35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasze Forum jest dowodem na to ze IUI jest skuteczne, kilku z nas tutaj udalo sie dzieki IUI, z tego co pamietam: Aszencja, SheWolf, Ilya, i ja. Czy dobrze pamietam? Ktos jeszcze?
evaness, MoBo, ana167, Ylya, She Wolf, Jot lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Evaness u mnie Clo przyspieszylo owulke, ale roznie to moze byc jak Dani mowi. Jesli bedziesz miala monitoring, to lekarz Ci powie kiedy masz sie spodziewac iui. To udane iui mialam w 11dc.
evaness lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jastin mysle, ze dobrze robisz idac na histero i wycinajac to, bo bys sie tylko z cyklu na cykl zastanawiala czy to to cos szkodzi. Jak widac w ciaze zachodzisz. gdybym byla na twoim miejscu to tez bym sie zdecydowala, a pozniej delikatna stymulka i sie uda. Mocno kciukam!
Jot lubi tę wiadomość
-
Dani - dzięki za słowa wsparcia. Bardzo mocno trzymam kciuki za dalszy przyrost bety i życzę spokoju, wszystko będzie dobrze
Dopiero zaczęłam prowadzić wykres na OF - ale od pół roku mam appkę w telefonie, którą sobie skrupulatnie update'uję.
W zasadzie owulację monitorowałam u siebie na podstawie śluz/szyjka macicy + ew. dodatkowe objawy (mam wściekle bolesne jajeczkowania w "pełnych" cyklach).
Mój gin zwykle w miarę potwierdzał moje obserwacje na usg.
Aktualnie zostało mi kilka dni do testowania. Pojawiło się blade, skąpe plamienie (najpierw żywiej blado-czerwone, a teraz bladobrązowawe) i podejrzewam, że to albo implementacja fasolki albo nadchodząca @...(bo czasem takie plamienia przed też mi się zdarzają, tylko intensywniejsze)
Ogólnie czuję się inaczej cały czas i mam masę objawów innych niż zwykle przed @.
Staram się myśleć pozytywnie...ale nie jest łatwo bo ciężko mi uwierzyć w sukces za pierwszym cyklem monitorowanym + wspomaganie Clo + Ovitrelle...to trochę za piękne, żeby było prawdziwe, ale kto wie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:33
Dani lubi tę wiadomość
# mother, you're mumbling...
36l
AMH- 1,2 (2016) 0,9 (2017) 0,9 (2018)
LUF - niepotwierdzone
(I) ICSI (Marzec 2019)przez torbiel procedura przerwana
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?) -
Evaness - u mnie Clo przyspieszyło nieco ovu (ok 12/13 dc) a zwykle mam ciut później.
A z IUI nie jest tak, że to gin przy dokładnym monitoringu ustala termin?
Jestem ciekawa, bo kto wie, czy mnie to w przyszłości nie czeka, jeśli tym razem się z zaciążeniem nie uda.adriette lubi tę wiadomość
36l
LUF - niepotwierdzone
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?) -
FinnRasiel wrote:Staram się myśleć pozytywnie...ale nie jest łatwo bo ciężko mi uwierzyć w sukces za pierwszym cyklem monitorowanym + wspomaganie Clo + Ovitrelle...to trochę za piękne, żeby było prawdziwe, ale kto wie
FinnRasiel mnie się udało w pierwszym cyklu stymulowanym więc dlaczego Tobie ma się nie udać? Trzymam kciuki!
Ja też oczywiście nie wierzyłam w powodzenie...
Ana ja chodzę na nfz i prywatnie, bo przynajmniej badania chcę mieć za darmo. Mam dwie karty ciąży, lekarz prywatny o tym wie i nie ma nic przeciwko. Też chcesz w ten sposób zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:47
Dani lubi tę wiadomość
-
Aqu - kto wie Staram się myśleć pozytywnie ale chyba mam dziś kryzys jakiś.
Mam wrażenie, że to przez to plamienie delikatne (moja pierwsza myśl była "o nie...to pewnie z okazji zbliżającej się @...").
Po cichu chyba liczyłam, że ten cykl będzie jakiś oszałamiająco "inny" niż wszystkie
Jest inny, ale domyślam się, że może to efekt samego działania/ efektów ubocznych Clo + Ovitrelle, te wszystkie dziwne/inne niż zwykle objawy.
Evaness - Mój gin wspominał mi o IUI w razie dalszych niepowodzeń i wyników badań partnera, dlatego zaczynam o tym czytać.
Niestety mój ukochany jest tak zajęty, że ciągle badanie odkłada (poprzednie ma sprzed kilku lat, więcej niż prawidłowe...ale jednak trzeba je dla pewności powtórzyć).# mother, you're mumbling...
36l
LUF - niepotwierdzone
hej dziewczyny
Dani, cudownie:), gratulacje !!!
Jastin76 , przerabialam temat miesniakow przez rok, jak lekarz powiedzial ze histeroskopowo to znaczy ze miesniak jest maly , nie martw sie , trzeba wyciachac , ale nie szyja tam nic, z tego co pamietam to zeby sie wszystko wygoilo starczy 3 miesiace , jakby rozcinali macice od gory to goi sie z 8 miesiecy i pozniej tez blizna na macicy moze przeszkadzac, takze jak masz jeszcze mozliwosc histeroskopowo to zalatwic to najlepsza i najmniej inwazyjna metoda . Ja zwlekalam i juz nie dalo rady histeroskopowo wyciac , jedyne pocieszenie ze po przeleczeniu esmya sie troche zmniejszyly i nie wrastaja w macice ale wiadomo caly czas rosna ...
pozdrawiam38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Ana ja nadal leżę i biorę jakieś straszne ilości leków. Nie jest gorzej to już coś. W sobotę mam wizytę u lekarza więc mam nadzieję że powie mi co dalej. Póki co trochę się boję na dłużej wstawać.
A mieliśmy w przyszłym tygodniu wyjechać na urlop.. -
Aqu ja tez leze...Wiec bede myslec o Tobie lezac. Leze i pracuje na kompie w tej pozycji. Plamienie mam minimalne, zero na wkladce tylko po siusiu troche na papierze brazowej krwii. Chce lezec az to minie. Lezenie pomaga bo jeszcze 2 dni temu duzo bardziej plamilam.
FinnRasiel - bardzo mozliwe ze udalo Ci sie w pierwszym stymulowanym cyklu! Badz dobrej mysli ze to plamienie implantacyjne A jesli sie nie uda, to powiedz koniecznie lekarzowi o tych plamieniach przed przyjsciem @ bo moze to oznaczac ze masz niski progesteron, albo cos innego. Ale na razie o tym nie mysl, mysl optymistycznie, to pomaga! (pomoglo mi).
Evaness nie stresuj sie. IUI to dosyc prosta metoda: stymulacja, monitoring i sam zabieg trwa minute i jest absolutnie bezbolesny i bez wysilkowy
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dziewczyny niestety dzis koniec marzen, beta z dzis wartosc 132, spadla z 478 wiec znaczy ze poronilam, albo ronie wlasnie. Malo plamie ale skrzepy male widzialam dzis wlasnie niestety. Odstawie progesteron to mam nadzieje zaczne krwawic bardziej i macica sie szybko oczysci. No coz, to stale plamienie od poczatku bylo jednak sygnalem ze cos jest nie tak. Pozytyw w tej calej historii ze okazalo sie ze moge zajsc, choc tym razem na krotko.
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
Dani bardzo mi przykro* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Dani nie...
Rany tak bardzo bardzo mi przykro
Ale faktycznie tak jak piszesz, zaszlas! Wiec mozesz byc w ciazy, a to jest wielkie swiatlo jak dla mnie...
Trzymaj sie Kochana! Odpoczywaj...Dani lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Dani - mnie też przykro i współczuję...u mnie też nie zanosi się na nic dobrego bo plamienie się nasila i chyba po prostu przyjdzie @ wcześniej niż zwykle
Nie dzieje się nic pozytywnego, czego mogłabym się trzymać teraz więc o pozytywne myślenie teraz trudno. Nie mogłam tej nocy spać.
Na pewno wspomnę ginowi przy kolejnym cyklu o tym plamieniu bo niski progesteron to jest pierwsza rzecz, która mi przyszła do głowy (podejrzewam, że gin to może rozważać przy pozytywnym teście dopiero). Z moją fazą lutealną od jakiegoś czasu jest coś nie tak mam wrażenie.
Mój facet też się podłamał ale mnie wspiera...Walczymy już jakiś czas i będziemy walczyć dalej. To po prostu mój pierwszy cykl wspomagany hormonami, chyba za dużo sobie wyobrażałam w związku z objawami, które miałam po Ovitrelle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 08:13
36l
LUF - niepotwierdzone
03. 2019 Laparoskopia Endometrioza IV stopnia, liczne zrosty, większość usunięta, nie wdrożone leczenie - naturalne starania (?)