X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Wpadam tylko sie przywitac i zmienic buty. Za chwile robie sie na bostwo i witaj swiecie imprez i bali! :-)
    Milej soboty zycze!

kapturnica, ComeToMeBaby, Magdala, Bozia3, efcia, SolarPolar, gosia7122, Mega, beates, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Wczoraj trafiłam na taki artykuł:
    http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/czy-stosowanie-metforminy-podczas-ciazy-przyczynia-sie-do-polepszenia-wynikow-ciazowych-u-kobiet-z-zespolem-policystycznych-jajnikow/7304.html

Pomyślałam, że choć to tylko notka, ale może dałoby się dotrzeć do konkretnych badań popartych nazwiskami itp. Wygląda to obiecująco.
    Myslę też pod kątem siebie, bo teraz biorę, a byłam w górnej granicy cukrowej w grudniu, więc w ciązy (daj Borze i Puszczo) z pewnością byłabym zagrożona.
    Z tego co wiem w Pl nie bylo przeprowadzonych wlasnie badan na kobietach w ciazy jak to jest z metformina i wytyczne dlatego zakazuja podawania ich kobietom w ciazy.Moze zmieniliby zdanie jakby te badania byly u nas.
    Jak bylam u endo w 6tyg ciazy to dopytywalam o to i stwierdzil ,ze on kategorycznie by mi odradzal brac ja w ciazy dlatego stwierdzilam ,ze nie ebde ryzykowala

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :-)
    Asia Poli-super :-)
    Kissia twarda z Ciebie sztuka :-)
    Kapto, crocsy mi sie przydaly. Jak dwa lata temu mialam spuchniete stopy, to crocsy meza uratowaly mi zycie.

Krakonka, efcia, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u nas w ogóle można przeprowadzać takie badania? Bo jeśli nie to jakies błędne koło.
    Czyli w zasadzie decyzja w razie czego należałaby do mnie...
    Z drugiej strony każda taka decyzja jest nasza, bo od nas zależy, czy zaufamy lekarzowi, czy poszukamy innego.
    No nic, na razie nie jestem nawet w ciązy, więc nie mam się co zastanawiać.

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A czy u nas w ogóle można przeprowadzać takie badania? Bo jeśli nie to jakies błędne koło.
    Czyli w zasadzie decyzja w razie czego należałaby do mnie...
    Z drugiej strony każda taka decyzja jest nasza, bo od nas zależy, czy zaufamy lekarzowi, czy poszukamy innego.
    No nic, na razie nie jestem nawet w ciązy, więc nie mam się co zastanawiać.
    Pewnie i by mogli tylko jak zawsze wsio rozchodzi sie pewnie o fundusze na takie badania...
    Ja zaufalam lekarzom i dalam sobie spokoj a metka mi zostanie na branie po karmieniu bo ma dlugi termin waznosci ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) podczytuje ale nie mam jak pisac bo m prawie "wisi" mi na ramieniu i jeszcze ma 2 tyg l4- oszaleje chyba ;-)
    w koncu doczekalam sie jakis konkretow od mojej lekarki w sprawie mego kregoslupa- czekam na tel ze szpitala- pewnie zastrzyk z hydrokortyzonu- pytalam czy to nie bedzie kolidowac z visanne i sie nie dowiedzialam- mam nadzieje ze ivf mi sie nie odwlecze....
    a i ogladalismy mieszkanie - chyba bedziemy zmieniac- fajnie - tylko jak mysle o przeprowadzce i szorowaniu przed zdawaniem starego to ju mi slabo (super szcegolowe tut. przepisy)
    itd, itd

Ania G, Asia Poli super !
    Caffe, Kapta- wspolczuje absolutnie zadne atrakcje macie
    Kometa rozumiem ze juz jestes fit po przejsciach szpitalnych?
    Wstystkim prasujacym i nie udanego weekenda!!!!:-)

macduska, ComeToMeBaby, stara.krycha, caffe, kapturnica, Magdala, ania.g, efcia, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dybry :)
    Melduje ze nie testowałam , poczekam jeszcze :)
    @dalej niet :)
    Wole dostać @ niz zobaczyc ta jebana jedna kreskę :/ ale oczywiście trzymajcie kciuki :) zeby @ nie było
    Miłej soboty ,ja juz w drodze do Warszawki ;)

ComeToMeBaby, caffe, kapturnica, Krakonka, macduska, Magdala, gretka, ania.g, efcia, SolarPolar, Sabina, iwcia77, gosia7122, Mega, beates, Arwena, kkisia, paszczakin, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, tyle czasu we dwoje ;-)
    fajnie, że u ciebie do przodu, trzymam kciuki.
    Dzięki, tak, dziś już jestem fit, jak to pięknie określiłaś. Od rana już nie ma plamienia, chyba że w dzień coś się jeszcze pokaże. Wczoraj wieczorem jeszcze plamiłam. Podbrzusze chyba też fit, ale na razie się nie przemęczam - leżę w łóżku i wertuję internety ;-)
    Kawkę robię, któraś chętna?

Aasiula, caffe, Krakonka, Magdala, efcia, iwcia77, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Asiula, chyba też bym tak zrobiła. Udanej imprezki i pamiętaj: AUTOGRAF :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:27

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :) Ale każdy inaczej ma :)
    Ja testuję 2-3 dni przed terminem @, bo to dla mnie 2 dni mniej napięcia.
    Ale rozumiem. Z każdym dniem zwiększa się szansa na drugą kreskę :)
    Zajętego łikendu, Asiula :)

Aasiula, Bozia3, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam, co moglam, reszta niech sie zajmie kosmetyczka, za godzine sie umowilam :-) Jakies nowe ciaze sie pojawily tymczasem?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Caffe <3 Nic Ci biedaku ne poradze. Bedzie dobrze z czasem. Tule.

Ale Kapcie moge cos opowiedziec. Dwa lata temu wracalam latem do domu w klapkach. Szlam szybko I na zakrecie przywalilam z rozpedem stopa w betonowy kraweznik. Dokladnie malym palcem. Nie posikalam sie, ale nogi z bolu mi sie zgiely I padlam na tylek. Bylam pewna, ze palec zlamany. To byl chyba najbardziej intensywny bol w moim zyciu. Palec oczywiscie spuchl, zmienial kolory I bolal, bolal, bolal. Do padziernika chodzilam w klapkach, bo zadne buty nie wchodzily w gre. Tez robilam rozne oklady. Nie bylam u lekarza. Trche to olalam, bo maly palec to byl ;-). Oczywiscie bol przeszedl, ale jak pomacam go reka to czuje lekki bol do dzis. I chyba nie zgina sie jak ten drugi.
    No to wiem co przechodzisz. Sciskam. Bedzie dobrze, ale witajcie klapki na dlugo. ;-)

Jakos ponuro dzis. Kupilismy regal na ksiazki. Juz sie nie moge doczekac az skrecimy I zaczne ukladanie. W starym wszystko bylo wepchane na maksa I po dwa rzedy na polce.
    I jeszcze aksamitek dokupilam na miejsce tych pozartych. I piekna, czerwona kule petuniowa, ktora zawiesilam na drzewie w czasie deszczu wczoraj.

Milego dzionka. Weekend. Korzystajcie kto moze. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:56

stara.krycha, kapturnica, ComeToMeBaby, Dziobak, caffe, ania.g, efcia, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Milego dzionka. Weekend. Korzystajcie kto moze. :-)
    Mnie namawiac nie trzeba ;-)

efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,padac bedzie tak czuje ,cieplo jest 24stp.milego dnia

stara.krycha, gretka, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wlasnie sprawdzialm termometr(jest w sloncu ) i 38 jest Jprdole nie wychodze z domu No way o.O

anna maria, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, dzielna babo. <3 Bedzie drugi rzut kawy? Bo ja najpierw cos bym zjadla, a kawa potem.

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta Ja jak bylam na wakacjach kiedys to idac plaza walnelam plaluchem w kamien
    Boze jak bolalo paluch zlamany , bylo widac :/
    Po powrocie do kraju poszlam do lekarza I faktycznie zlamanie
    Nie wkladali mi w gips , lekarz zalecil mocowanie plastrem do zdrowego palucha I drewniaki
    Takie zwykle trepy Idealne na zlamanie paluchy
    Ppalec w nich nie bolal I byl unieruchomiony
    Polecam to byly jedyne buty w ktorych moglam lazic

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Anna wlasnie sprawdzialm termometr(jest w sloncu ) i 38 jest Jprdole nie wychodze z domu No way o.O

Ale wiecie co, klimat ewidentnie sie zmienia. 38 stopni na polnocy europy we wczesnm czerwcu :-O
    Licze na troche ciepelka jak bede za tydzien w kraju naszym, ale nie 38 stopni.

Mialam tez sie lansowac z Morkiem. :-/

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Kometa, dzielna babo. <3 Bedzie drugi rzut kawy? Bo ja najpierw cos bym zjadla, a kawa potem.
    Będzie. Bo się zasiedzialam i nie zrobiłam. M mnie zagadał. Grzecznie mnie za każdym razem teraz pyta jak się czuję ;-) to co? Robię kawę.

gretka, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Będzie. Bo się zasiedzialam i nie zrobiłam. M mnie zagadał. Grzecznie mnie za każdym razem teraz pyta jak się czuję ;-) to co? Robię kawę.
    Ja bym opierdzielila taka z lodami czekolada i bita smietana. Niam!!!

stara.krycha, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9928 9929 9930 9931 9932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ