X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Wpadam tylko sie przywitac i zmienic buty. Za chwile robie sie na bostwo i witaj swiecie imprez i bali! :-)
    Milej soboty zycze!

kapturnica, ComeToMeBaby, Magdala, Bozia3, efcia, SolarPolar, gosia7122, Mega, beates, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Wczoraj trafiłam na taki artykuł:
    http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/czy-stosowanie-metforminy-podczas-ciazy-przyczynia-sie-do-polepszenia-wynikow-ciazowych-u-kobiet-z-zespolem-policystycznych-jajnikow/7304.html

Pomyślałam, że choć to tylko notka, ale może dałoby się dotrzeć do konkretnych badań popartych nazwiskami itp. Wygląda to obiecująco.
    Myslę też pod kątem siebie, bo teraz biorę, a byłam w górnej granicy cukrowej w grudniu, więc w ciązy (daj Borze i Puszczo) z pewnością byłabym zagrożona.
    Z tego co wiem w Pl nie bylo przeprowadzonych wlasnie badan na kobietach w ciazy jak to jest z metformina i wytyczne dlatego zakazuja podawania ich kobietom w ciazy.Moze zmieniliby zdanie jakby te badania byly u nas.
    Jak bylam u endo w 6tyg ciazy to dopytywalam o to i stwierdzil ,ze on kategorycznie by mi odradzal brac ja w ciazy dlatego stwierdzilam ,ze nie ebde ryzykowala

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :-)
    Asia Poli-super :-)
    Kissia twarda z Ciebie sztuka :-)
    Kapto, crocsy mi sie przydaly. Jak dwa lata temu mialam spuchniete stopy, to crocsy meza uratowaly mi zycie.

Krakonka, efcia, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u nas w ogóle można przeprowadzać takie badania? Bo jeśli nie to jakies błędne koło.
    Czyli w zasadzie decyzja w razie czego należałaby do mnie...
    Z drugiej strony każda taka decyzja jest nasza, bo od nas zależy, czy zaufamy lekarzowi, czy poszukamy innego.
    No nic, na razie nie jestem nawet w ciązy, więc nie mam się co zastanawiać.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A czy u nas w ogóle można przeprowadzać takie badania? Bo jeśli nie to jakies błędne koło.
    Czyli w zasadzie decyzja w razie czego należałaby do mnie...
    Z drugiej strony każda taka decyzja jest nasza, bo od nas zależy, czy zaufamy lekarzowi, czy poszukamy innego.
    No nic, na razie nie jestem nawet w ciązy, więc nie mam się co zastanawiać.
    Pewnie i by mogli tylko jak zawsze wsio rozchodzi sie pewnie o fundusze na takie badania...
    Ja zaufalam lekarzom i dalam sobie spokoj a metka mi zostanie na branie po karmieniu bo ma dlugi termin waznosci ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) podczytuje ale nie mam jak pisac bo m prawie "wisi" mi na ramieniu i jeszcze ma 2 tyg l4- oszaleje chyba ;-)
    w koncu doczekalam sie jakis konkretow od mojej lekarki w sprawie mego kregoslupa- czekam na tel ze szpitala- pewnie zastrzyk z hydrokortyzonu- pytalam czy to nie bedzie kolidowac z visanne i sie nie dowiedzialam- mam nadzieje ze ivf mi sie nie odwlecze....
    a i ogladalismy mieszkanie - chyba bedziemy zmieniac- fajnie - tylko jak mysle o przeprowadzce i szorowaniu przed zdawaniem starego to ju mi slabo (super szcegolowe tut. przepisy)
    itd, itd

Ania G, Asia Poli super !
    Caffe, Kapta- wspolczuje absolutnie zadne atrakcje macie
    Kometa rozumiem ze juz jestes fit po przejsciach szpitalnych?
    Wstystkim prasujacym i nie udanego weekenda!!!!:-)

macduska, ComeToMeBaby, stara.krycha, caffe, kapturnica, Magdala, ania.g, efcia, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dybry :)
    Melduje ze nie testowałam , poczekam jeszcze :)
    @dalej niet :)
    Wole dostać @ niz zobaczyc ta jebana jedna kreskę :/ ale oczywiście trzymajcie kciuki :) zeby @ nie było
    Miłej soboty ,ja juz w drodze do Warszawki ;)

ComeToMeBaby, caffe, kapturnica, Krakonka, macduska, Magdala, gretka, ania.g, efcia, SolarPolar, Sabina, iwcia77, gosia7122, Mega, beates, Arwena, kkisia, paszczakin, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, tyle czasu we dwoje ;-)
    fajnie, że u ciebie do przodu, trzymam kciuki.
    Dzięki, tak, dziś już jestem fit, jak to pięknie określiłaś. Od rana już nie ma plamienia, chyba że w dzień coś się jeszcze pokaże. Wczoraj wieczorem jeszcze plamiłam. Podbrzusze chyba też fit, ale na razie się nie przemęczam - leżę w łóżku i wertuję internety ;-)
    Kawkę robię, któraś chętna?

Aasiula, caffe, Krakonka, Magdala, efcia, iwcia77, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Asiula, chyba też bym tak zrobiła. Udanej imprezki i pamiętaj: AUTOGRAF :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:27

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :) Ale każdy inaczej ma :)
    Ja testuję 2-3 dni przed terminem @, bo to dla mnie 2 dni mniej napięcia.
    Ale rozumiem. Z każdym dniem zwiększa się szansa na drugą kreskę :)
    Zajętego łikendu, Asiula :)

Aasiula, Bozia3, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam, co moglam, reszta niech sie zajmie kosmetyczka, za godzine sie umowilam :-) Jakies nowe ciaze sie pojawily tymczasem?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Caffe <3 Nic Ci biedaku ne poradze. Bedzie dobrze z czasem. Tule.

Ale Kapcie moge cos opowiedziec. Dwa lata temu wracalam latem do domu w klapkach. Szlam szybko I na zakrecie przywalilam z rozpedem stopa w betonowy kraweznik. Dokladnie malym palcem. Nie posikalam sie, ale nogi z bolu mi sie zgiely I padlam na tylek. Bylam pewna, ze palec zlamany. To byl chyba najbardziej intensywny bol w moim zyciu. Palec oczywiscie spuchl, zmienial kolory I bolal, bolal, bolal. Do padziernika chodzilam w klapkach, bo zadne buty nie wchodzily w gre. Tez robilam rozne oklady. Nie bylam u lekarza. Trche to olalam, bo maly palec to byl ;-). Oczywiscie bol przeszedl, ale jak pomacam go reka to czuje lekki bol do dzis. I chyba nie zgina sie jak ten drugi.
    No to wiem co przechodzisz. Sciskam. Bedzie dobrze, ale witajcie klapki na dlugo. ;-)

Jakos ponuro dzis. Kupilismy regal na ksiazki. Juz sie nie moge doczekac az skrecimy I zaczne ukladanie. W starym wszystko bylo wepchane na maksa I po dwa rzedy na polce.
    I jeszcze aksamitek dokupilam na miejsce tych pozartych. I piekna, czerwona kule petuniowa, ktora zawiesilam na drzewie w czasie deszczu wczoraj.

Milego dzionka. Weekend. Korzystajcie kto moze. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:56

stara.krycha, kapturnica, ComeToMeBaby, Dziobak, caffe, ania.g, efcia, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Milego dzionka. Weekend. Korzystajcie kto moze. :-)
    Mnie namawiac nie trzeba ;-)

efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,padac bedzie tak czuje ,cieplo jest 24stp.milego dnia

stara.krycha, gretka, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wlasnie sprawdzialm termometr(jest w sloncu ) i 38 jest Jprdole nie wychodze z domu No way o.O

anna maria, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, dzielna babo. <3 Bedzie drugi rzut kawy? Bo ja najpierw cos bym zjadla, a kawa potem.

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta Ja jak bylam na wakacjach kiedys to idac plaza walnelam plaluchem w kamien
    Boze jak bolalo paluch zlamany , bylo widac :/
    Po powrocie do kraju poszlam do lekarza I faktycznie zlamanie
    Nie wkladali mi w gips , lekarz zalecil mocowanie plastrem do zdrowego palucha I drewniaki
    Takie zwykle trepy Idealne na zlamanie paluchy
    Ppalec w nich nie bolal I byl unieruchomiony
    Polecam to byly jedyne buty w ktorych moglam lazic

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Anna wlasnie sprawdzialm termometr(jest w sloncu ) i 38 jest Jprdole nie wychodze z domu No way o.O

Ale wiecie co, klimat ewidentnie sie zmienia. 38 stopni na polnocy europy we wczesnm czerwcu :-O
    Licze na troche ciepelka jak bede za tydzien w kraju naszym, ale nie 38 stopni.

Mialam tez sie lansowac z Morkiem. :-/

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Kometa, dzielna babo. <3 Bedzie drugi rzut kawy? Bo ja najpierw cos bym zjadla, a kawa potem.
    Będzie. Bo się zasiedzialam i nie zrobiłam. M mnie zagadał. Grzecznie mnie za każdym razem teraz pyta jak się czuję ;-) to co? Robię kawę.

gretka, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Będzie. Bo się zasiedzialam i nie zrobiłam. M mnie zagadał. Grzecznie mnie za każdym razem teraz pyta jak się czuję ;-) to co? Robię kawę.
    Ja bym opierdzielila taka z lodami czekolada i bita smietana. Niam!!!

stara.krycha, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9928 9929 9930 9931 9932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ