X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, od wczoraj chodzi mi po głowie. Kapta, czy Ty nadal bierzesz nadal metforminę czy odstawiłaś?

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Hej dziewczyny,dawno mnie nie było,ale chcę się trochę pochwalić. wczoraj mieliśmy połówkowe, mała Amelia Lilly rośnie zdrowo,choć nie udało się wziąć wszystkich pomiarów bo cały czas spała chyba,albo było jej tak wygodnie że nie chciała się ruszyc.pani mnie pół godziny skanowała,kazała podskawiwac, kręcić się na tej kozetce,potem wysłała zjeść batonik i wypić cole znowu skakanie no i nic,mała się nie ruszyła.za 3 tyg wracam powtórzyć, boniemogla dobrze zbadać serduszka.no i mam dość nisko łożysko,ale mówią że to się może jeszcze zmienić, więc będę monitorowania częściej.reszta wygląda ok.Bardzo się cieszymy na małą corunie,pozdrowienia i wytrwałości
    Asia, super wieści :) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania życzę :)

AsiaPoli, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ach, od wczoraj chodzi mi po głowie. Kapta, czy Ty nadal bierzesz nadal metforminę czy odstawiłaś?
    W ciazy nie wolno brac metki ..A przynajmniej tak twierdfzi i endo i gin i diabeto.Wiem ,ze za granica biora w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:10

Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - może potrzebujesz czasu - dopiero zdjęłaś aparat. Ubytki do wyleczenia, a przebarwienia może z czasem jednak się domyją i wyrównają...?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia - podziwiam za cierpliwość - masz charakter :)

caffe, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapta - u mnie taki uraz skończył się tym, że schodził mi paznokieć cały....cała akcja z odrośnięciem trwała kilka miesięcy - tyle, że bezboleśnie...

caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - może potrzebujesz czasu - dopiero zdjęłaś aparat. Ubytki do wyleczenia, a przebarwienia może z czasem jednak się domyją i wyrównają...?
    Nie domyją się, bo to zmiany w strukturze zęba, już miała 2 razy to czyszczone. Także teraz sukcesywnie trzeba będzie to wszystko leczyć.

Dodam jeszcze, że czyszczenie w niektórych miejscach bolało jak cholera, takie wrażliwe się zrobiły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:12

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kapta - u mnie taki uraz skończył się tym, że schodził mi paznokieć cały....cała akcja z odrośnięciem trwała kilka miesięcy - tyle, że bezboleśnie...
    Mi raz juz zszedl tak paznokiec i to na duzym palcu :-/ Wygladalo to ohydnie .

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi raz juz zszedl tak paznokiec i to na duzym palcu :-/ Wygladalo to ohydnie .
    Spoko, pomalujesz resztę paznokci granatowym lakierem, nie będzie się rzucało w oczy ;)

stara.krycha, kapturnica, Bozia3, kkisia, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Hej dziewczyny,dawno mnie nie było,ale chcę się trochę pochwalić. wczoraj mieliśmy połówkowe, mała Amelia Lilly rośnie zdrowo,choć nie udało się wziąć wszystkich pomiarów bo cały czas spała chyba,albo było jej tak wygodnie że nie chciała się ruszyc.pani mnie pół godziny skanowała,kazała podskawiwac, kręcić się na tej kozetce,potem wysłała zjeść batonik i wypić cole znowu skakanie no i nic,mała się nie ruszyła.za 3 tyg wracam powtórzyć, boniemogla dobrze zbadać serduszka.no i mam dość nisko łożysko,ale mówią że to się może jeszcze zmienić, więc będę monitorowania częściej.reszta wygląda ok.Bardzo się cieszymy na małą corunie,pozdrowienia i wytrwałości
    Asia, kopę czasu :) ale dobrze że przynosisz takie świetne wiadomości. Gratuluję i niech córka zdrowo rośnie <3

caffe, AsiaPoli, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Spoko, pomalujesz resztę paznokci granatowym lakierem, nie będzie się rzucało w oczy ;)
    XD

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nie siklala :)
    Tz sikala ale nie na test

Jutro sikne
    No jak to? :-P

Bry.

kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta bidoku <3

kapturnica lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ty też bidoku <3 ja byłam przekonana, że co jak co ale czucie w poliku dawno już wróciło. A to prawda z tymi aparatami, czytałam gdzieś, że pod nimi zęby się psują łatwo bo tak trudno je tam doczyscic. I po co to prostowac jak zaraz wszystkie popsute będą? Jeśli to mały problem to chyba bym się nie zdecydowała. Nie wiem.

caffe lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Caffe, ty też bidoku <3 ja byłam przekonana, że co jak co ale czucie w poliku dawno już wróciło. A to prawda z tymi aparatami, czytałam gdzieś, że pod nimi zęby się psują łatwo bo tak trudno je tam doczyscic. I po co to prostowac jak zaraz wszystkie popsute będą? Jeśli to mały problem to chyba bym się nie zdecydowała. Nie wiem.
    U mnie to nie był duży, ale też nie był mały problem. Natomiast bardzo o estetykę mi chodziło. To teraz mam...
    Najchętniej bym się ich wszystkich pozbyła, ale co dalej...

ComeToMeBaby, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej cwiczezen.gif
    wytrwalabym do bety we wtorek
    ale jutro chlop ma urodziny :)

Spadam za chwile na ogrodek
    bede wieczorkiem
    A jutro rano wyprawa do Wroclawia :)

ComeToMeBaby, ania.g, gretka, caffe, stara.krycha, Bozia3, kapturnica, Aasiula, Magdala, efcia, iwcia77, gosia7122, Mega, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Dalej cwiczezen.gif
    wytrwalabym do bety we wtorek
    ale jutro chlop ma urodziny :)

Spadam za chwile na ogrodek
    bede wieczorkiem
    A jutro rano wyprawa do Wroclawia :)
    Ej, to koniecznie testing tumoroł. Tylko wiesz, najpierw zamelduj na forumie, bo jak powiesz chlopowi to nam cię zabierze na pół dniaz tej radości a my będziemy czekać przed monitorami jak takie znerwicowane obgryzacze kostek i paznokci. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:34

kkisia, caffe, stara.krycha, Krakonka, Bozia3, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli, super wieści. Powodzenia! :-)

AsiaPoli lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    W ciazy nie wolno brac metki ..A przynajmniej tak twierdfzi i endo i gin i diabeto.Wiem ,ze za granica biora w ciazy.

Wczoraj trafiłam na taki artykuł:
    http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/czy-stosowanie-metforminy-podczas-ciazy-przyczynia-sie-do-polepszenia-wynikow-ciazowych-u-kobiet-z-zespolem-policystycznych-jajnikow/7304.html

Pomyślałam, że choć to tylko notka, ale może dałoby się dotrzeć do konkretnych badań popartych nazwiskami itp. Wygląda to obiecująco.
    Myslę też pod kątem siebie, bo teraz biorę, a byłam w górnej granicy cukrowej w grudniu, więc w ciązy (daj Borze i Puszczo) z pewnością byłabym zagrożona.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula coś wspominała, że dzisiaj może będzie testowała.
    Na wszelki wypadek trzymajmy :)

ComeToMeBaby, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9927 9928 9929 9930 9931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ