X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny ide sie zapladniac hyhyhyh ;D
    Milego wieczoru i do juterkadivers2345.gif

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Niuta, kapturnica, malgos741, nick nieaktualny, caffe, gosia7122, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A jakom chcesz? Krótką długą? Koronkowa czy skromną? Kolor?
    Dawaj wszystko, ja to uwielbiam.... <3
    hehheeh o to trafiło na podatny grunt widzę :)

ok- ślub pod koniec sierpnia. to mam nadzieję że jeszcze dość ciepło będzie ;)
    ślub cywilny, ale sukienka nie ma być jakaś taka bardzo skromna, jak wieczorowa prosta. Ma być widać że to suknia ślubna. ale nie taka z masą tiulu, koronek i brokatu. tak bardziej elegancko.

Niekoniecznie biała, może być ecru czy całkiem inny kolor- np. jakieś bordo/ wiśnia (takie mam włosy, oprawki od okularów), ale jestem otwarta, bo mój m jeszcze się nie określił czy idzie do slubu w mundurze czy nie. Bo wtedy wplotłabym np. sukienkę białą/ ecru + zielone akcenty i tak samo w bukiecie.
    W sobotę będziemy mundur letni wyciągać z piwnicy- po pierwsze ocenię wtedy czy mi się podoba i czy akceptuję hehehe, a po drugie czy mój m się zdecyduje w nim iść, bo widze ze na razie ma opory (ale to chyba co do tego ze nie chce robić kłopotu swoim kolegom żeby szpalery jakieś ustawiali i takie tam- tak się na razie przynajmniej tłumaczy).

ale wracając do sukienki- koniecznie będzie długa. przede wszystkim dlatego że mam duże skłonności do siniaków- jak mi wyskoczą dzień przed ślubem to będzie jazda. a po drugie- lepiej będę się w takiej czuła.

góra dobrze, żeby była przytrzymana choćby jednym ramiączkiem, bo ja lubię tańcowac a gorsety to mi z cycków zjeżdżają jak tańcuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:01

nick nieaktualny, Krakonka, nick nieaktualny, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    wiecie co?
    w związku z tym, że udało nam się znaleźć restaurację na wesele to ten nasz ślub w końcu taki realny się stał. w końcu. zostało pół roku.
    to co- dobry moment na szukanie sukienki, co nie? :P

Ech, jakbym sobie znalazła jeszcze jednego męża i schudła 5 rozmiarów, to bym może wyszła za mąż. Z pierwszej sukienki nie byłam zadowolona - heh, w 2 tygodnie organizowaliśmy ślub:P - a drugi trwał 15 minut w UC i mało co w dresie nie poszłam, bo się przejmowałam przyjęciem, które sama robiłam.

Teraz z imprez rodzinnych czeka mnie chrzest córci - już sama pójdzie i współczuję księdzu... Ale do tego serca nie mam, bo nie jestem przywiązana do tradycji katolickiej, a ci, którym na tym zależy to czekają, aż ja zorganizuję. Może zaczekamy do komunii i za jednym zamachem zrobimy, taniej wyjdzie:) No i chwilowo rodzina M to zuo, bo z teściową się pokłóciłam, a bratową ignoruję bo mają noworodka (mnie ta moja wymarzaona ciąża na mózg się rzuca i ryczę, jak widze małe dziecko).

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa teraz jest tyle cudnych sukni, że na bank coś wynajdziesz :)
    MI się podobają takie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c4ced4f1cc4.jpg
    i takie dekolty http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77fa74bfc918.jpg

A Ty idź poprzymierzaj, bo może się okazać, że myślisz o innej a wybierzesz coś zupełnie innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:09

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, malgos741, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehheeh o to trafiło na podatny grunt widzę :)

ciach

A chcesz szyć czy kupić? A kupić w salonie jakimś konkretnym czy w sklepie?
    A spódnica to jaka? Gładkie A, jakieś empire z podwyższonym stanem czy z zaznaczoną talią? Princessa? Syrenka? A może zebrana z tyłu na krzyżu?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką - ale to było dawno, no i to nie ja jestem na zdjęciu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:29

nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ech, jakbym sobie znalazła jeszcze jednego męża i schudła 5 rozmiarów, to bym może wyszła za mąż. Z pierwszej sukienki nie byłam zadowolona - heh, w 2 tygodnie organizowaliśmy ślub:P

szacun :P
    u mnie w rodzinie najkrócej to organizowali w miesiąc czasu.
    Krakonka wrote:
    - a drugi trwał 15 minut w UC i mało co w dresie nie poszłam, bo się przejmowałam przyjęciem, które sama robiłam.
    no ten nasz też w USC tyle będzie trwał, ale potem to się pobawimy ;) podchodzę do niego jak do bardzo ważnego dnia w moim życiu i chciałabym, żeby nam wyszło to przygotowywanie
    Krakonka wrote:
    Teraz z imprez rodzinnych czeka mnie chrzest córci - już sama pójdzie i współczuję księdzu... Ale do tego serca nie mam, bo nie jestem przywiązana do tradycji katolickiej, a ci, którym na tym zależy to czekają, aż ja zorganizuję.
    no jak to- robisz chrzest bo ktoś inny sobie tego życzy czy oczekuje?!
    skandal
    twoje dziecko i ty o nim decydujesz. i nic im do tego. zrobisz jak będziesz uważała. w życiu bym się nie zgodziła na jakies naciski. Ale wiem, wiem jak tam jest u Was w tym Krakowie... Moja przyszła tesciowa właśnie tam mieszka i ona dłuuuuugo trawiła fakt, ze ten jej syn sobie wynalazł taką a nie inną co to ślubu kościelnego nie weźmie. Raz nawet rzuciła mojemu m przez telefon, ze w takim razie to ona na nasz ślub nie przyjedzie. To się go zapytałam: aha, to ile osób wykreślamy z listy gości?... No na szczęście im przeszło i na Boże Narodzenie nastąpiło pojednanie. A niedawno nas przeprosili nawet za swoje zachowanie.

Krakonka wrote:
    (mnie ta moja wymarzaona ciąża na mózg się rzuca i ryczę, jak widze małe dziecko).
    nie martw się, jesteś normalna. chyba każda z nas przechodziła taki kryzys. i ty będziesz mieć swoje maleństwo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A chcesz szyć czy kupić? A kupić w salonie jakimś konkretnym czy w sklepie?
    A spódnica to jaka? Gładkie A, jakieś empire z podwyższonym stanem czy z zaznaczoną talią? Princessa? Syrenka? A może zebrana z tyłu na krzyżu?

yyyyyy..... :)
    dobra- jeszcze nie szukałam, jakoś jeszcze nie dotarło do mnie że to już :) ale teraz zabieram sie do przygotowań pełną parą.

raczej myślę o sukni w całości, nie o spódnicy + gorset.
    podwyższony stan to nie- mam figurę gruszki- czyli od góry do pasa- ZAJEBIŚCIE, a potem szersze biodra i solidne nóżki :) także góra dopasowana- może żeby zrównoważyć szerszy dół powinnam takie luźne rękawki mieć?

princesska za prosta chyba- wolałabym fajny dekolcik, bo princeska to chyba zabudowana jest do góry, tak?
    syrenka- własnie chyba za bardzo podkresliłaby biodra- nie wiem, ale bardzo mi się one podobają
    a zebrana na krzyzu- brzmi sexi, nie wiem tylko jak to sobie wyobrazić

a reszta co do mnie piszesz to czarna magia :) poproszę wykład obrazkowy

edit: aaa, wolałabym kupić, bo z tym szyciem to masakra. Kupujesz i masz. W ostateczności jak mi się jakaś w wypozyczalni spodoba to i to biorę pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:22

malgos741 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka- no no. Ale dekolt wolałabym mieć z przodu a nie na plecach ;)

edit: ta, która miałaś- bardzo ładny pas i ogół, ale rękawki nie dla mnie. bez nich prezentowała by się lepiej- w sensie na mnie wg mojego gustu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 22:21

nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie martw się, jesteś normalna. chyba każda z nas przechodziła taki kryzys. i ty będziesz mieć swoje maleństwo.

:)

Ja chyba mam do siebie pretensje o ten ślub. Zrobiłam to tak, jakby ślub nie był ważny, za to przystawki i cała reszta obiadu tak:/

A jeśli chodzi o chrzest, to jednak nie tylko moje dziecko:) Męża też, a jemu zależy. No i ma duże poparcie bo 80% - mój tata i teściowie:) A mnie nie zależy ani w te ani we wte. Zobaczymy, co będzie.
    Syn nie chciał iść na religię i na bierzmowanie, mnie było obojętne, a Exowi tez zależało. Dopóki nie postawiłam warunku, że zadania z religii, nauka, kontakty z księdzem i cały egzamin+bierzmowanie będzie na jego głowie. No i temat się uciął jak nożem:)

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Sabinka- no no. Ale dekolt wolałabym mieć z przodu a nie na plecach ;)

edit: ta, która miałaś- bardzo ładny pas i ogół, ale rękawki nie dla mnie. bez nich prezentowała by się lepiej- w sensie na mnie wg mojego gustu
    Rękawki były doczepiane ;) Były tylko na ślubie :)
    A z dekoltem to uważaj, mój jak mnie zobaczył to nie chciał, żebym wyszła do ludzi - a zobaczył mnie dopiero w dniu ślubu w sukience i był w szoku, że tak mi cycki widać ;)

ComeToMeBaby, malgos741, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe no... moje to z tych takich... chyba tereskowych, także jeszcze jedna uwaga- sukienka umożliwiająca założenie stanika, bo bez stanika czułabym się jakbym cycków nie miała bo się porozłażą na boki i nici z przedziałka ;)
    heehehhee

nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehehe no... moje to z tych takich... chyba tereskowych, także jeszcze jedna uwaga- sukienka umożliwiająca założenie stanika, bo bez stanika czułabym się jakbym cycków nie miała bo się porozłażą na boki i nici z przedziałka ;)
    heehehhee
    Idź przymierz, zrób sobie fotę, a my Ci pomożemy wybrać :)

Dobra, spadam, spać...

ComeToMeBaby, malgos741, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merlin M też miała gruszki plus jeszcze nadwagę i fajnie wyglądała w syrence.
    Princessa to gorset + dół z tiulowych warst albo tafty w kształcie litery A.
    Empire to tu : http://inspiracjeonline.pl/suknia-slubna-model-empire-grecka/
    A ta z kuprem tu : http://4.bp.blogspot.com/-paRllJU5bAc/UHlJmAQKmpI/AAAAAAAAASc/sKKKWi5Ya7s/s1600/C.I.37.44.9ac_B.jpg

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczer

A ja zrobiłam ok. 80 faworków ,popiekłam i mam dość :)

ComeToMeBaby, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, megan8, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina- da radę zrobić ;)

Krakonka- dzieki, jestem bogatsza w wiedzę.
    no nie- trenu nie będę za sobą ciągać. ewentualnie taki malutki. tiule i tafty to jakos nie ja. najbardziej to mi te empire pasują, ale jakby im jednak pas na pas przesunąć ;)

zdaje się, że czeka mnie trudne zadanie

nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faworki się piecze? Nie smaży? To dawaj przepis
    Może nie toczą ;-)

nick nieaktualny, malgos741, Mega, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena... kopsnij parę sztuk :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam niech ci bedzie ze smozy :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 22:46

malgos741, Krakonka, iwcia77, nick nieaktualny, paszczakin lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7432 7433 7434 7435 7436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ