35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ożesz.... Dani, tak bardzo mi przykro Mogło być już tak pięknie.. Czy ten los musi nas tak ćwiczyć? Ale jednak udało się, zaszłaś, doszło do ciąży i teraz trzeba to szybko powtórzyć!
Dani lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
O matko!!! Dani tak bardzi mi przykro ehhhh wiem co czujesz kochana i tak jak piszesz, zaszlas to jest ogromny plus tak samo jak u mnie. Jest jeszcze kolejny plus w tym koszmarze, ze lepiej teraz bo wszystko samo bez problemu sie oczysci niz jak mialabys pozniej byc lyzeczkowana lub dostac tabletki poronne. Kochana jestem z Toba
Dani lubi tę wiadomość
-
Dani jest mi przykro, że ten pierwszy raz nie był tym ostatnim. Wiem, że to słabe pomiecieszenie, ale to mega dobrze że 'pyklo' tak przy pierwszej stymulacji Ciazunia na bank szybciutko do Ciebie wróci. Staraj się już w kolejnym cyklu, ja mam 3 takie koleżanki co po poronieniu wczesnym od razu szczęśliwie zaciazyly w cyklu po. Mocne kciuki
Dani lubi tę wiadomość
-
Dzieki kochane wszystkie za slowa pocieszenia i wsparcia. Tak ja zgadzam sie Maggi ze lepiej teraz niz pozniej poronic, sama macica sie oczysci i mozna sie od razu zaczac starac, bez przerwy (jak pisze MoBo). My napewno zaczniemy od razu. Na razie mam nadzieje ze krwawienie szybko sie skonczy a beta wyzeruje, zeby moc znow wrocic do staran. Do tej pory nie mialam zadnego wielkiego krwawienia, tylko co najwyzej takie jak poczatki @. Juz bym chciala miec to za soba, no ale nic, trzeba to przezyc.
MoBo lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
U mnie zrobiło się przedziwnie...skąpe różowe/brązowawe plamienie po 2-3 dniach ustało, okres spóźnia się 2 dni. Zostało dziwne uczucie w brzuchu i bardzo sporadyczne pobolewania.
Podejrzewam, że za wcześnie na testy inne niż beta, pytanie czy za wcześnie na bętę też? To by było 11-12 dpo dopiero (w najlepszym wypadku).
Biust urósł mi o rozmiar i boli wściekle. Było tyle objawów na okres, że byłam pewna, że się nie udało i przyjdzie @. Teraz sama nie wiem co myśleć...plamienie zamieniło się w coś jakby gęsty, biały śluz. Wolałabym już sobie nie robić nadziei w tym cyklu bo za dużo mnie to kosztuje# mother, you're mumbling...
36l
AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
LUF - niepotwierdzone
(I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?) -
Finn jesli okres Ci sie spoznia 2 dni to na becie powinno juz cos wyjsc. Idz, zamiast sobie glowe i nerwy lamac.
U mnie dziewczynki juz sie konczy krwawienie. Choc wogole nie mialam wiekszego krawienia a brzuch tylko troche bolal. Moze dlatego ze to dosyc wczesna ciaza. No ale sie ciesze ze sie konczy, planuje isc na USG w tym tygodniu zobaczyc czy wszystko sie oczyscilo. I jutro na ete pojde kontrolnie sprawdzic czy odpowiednio spada. Beta musi spac do 5 zeby bylo mozliwe nowe starania. Z tego co czytalam to moze troche potrwac, kilka tygodni, ale ja mialam niewysoka bete, najwyzej 500, wiec powinna w miare szybko spasc w okolice zera, mam nadzieje.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Chyba tak zrobię, dziewczyny. Zrobię jeszcze test strumieniowy jutro rano i zobacze co wyjdzie a jeśli przez kolejne 2 dni nie dostanę @ to idę na betę i dostanę jakiś ostateczny wynik
Dani lubi tę wiadomość
# mother, you're mumbling...
36l
LUF - niepotwierdzone
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?) -
Koleżanka z którą leżałam na sali w szpitalu i podobnie jak ja straciła córeczkę wysłała mi dzis rano zdjęcie z pozytywnym testem ... zabolało choć z serca jej życzę aby choć u niej się udało ...jutro jedziemy razem bo niedaleko siebie mieszkamy do lekarki wczesnej patologii ciąży ... mam badania dodatkowe tarczyca i jakieś ANA2 choć nie wiem czego to dotyczy , zobaczymy co powie w sprawie miesniakow choć jestem zdecydowana usuwać . Dziś na of przeczytałam rade iż sport i odchudzanie wpływa b niekorzystnie wiec może to było przyczyną
-
Jastin - sport? Hmm, a jaki sport uprawiasz? Jakos wyczynowo uprawiasz? Ja tam z kolei czytalam ze siedzenie za duzo przed komputerem zle wplywa na macice, ze ruch jest dobry bo macica lepiej ukrwiona. Co artykul to co innego pisza.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Pamiętaj, że kiedy starasz się o dziecko, sport i odchudzanie w wydaniu ekstremalnym nie są najlepszym pomysłem. Nadmierne odchudzanie i wysiłek fizyczny wysyłają komunikat do mózgu, że nie jest to najlepszy czas dla organizmu na rozmnażanie. Umiar i zdrowy rozsądek to dwie rzeczy, o których nie powinnaś teraz zapominać.
-
O wow, Jastin, podziwiam. Ze masz na to czas i sily Ale jesli myslisz ze to przeszkadza w staraniach to moze ogranicz troche? Z tego co czytalam jesli ktos na stale cos trenuje to to nie przeszkadza w staraniach. Moja siostra zaszla kilka miesiecy temu, a ona kilka razy w tygodnie chodzila na silownie i naprawde tam trenowala, juz niezla figure fitnessowa miala. I to jej nie przeszkodzilo. Ale jesli uwazasz ze to moze byc powod to moze wyluzuj troche? Ale ja ekspertem nie jestem...Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Mnie wkurza niesprawiedliwosc losu, niektorzy co rok to prorok a pozniej te dzieci traktuja gorzej jak sciery. A inni z kolei czekaja mase lat, staraja sie i problemy. Tak samo mnie wkurwila panna w szpitalu, chlała, paliła i mowi ze ma dziecko z zonatym gosciem, ktorego zonka wystapila o rozwod jak sie dowiedziała o zdradzie a ta sie cieszy bo to zony wina i na pewno zona im bedzie alimenty placic. Panna 20 lat i w głowie siano, a na dodatek mowi siedze w szpitalu bo mnie na jedzenie nie stac...rece opadaja, patola istna i tacy maja dzieci...Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
-
ANA2 mam 1:320 dodatni ziarnisty
Obecne przeciwciała przeciwko cytoplasmy
Czy mam się tym wynikiem martwić ? Miała któraś z Was coś podobnego ?
Dani będę się oszczędzać ale co rusz coś innego wychodzi
Aszencja
Masz rację i tez mnie to W K nie tylko wkurza -
Chyba nikt nie potrafi tego wyjaśnić, że ktoś tak bardzo chce i napotyka wiele trudności a ktoś inny nie chce a ma i nie docenia... a juz takiej dziuni bym nie zniosła na sali... ehhh
Co tam dziewczyny u Was? FinnRasiel jak beta?
U mnie w piątek i sobotę monitoring i myślę że w poniedziałek IUI
35 lat, 1.08.2017 - IUI
14.04.2018 SYN -
Evaness - ja dokładnie w tej chwili wróciłam z labolatorium
Zrobiłam betę i progesteron, na wszelki wypadek.
Mimo wypitej kawy i biegania po schodach ciśnienie miałam jak...chomik i ledwo mi tę krew pobrali.
Wyniki jutro po południu. No to teraz się dowiem na czym stoję.
Okres spóźnia mi się 4 dzień, do tego przypałętała się jakaś drobna infekcja jakby grzybiczna ale na okres kompletnie się nie zanosi.# mother, you're mumbling...
36l
LUF - niepotwierdzone
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)