X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, w taka pogodę mam przerąbane. Dlatego chcemy założyć klime tylko kto wie kiedy administracja wyda zgodę :/ i czy w ogóle nie bedą marudzić bo układ ścian jest do bani i nie ma za bardzo gdzie tego umieścić :/
    Chlebek ekstra!!!

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy mi tu o jakichs upalach? Musialam pozamykac okna, bo u mnie sie rozpadalo! No i jak ja teraz mam isc do tej kosmetyczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:12

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Daj troche :-)
    Babcia zawsze uczulała coby sie ciepłego chlebka Krysia nie nawpierdzielała ;D
    Ciekawe jak po orkiszu bedzie u mnie z cukrem.Żytni generalnie byl super ale mi sie zytnia mąka skonczyla .Więc proba z orkiszowa jest :)

stara.krycha, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, super wyglada i na pewno smakuje :-)

kapturnica, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta :)
    Ale bym zjadla takiego swiezego cieplutkiego z maselkiem mniam :D

stara.krycha, kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po deszczu. Ladnie pachnie z podworka :-)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czarnuszkę. Po prostu kocham. Kminek też, ale bez nasionek, sam smak, więc mielę, albo robię wywar. Moja najulubieńsza zupa, to kminkowa :)
    Ciekawe, czy czarnuszkową dałoby się zrobić... :)

ania.g, ComeToMeBaby, Heretyczka lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Pogodynka radzi:w Taki upal zabronione jest wychodzenie z domu ciezarnym :-),reszta towarzystwa ma nakaz prasowania schlodzona woda :-)
    Lubię to :-D

Aasiula, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Uwielbiam czarnuszkę. Po prostu kocham. Kminek też, ale bez nasionek, sam smak, więc mielę, albo robię wywar. Moja najulubieńsza zupa, to kminkowa :)
    Oj to ja kminek wyczuwam na odleglosc i haftam na niego..Jak mlodemu robie zupe kminkowa( pechowo bo on uwielbia ) To normalanie musze nos zatykac XD

stara.krycha, Krakonka, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:25

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic, majtki na dupe i ide dac kosmetyczce zarobic. Na odchodne powiem Wam jeszcze, ze na szczescie plodne sie koncza, ale pojecia nie mam, jak tu dzis <3 ustrzelic po balach? Bo przed to sie nawet nie zobaczymy. I tak oto nastala historyczna chwila: ostatni dzwonek na poczecie przed antusiami niniejszym zadzwonil. Amen.

kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    I po deszczu. Ladnie pachnie z podworka :-)
    Też lubię zapach po deszczu

stara.krycha, Krakonka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Zupa kminkowa? A to ciekawe. Średnio za kminkiem przepadam, a dobry na trawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:27

Krakonka lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nic, majtki na dupe i ide dac kosmetyczce zarobic. Na odchodne powiem Wam jeszcze, ze na szczescie plodne sie koncza, ale pojecia nie mam, jak tu dzis <3 ustrzelic po balach? Bo przed to sie nawet nie zobaczymy. I tak oto nastala historyczna chwila: ostatni dzwonek na poczecie przed antusiami niniejszym zadzwonil. Amen.
    Bierz go w trakcie balu. Zaciagnij na osobność i działaj. Szybki numerek mu się spodoba :-)

stara.krycha, Aasiula, Krakonka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. M dzwonił. On pojechał na zbiory truskawek do Szwecji. W zeszłym roku byliśmy razem, wiem jak tam wygląda, jak tam jest, co się robi. To dużo daje spokoju. Potrafię go sobie wyobrazić jak leży na łóżku z laptopem i gada ze mną. Jakoś to chyba daje ulgę w tesknocie.
    U nich też gorąco, ładnie. Burzy brak. Znów mają popołudnie wolne, zbierają się właśnie nad morze. Korzystają póki jeszcze nie ma wielkiego wysypu na polach, bo za dwa trzy dni będą mieli full roboty.
    Rozmawialiśmy między innymi o planach w sprawie dziecka. O moim ginie, jego badaniu po powrocie, lekarzu, laparo, in vitro, plemniorach. Odpowiedziałam wczorajszy dokument na temat duńskich dawców spermy i doszliśmy do wniosku że raczej oboje nie chcielibyśmy obcej spermy, może obce jajeczko tak, bo i tak ciąża rozwijałaby się we mnie, więc swój udział w ciąży niewątpliwie bym miała, jednak sperma to fizycznie jedyny element, który może dać mi m, obca byłaby obca. M mówi że on też by chyba nie chciał obcego dawcy, ogólnie trudny temat, więc zrobi wszystko by poprawić jakość swojej. Rozmawialiśmy o punkcji jąder i zamrażaniu nasienia. Bardzo rzeczowo ze mną rozmawiał, widzę, że mu zależy aby zrobić wszystko co w jego mocy.

Mówił, że mam się zorientować jaka jest różnica pomiędzy in vitro prywatnie a rządowo, pomijając kwestie cenowe. Bo ponoć przy rządowym nie mrożą zarodków, coś słyszał od kolegi co miał podchodzić. Ja na początku nie zjarzyłam, ale to chyba chodzi o te słuchy, że Duda o tym mówił w kampanii, że nie chce mrożenia?

kapturnica, ania.g, Sabina, Bozia3, Krakonka, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s.kawę wszystkim chętnym zrobiłam w międzyczasie i rozdałam (Kapta, sorry nie mam bitej śmietany ani rurki czekoladowej), mam nadzieję że wszystkie dostrzegły i kawy nie wystygły ;-)

kapturnica, gretka, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa normalnie sa mrozone zarodki w panstwowym ivf .A to dudzior chce zakazac wlasnie ich mrozenia.

ComeToMeBaby, gretka, efcia, iwcia77, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa normalnie sa mrozone zarodki w panstwowym ivf .A to dudzior chce zakazac wlasnie ich mrozenia.
    No właśnie, tak do mnie potem dotarło, że coś słyszał tyle że nie wiedział dokładnie co. Bo wg mojej ogólnej wiedzy to raczej niczym się nie różnią poza kosztami. Tak?

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis trening z Chodakowska w Gdansku. Rok temu bylam tam z wieeeelkim brzuchem.
    Asiula, nie chcialas isc?

Aasiula, efcia, Mega, iwcia77, peppapig, megan8 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pado dyscyk :-)

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 9930 9931 9932 9933 9934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ