X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry.
    Palec napierdziela , wiec jestem uziemiona w domu :( .Nie da m rade prowadzic auta bo w kazdych butach boli jeszcze bardziej.Takze ten tego relaks z noga w gorze .

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta a czy jest coś co Ci może pomóc na ten palec?

kapturnica lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kapta a czy jest coś co Ci może pomóc na ten palec?
    Chyba tylko czas...Musi opuchlizna zejsc .

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, a przykładasz lodem?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kapta, a przykładasz lodem?
    No jAsne i lod i oklad z kapusty.

caffe, Krakonka, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jAsne i lod i oklad z kapusty.
    Można jeszcze robić okłady z wody z sodą. Ale pewnie wiesz o tym

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Można jeszcze robić okłady z wody z sodą. Ale pewnie wiesz o tym
    Tak slyszalam o tym. Dzieki :) No poprostu przyrypałam z impetem to sie palec teraz musi jakos doprowadzic do zycia.Dobrze ,ze weekend to szkoly nie ma wiec odpada wozenie mlodego.

caffe lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak slyszalam o tym. Dzieki :) No poprostu przyrypałam z impetem to sie palec teraz musi jakos doprowadzic do zycia.Dobrze ,ze weekend to szkoly nie ma wiec odpada wozenie mlodego.
    No najgorzej pewnie będzie dzisiaj i jutro, potem powoli powinno wracać do normy. Ja swoją opuchliznę miałam ponad 2 tygodnie, a nigdzie nie przywaliłam ;)

kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz mowił, że lodem przykłada się przez 12-15 godzin po zdarzeniu, potem to nic nie daje.

kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No najgorzej pewnie będzie dzisiaj i jutro, potem powoli powinno wracać do normy. Ja swoją opuchliznę miałam ponad 2 tygodnie, a nigdzie nie przywaliłam ;)
    A wlasnie no i jak ogarnelas tego zeba.Zrobili kolo niego ??

caffe, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie lekarz mowił, że lodem przykłada się przez 12-15 godzin po zdarzeniu, potem to nic nie daje.
    Pewnie tak bo wtedy tworzy sie wlasnie opuchlizna ale taki przyjemny chlod koi to bolesne pulsowanie .

caffe, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A wlasnie no i jak ogarnelas tego zeba.Zrobili kolo niego ??
    Czucia nie mam nadal. W zębie jest antybiotyk, wizyta 19.06. Nie wiem co wtedy mi będą robili, czy wymienią lekarstwo, czy będą odbudowywali zęba.
    Założyli mi aparaty retencyjne (po sciągnięciu stałych). Zębów do leczenia od cholery, aż się załamałam. No ale cóż, trzeba będzie tam jeszcze pochodzić.

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czucia nie mam nadal. W zębie jest antybiotyk, wizyta 19.06. Nie wiem co wtedy mi będą robili, czy wymienią lekarstwo, czy będą odbudowywali zęba.
    Założyli mi aparaty retencyjne (po sciągnięciu stałych). Zębów do leczenia od cholery, aż się załamałam. No ale cóż, trzeba będzie tam jeszcze pochodzić.
    O kurde perspektywa nie wesola :-/

ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    O kurde perspektywa nie wesola :-/
    No delikatnie mówiąc, mam dosyć tego wszystkiego.
    Myślałam, że aparaty to samo dobro, a to guzik prawda. I dopiero teraz stomatolodzy mówią, że z jednej strony te aparaty poprawiają co mają poprawiać, ale z drugiej strony rujnują zęby. I to prawda. No chyba, że to dotyczy osób, które mają zęby ze stali, ale w pewnym wieku... to już nie sa te same zęby co u nastolatków.

Krakonka, ComeToMeBaby, efcia, SolarPolar, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dawno mnie nie było,ale chcę się trochę pochwalić. wczoraj mieliśmy połówkowe, mała Amelia Lilly rośnie zdrowo,choć nie udało się wziąć wszystkich pomiarów bo cały czas spała chyba,albo było jej tak wygodnie że nie chciała się ruszyc.pani mnie pół godziny skanowała,kazała podskawiwac, kręcić się na tej kozetce,potem wysłała zjeść batonik i wypić cole znowu skakanie no i nic,mała się nie ruszyła.za 3 tyg wracam powtórzyć, boniemogla dobrze zbadać serduszka.no i mam dość nisko łożysko,ale mówią że to się może jeszcze zmienić, więc będę monitorowania częściej.reszta wygląda ok.Bardzo się cieszymy na małą corunie,pozdrowienia i wytrwałości

Mega, caffe, Krakonka, Bozia3, ania.g, kkisia, ComeToMeBaby, gretka, macduska, Zofia8, Aasiula, Magdala, Dziobak, anna maria, Iwone, efcia, SolarPolar, Heretyczka, iwcia77, gosia7122, Arwena, Reni, paszczakin, megan8, mama78 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No delikatnie mówiąc, mam dosyć tego wszystkiego.
    Myślałam, że aparaty to samo dobro, a to guzik prawda. I dopiero teraz stomatolodzy mówią, że z jednej strony te aparaty poprawiają co mają poprawiać, ale z drugiej strony rujnują zęby. I to prawda. No chyba, że to dotyczy osób, które mają zęby ze stali, ale w pewnym wieku... to już nie sa te same zęby co u nastolatków.
    Jessu mlodemu gore sciagam w pazdzierniku ciekawe jak bedzie z kondycja jego zebow.Problemem moze smiesznym jest to ,ze mimo dlugiego mycia zebow nie zawsze mu chce ten osad schodzic.A teraz ma dodatkowo jakis drugi drut dolozony o.O to juz cholera calkiem sie wkurza ze szoruje i ni hu hu.
    Troche sie boje o jego zeby tym bardziej ,ze nigdy nie mial zadnych ubytkow .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jessu mlodemu gore sciagam w pazdzierniku ciekawe jak bedzie z kondycja jego zebow.Problemem moze smiesznym jest to ,ze mimo dlugiego mycia zebow nie zawsze mu chce ten osad schodzic.A teraz ma dodatkowo jakis drugi drut dolozony o.O to juz cholera calkiem sie wkurza ze szoruje i ni hu hu.
    Troche sie boje o jego zeby tym bardziej ,ze nigdy nie mial zadnych ubytkow .
    Ja przed założeniem aparatu miałam wszystkie zdrowe, a teraz prawie na każdym jest coś... nawet pod zamkiem mam punkcik do leczenia, centralnie na środku zęba.
    W aparacie nigdy nie da się dobre domyć zębów. A wszystko wylezie jak mu zęby oczyszczą.
    Ja najwięcej ubytków mam na linii dziąsła, cholerstwo jedne. No i na niektórych zębach pozostał ślad po zamkach i tego się doczyścić nie da, to znaczy, że coś w zębie się zrobiło.

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Kapta, ale tę arnikę to chyba możesz. Jak nie chcesz w żelu, to przecież w saszetkach jest. Pomaga na stłuczenia, krwiaki, opuchliznę.

efcia lubi tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja przed założeniem aparatu miałam wszystkie zdrowe, a teraz prawie na każdym jest coś... nawet pod zamkiem mam punkcik do leczenia, centralnie na środku zęba.
    W aparacie nigdy nie da się dobre domyć zębów. A wszystko wylezie jak mu zęby oczyszczą.
    Ja najwięcej ubytków mam na linii dziąsła, cholerstwo jedne. No i na niektórych zębach pozostał ślad po zamkach i tego się doczyścić nie da, to znaczy, że coś w zębie się zrobiło.
    :(

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć :)
    Kapta, ale tę arnikę to chyba możesz. Jak nie chcesz w żelu, to przecież w saszetkach jest. Pomaga na stłuczenia, krwiaki, opuchliznę.
    Musialabym jechac do miasta do apteki.A niestety nie dam rade wsiasc do auta i dupa.Wiec koło sie zamyka i zostaja oklady z naturalnych skladnikow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:08

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9926 9927 9928 9929 9930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ