35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Paszcza, sto lat! I spełnienia marzeń!
Fajnie ze sprawa nielajków jakoś sie wyjaśniła. Mam nadzieje ze wkrótce kapitan Moremi zacumuje w naszym porcie
efcia, Simba, macduska, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, gosia7122, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
Drogie Bravo!
Skoro zapowiada sie u mnie wielkie prasowanie, to oprocz wody do zelazka, musze tez czyms wykarmic towarzystwo, od czwartku do niedzieli. Jutro sie nie liczy, bo zjezdzaja sie wieczorem. W czwartek na obiad planuje wolowine à la Wellington (w koncu waterloo, nie?) do tego chyba podam po prostu salate. I tu kolezanki Angolki, jesli macie jakies patenty do perfekcyjnego zrobienia tej potrawy, to dawajta. Chce tez zrobic carpaccio z burakow i koziego sera, ale to bardziej na ktorys lunch, a dalej kompletnie brak mi pomyslow obiadowych. Lubia owoce morza, jedna kolezanka nie przepada z kolei za rybami. Z ciast planuje tylko Mississipi mud i tone lodow ben&jerry.
Przypominam, ze ostatnio nic mi w kuchni nie wychodzi, wiec prosze o latwe i szybkie receptury. Podziekowal.Mega, efcia, ania.g, iwcia77, Aasiula, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
A ja sie pięknie załatwiłam, byłam dzisiaj u lekarza, bo ledwie gadam, no i mam antybiotyk i zwolnienie do piątku....
efcia lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:czy jest na sali policjantka z drogówki albo może macie policję w domu?
ale może znacie się na prawie drogowym?
mam pytanieiwcia77, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Drogie Bravo!
Skoro zapowiada sie u mnie wielkie prasowanie, to oprocz wody do zelazka, musze tez czyms wykarmic towarzystwo, od czwartku do niedzieli. Jutro sie nie liczy, bo zjezdzaja sie wieczorem. W czwartek na obiad planuje wolowine à la Wellington (w koncu waterloo, nie?) do tego chyba podam po prostu salate. I tu kolezanki Angolki, jesli macie jakies patenty do perfekcyjnego zrobienia tej potrawy, to dawajta. Chce tez zrobic carpaccio z burakow i koziego sera, ale to bardziej na ktorys lunch, a dalej kompletnie brak mi pomyslow obiadowych. Lubia owoce morza, jedna kolezanka nie przepada z kolei za rybami. Z ciast planuje tylko Mississipi mud i tone lodow ben&jerry.
Przypominam, ze ostatnio nic mi w kuchni nie wychodzi, wiec prosze o latwe i szybkie receptury. Podziekowal.
Nie wiem - czy jesz pieczywo pszenne
- szybko i smacznie robi się grzanki do piwa - weka lub bagietka w kromeczki pokrojona - to smarujesz obficie masą - starty ser żółty, kilka ząbków posiekanego czosnku i majonez. Do pieca, a pod koniec posypujesz papryką w proszku - wychodzą "mokre" i czosnkowe grzanki - naprawdę smaczne.
-Z szybkich dań do alkoholu - krakersy kruszysz i wysypujesz na duży płaski talerz - na to wylewasz sos majonezowo-czosnkowy ostry, na to dużo małych pomidorków koktajlowych (każdy na pół przekrojony) - wierzch starty ser żółty.
-sałatka Waci z kolorowych makaronów - też super schodziła
- na ciepło ugotowałabym gar zupy meksykańskiej
- fondue serowe, do tego miseczki z różnymi sosami i ziarnami - dynia, słonecznik, czarny sezam...
- świeży ogórki - obrane i bez pestek, posiekane na równą kosteczkę 0,4 mlm, do tego posiekane orzechy włoskie, w niewielką kostkę ser feta - to wszystko zalane oliwą z oliwek z papryczkami chili....
no i takie tam....
caffe, Simba, ania.g, iwcia77, Sabina, Magdala, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Simba - chcesz podać carpaccio z buraków jako lunch?? Przecież to rodzaj przekąski, który stawiam na stole pomiędzy innymi - takie coś na ząb - jak to mozna podać jako samodzielne danie??
Nie wiem - czy jesz pieczywo pszenne
- szybko i smacznie robi się grzanki do piwa - weka lub bagietka w kromeczki pokrojona - to smarujesz obficie masą - starty ser żółty, kilka ząbków posiekanego czosnku i majonez. Do pieca, a pod koniec posypujesz papryką w proszku - wychodzą "mokre" i czosnkowe grzanki - naprawdę smaczne.
-Z szybkich dań do alkoholu - krakersy kruszysz i wysypujesz na duży płaski talerz - na to wylewasz sos majonezowo-czosnkowy ostry, na to dużo małych pomidorków koktajlowych (każdy na pół przekrojony) - wierzch starty ser żółty.
-sałatka Waci z kolorowych makaronów - też super schodziła
- na ciepło ugotowałabym gar zupy meksykańskiej
- fondue serowe, do tego miseczki z różnymi sosami i ziarnami - dynia, słonecznik, czarny sezam...
- świeży ogórki - obrane i bez pestek, posiekane na równą kosteczkę 0,4 mlm, do tego posiekane orzechy włoskie, w niewielką kostkę ser feta - to wszystko zalane oliwą z oliwek z papryczkami chili....
no i takie tam....
Slina mi po bluzce poleciala na te wszystkie historie z serami
Przekaski git! Zupa meksykanska? No moze to dobra mysl. Chyba nie bedzie za goraco.Bozia3, Mega, efcia, macduska, iwcia77, stara.krycha lubią tę wiadomość