnieść i wytłuc ;-)
    nie wiem, żadnego nie znam ;)
    dobra, dobra, coś tam poszukam w wolnej chwili.

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7297 7298 7299 7300 7301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ