35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
AA i mam nowe natrectwo codzienne.
Wypijam hektolitry kompotu z truskawek.Obawiam sie ,ze braknie mi mrozonych a do swiezych nie dotrwam..A ten zapach gorącego czerwonego napoju mrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:10
ComeToMeBaby, Bursztyn, Aasiula, Reni, macduska, paszczakin, kkisia, anna maria, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A ten zapach gorącego czerwonego napoju mrrr
lubię to
aaa. nie wiedziałam że smaki truskawek mogą się tak różnić w zależności od odmiany... jak pojechałam na zagramaniczną plantację i zrobiłam sobie degustację to dopiero mi kubki smakowe powariowały.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:AA i mam nowe natrectwo codzienne.
Wypijam hektolitry kompotu z truskawek.Obawiam sie ,ze braknie mi mrozonych a do swiezych nie dotrwam..A ten zapach gorącego czerwonego napoju mrrrAasiula, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:aaaa....dupa.
siedzę i ryczę.
no ale dobrze chyba sobie czasem poryczeć.
no i m nie widzi.
idę się wysmarkać.
zabiorę sie za robotę to mi może przejdzie.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:w sklepie sa tez mrozonki, spoko, nie zabraknie, no chyba ze juz wszystkie wykupilas
moremi, iwcia77, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja nie kupuje sklepowych..Robie sama mrozonki na zime..od szparagowki po brokuła i goszek zielony...Jestem taki schizol ze sie trochu brzydze
ale nawet jesli w sklepowych cos brzydkiego bylo to mrozenie wytlucze bakterie, potem wrzatek wygotuje, bedziesz bezpiecznakkisia, moremi, macduska, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:lubię to
aaa. nie wiedziałam że smaki truskawek mogą się tak różnić w zależności od odmiany... jak pojechałam na zagramaniczną plantację i zrobiłam sobie degustację to dopiero mi kubki smakowe powariowały.Bliska 77, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, macduska, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:pewnie ze swoje najlepsze
ale nawet jesli w sklepowych cos brzydkiego bylo to mrozenie wytlucze bakterie, potem wrzatek wygotuje, bedziesz bezpiecznaBursztyn, Bliska 77, kkisia, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja se zaraz wyobrazam ,ze mrozili to z myszami czy innymi gryzoniami heheheh W kazdym razie od x lat nie zdarzylo mi sie kupic nic w workach ze sklepu..Jak sama cos zrobie to mam takie wrazenie ,ze wiem co jem..Jakas starej daty jestem
kapturnica, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja na przetwory kupuje sobie bezposrednio od producenta.NIedaleko mnie na wiosce jeden ma plantacje malin a drugi truskawek i zawsze mam swiezynki..Czasem nawet taniej jest jak sie samemu nazbiera A owoc prosto z krzaka mrr najsmaczniejszy
Bursztyn, kapturnica, moremi, Arwena, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:otóż to
hehe, ja za gowniarskich czasow siedzac w toalecie czytalam etykiety srodkow chemicznych, byle czytacjak sie jest uzaleznionym to nie ma zmiluj..
I tak sie zastanawiam, czy kiedys zdarzylo mi sie nie doczytac ksiazki, skonczyc w polowie i wychodzi na to, ze nie..
tylko teraz srednia czytania mi spadla- bo nie ogarniam watkow. To jest jakas masakra- baby mi mowia, ze im gotowanie przestalo w ciazy wychodzic, rzeczy z rak lecialy, zarciem sie brudzily, jakies zachwiania rownowagi- a tego kompletnie nie mam, wszytko skupilo sie na niemozliwosci koncentracji.
Jestem tepa jak noze na stolowce.. jak na 2 stronie ksiazki Rysiek i Tomek zabija Grzeska, to ja przy 4 stronie zastanawiam sie, ktory nie zyje..Bliska 77, ComeToMeBaby, Reni, kkisia, moremi, Mega, SolarPolar, Arwena, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:hehe, ja za gowniarskich czasow siedzac w toalecie czytalam etykiety srodkow chemicznych, byle czytac
jak sie jest uzaleznionym to nie ma zmiluj..
I tak sie zastanawiam, czy kiedys zdarzylo mi sie nie doczytac ksiazki, skonczyc w polowie i wychodzi na to, ze nie..
tylko teraz srednia czytania mi spadla- bo nie ogarniam watkow. To jest jakas masakra- baby mi mowia, ze im gotowanie przestalo w ciazy wychodzic, rzeczy z rak lecialy, zarciem sie brudzily, jakies zachwiania rownowagi- a tego kompletnie nie mam, wszytko skupilo sie na niemozliwosci koncentracji.
Jestem tepa jak noze na stolowce.. jak na 2 stronie ksiazki Rysiek i Tomek zabija Grzeska, to ja przy 4 stronie zastanawiam sie, ktory nie zyje..Bursztyn, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
O chcialabys:-) ja milalm do 5mie,praktycznie przesto kurestwo z domu nie wychodzilam mdlilon 24h+zyganie w 6 przeszo ale zgaga mnie wykanczala,no a w 7 juz Helcia sie urodzilakapturnica wrote:pocieszam sie ze moze jeszcze ze 3tyg do onca pierwszeo trymestru
kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:fajnie, że masz taką możliwość, ja w miarę moich możliwości też mrożę ale przede wszystkim owoce z własnego ogródka plus "zieleninę", córci obiadki gotuję z wyjątkiem pasternaka, ten kupuje w słoiczku, może niebawem uda mi się kupić na ryneczku bo ona go uwielbia
Ale ciocia meza co mieszka kilka domow nizej uprawia ziemie i zawsze mam warzywka organiczne na obornikuBrzmi fujj ale najzdrowsze i jaki smak takiej sałaty Jak nie skalana sztucznym nawozem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:26
Bliska 77, ComeToMeBaby, kkisia, Aasiula, moremi, macduska, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
Paszcza, ja w ciaży mogłam czytać godzinami a jeszcze maniakalnie sprzątałam, teraz już maniakalnie ani nie sprzątam ani nie czytam, bo zwyczajnie czasu brak ale w chałupie czysto musi być a książki to tylko dwie w miesiacu, więcej nie daję rady a Ty korzystaj tej "niemożliwości koncentracji" póki możesz, bo potem to to już oczy dookoła głowy 24 na dobę
moje dziecko właśnie wyszło sobie z wózka na podłogę - w czasie mojego pisania.........anna maria, kkisia, Bursztyn, caffe, moremi, macduska, Arwena, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja se zaraz wyobrazam ,ze mrozili to z myszami czy innymi gryzoniami heheheh W kazdym razie od x lat nie zdarzylo mi sie kupic nic w workach ze sklepu..Jak sama cos zrobie to mam takie wrazenie ,ze wiem co jem..Jakas starej daty jestem
ja pierdykam Kapta, to Ty musisz miec jakas przemyslowa zamrazarke?
ja mam taka 2-metrowa i juz myslalam,ze to hardcore, ale jakbym miala mrozic jeszcze tyle owocow i warzyw to chyba bym 2 kolejne potrzebowala..Aasiula, Bliska 77, kkisia, moremi, macduska lubią tę wiadomość