35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:No w robocie przecie jestem
a dodatkowo ja lubię wszystko co mi kto przygotuje, a nie ja sama
no i facet podaje, helloła czyste ma ręce?
. O przypomniało mi się, jak kiedyś pomagałam murzynowi w czymś tam i potem on mi chciał podziękować i wyciągnął do mnie rękę - podałam mu, ale potem śniadania nie mogłam spokojnie zjeść - musiałam umyć. Cholera ukryty rasizm jak nic...no ale z drugiej strony - to jakby był wychowany - to nie pchał by pierwszy łapska do kobiety...no....
efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:o no to co innego - skoro facet...
a czyste ma ręce?
. O przypomniało mi się, jak kiedyś pomagałam murzynowi w czymś tam i potem on mi chciał podziękować i wyciągnął do mnie rękę - podałam mu, ale potem śniadania nie mogłam spokojnie zjeść - musiałam umyć. Cholera ukryty rasizm jak nic...no ale z drugiej strony - to jakby był wychowany - to nie pchał by pierwszy łapska do kobiety...no....
Dawno dawno temu jak byłam dzieckiem... Zaraz, zaraz wróć, całkiem niedawno gdy byłam małym dzieckiem przyjeżdżał pod podstawówkę facet z lodami własnej roboty.
Boże jakie one były dobre!!!
Niestety moja mama była przeciwna kupowaniu.
Dopiero po latach przyznała się, że widziała go jak leje za rogiem i od razu wraca do nakładania lodów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:31
Bozia3, efcia, iwcia77, Mega, Magdala, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Drogie Bravo!
Skoro zapowiada sie u mnie wielkie prasowanie, to oprocz wody do zelazka, musze tez czyms wykarmic towarzystwo, od czwartku do niedzieli. Jutro sie nie liczy, bo zjezdzaja sie wieczorem. W czwartek na obiad planuje wolowine à la Wellington (w koncu waterloo, nie?) do tego chyba podam po prostu salate. I tu kolezanki Angolki, jesli macie jakies patenty do perfekcyjnego zrobienia tej potrawy, to dawajta. Chce tez zrobic carpaccio z burakow i koziego sera, ale to bardziej na ktorys lunch, a dalej kompletnie brak mi pomyslow obiadowych. Lubia owoce morza, jedna kolezanka nie przepada z kolei za rybami. Z ciast planuje tylko Mississipi mud i tone lodow ben&jerry.
Przypominam, ze ostatnio nic mi w kuchni nie wychodzi, wiec prosze o latwe i szybkie receptury. Podziekowal.mniam.
witam
Paszak! 100 lat!
efcia, Bozia3, ComeToMeBaby, Mega, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Simba - chcesz podać carpaccio z buraków jako lunch?? Przecież to rodzaj przekąski, który stawiam na stole pomiędzy innymi - takie coś na ząb - jak to mozna podać jako samodzielne danie??
Nie wiem - czy jesz pieczywo pszenne
- szybko i smacznie robi się grzanki do piwa - weka lub bagietka w kromeczki pokrojona - to smarujesz obficie masą - starty ser żółty, kilka ząbków posiekanego czosnku i majonez. Do pieca, a pod koniec posypujesz papryką w proszku - wychodzą "mokre" i czosnkowe grzanki - naprawdę smaczne.
-Z szybkich dań do alkoholu - krakersy kruszysz i wysypujesz na duży płaski talerz - na to wylewasz sos majonezowo-czosnkowy ostry, na to dużo małych pomidorków koktajlowych (każdy na pół przekrojony) - wierzch starty ser żółty.
-sałatka Waci z kolorowych makaronów - też super schodziła
- na ciepło ugotowałabym gar zupy meksykańskiej
- fondue serowe, do tego miseczki z różnymi sosami i ziarnami - dynia, słonecznik, czarny sezam...
- świeży ogórki - obrane i bez pestek, posiekane na równą kosteczkę 0,4 mlm, do tego posiekane orzechy włoskie, w niewielką kostkę ser feta - to wszystko zalane oliwą z oliwek z papryczkami chili....
no i takie tam....efcia, Bozia3, ComeToMeBaby, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:o no to co innego - skoro facet...
a czyste ma ręce?
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:podoba mi sie przejrzysta , klarowna polityka nadawania niechujkow
Malgos I Niute trzeba rozdziewiczyc
no tak Iwcia, patrząc na to czym się kierujesz dając niechujki,
dać niechujka oznacza, że "chcesz czy nie chcesz i tak cię przelecę" hahahahahaReni, Bozia3, macduska, Mega, efcia, Magdala, iwcia77, Aasiula, Sabina, malgos741, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość