WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisze Wam, bo pewnie zdjęcia nie będę mogła wkleić. Zaraz zobaczę . Z ciastoliny zaczęła robić jedzenie i roznosić nam po pokojach jak jeszcze spaliśmy o 6 rano, dostawę frytek i hamburgerów dostawałam co 2 minuty o 6 arno, az zamknęłam się na klucz żeby trochę jeszcze pospać. Oczywiście ciastolina została rozdeptana wszędzie Na biurku jest po prostu wszystko . Koń na biegunach został ubrany w sukienki , które były poprasowane w szafie i jego ogon był u fryzjera -zapieła tam mnóstwo spinek i gumek. Oczywiście żarcie gotowała tez na swojej kuchence to wywaliła całe pudełko ze swoimi naczyniami do kuchni. Poczta poczła tez w ruch , dowody wpaty, znaczki i kartki są we wszystkich pokojach-listonosz roznosił:) A do tego drobne lego próbowała składać , teraz trzeba szukać pod łóżkiem części żeby nie wciągnąć odkurzaczem. I to wszystko przez niecałe 3 godziny. Robotna to ona jest!

caffe, malgos741, macduska, kkisia, Bozia3, Parka, dorbie, Mango, ComeToMeBaby, megan8, BISCA, Zofia8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Daj przepis na taka lampe.

Dzien dobry, juz sie wyspalam i rozpoczynam dzien od kawy i ovu.
    Kupujesz tykwę o kształcie jaki Ci odpowiada.

Musisz mieć multiszlifierkę (np. taką: http://www.einhell.pl/sklep,1/?p=17669&c=38) z wiertłami od 4 do 8mm. Kupujesz szklane koraliki w rozmiarach takich jak średnica wierteł czyli od 4 do 8mm (tego typu: http://allegro.pl/kalait-koraliki-szklane-kule-0-4cm-20szt-ks69-i5000192152.html).
    Koraliki (kolory i ich wielkość)dobierasz oczywiście do wzoru jaki sobie wymyśliłaś dla lampy.

Na spodzie tykwy wycinasz otwór średnicy ok 5-7 cm. Wyciągasz zasuszone wnętrzności. Przecierasz wnętrze papierem ściernym żeby było gładkie.
    Nanosisz wzór na tykwę i wiercisz otworki. Potem w te otworki upychasz/wklejasz koraliki. Na koniec spryskujesz wszystko lakierem w sprayu.
    U góry lampy przewiercasz otworek przez który przeciągasz kabel z żarówką. Ten kabel od nasady tykwy do pożądanej długości "zwisu" okręcasz takim szarym/brązowym sznurkiem. I gotowe.

Jeśli lampa ma być ciemna, to przed wszystkimi pracami można ją pomalować bejcą na wybrany kolor.

Tu można kupić http://allegro.pl/tykwa-zdrewnialy-owoc-tykwy-o-49-5cm-w-28-5cm-i5128147885.html ale teraz jest pora taka, że z zakupem może być problem. Najwięcej tego jest po sezonie.

A poniżej trochę inspiracji ;)

https://www.google.pl/search?q=lampy+z+tykwy&biw=1366&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v8_yVPexGoicPPepgYgF&sqi=2&ved=0CB8QsAQ

https://www.google.pl/search?q=lampy+z+tykwy&biw=1366&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v8_yVPexGoicPPepgYgF&sqi=2&ved=0CB8QsAQ#tbm=isch&q=wyroby+z+tykwy

http://www.digart.pl/praca/6671046/Lampa_stojaca_Globe_II.html#digart

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 09:45

Aasiula, Iwone, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Wlaśnie zachwycajac sie Luną , popijajac kawkę Danka polazła na górę i wpierdoliła moje rękawiczki - co wczoraj kupiłam w komplecie do mazidel by na noc zakładać w celu balsamowania mlodosci:-) rekawiczek juz nie ma. Ona ciagle coś niszczy mimo że dużo czasu jej poświecamy, jest wybiegana a i tak niszczy. Trochę moja sympatia do niej idzie w dół. Niestety.
    Polarku ja jestem cały czas w domu i kiedy widzę że próbuje coś zrobić od razu reaguję. U mnie pies nie może wchodzić na górę do sypialni i do pokoju dziecka na dole. Pozwoliłam jej pooglądać te miejsca, ale codziennie przypominam jej, że psu tam wchodzić nie można. Smycz wisi zawsze w tym samym miejscu i jest dla niej dostępna, dlatego jak chce iść na dwór, to ją przynosi (chyba)
    Ale żeby nie było tak pięknie jak pisałam, Lunka już pokazała charakterek. W trzeci dzień pobytu u nas poszłam z nią na dwór ok 6:30 i za chwilę woła mnie starszy syn żeby go zawieść do szkoły, bo przyspał. Więc spacer zakończyłam, psa zamknęłam na półpiętrze pomiędzy domem a garażem i pojechałam z nim. Po powrocie weszłam do domu a ją zostawiłam w przejściu, bo musiałam z młodszym jechać do przedszkola i na zakupy.
    Kiedy wróciłam do domu od razu poszłam z nią na dłuższy spacer. Pies owszem ze mną poszedł, ale zauważyłam że nie cieszy jej.
    Wróciliśmy do domu a ona co leżało na podłodze to łapała i szarpała-skarpetkę mojego młodszego, kartki papieru, które były źle wydrukowane i ktoś zostawił na podłodze. Kiedy tak ją obserwowałam przeraziłam się troszkę, ale jak już się uspokoiła co nastąpiło po daniu jej surowej kości, to ją okrzyczałam i Luna poszła z kością na półpiętro. Leżała tam do następnego spaceru. Po nim dostała swój obiad którego nawet nie ruszyła. Dopiero wieczorem coś zjadła. Cały dzień się na mnie boczyła z innymi domownikami bawiła się jak zwykle. Przeszło jej dopiero następnego dnia.

caffe, SolarPolar, megan8, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kupujesz tykwę o kształcie jaki Ci odpowiada.

Musisz mieć multiszlifierkę (np. taką: http://www.einhell.pl/sklep,1/?p=17669&c=38) z wiertłami od 4 do 8mm. Kupujesz szklane koraliki w rozmiarach takich jak średnica wierteł czyli od 4 do 8mm (tego typu: http://allegro.pl/kalait-koraliki-szklane-kule-0-4cm-20szt-ks69-i5000192152.html).
    Koraliki (kolory i ich wielkość)dobierasz oczywiście do wzoru jaki sobie wymyśliłaś dla lampy.

Na spodzie tykwy wycinasz otwór średnicy ok 5-7 cm. Wyciągasz zasuszone wnętrzności. Przecierasz wnętrze papierem ściernym żeby było gładkie.
    Nanosisz wzór na tykwę i wiercisz otworki. Potem w te otworki upychasz/wklejasz koraliki. Na koniec spryskujesz wszystko lakierem w sprayu.
    U góry lampy przewiercasz otworek przez który przeciągasz kabel z żarówką. Ten kabel od nasady tykwy do pożądanej długości "zwisu" okręcasz takim szarym/brązowym sznurkiem. I gotowe.

Jeśli lampa ma być ciemna, to przed wszystkimi pracami można ją pomalować bejcą na wybrany kolor.

Tu można kupić http://allegro.pl/tykwa-zdrewnialy-owoc-tykwy-o-49-5cm-w-28-5cm-i5128147885.html ale teraz jest pora taka, że z zakupem może być problem. Najwięcej tego jest po sezonie.

A poniżej trochę inspiracji ;)

https://www.google.pl/search?q=lampy+z+tykwy&biw=1366&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v8_yVPexGoicPPepgYgF&sqi=2&ved=0CB8QsAQ

https://www.google.pl/search?q=lampy+z+tykwy&biw=1366&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=v8_yVPexGoicPPepgYgF&sqi=2&ved=0CB8QsAQ#tbm=isch&q=wyroby+z+tykwy

http://www.digart.pl/praca/6671046/Lampa_stojaca_Globe_II.html#digart
    .
    Kurde Cafe Ja uwielbiam te lampy I zrobie sobie taka ;)
    Ale fajnie ;D

caffe, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Opisze Wam, bo pewnie zdjęcia nie będę mogła wkleić. (...) Robotna to ona jest!

A ile ma?
    A do której pospałaś dzięki temu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 09:55

iwcia77 lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piekne te lampy,niestety ja nie mam zdolnosci manualnych ,sztywne lapy wiec se kurwa mogetylko popatrzec:-)
    Aasiula wrote:
    .
    Kurde Cafe Ja uwielbiam te lampy I zrobie sobie taka ;)
    Ale fajnie ;D

Aasiula, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polsat Caffe fajny program ;)

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okolice Dortmundu
    malgos741 wrote:
    no właśnie?
    Anna gdzie ty mieszkasz?
    ooo zaczyna słoneczko powoli wychodzić jupi :)

201407014965.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    okolice Dortmundu
    a i wszystko wyjaśnia ty masz teraz brzydką pogodę a my za kilka dni ...

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Polsat Caffe fajny program ;)
    porodówka ;)

caffe, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza sie :-)
    malgos741 wrote:
    a i wszystko wyjaśnia ty masz teraz brzydką pogodę a my za kilka dni ...

malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    To były tylko te pozytywne zachowania, o tych negatywnych nie pisałam a są jak u każdego psa ;)
    Nie sika ( mojej do tej pory zdarza sie nad ranem jak klapka na ogrod zamknieta - zamykamy bo wieje
    Mimo zapewnien producenta ze nie bedzie zimno wchodzic do mieszkania), niszczy - jak opierdol dostanie to za to co dostala opierdol nie ruszy ale wymysla nowa psote pogryzienia czegos - dzisiaj byl lakier do paznokci i rekawiczki. To co innego, zlego pisem moze robic? Na spacerze sie trzyma choc ma trudnosci z podejsciem do das gdy wie ze spacer sie konczy.

anna maria, Iwone, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 49,63, progesteron 14,44.
    Nie zachwyca, ale zobaczymy w poniedziałek.

malgos741, Heretyczka, macduska, kkisia, Aasiula, Parka, anna maria, gosia7122, kapturnica, Magda*, ComeToMeBaby, BISCA, Elfik, inessa, Zofia8, Mala79, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIc nie pospałam, tak się zdenerwowałam że już nie mogłam zasnąć. Zreszta ja do snu muszę mieć idelna ciszę -inaczej nie zasnę.

6b4e0d1bd0066306m.jpg

Nie wiem czy się wklei . tak jak mówiłam jestem antytechniczna.

Na zdjęciu nie widać po lewej stronie rozwalonej poczty, lego , i sukienek powyciąganych z szafy i ciastoliny porozdeptywanej po domu.

Ide sprzątać!

moremi, caffe, SolarPolar, kkisia, Aasiula, Parka, anna maria, Magda*, megan8, BISCA, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Opisze Wam, bo pewnie zdjęcia nie będę mogła wkleić. Zaraz zobaczę . Z ciastoliny zaczęła robić jedzenie i roznosić nam po pokojach jak jeszcze spaliśmy o 6 rano, dostawę frytek i hamburgerów dostawałam co 2 minuty o 6 arno, az zamknęłam się na klucz żeby trochę jeszcze pospać. Oczywiście ciastolina została rozdeptana wszędzie Na biurku jest po prostu wszystko . Koń na biegunach został ubrany w sukienki , które były poprasowane w szafie i jego ogon był u fryzjera -zapieła tam mnóstwo spinek i gumek. Oczywiście żarcie gotowała tez na swojej kuchence to wywaliła całe pudełko ze swoimi naczyniami do kuchni. Poczta poczła tez w ruch , dowody wpaty, znaczki i kartki są we wszystkich pokojach-listonosz roznosił:) A do tego drobne lego próbowała składać , teraz trzeba szukać pod łóżkiem części żeby nie wciągnąć odkurzaczem. I to wszystko przez niecałe 3 godziny. Robotna to ona jest!
    Sweet!

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na środku to teń koń przebrany w sukienki, nawet ma korone na głowie i koc przypięty na d.. klamerką- to jego welon!

moremi, caffe, kkisia, Aasiula, Mango, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)

Morek musi byc dobrze <3

Ola niezla ta twoja agentka :)

moremi, Aasiula, malgos741, gosia7122, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to ja czasami mam tak po psie, dodatkowo maz i syn swoje dorzuca. Ucze sie odpuszczac bo popadalam w schize.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Beta 49,63, progesteron 14,44.
    Nie zachwyca, ale zobaczymy w poniedziałek.
    Zobaczymy jak rosnie po 48 h . Mocno trzymam kciuk za dobry przyrost.

moremi, Aasiula, malgos741, macduska, kkisia, kapturnica, Zofia8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie sika ( mojej do tej pory zdarza sie nad ranem jak klapka na ogrod zamknieta - zamykamy bo wieje
    Mimo zapewnien producenta ze nie bedzie zimno wchodzic do mieszkania), niszczy - jak opierdol dostanie to za to co dostala opierdol nie ruszy ale wymysla nowa psote pogryzienia czegos - dzisiaj byl lakier do paznokci i rekawiczki. To co innego, zlego pisem moze robic? Na spacerze sie trzyma choc ma trudnosci z podejsciem do das gdy wie ze spacer sie konczy.
    Może niszczy, bo się nudzi? Kup jej kilka zabawek. Moja ma kilka i bawi się nimi często, poza tym ma kość. Może kup jej konga,wypełnij pasztetem czy czymś podobnym i będzie miała zajęcie.

Z psami jak z dziećmi, jak się nudzą to niszczą :D

SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7799 7800 7801 7802 7803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ