X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia jak tam ??

efcia, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, sto lat! I spełnienia marzeń!

Fajnie ze sprawa nielajków jakoś sie wyjaśniła. Mam nadzieje ze wkrótce kapitan Moremi zacumuje w naszym porcie ;)

efcia, Simba, macduska, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, gosia7122, stara.krycha lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie. Kissia ?

Simba, Magda* lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Bravo!
    Skoro zapowiada sie u mnie wielkie prasowanie, to oprocz wody do zelazka, musze tez czyms wykarmic towarzystwo, od czwartku do niedzieli. Jutro sie nie liczy, bo zjezdzaja sie wieczorem. W czwartek na obiad planuje wolowine à la Wellington (w koncu waterloo, nie?) do tego chyba podam po prostu salate. I tu kolezanki Angolki, jesli macie jakies patenty do perfekcyjnego zrobienia tej potrawy, to dawajta. Chce tez zrobic carpaccio z burakow i koziego sera, ale to bardziej na ktorys lunch, a dalej kompletnie brak mi pomyslow obiadowych. Lubia owoce morza, jedna kolezanka nie przepada z kolei za rybami. Z ciast planuje tylko Mississipi mud i tone lodow ben&jerry.
    Przypominam, ze ostatnio nic mi w kuchni nie wychodzi, wiec prosze o latwe i szybkie receptury. Podziekowal.

Mega, efcia, ania.g, iwcia77, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza 100 lat, spełnienia marzeń no i pary dla Adasia :)

paszczakin lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pięknie załatwiłam, byłam dzisiaj u lekarza, bo ledwie gadam, no i mam antybiotyk i zwolnienie do piątku....

efcia lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest na sali policjantka z drogówki albo może macie policję w domu?
    ale może znacie się na prawie drogowym?
    mam pytanie

Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam pytanie
    Ja nie pomogę, nawet prawka nie mam ;)

iwcia77, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ja sie pięknie załatwiłam, byłam dzisiaj u lekarza, bo ledwie gadam, no i mam antybiotyk i zwolnienie do piątku....

Mega zdrowiej szybko, przecie trza dzieci robić :-)

Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam pytanie

nie jestem, nie mam, nie znam, ale dawaj
    moze coś wymyślimy ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście chipsy z batatów?

efcia, Simba, Mala79 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zjadłam zarąbisty chłodnik pomidorowy z melonem... mniam mniam

dorbie, Mega, macduska, ComeToMeBaby, Simba, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    własnie zjadłam zarąbisty chłodnik pomidorowy z melonem... mniam mniam
    A ja głodna jestem...

efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek a co sie stanęło ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie nic, sprawa techniczno-prawna
    nie będę zawracać głowy

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Mega zdrowiej szybko, przecie trza dzieci robić :-)
    No właśnie ;)

efcia lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Drogie Bravo!
    Skoro zapowiada sie u mnie wielkie prasowanie, to oprocz wody do zelazka, musze tez czyms wykarmic towarzystwo, od czwartku do niedzieli. Jutro sie nie liczy, bo zjezdzaja sie wieczorem. W czwartek na obiad planuje wolowine à la Wellington (w koncu waterloo, nie?) do tego chyba podam po prostu salate. I tu kolezanki Angolki, jesli macie jakies patenty do perfekcyjnego zrobienia tej potrawy, to dawajta. Chce tez zrobic carpaccio z burakow i koziego sera, ale to bardziej na ktorys lunch, a dalej kompletnie brak mi pomyslow obiadowych. Lubia owoce morza, jedna kolezanka nie przepada z kolei za rybami. Z ciast planuje tylko Mississipi mud i tone lodow ben&jerry.
    Przypominam, ze ostatnio nic mi w kuchni nie wychodzi, wiec prosze o latwe i szybkie receptury. Podziekowal.
    Simba - chcesz podać carpaccio z buraków jako lunch?? Przecież to rodzaj przekąski, który stawiam na stole pomiędzy innymi - takie coś na ząb - jak to mozna podać jako samodzielne danie??
    Nie wiem - czy jesz pieczywo pszenne
    - szybko i smacznie robi się grzanki do piwa - weka lub bagietka w kromeczki pokrojona - to smarujesz obficie masą - starty ser żółty, kilka ząbków posiekanego czosnku i majonez. Do pieca, a pod koniec posypujesz papryką w proszku - wychodzą "mokre" i czosnkowe grzanki - naprawdę smaczne.
    -Z szybkich dań do alkoholu - krakersy kruszysz i wysypujesz na duży płaski talerz - na to wylewasz sos majonezowo-czosnkowy ostry, na to dużo małych pomidorków koktajlowych (każdy na pół przekrojony) - wierzch starty ser żółty.
    -sałatka Waci z kolorowych makaronów - też super schodziła
    - na ciepło ugotowałabym gar zupy meksykańskiej
    - fondue serowe, do tego miseczki z różnymi sosami i ziarnami - dynia, słonecznik, czarny sezam...
    - świeży ogórki - obrane i bez pestek, posiekane na równą kosteczkę 0,4 mlm, do tego posiekane orzechy włoskie, w niewielką kostkę ser feta - to wszystko zalane oliwą z oliwek z papryczkami chili....
    no i takie tam....:)

caffe, Simba, ania.g, iwcia77, Sabina, Magdala, stara.krycha lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a nie nic, sprawa techniczno-prawna
    nie będę zawracać głowy
    najpierw siejesz, a potem się wycofujesz...dawaj...

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,nie mam czasu ,20stp.milego dnia

efcia, macduska, gretka, Simba, ania.g, Sabina, Mala79, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - chcesz podać carpaccio z buraków jako lunch?? Przecież to rodzaj przekąski, który stawiam na stole pomiędzy innymi - takie coś na ząb - jak to mozna podać jako samodzielne danie??
    Nie wiem - czy jesz pieczywo pszenne
    - szybko i smacznie robi się grzanki do piwa - weka lub bagietka w kromeczki pokrojona - to smarujesz obficie masą - starty ser żółty, kilka ząbków posiekanego czosnku i majonez. Do pieca, a pod koniec posypujesz papryką w proszku - wychodzą "mokre" i czosnkowe grzanki - naprawdę smaczne.
    -Z szybkich dań do alkoholu - krakersy kruszysz i wysypujesz na duży płaski talerz - na to wylewasz sos majonezowo-czosnkowy ostry, na to dużo małych pomidorków koktajlowych (każdy na pół przekrojony) - wierzch starty ser żółty.
    -sałatka Waci z kolorowych makaronów - też super schodziła
    - na ciepło ugotowałabym gar zupy meksykańskiej
    - fondue serowe, do tego miseczki z różnymi sosami i ziarnami - dynia, słonecznik, czarny sezam...
    - świeży ogórki - obrane i bez pestek, posiekane na równą kosteczkę 0,4 mlm, do tego posiekane orzechy włoskie, w niewielką kostkę ser feta - to wszystko zalane oliwą z oliwek z papryczkami chili....
    no i takie tam....:)
    Ale ja to carpaccio robie w formie salatki z rukola, kozim serem, orzechami i balsamico. Do tego jakies bagietki i wedliny.
    Slina mi po bluzce poleciala na te wszystkie historie z serami :)
    Przekaski git! Zupa meksykanska? No moze to dobra mysl. Chyba nie bedzie za goraco.

Bozia3, Mega, efcia, macduska, iwcia77, stara.krycha lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9961 9962 9963 9964 9965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ