35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Hmm... To ja idę skalpelosa niedługo poćwiczyć, żeby jakoś choć trochę dopasować nogi do tych suwakowych
Dobry ten suwak, taki motywujący
i ja dzisiaj skalpela strzele
a zakwasy byly lekkie juz wczoraj wieczoremSimba, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
A ja sobie pokręcę hula hop, poskaczę na skakance i trampolinie, ogarnę lekko dom i to będzie mój skalpel
ComeToMeBaby, caffe, Simba, efcia, Arwena, moremi, paszczakin, stara.krycha, kkisia, Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyania.g wrote:Efcia a ten tort truskawkowy to sama robiłaś? Ja chcę zrobić jakiś na deser po chrzcinach Marcela i się waham jaki.
Narobiłyscie mi smaka na tort z truskawkami. Tez zrobię w łikent.ania.g, ola_35, efcia, caffe, stara.krycha, kkisia, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Ja dzisiaj tez po pracy jak dam rade. Jak dzieci pojda spac
No ale Ty masz zakwasy po killerze chyba? Na niego jestem za cienka
Ten killer to cardio jest na spalanie? I czy to nie ten program obciąża stawy? Bo to chyba nie dla mnie. Nie wiem. Ale na razie też się chyba nie skuszę.efcia lubi tę wiadomość
-
Cześć
Elfik wszystkiego najlepszego! Niech Ci sie spełnia marzenia
Odebrałam sobie wyniki, wczoraj babka w lab pobrała krew, powiedziała ze powinny być ok, gorzej gdybym miała zrobic np glukozę. Wyniki sa zbieżne z tymi sprzed 2 tygodni wiec wnioskuje ze sa ok. Zaczyna mi zjeżdżać hemoglobina, jest teraz na granicy normy.
Tort z truskawkami wyjdzie zawsze okja chyba najbardziej lubię biszkopt i bitą śmietanę z pokruszoną beza
do tego duzo truskawek
dorbie, macduska, ComeToMeBaby, efcia, moremi, Zofia8, kkisia, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
http://szczere-recenzje.pl/killer-czyli-spalanie-modelowanie-ewy-chodakowskiej/692/
Co myślicie o tym? Przyznaję, że dłużej niż zazwyczaj w cyklu boli mnie krzyż. Nawet pytałam o to mojego m, czy może to od ćwiczeń. Powiedział, że chyba nie aż tak, ale on chyba nawet nie wie jakie ja ćwiczenia wogole robię. -
nick nieaktualnyania.g wrote:No to dajesz, bo ja ostatni tort to 10 lat temu chyba robiłam
Przepis na masę:
6 żółtek( lub 3 żółtka i 3 całe jajka)
0,5 l kwasnej smietany
1,5 l mleka
1 masło
6-7 łyżek cukru pudru
Sok z cytryny, szczypta soli,
Mleko zagotować. Żółtka wymieszać porzadnie razem ze smietaną. Wlać do goracego mleka.
Ma się zważyć. Zmniejszyć ogień i pogotować jeszcze trochę aż powstanie taki niby twaróg.
Odstawić do wystudzenia, najlepiej na noc. Odcedzić twaróg.
Ucierać z maśłem i cukrem pudrem. Dodać ciutkę soli i sok z cytryny.
Jeśli twaróg wyszedłby rzadki, a co za tym idzie masa tez moglaby być rzadka to mozna ucierajac masę dawac po łyzeczce galaretkę cytrynową rozpuszczoną i kilku łyzkach wrzatku.
Masa gotowa.
Biszkopt mozna nasączyć wodą z cytryną i spirytusem lub likierem pomarańczowym albo migdałowym.
Może być biszkopt biały albo jeden biały a drugi kokosowy lub kokosowo-makowy.
Mozna też na wierzch dać galatetkę.
kapturnica, ania.g, dorbie, efcia, caffe, moremi, stara.krycha, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim, dołączam się do życzeń Efci, nie piszcie już o tych tortach z truskawkami , bo mi już tylko w głowie to, cały czas tylko myślę, gdzie tu kupić chociaż kawałek ciastka z truskawkami bo nie wytrzymam. Nawet nie mam czasu tutaj popisać , bo u mnie w pracy zaczął się sezon a ja sił mam coraz mniej ... Strasznie chciałabym już być na chorobowym, nie daje rady sobie z sennością i ze zmęczeniem.
dorbie, efcia, Arwena, moremi, Zofia8, kkisia, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla -dla Ciebie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/193bcd0c377d.jpg
I suwak byś wstawiła, nie wiadomo w którym tygodniu jesteś.
Na zwolnienie nie idziesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:35
ania.g, efcia, moremi, stara.krycha, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość