35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia Eltasz! Teraz sie uda! Bardzo bardzo kibicuje. Maj napewno bedzie owocny!
A ja laski bije sie z myslami czy testowac czy nie, bo minelo 16 dni od ostatniego uklocia jajnika, i ostatniej nocy obudzilam sie i piersi mnie tak dziwnie pobolewaly. @ nie ma, ale poniewaz hormony rzucilam poltora miesiaca 5 tygodni temu to cykl mogl mi sie jeszcze nie uregulowac i kij wie czy wogole mialam owulacje. Testowanie i to zwiazane z nim roczarowanie jak nie ma dwoch kresek to ciezkie przezycie, wiec nie spieszno mi do apteki po test....Eltasz, aszencja, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
hej wszystkim,
Eltasz, pochodze z malego miasteczka, szukalam lekarzy i trafailam na roznych, jedna z Pani ginekolog wypominala mi wiek, kiedy jeszcze mialam 35 lat mowiac ze to juz 40-tka,dodawala ,ze to pozno na dziecko...mialam wrazenie ,ze jest przeciwko i nie popiera moich macierzynskich planow, zawsze wychodzilam od Niej smutna i przerazona, ze nie zdaze, az w koncu...odeszlam od Niej bezpowrotnie! znalazlam innego lekarza i od razu zaznaczylam na wstepie, ze jesli jest przeciwny moim planom bo jestem juz 37 latka to niech mi to od razu powie! mimo jego fachowej wiedzy i kilku rad-nie otrzymalam konkretnych wskazowek. sama szukam w necie. Stad łykam wiesiolek i inozytol.obecnie leczylam infekcje,wedlug lekarza nie jest ona przeszkoda w zajsciu w ciaze, wiec probowalam w tym, kwietniowym cyklu, ale typowe dla owulacji objawy nie pokazaly sie, byc moze to nastepstwo leczenia infekcji... -
Hej Kochane :*
Widze, ze juz wiecie, ze Izabella jest na swiecie Ale rym.
Porod byl bardzo bolesny, polog tez jest nieciekawy, ale dzidzia to wszystko wynagradza.
Zycze Wam wszystkim staraczkom, takiego pieknego zakonczenia
Dani, super, ze juz jestes zdrowa. Kamien z serca!
Eltasz ogromnie trzymam kciuki!
Oczywiscie za reszte dziewczyn tez!
aszencja, Jot, Eltasz, ana167, Ylya, MoBo, Jastin76, Active, Dani, Bąbelek1980, bulkaasia, Liuliu79, jusst, Margaret.Se lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She masz lalunie zreszta jak i MoBo i moja, w sumie my jestesmy ładne to i córy
Ana, niezapominajka, eltasz, Dani kciukam i kibicuje. Napisałam poprzedni post ale mi ucieło to teraz w skrócie &&&&&&& moc kciukasów niech bedzie z Wami
Rania jedz do wiekszego miasta i szukaj kliniki niepłodnosci, bo tak to się można starac i kilka dobrych lat bez efektu. Lekarzami sie nie przejmuj, dla mnie jeden powiedział to samo, obsztorcowałam dziada!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 12:51
ana167, Eltasz, She Wolf, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Rania w pełni się z naszą Aszensją zgadzam trzeba zasięgnąć języka u doktorów w większym mieście, najlepiej jakieś klinice... a nie niech nie pitolą że w wieku 37 to już za stare na dziecko wrrrr..
Takie doktory to guzik wiedzą na temat ciąży, przychodzą im młódki co w ciąże zachodzą bez problemu to wiedzą jak taką poprowadzić. Ale jak już zdarzy się problem... tak jak u nas to łapy rozkładają ,bo nie wiedzą jak nas przygotować do ciąży , jakie badania ect. to najlepiej im wtedy zakpić :że "za stara" na macierzyństwo ...
She córunia cudna !!!
A ja zaczynam z grubej rury: puregon 300, pergoveris 2 amp i cały czas gonapeptyl- łącznie 4 zastrzyki na dzień :]She Wolf, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
Eltasz
-
She Wolf gratulacje
She Wolf lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Aktualizacja u mnie: polip okazał się zwykłym polipem, bez żadnych niepokojących zmian
Byłam wczoraj u lekarza, cytuję: "endometrium idealne, pęcherzyk ma 2cm (11 dc) więc owulacja tuż tuż, jajowody drożne, mąż zdrowy (wyniki mogłyby być lepsze, ale generalnie w normie) - nic tylko się starać"
Ustaliliśmy taki plan: 2-3 cykle starań naturalnych i jak się nie uda to działamy dalej z pomocą.
3majcie kciuki, wiosna też z opóźnieniem rusza w tym roku, może nam teraz pomoże
Rania - tylko klinika niepłodności, albo lekarz z doświadczeniem, najlepiej połączenie gin+endokrynolog. Mój "zwyczajny" lekarz, który miał super opinie radził nie wycinać polipa bo nie przeszkadza w zajściu...
Dziewczyny, każdej z Was wiadomo czego życzę Nie wypisuję indywidualnie imionami bo jeszcze się gubię kto jaką drogę przechodzi i jeszcze minie trochę czasu zanim się wdrożę ale chciałam Wam podziękować bo otrzymuję tu na forum fajną pomoc, bez "mądrowania", oceniania itp. Wasze doświadczenie jest bezcenne!Eltasz, MoBo, ana167, Dani, Ylya lubią tę wiadomość
35 lat, 1.08.2017 - IUI
14.04.2018 SYN -
poszłam za waszą radą i ....mieszkam obecnie pod Paryżem, mam nadzieje, ze to wystarczająco duze miasto...:)mam namiary na polskiego ginekologa, poleconego przez koleżankę.W moim malym miasteczku spedzilam ostatnie poltora roku, ale w ciaze zaszlam mieszkajac w Paryzu, w 2015roku. Potem pojechalam odwiedzic Mamę, zrobilam usg u jednego z cenionych lekarzy w miescie,ktory zapewnil mnie, ze jest ok, mimo, ze mocno krwawilam pare tygodn wczesniej...tydzien po usg zobaczylam kroplę krwi i to byl poczatek konca:(5 tygodni na patologii, lezac 24 na 24 niestety nie pomoglo.urodzilam przy koncu 24 tygodnia.nikt specjalnie nie ratowal mojaj Malej-w niektorych krajach ratuje sie dopiero od 24 tygodnia, czasami lekarze nie ratuja specjalnie zeby oszczedzic dziecku cierpien, i kalectwa. Wiec znow jestem jestem tutaj...dlugo nie chcialam wracac ze wzgledu na wspomnienia-prowadzilam niezdrowy tryb zycia-tak bywa na emigracji, wiec obwiniam głownie siebie.. Zycze Wam i sobie szczesliwych wątkow na tym forum, lezac na patologii przesledzilam niejedno forum od poczatku do konca i cieszylam sie, ze dziewczyny, które "poznawalam" na poczatku lektury ich historii, przezyc, obaw na koncu cieszyly sie z ciaz, a nastepstwie z narodzin...Tak bedzie tez z Wami!
Dani lubi tę wiadomość
-
Czesc miesciac temu skonczylam 35 lat bez antykoncepcji ponad rok, dzisiaj bylam u gin na nfz zeby zrobic cytologie i powiedzial mi ze w moim wieku powinnam podejsc do in vitro, zatkalo mnie nie powiem, wiem ze troche przesadzil ale mile to nie bylo, tym bardziej ze po badaniu i usg stwierdzil ze u mnie jest wszystko w porzadku
-
Eltasz sory, ale dopiero teraz jestem. My się mamy dobrze, dziś trochę goraczki po szczepieniu, ale chyba już zachodzi. No u mnie NIC i dni swistaka czyli nakarmić, przebrać, zabawić, uspac a że karmie piersią to trochę jestem 'udupiona' w domu to trochę mi brakuje gadki z dorosłymi
A i wyglądam trochę jak kopciuch ostatnio więc czas chyba się zabrać za siebie trochę Od sierpnia idę na 60% do roboty więc już niedługo zostało
No a z tą robota to ci faktycznie wyjechał hehehe, ale podoba mi się jego podejście, że ciążunia będzie to się nie opłaca
Ana ale w robocie ciężko ukryć rozkojarzenie więc może lepiej w domu. Może jakaś książka albo film?Eltasz, Dani lubią tę wiadomość
-
Czesc Moll, chyba czas zmienic lekarza, tzn ze zwyklego gina ktory zazwyczaj nie jest specjalista w sprawach plodnosciowych ponad pewne podstawy, na kogos kto sie naprawde zna i kto bedzie wiedzial ze zanim sie wysle kogos do IVF to mozna sprobwac wiele innych metod. Nie wiem jak to w PL jest na NFZ, ale dobrze jakbys zglosila sie do specjalistycznej kliniki leczenia nieplodnosci. Ze zwyklym ginem daleko nie zajedziesz.
Renia powodzenia u nowego lekarza.
Ana - moze wlacz serie filmow jeden po drugim? (zeby nie myslec
MoBo - goraczka po szczepieniu? oooo. mam nadzieje ze juz minela. Jak ci idzie karmienie? Sara jest przesliczna (podobnie jak mamusia !
She - no najwazniejsze ze obie juz dobrze sie czujecie, po tym trudnym porodzie. Widzialam zdjecia - cos pieknego, widziec cie z maluszkiem, co za radosc! Oby dalej wszystko w zdrowiu i radosci
Eltasz, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dziewczynki mialam dzis pierwszy podglad 9dc i tylko 3 pecherzyki...we wtorek punkcja, staram sie myslec pozytywnieStarania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
niezapominajka2017 wrote:Dziewczynki mialam dzis pierwszy podglad 9dc i tylko 3 pecherzyki...we wtorek punkcja, staram sie myslec pozytywnie
Głowa do góry. Miałysmy tu koleżankę która też miała mało jajeczek- 3 ??? Jak to dr powiedział nie liczy się ilość a jakość. I nasza Jagna ( że tak wspomnę ) zaskoczyła i z tego co pamiętam będzie synuś
Ja mam jutro pierwszy podgląd to będziemy jojczyć razemMoBo, niezapominajka2017 lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Dziekuje za mile slowa.ja trzymam kciuki za Was.mam znajomą, ktora urodzila swoje jedyne dziecko w wieku 47 lat, sliczna, zdrowa dziewczynka. oczywiscie obysmy zdazyly wczesniej, ale to jednak piekny przyklad,ze nie warto tracic nadziei!
Eltasz, Dani, Jot lubią tę wiadomość
-
Etasz dziekuje za pocieszajace slowa. Jestem mimo wszystko opytmistycznie nastawiona. Oby tylko byly trzy jajeczka, bo pecherzyki moga byc tez puste.
Zadzwonili do mnie z kliniki wlasnie, ze jutro tez mam przyjsc na podglad, bo lekarz jeszcze chce cos sprawdzic. Zastanawiam mnie czy to dobrze czy zle, no ale w sumie pozostaje mi myslec pozytywnie, lekarz tez o tym mowil i prosil o pozytywna energie
Trzymam mocno kciuki za Twoje jajeczka! Oby bylo jak najwiecej silaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 14:08
Eltasz, Dani lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019