35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Można jeszcze robić okłady z wody z sodą. Ale pewnie wiesz o tym
No poprostu przyrypałam z impetem to sie palec teraz musi jakos doprowadzic do zycia.Dobrze ,ze weekend to szkoly nie ma wiec odpada wozenie mlodego.
caffe lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Tak slyszalam o tym. Dzieki
No poprostu przyrypałam z impetem to sie palec teraz musi jakos doprowadzic do zycia.Dobrze ,ze weekend to szkoly nie ma wiec odpada wozenie mlodego.
kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:No najgorzej pewnie będzie dzisiaj i jutro, potem powoli powinno wracać do normy. Ja swoją opuchliznę miałam ponad 2 tygodnie, a nigdzie nie przywaliłam
caffe, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Mnie lekarz mowił, że lodem przykłada się przez 12-15 godzin po zdarzeniu, potem to nic nie daje.
caffe, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A wlasnie no i jak ogarnelas tego zeba.Zrobili kolo niego ??
Założyli mi aparaty retencyjne (po sciągnięciu stałych). Zębów do leczenia od cholery, aż się załamałam. No ale cóż, trzeba będzie tam jeszcze pochodzić.efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Czucia nie mam nadal. W zębie jest antybiotyk, wizyta 19.06. Nie wiem co wtedy mi będą robili, czy wymienią lekarstwo, czy będą odbudowywali zęba.
Założyli mi aparaty retencyjne (po sciągnięciu stałych). Zębów do leczenia od cholery, aż się załamałam. No ale cóż, trzeba będzie tam jeszcze pochodzić.ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:O kurde perspektywa nie wesola
Myślałam, że aparaty to samo dobro, a to guzik prawda. I dopiero teraz stomatolodzy mówią, że z jednej strony te aparaty poprawiają co mają poprawiać, ale z drugiej strony rujnują zęby. I to prawda. No chyba, że to dotyczy osób, które mają zęby ze stali, ale w pewnym wieku... to już nie sa te same zęby co u nastolatków.Krakonka, ComeToMeBaby, efcia, SolarPolar, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,dawno mnie nie było,ale chcę się trochę pochwalić. wczoraj mieliśmy połówkowe, mała Amelia Lilly rośnie zdrowo,choć nie udało się wziąć wszystkich pomiarów bo cały czas spała chyba,albo było jej tak wygodnie że nie chciała się ruszyc.pani mnie pół godziny skanowała,kazała podskawiwac, kręcić się na tej kozetce,potem wysłała zjeść batonik i wypić cole znowu skakanie no i nic,mała się nie ruszyła.za 3 tyg wracam powtórzyć, boniemogla dobrze zbadać serduszka.no i mam dość nisko łożysko,ale mówią że to się może jeszcze zmienić, więc będę monitorowania częściej.reszta wygląda ok.Bardzo się cieszymy na małą corunie,pozdrowienia i wytrwałości
Mega, caffe, Krakonka, Bozia3, ania.g, kkisia, ComeToMeBaby, gretka, macduska, Zofia8, Aasiula, Magdala, Dziobak, anna maria, Iwone, efcia, SolarPolar, Heretyczka, iwcia77, gosia7122, Arwena, Reni, paszczakin, megan8, mama78 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:No delikatnie mówiąc, mam dosyć tego wszystkiego.
Myślałam, że aparaty to samo dobro, a to guzik prawda. I dopiero teraz stomatolodzy mówią, że z jednej strony te aparaty poprawiają co mają poprawiać, ale z drugiej strony rujnują zęby. I to prawda. No chyba, że to dotyczy osób, które mają zęby ze stali, ale w pewnym wieku... to już nie sa te same zęby co u nastolatków.to juz cholera calkiem sie wkurza ze szoruje i ni hu hu.
Troche sie boje o jego zeby tym bardziej ,ze nigdy nie mial zadnych ubytkow .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:59
-
kapturnica wrote:Jessu mlodemu gore sciagam w pazdzierniku ciekawe jak bedzie z kondycja jego zebow.Problemem moze smiesznym jest to ,ze mimo dlugiego mycia zebow nie zawsze mu chce ten osad schodzic.A teraz ma dodatkowo jakis drugi drut dolozony
to juz cholera calkiem sie wkurza ze szoruje i ni hu hu.
Troche sie boje o jego zeby tym bardziej ,ze nigdy nie mial zadnych ubytkow .
W aparacie nigdy nie da się dobre domyć zębów. A wszystko wylezie jak mu zęby oczyszczą.
Ja najwięcej ubytków mam na linii dziąsła, cholerstwo jedne. No i na niektórych zębach pozostał ślad po zamkach i tego się doczyścić nie da, to znaczy, że coś w zębie się zrobiło. -
caffe wrote:Ja przed założeniem aparatu miałam wszystkie zdrowe, a teraz prawie na każdym jest coś... nawet pod zamkiem mam punkcik do leczenia, centralnie na środku zęba.
W aparacie nigdy nie da się dobre domyć zębów. A wszystko wylezie jak mu zęby oczyszczą.
Ja najwięcej ubytków mam na linii dziąsła, cholerstwo jedne. No i na niektórych zębach pozostał ślad po zamkach i tego się doczyścić nie da, to znaczy, że coś w zębie się zrobiło.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Cześć
Kapta, ale tę arnikę to chyba możesz. Jak nie chcesz w żelu, to przecież w saszetkach jest. Pomaga na stłuczenia, krwiaki, opuchliznę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:08
Krakonka lubi tę wiadomość